TEST af bogen 365 lege fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Lasse-Leif bøger fra forlaget Alvilda

TEST af bogen 365 lege fra Forlaget Alvilda

Flere af vores testere  har sammen med deres familier testet en række bøger fra Forlaget Alvilda.

Anne-Louise fortæller:

I vores kasse fra Forlaget Alvilda var der følgende bøger:

  • Gurli Gris Huskespilsbog
  • 365 lege til børn
  • Hvem har pruttet i Lasse-Leifs bukser
  • Lasse-Leif og den sidste sut
  • Mine første 100 ord
  • Skriv og visk ud – mine første ord

Børnene var ellevilde, da den store kasse med bøger kom. Alle bøger har været et kæmpe hit – og det har været helt perfekt med ekstra bøger oveni Corona-krisen, hvor jeg var hjemme med børnene.

Vi har i denne test lagt fokus på bogen 365 lege til børn.

Bogen er en tyk bog i hårdt omslag. Den er fyldt med farverige sider med masser af gode idéer til lege. Man får straks lyst til at bladre den igennem og lade sig inspirere.

365 LEGE er en inspirationsbog med lege til børn (og voksne) i alle aldre. Der er lege til alle begivenheder; hygge i børnehaven, fester, kreative idéer, lege mm. Den er fyldt med nye og gamle lege, indendørs og udendørs. Der er lege til når man keder sig og masser af idéer til kreative ting man kan lave, når man er alene eller er fuld af overskud. Der er vilde lege, stille lege, boldlege, spil, gemmelege, fangelege – lege til man er få og lege til man er mange – det er bare at gå igang.

Da vi fik bogen blev den straks kigget igennem, og Silje og Isak satte med det samme små papir lapper ind på de ting de synes vi skulle prøve (der kom mange). Som forældre er bogen også ret hyggelig, da der er så mange lege jeg selv havde glemt, men som jeg kan huske fra jeg selv var barn.

Bogen har været super god til at finde på kreative lege samt forskellig underholdning til weekender og dagene hjemme. Bogen er nem at gå til, da den er inddelt i temaer : Leg til de mindste, teaterlege, gemmelege, lege i naturen, spil, krealege, eksperimenter mm. Ved hver leg er der placeret små ikoner, der angiver, hvilke kompetencer. Hver enkelt leg er god for.

Hvis det stod til Silje og Isak kunne vi snildt finde lege i bogen dagligt – de har virkelig været glade for den. Vi har prøvet flere af de små huskelege, gemmelege og sanglege.

Derudover har vi sået karse i æggeskaller og tegnet ansigter på æggene – perfekt til påsken. Børnene syntes det var super sjovt at følge med i, hvor hurtigt karsen groede, og hvordan deres ansigter fik mere og mere hår.

Silje elsker blomsterkranse, så da hun så siden med at lave egen blomsterkrans kom den højt på ønskelisten af lege. I sidste weekend samlede vi sten og i denne weekend har vi tegnet på dem. Vi havde egentlig bare tænkt at tegne nogle forskellige ting, men med inspiration fra bogen, tegnede de ansigter på en sten, krop på en anden og ben på en tredie og så kunne de rykke rundt på stenen og danne nye figurer – super hyggeligt og sjovt lille projekt.

Listen med kreative lege er lang – bl.a. har Isak fundet nogle seje både han gerne vil lave af tændstiksæsker, og Silje vil gerne lave en dukkeseng af en papkasse.

Jeg tænker bogen er rigtig god at have til de dage, hvor man ikke har planer og mangler nogle sjove idéer til underholdning eller kreative projekter med børnene. Jeg vil også bruge den til at finde inspiration til de mange børnefødselsdage og i mit job som pædagogmedhjælper. Der er i sandhed lege til alle aldre. Super hyggelig bog med mange gode idéer.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen er nem at gå til, der er masser af gode idéer til lege og aktiviteter

Holdbarhed: MEGET GOD – Da den har lege til alle aldre, tænker jeg det er en bog vi kan få glæde af i mange år

Pris: GOD –  (vejl. Pris 249,95-) Jeg synes prisen er helt fair, den er nem at gå til og virkelig fyldt med gode idéer.

Kvalitet: GOD – den er hardcover og siderne er i kraftigt papir. Bogen er farverig og absolut indbydende at gå til.


Sabrina fortæller:

365 Lege

Som titlen fortæller, er dette en dejlig tyk bog, med 365 ideer til leg, kreativitet, eksperimenter og meget mere.

Den indeholder små lege og ideer allerede fra 3 mdrs alderen og op af.

Hver lille idé har sin egen side, med små figurer der indikerer hvilke styrker du skal bruge, så som sanser, grovmotorik, fantasi og sprogforståelse.

Der er lege, du kan lege alene med dit barn og der er lege, som er gode til de større børn, hvor i skal være en håndfuld personer til legen.

Er du et kreativt menneske, så har du her bogen, hvor børn fra 3 års alderen, faktisk kan være med på næsten alle de skønne ideer og forslag.

Vi har desværre ikke kunne nå at teste alle de 365 lege og ideer, men det skal vi nok nå som året går.

Ispindene her, har vi fået lavet klar til fødselsdag invitationer, super god ide, som Maya selv fandt i bogen som det første og krævede vi skulle lave.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – En bog, der kan bruges i mange år og af mange aldre.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i en god kvalitet, med rigtig mange gode ideer til lege, som kan gemmes og tages frem i mange år frem.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 249 kr.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lasse-Leif bøger fra forlaget Alvilda