TEST af Magsmarters og Magnetic Tiles fra Randomshop – Testfamilien
TEST af babylegetøj i samarbejde med Scandinavian Baby Products

TEST af Magsmarters og Magnetic Tiles fra Randomshop

Flere af vores testere har den seneste måned testet Magsmarters og Magnetic tiles fra Randomshop. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Sofie har sammen med hendes datter Saga My på 2 år testet magnetlegetøj fra Randomshop. 

Sofie fortæller:

Saga har været meget interesseret i at lege med magneter, når hun har været hjemme hos hendes fætre og kusiner. Derfor tænkte jeg, at denne test ville falde i rigtig god jord. 

Saga blev i den grad begejstret, da hun åbnede pakken fra Randomshop, og magneterne skulle pakkes ud med det samme. 

Grundet hendes alder var mor og far en del med til at bygge, men hun synes, det var sjovt at være en del af. 

Magsmarters er magneter med hul i midten. Denne pakke bestod af 51 dele. 18 trekanter, 20 firkanter, 2 sekskanter, 2 Rhombes og en dobbeltfirkant. Derudover fulgte der 2 sæt hjul og 6 billede brikker med.  

Ved hjælp af hjulene kan man bygge en masse forskellige køretøjer, og det er virkelig en succes. Tror dette element har været godt for Saga, da det så var lettere at lege med bagefter. 

På billedbrikkerne var der illustrationer af en masse forskellige dyr, hvilket Saga synes var sjovt, der var også en del snak og læring den vej igennem. Billedbrikkerne kunne man sætte fast på magneterne. 

I Magnetic tiles fulgte der 32 dele med. Det er den mere klassiske magnet, som fås i forskellige former, men uden hul i midten. Alle magneterne kom i seje forskellige farver. 

Disse magneter kan sættes sammen med Magsmarters, hvilket virkelig er smart, så man kan være kreativ og bygge en masse forskellige ting. 

Vi har bygget og leget en del med begge pakker, og jeg er helt sikker på, det er noget, der vil være et kæmpe hit for Saga de næste mange år. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/ Nytteværdi: MEGET GOD – Magneterne er noget alle kan lege med, børn, voksne og alle køn. De er tidløse, og noget der kan bruges i masser af forskellige lege. 

Holdbarhed / kvalitet– MEGET GOD – De virker super holdbare, og det er et kæmpe plus, da de så kan holde i mange år og ikke vil kræve udskiftning. Designet er fint, og farverne fanger virkelig børnene. 

Pris: MIDDEL – Prisen for Magnetic tiles er 289,- og for Magsmarters 399,- . Jeg synes prisen er fin, men det vil kræve mange pakker magneter, før man virkelig kan være kreativ og bygge større ting, så det vil hurtigt løbe op. 

 


Vores tester Nora har sammen med datteren Elina på 5 år og sønnen Eddie på 3 år, testet Magsmartes og Magna Tiles fra Randomshop.

Er der noget jeg elsker, så er det at se glæden i mine børn, når de modtager noget legetøj, der virkelig bare hitter. Endnu bedre er det at se dem skabe læring igennem legen, og det må man sige, at de fine Magna Tiles og Magsmarters fra Randomshop formår. Det innovative, magnetiske 3D konstruktionslegetøj er designet til at fastholde børns interesse og koncentration.

Magsmarters

Både Elina og Eddie lærer meget om farver, former, mønster genkendelse og får virkelig sat fantasien på spil. Eddie får i den grad øvet de fine motoriske færdigheder, bliver indimellem gal, når det vælter, men finder hurtigt mod og tro på at kunne bygge endnu højere, smartere og sejere. Med Magsmarters er det nemlig muligt at bygge en masse seje køretøjer, da der medfølger hjul – det er altså bare skægt at kunne bygge og køre med sin egen bil. 

Til de lidt større børn er der ligeledes rig mulighed for læring om både symmetri og geometri. Elina har bl.a. begivet sig ud i en karrussel, hvor vi tæller kanter, øver former og lærer at bruge finmotorikken på en ganske særlig måde, da det hele falder fra hinanden, hvis ikke man har et rigtigt håndgreb og snurrer forsigtigt.

Magsmarters er også magnetisk legetøj, samme koncept – her følger bare lidt andet med, som f.eks. fine billeder man kan tilkoble formerne.  Vi har også et sæt fra tidligere med en pige, hvor det er muligt at bygge et ishus. Det elsker Elina især at dimse med. Magsmarters og Magna Tiles er ikke kompatible med hinanden, dvs. at de altså ikke rigtig kan bruges sammen, men fantastiske hver for sig.

Magna Tiles

Vi har modtaget et lille sæt Magna Tiles. Børnene havde en hel kasse i forvejen, men det lille sæt fra Randomshop med 32 stk. var nok til at kunne bygge et tårn højere end Eddie, og det var skægt. Alle dele er magnetiske og transparente. Jo flere former, jo mere kreativ bliver legen og byggeriet – for pludselig skaber den trekant, der næsten lige er puttet på, en adgang til noget helt andet og nyt, og det er her, at fantasien virkelig sættes på spil. Elina og Eddie elsker at bygge noget højt og stort, især er det sjovt, hvis det skaber lidt udfordringer, og der er risiko for at byggeriet vælter. De bruger det også meget til at bygge huse til deres bamser eller Eddie har bygget garage til hans biler. 

Det mest fascinerende må være at se den fordybelse, ro og koncentration det skaber for begge børn. Har de haft en lang dag i institution, så kobler de faktisk på en måde fra ved at tage Magna Tiles frem og bygge. Både fordi det kan være nemt og ikke kræve det helt vilde, og så kan det være udfordrende alt efter hvad overskud barnet har. 

Nu har vi haft legetøjet i en måned, og jeg er så overrasket over, at kassen med Magna Tiles og Magsmarters faktisk bliver hevet frem ret ofte – og det glæder mig bare at se, at noget legetøj kan have så stor interesse SÅ længe, for så er det virkelig noget, der dur!

Magna Tiles giver anledning til leg imellem flere, og Elina og Eddie hygger sig både ved at skabe sammenhold, bygge og bruge fantasien sammen, men sidder også og bygger hver for sig. Fantastisk opfindelse og legetøj, der er alle pengene værd! 

Kender du iøvrigt Randomshop? Her finder du nemlig de lidt skæve men FEDE gadgets til hele familien. Jeg blev bekendt med hjemmesiden gennem Testfamilien, og det har lige siden gjort mit liv lidt sjovere med skøre, fantastiske, mærkelige og sjove ting, som vi ikke rigtig finder mange andre steder. Hvad enten vi søger efter idéer til sjove gaver eller bare vil forkæle os selv, så har de bare geniale gadgets til næsten ethvert formål – det er så hyggeligt, festligt og sjovt!

Den samlede vurdering af Magna Tiles og Magsmarters : 

Nytteværdi: MEGET GOD – det kan bruges igen og igen, bliver flittigt tage frem og skaber magiske stunder, hvor hele familien er samlet og kan slippe fantasien løs. Produkterne er helt utroligt populært, også i Danmark, og er flere gange blevet valgt som “toys of the year” i USA.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Magneterne bruges i både det private og i offentlige institutioner grundet deres muligheder for pædagogisk indlæring, men også på grund af deres robusthed. Det er meget svært at få dette konstruktionslegetøj til at gå i stykker, og selvom børnene har tabt det på et klinkegulv utallige gange, så er der ingen skader sket. 

Pris: MEGET GOD – Legetøj der bruges om og om igen, er der meget værdi i, da det netop handler om at finde noget, der fanger sine børns interesse, så Magna Tiles og Magsmarters er aldeles uundværligt herhjemme. Det kan bygges om og om, og der gemmer sig så mange fine eventyr i hvert legesæt.

Prisen på magneterne varirer alt efter hvilke slags og hvor mange dele, man ønsker. Der er meget at vælge imellem hos Randomshop.

 


Mette fortæller:

Vi har for Randomshop testet:

  • Magsmarters byggesæt med 51 dele 
  • Magnetis Tiles byggesæt med 32 dele.

Jeg har sammen med mine børn, Vilhelm på 4 år og Mathilda på 2 år, testet magneterne fra Magsmarters og Magnetis Tiles. Vi kendte godt til produkterne, så da vi modtog pakken, fik børnene travlt med at pakke dem op.
Billederne på kasserne viser så fint, hvad produkterne kan. 

Magneterne har de skønneste farver, hvilket gør det lidt ekstra hyggeligt. 

Magneterne kan sammensættes på mange forskellige måder, hvilket sætter gang i kreativiteten, fordybelsen og fantasien. De giver en go læring i at samarbejde og at lytte til hinanden for, at det man bygger sammen lykkes. Det er legetøj man kan lege med i selskab med andre, men det er også nemt at finde på en leg i sit eget selskab. 

I kasserne finder man et lille hæfte, der hjælper med at sætte fantasien i gang. Føler man sig ikke kreativ, kan man kigge i den og lade sig inspirere. Vi kiggede i dem, og det fik Vilhelm til at kaste sig ud i at bygge ud fra billederne. På den måde fik han bygget en bil, en rumraket, en flyvemaskine og et skib, der kunne fragte hans små biler over havet. 

Vilhelm og Mathilda er rigtig glade for magneterne herhjemme. De ligger op til så mange forskellige lege. De får tunge vejrtrækninger, fordi de bliver så optaget og koncerteret. Herhjemme bygger de indhegninger til deres dyr, huse til deres biler og store landbrugsmaskiner, bakker bilerne kan kører ned af, vejbaner de kan kører på. Legetøjet hvor fantasien kan blomstre. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Magneterne sætter gang i koncentrationen, kreativiteten og fantasien. De fordyber sig i deres leg. I kasserne medfølger et lille hæfte, der er med til at give idéer til hvad man f.eks. kan bygge,

Holdbarhed: GOD – Herhjemme kendte vi til magneterne på forhånd, så vi kender til den gode kvalitet. De holder til utrolig meget, der skal virkelig meget til før de tager skade.

Kvalitet: GOD – Magneterne er af god kvalitet, der kan holde til diverse vilde mærkelige lege, børn nu engang finder på.

Pris: GOD – Magneterne er ikke billigt, men de er af god kvalitet og holdbarhed. De byder op til utrolig mange blandet leg, der nærmest ikke det man ikke kan bygge. Herhjemme leges der med Magneterne alene, men der bygges også diverse baner, huse og indhegninger til biler, store maskiner og dyr.

 


Vores tester Nanna har med sin søn, Noah (2), testet magnetisk legetøj fra Randomshop.dk. De har testet pakken Magsmarters byggesæt med 51 dele og Magnetic Tiles byggesæt 32 stk. 

Nanna fortæller:

Vores to store piger på 7 og 9 år har elsket Magnetic Tiles siden, de gik i vuggestue, så jeg var ret sikker på, at det også ville blive et hit for Noah. Noah kender også allerede Magnetic Tiles fra vuggestuen. 

Noah elsker at bygge tårne med sit LEGO Duplo, og jeg er imponeret over, hvor hurtigt han også har forstået, hvordan man bygger med magneterne. 

I øjeblikket er det et hit at bygge indhegninger til bondegårdsdyrene, som både får døre og vinduer. 

Noah elsker, når hans søstre vil lege med ham, og de er stadig ret glade for at lege med Magnetic Tiles, så de kan nemt lokkes til at bygge tårne – og vælte dem 😊

Magsmarters har vi ikke haft før, så det har vi ikke så meget af endnu. Dog kan det sagtens bruges, når vi leger med Magnetic Tiles også. Noah og hans far var ret glade for, at der kan bygges biler med de tilhørende hjul. Noah på 2 år er dog mere til at bygge tårne, men jeg tænker, at han med alderen bliver mindst lige så vild med at bygge biler. 

Personligt elsker jeg, at fantasien slippes løs. Man kan vælge at bygge efter en instruktion, men man kan også bare bygge ud fra fri fantasi, og det kan blive til, hvad som helst. Den slags open ended toys kan bare noget! 😊

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – Fantasien slippes fri med magneterne, som kan bygges til lige, hvad man vil. 

Kvalitet: MEGET GOD – Vores samling af magneter har holdt i over 5 år nu!

Pris: MEGET GOD – Prisen på Magnetic Tiles er 299 kr., mens Magsmarters ligger til 399 kr. Ofte kører Randomshop med rabatter. 

 


Daniella har sammen med sin søn Liam på 4 år testet Magsmarters og Magnetic Tiles fra Randomshop.

Liam var helt oppe og køre, da han så vi skulle teste både Magsmarters og Magnetic Tiles. Magsmarters har altid været et hit herhjemme.

Fælles for Magsmarters og Magnetic Tiles er, at de kommer i forskellige former, figurer, størrelser og farver.

Så der er rig mulighed for at bygge lige det, man ønsker.

Børnenes nysgerrighed og følelse af præstation bliver stimuleret – det var tydeligt, da Liam lavede en zoologisk have med de fine firkantede dyremotiver, der fulgte med som passede ind i Magsmarters.

Vi byggede også en dinosaurgård, et højhus, en bil mm. Jeg har ikke tal på, hvor mange forskellige ting, vi har bygget i vores testperiode. Magsmarters er for alle barnlige sjæle. Jeg elsker, når der er noget legetøj, vi kan være fælles om, og som fanger alles interesse.

Der fulgte også en byggeguide med, så hvis man gerne ville prøve at bygge efter den, var der også flere muligheder til at skubbe gang i fantasien, eller hvis man blot ville prøve at bygge efter en guide.

Magneterne passer sammen med alle andre magneter på markedet, hvilket virkelig er fedt, så man kan samle på dem og bygge store ting.

Det er både legetøj der er sjovt, men OGSÅ lærerigt. Vi snakker også om formerne og farverne, mens vi leger.

Liam der ellers er en dreng med krudt i måsen, kan fordybe sig og danne en helt ro om dette, ved at han er så koncentreret i legen, og at den virkelig fanger ham.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det styrker/er virkelig godt for fantasien. Børn lærer tålmodighed, ved at bygge igen og igen – også hvis de får væltet det.

Holdbarhed: MEGET GOD – Magneterne er robuste og har gode klæbeevner. De kan tåle at blive kastet med. Der er ikke nogle af vores Magneter i hverken testperioden, eller dem vi havde i forvejen, der nogensinde er gået i stykker.

Pris: GOD – Magnetic Tiles byggesæt 32 stk koster 289 kr. og Magsmarters byggesæt med 51 dele står til 399 kr. hos Randomshop. Magneter er dyre, men er også noget, der holder, og som børnene tit vælger at lege med.

Kvalitet: GOD – Magnetic Tiles, er noget kraftigere i magnet styrken og er ikke lige til at vælte. Magsmarters kan godt let gå fra hinanden, så her skal man være forsigtig, når man bygger og ikke skubbe for meget. De kommer i flotte indbydende farver og er CE-godkendte.

 


Vores tester Nadia og hendes to piger har testet magnetlegetøj fra Randomshop.
Nadia fortæller:
Magnet legetøj er virkelig unikt at lege med, da det kan bruges i et utal af måder, og legen bliver aldrig kedelig.
Som pædagog har jeg haft hænderne i mange magneter, og Magsmarters og Magna Tiles er virkelig bare gode og lege med. De er holdbare, kan tages med på tur, bruges på gulvet eller på bordet. Ja, du bestemmer selv. Vi leger oftest med dem alle sammen på gulvet.
I sættet følger der hjul med, så pigerne har kunne lave en bil eller et andet køretøj, som ændrer legen. De forskellige former på magneterne, går at geometri indgår i legen, da der skal findes ud af, hvor mange trekanter, der indgår i en cirkel.
Vi har brugt mange timer med magneterne og de bliver stadig leget med ofte. I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD; Magsmarter er virkelig et holdbart legetøj, som kan bruges til alle aldre.
Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD; Magneterne er virkelig holdbare og kan holde til at blive brugt. De kan klare mange timers leg og er slidstærke.
Pris: GOD. Magsmarter er lidt dyre, da det kræver en del til at få en god leg. Men de er prisen værd, da deter meget holdbar, og indeholder mange timers leg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af babylegetøj i samarbejde med Scandinavian Baby Products