TEST af Ergobag skoletaske i samarbejde med HELM – Testfamilien
TEST af ”Naturkrea - Vær krea med børnene året rundt” fra Forlaget Alvilda

TEST af Ergobag skoletaske i samarbejde med HELM

Flere af vores testere har den seneste måned testet skoletasker fra Ergobag i samarbejde med Helm.nu. Her kommer deres anmeldelser: 


Mie fortæller:

Loui er lige startet i miniskole, og vi var så heldige at få lov til at teste en Ergobag til skolestart.

Helm.nu har et kæmpe udvalg af skoletasker til forskellige aldre. Ergobag var det oplagte valg til et barn, der begynder i skole. Der var en masse fine tasker at vælge imellem. Han endte med at vælge en sort taske med refleks lyn på samt mærker med robotter på.

Udover skoletaske fik vi en masse lækre ting med. Der var et penalhus fyldt med skriveredskaber. En gymnastiktaske – begge matcher tasken. Derudover var der drikkedunk og ekstra klistermærker til tasken.

Jeg synes, det er vigtigt, at tasken sidder godt på børnene, og der er tænkt over det ergonomiske.

Modellen, vi har valgt, er en Ergobag Prime model. Det er en 20 liters taske med to store rum og et lille forrum. Tænker det er en passende taske til de første skoleår.

Tasken kan spændes ved skuldre, og der er et bredt ”hoftebælte” til at spænde ind og ud. Synes begge dele er vigtige i forhold til at opnå optimal støtte. Begge mine drenge har tasker med reflekser i mønstret på taskerne, og det synes jeg er en virkelig god ide, når de skal gå i skole om vinteren, så er de ikke så nemme at overse, som hvis de kun havde en alm. refleks på.

Nytteværdi: Meget god – Alle børn har behov for en god ergonomisk skoletaske.
Holdbarhed/kvaliteten: Meget god –  Indtil videre er der ikke en finger at sætte på kvaliteten. Tasken virker utrolig slidstærk. lynlåse osv. er ikke noget billigt stads.
Prisen: God – Selve tasken koster 1099 kr. Generelt synes jeg, skoletasker er dyre, men denne ligger i samme prisleje som mange af de andre mærker, så det er en fair pris.

Aynur fortæller:

Vi har haft den store glæde at teste en Ergobag Prime Set Super Reflectbear Glow skoletaske fra Helm. Både jeg og min 5-årig søn Milas er begge meget imponerede over denne skoletaske og er allerede store fans af Ergobag herhjemme, så Milas kan næsten ikke vente til at starte i skole. Da han fik leveret den store pakke med Ergobag Prime Set Super Reflectbear Glow, var der totalt stjerner i øjnene på ham.

Ergobag er et mærke, der producerer ergonomiske skoletasker og rygsække til børn og unge. Disse tasker er designet med fokus på komfort og ergonomi for at sikre, at børnene bærer deres skolebøger og materialer på en sund og behagelig måde.

Ergobag-taskerne har justerbare stropper, åndbart materiale og ergonomiske funktioner, der fordeler vægten jævnt og reducerer belastningen på ryggen, og den rigtige støtte og komfort, når vores små bærer deres skoleting, giver mig, som forælder, lidt mere ro i sindet. Med tanke på Milas’ første skoledag i horisonten, er denne en rygsæk, der kan tilpasse sig hans voksende behov og samtidig skåne hans ryg, ren win-win.

Udover skoletasken blev Milas yderligere forkælet med udskiftelige Klettie-sæt, en gymnastikpose, et penalhus og en drikkedunk. Milas syntes, det var spændende, at han kunne tilpasse tasken med forskellige Kletties og personlige motiver, som han kunne skifte ud efter humør og stil.

Ydermere var han fuldstændig betaget af sit nye penalhus med alle de lommer og tilbehør, der fulgte med. Han gik straks i gang med at teste sine nye farveblyanter.

Jeg må ærligt indrømme, at Ergobag Prime Set Super Reflectbear Glow imponerer med sit smarte og børnevenlige design. Milas elsker taskens reflekterende egenskab, der lyser op om aftenen og skaber glæde. Stropperne der er polstrede og justerbare, hvilket gør det let for Milas at bære tasken uden at føle sig belastet, og den er ekstremt let at åbne og lukke ved hjælp af magnetlukningen.

Nytteværdi: MEGET GOD – Ergobag skoletasken er en ideel følgesvend til aktive skolebørn og opfylder behovene for både børn og forældre med sit ergonomiske design og smarte funktioner.

Pris: MEGET GOD – 1.099 kr. Prisen på Ergobag skoletasken er rimelig i forhold til den høje kvalitet og funktionalitet, den tilbyder.

Kvalitet/Holbarhed: MEGET GOD – Ergobag Prime Set Super Reflectbear Glow er konstrueret af robuste materialer af høj kvalitet, der kan modstå børns leg og eventyr uden problemer. Lynlåse og syninger er solidt bygget og ser ud til at kunne klare sig i mange år.

 


Vores tester Morten har sammen med hans søn Theo haft fornøjelsen af at teste skoletasken Ergobag fra Helm.

Morten fortæller:
Theo som netop er blevet 6 år og samtidigt med det, er han startede i førskole, som det hedder i Favrskov Kommune, hvilket gjorde testen perfekt. For med 3 ældre brødre var det vigtigt, at tasken skulle være slidstærk, nem at bruge for Theo og ikke mindst ergonomisk for hans ryg.
Theos valg faldt, efter en tur på deres hjemmeside, på model Prime Reflex, som han fik udleveret i Helm butikken Silkeborg.
 
Taskens førstehåndsindtryk skuffede ikke. For selvom tasken er lavet af 100% genbrugsmateriale, så er der ikke gået på kompromis nogen steder. Tasken emmer af kvalitet og sans for brugervenlige løsninger, som ikke kræver en doktorgrad i korrekt justering. For indstillingen af ryggen i tasken sker blot ved at måle barnet, og derefter indstille ryggen på det målte resultat.
Så ud over en meget velpolstret ryg og nogle meget behagelige skulderstropper, så sidder tasken, hvor den skal.
Theo selv gik selvfølgelig meget op i, hvordan den så ud, og her er Prime Reflex et glimrende valg til de mørke morgener og eftermiddage, for reflexerne gåes der heller ikke på kompromis med.
Udover en stor velplaceret reflex, så er alle lynene, på denne model også reflexer, hvilket gør den meget synlig og sej, som Theo siger.
Tasken er udover nogle veltilpassede rum, et stort til bøger og et mindre til f.eks. madpakken, også udstyret med en bund, der gør, at tasken er stabil, når den frastilles samtidigt med, at den beskytter indholdet i tasken mod mudder og fugt fra omgivelserne. Selv lukkemekanismerne er simple og nemme for Theo at bruge, hvilket gør risikoen for en åben taske, i skolebussen, mindre.
Derfor vil vi på den første 1½ måned i førskole give Ergobag skoletasken følgende vurdering:
Nytteværdi: Meget god – da en skoletaske er mere end blot en rygsæk. Den skal bruges, men samtidig skal den passe på børnenes rygge.
Holdbarhed: Meget god – hele materialevalget fra yderst til inderst er stærkt samtidigt med alle sygninger og svejsninger er stærke og velplacerede. Taskens bund er et kæmpe plus i holdbarhed, da den er lavet til at blive brugt.
Prisen: God – den er i den høje ende, hvad jeg som enlig far syntes om, men der er bare så meget fornuftigt over den, at det kan forsvares.
Kvaliteten: Meget god – for efter at være lavet af 100% genbrugsmaterialer, er det en slidstærk taske, som har fokus på børns fysiologi, så viser den sig stærk over hele feltet.

Vores tester Deepa har sammen med datteren Liya på 5 år testet Ergobag 2024 fra Helm.   

Deepa fortæller:

Vi har været så heldige at få lov til at teste den smarte Basic prime 2.0 skoletaske fra Ergobag. Og da Liya er startet i miniSFO og har skolestart til august, var det helt perfekt at få lov at teste skoletasken.

Tasken er en begynderskoletaske til børn fra 0-2. klassetrin med et gennemtænkt design, f.eks. velcrodesignet, som kan skiftes ud, så skoletasken kan få et nyt udseende, hvilket Liya har været helt vild med. Samtidig har den et regulerbart rygpanel, så tasken kan vokse sammen med barnet. Således er skoletasken kombineret med funktionalitet og komfort, og så kommer den med mange fine farvekombinationer. Et plus er, at materialet er produceret af genbrugte plastflasker. Herudover kan der købes matchende gymnastiktasker, penalhuse og meget mere til.

Vigtigst af alt for os forældre har været, at tasken giver vores datter støtte pga. hoftebæltet, så vægten er fordelt på hele ryggen og ikke kun på hendes skuldre.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bliver brugt hver dag, når skolen starter.

Holdbarhed: MEGET GOD – Virkelig godt kvalitet.

Pris: GOD. Rigtig god pris til kvaliteten.

Kvalitet: MEGET GOD. Materialet er af rigtig god kvalitet.

 


Vores tester Marie har sammen med hendes datter Malia på knap 6 år testet Ergobag fra Helm. 

Marie fortæller: 

Som forældre til et barn, der skal til at starte i skole, er hele skoletaske-verdenen et helt nyt kapitel. Et vigtigt kapitel. Et kapitel vi som forældre havde super svært ved at finde rundt i. Vi har tidligere hørt godt om Helm, så da vi blev tilbudt at teste, var svaret et klart JA. 

Smilet er ikke til at tage fejl af. Malia sad selv og kiggede på deres hjemmeside og fandt den skoletaske, hun bedst kunne lide. Jeg var lidt skeptisk med farverne til at starte med, men da den kom hjem – var den endnu flottere i virkeligheden. 

Udtrykket på skoletasken kan ændres med de små velcro klettie – som blot tages af og erstattes med nogen andre. 

Selvom skoletasken ser stor ud ved siden af en knap 6 årig – så passer den helt perfekt. Tasken har to lukninger, så den sidder helt perfekt på den lille krop. Derudover lukkes skoletasken med et magnetspænde, så det er nemt at åbne og lukke. 

Skoletasken er vandafvisende, som virkelig er et must i Danmark. Tasken vejer kun 1,1 kg, og fordi den er ergonomisk og sidder så godt, mærkes den næsten ikke. Tasken har plads til både madkasser, drikkedunk, bøger mm. 

Som pigemor er vi vant til at alt gerne skal matche – så da vi så, at Helm havde tilbehør i samme motiv og farve, blev Malia endnu mere glad. Idrætstasken kan nemt sættes på skoletasken, så det er nemt at fragte begge tasker frem og tilbage. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Den opfylder alle krav for både barn og mor ift. til farve, ergonomi og størrelse.

Pris:  MEGET GOD. Når man lige kigger på skoletaske, bliver man overrasket over, hvor dyre de er, men når man så læser, at tasken passer fra 0-2 klasse, altså 3 år. Så er prisen virkelig god. 

Kvalitet: MEGET GOD. Skoletasken er fremstillet i bæredygtige materialer. Nemme lukninger, samt dobbelt bespænding – så tasken sidder endnu bedre. Reflekser som kan ses i mørke. 

 


Anne fortæller:

Alfred er startet i førskole. Så der skulle en sej skoletaske til. Vores store pige Carla har også testet og har stadig sin Ergobag taske fra Helm, så derfor var der ikke nogen tvivl om, at det var sådan en taske Alfred skulle starte med. Han har selv valgt sin skoletaske fra Helms hjemmeside, og den skulle være sej.

Ergorbag prime modellen er beregnet til 0.-2 klasse, men kan bruges til barnet er 150 cm. høj, da den via sit regulerbare rygpanel, kan vokse med barnet – SMART!

Den støtter godt, da den både har skulderremme, en brystrem og hofterem. Alle sammen justerbare, så den passer til hvert enkelt barn.

Vi synes, at specielt brystremmen og hofteremmen er uundværlig for barnet. For når der kommer lidt vægt i tasken i pga. madpakke og drikkedunk, er det vigtigt, at den sidder rigtig og ikke skader deres lille ryg.

Tasken er endda miljøvenlig. Den er nemlig lavet af genanvendte plastflasker. Det er en god rummelig taske, med 2 store rum, et madpakke rum, samt flere mindre rum med lynlås. Der er sågar plads til drikkedunken.

I det store rum er der en skillevæg, som kan tages ud, hvis der er behov for dette. Hoved rummet bliver lukket med klap med en magnet lukning – lige præcis dette syntes jeg er MEGA gennemtænkt. Børnene kan selv åbne og lukke, og man skal ikke være bange for at små børnefingre kommer i klemme i klipse/klemme lukker.

Alfred har valgt den seje taske, som er sort med lyn og neongrøn indvendig. Der er fede batches på tasken, som kan tages af og byttes rundt med riz/raz. Man kan endda købe ekstra for sig og sætte helt andre på.

Der er reflekser foran og på siden, så han kan blive set, når vi går mørket i møde senere på året.

Skoletasken rummer 20 liter, er 35 cm i højden og vejer 1,1 kg.

Du kan få matchende penalhus til tasken, med 3 rum, fyldt med alt det barnet har brug for. Samt matchende turtaske / gymnastiktaske, som passer og kan clipses på tasken.

Har du stadig ikke fundet skoletasken til skolestart efter sommerferien, så får Ergobag og Helm mine varmeste anbefalinger.

Helm er en familievirksomhed, og det hele startede tilbage i slutningen af 1700 tallet. Siden da er der kommet 11 fysiske butikker til i Jylland og en webshop med fantastisk service.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – På et tidspunkt i livet, har alle brug for en skoletaske, og jeg synes, at Helm.nu er der, man skal søge hjælp og rådgivning. Gode skoletasker til alle aldre.

Holdbarhed: MEGET GOD – Nu kender vi tasken fra vores datter. Og den HOLDER. Hun kører på tredje år med den, og den fejler absolut intet. Holdbarheden er i top.

Pris:  MEGT GOD – Jeg synes, at pris og kvalitet hænger sammen. Det har altid været vigtigt for os, at det var en taske, som sad godt. Og når holdbarheden også er i top, så er prisen virkelig god.

Kvalitet: MEGET GOD – Tasken er lavet af polyester, og den kan klare lidt af hvert. Jeg kan selv huske, hvordan ens skoletaske fik lidt tæsk igennem årene, og det kan denne Ergobag taske også klare.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af ”Naturkrea - Vær krea med børnene året rundt” fra Forlaget Alvilda