TEST af JUMPINGBOT fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST af Jalousimanden af Jo Nesbø for Modtryk

TEST af JUMPINGBOT fra Legeakademiet

Marianne og hendes søn Oscar på 10 har testet legetøj fra Legeakademiet.dk. Hun fortæller:

Jeg ved aldrig, hvad jeg skal finde på at give min søn i gave, kender du det? Jeg syntes i hvert fald ikke, det er blevet nemmere med årene og kunne godt bruge lidt hjælp til gaveideer.

Prøv at klikke ind på Legeakademiet.dk. Her kan du søge efter legetøj ud fra dit barns alder og på den måde finde inspiration til legetøj, du måske slet ikke selv havde tænkt kunne være en mulighed. Legeakademiet har fokus på lærende og udviklende legetøj, med en mission om at lege børn kloge.

Jeg er udfordret, da min søn Oscar på nu 10 år er virkelig svær at finde gaver til. Han bruger mest tid på sin PlayStation og det føles næsten umuligt at finde andet legetøj til ham. Derfor var det fedt at få lidt hjælp fra Legeakademiet. De sendte os 3 pakker legetøj, som de ønskede Oscar skulle teste for at se om der var noget, der kunne fange hans interesse.

Den første æske indeholdt – JUMPINGBOT – en hoppende robotfrø. Her er der tale om helt enkelt robotteknologi for begyndere. En skøn lille frø, hvis øjne er lavet af tandhjul, som kan hoppe rundt i stuen på sine lange ben, efter den vel at mærke er samlet korrekt. Det er lidt ligesom Lego og så alligevel slet ikke. Frøen kommer i en masse dele, som skal drejes ud af deres form og samles. Der er en nem manual med, men det kan være en god ide lige at få hjælp fra en voksen. Frøen er simpel og sjov. Oscar skulle lige fange ideen bag samlingsprocessen, men med hjælp fra farmand kom de i mål. Det var dog lillesøster på 5 år, der syntes, den var sjovest, når den hoppede afsted, og også hende der efterfølgende har leget mest med frøen. Man skal dog passe på, da vi observerede, at hun kunne få fingeren i klemme i forbindelse med dens mekaniske bevægelser.

Æske nr. to – PIXIO 100 – indeholdt 100 små firkantede magneter. Magnetlegetøj er bare det nye og findes i alverdens former og farver. Denne her Magnetic Blocks er ny og udfordrer barnets hjerne til at tænke kreativt. Der kan nemlig bygges frit efter egen fantasi, og det er kun et spørgsmål om, hvordan du sammensætter de små magneter.

Sættet består af 100 små farvede firkanter som alle indeholder 6 unikke magneter. Derfor kan du møde magneter, der ikke kan mødes eller som nemt snapper sammen, når du forsøger at bygge din figur, og så må du dreje lidt med klodserne, så de rigtige magnetsider finder sammen. Herhjemme blev der straks leget med de små magneter, og det var sjovt at se, hvordan de forskellige magnetsider kunne udfordre og give sved på panden i forhold til det man gerne ville bygge, og det resulterede også i, at man kom frem til en helt anden figur end, hvad man måske til at starte med havde i tankerne.

Den sidste æske indeholdt endnu en Robot. Legeakademiet havde sendt os ROBOTTEN MIO – Next Generation, som er en ny og opdateret version af deres meget populære kode-robot MIO fra Clementoni. Her får du muligheden for at bygge din helt egen robot fra bunden. Du programmerer og styrer den selv ved hjælp af dens mikrofon .Du kan også forsøge dig med at programmere en rute ved hjælp af panelet på ryggen af robotten. Oscar samlede MIO sammen med sin far, og det anbefales også fra Legeakademiet, at man lige har en voksen til at hjælpe i samlings- og opstartsfasen, men efterfølgende har han selv kunne lege med den, udfordre den til at finde metal og kontrollere lyde og effekter. Robotten kan så mange ting, og det er sjovt at arbejde med printplader og kodning af en robot, og så er det lidt anderledes legetøj end alt det andet børn har stående på værelset i dag.

Alle vores tests og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: GOD – Jeg syntes personlig det er fedt, at Legeakademiet tilbyder så meget anderledes, udfordrende, kreativt legetøj i forhold til de alm. legetøjsbutikker. Der er virkelig meget at vælge mellem, og de her robotter og magneter er nogle virkelig gode bud på legetøj til lidt ældre børn.

Holdbarhed/kvalitet: Middel – Legetøjet er selvfølgelig lidt skrøbeligt og udsat, hvis man har mindre søskende, der gerne vil være med i legen, da der er mange små dele og tekniske ting, der kan gå i stykker. Derudover skal man selvfølgelig passe på i forhold til små børn, så ingen kommer alvorligt til skade. Synes kvaliteten af magneter og MIO Robot virker rigtig fint. Frøen har vi været lidt mere uheldig med, da dens hoppe funktion er baseret på nogle elastikker, hvor af den ene er knækket i forbindelse med leg, så nu kan den ikke hoppe længere. Tænker dog, at et alm. gummibånd kan løse problemet.

Pris: GOD – Priserne på de forskellige ting ligger mellem 100 til 300 kr. Synes det er fine priser, som passer godt til vores gaveniveau herhjemme.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Jalousimanden af Jo Nesbø for Modtryk