TEST af LEGO City Passagertog 60197 – Testfamilien
TEST af LEGO Harry Potter TM Hogwarts Astronomitårnet 75969

TEST af LEGO City Passagertog 60197

Flere af vores testfamilier har testet LEGO City Passagertog 60197

Anna fortæller:

“Hele familien elsker Lego, vi samles om at bygge og hygge samtidig, og både Carla og Alfred leger rigtig godt med det.

Vi var alle så heldige, at få lov til at teste Lego City tog 60197, som er et fjernstyret tog med ekstra skinner, så vi kunne bygge en stor bane.

Vi syntes, at alt ved Lego er fedt – holdbarheden, detaljerne og legeglæden. Det hele er så virkeligt og livagtigt med alle dets små detaljer.

Passager toget har 3 vogne – en førervogn, en passagervogn og en madvogn, hvor der igen er mange detaljer. Vidste I, at der f.eks.. fandtes en lillebitte Lego hotdog?

Der medfølger selvfølgelig en udførlig guide, hvor selv Carla på 5 år kunne være med til at finde de rigtige brikker. Mor kunne sørme også finde ud af, at sætte dem rigtigt sammen.

Når toget er samlet og den medfølgende Remote har fået batterier i, kan det køre på de medfølgende skinner. Der er skinner med i pakken sammen med toget, men man kan også købe løse skinner, så man kan udvide sin togbane.

Toget kan køre i flere forskellige hastigheder, samt køre baglæns. Alfred på knap 3 år syntes dog, at det er sjovest, at få lov til at styre remoten og få toget til at køre rigtig hurtigt.

Det kan toget dog ikke helt klare, hvis du har lavet for mange sving på din bane, toget kører simpelthen af skinnerne. Dog skal det tilføjes, at det ikke går i stykker, det er jo Lego.

Vi har brugt og kørt med toget i snart 3 uger og det kører stadigvæk på de samme batterier.

Toget og skinnerne er perfekt julegave idé, både de mindre børn men i den grad også til større børn. Det er klart at, de mindre børn skal have hjælp til at samle. Men så får vi voksne også brugt hjernen. Alderen på pakken er 7-12 år.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – Jeg syntes, at Lego er fedt legetøj. Børnene får brugt deres fantasi i legen og deres finmotorik, når der skal bygges.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare, det får sig nogle slag os hos og det kan ikke ses.

Pris: GOD – LEGO’s priser er i den højere ende, men det som man får for pengene, synes jeg opvejer det. Du får legetøj, som holder i mange år og toget her vil der også blive leget med, når børnene bliver større. Så vil det bare være på en anden måde. Priserne svinger lidt mellem 800 – 1100 kr. for pakken med toget, imens skinnerne ligger mellem 110 – 180 kr. for en pakke.

Kvalitet: MEGT GOD – Lego er bare god kvalitet.


Mette fortæller:

“Selma og Bjørk på 5 år har testet LEGO City passagertog 60197.
Glæden var enorm, da Selma trak den store æske ud af indpakningen. Selma har altid interesseret sig for toge og elsker deres forudsigelighed på skinnerne. Vi kom hurtigt i gang med at få bygget togvognene og banen.
LEGO Passagertog er et sikkert hit for børn med interesse for konstruktion samt fascination for toge. Den fine Lego æske er ingen undtagelse! Lego er velkendt legetøj hjemme hos os. Pigerne er fyldt 5 år, og samler på fornemmeste vis dette sæt Lego, selvom æsken er beregnet til ældre børn.
Pigerne har selvstændigt samlet sættet, dette skyldes LEGO’s simple og nøje udførlige samlevejledning. Indholdet i æsken er struktureret i poser med numre på, så man ikke skal lede for længe efter en bestemt klods. Hele tiden skaber forudsigeligheden i byggeprocessen flow, hvilket sikrede pigernes koncentration og evne til at blive i ro hele vejen igennem byggeriet.
Det seje Lego City passagertog er perfekt til rollelege og skaber den perfekte rejse stemning. Det motoriserede lokomotiv kan køre rigtigt. Man kan styre toget med den tilhørende controller, eller man kan tilslutte toget via en smartenhed, hvor der er tilhørende toglyde. Toget kan køre ti hastigheder, men pas på at toget ikke bliver afsporet grundet for høj fart! Særligt controlleren er et kæmpe hit hos pigerne – at kunne styre toget, afsted på skinnerne, igennem deres forskellige Lego universer skabte ægte Lego glæde.
Det motoriseret lokomotiv har oplukkelig front, pantograf på taget, førerhus med vindue der kan åbnes. I cafévognen er der aftageligt tag og indeni gemmer der sig en hyggelig cafe. Skinnerne er nemme at klikke sammen, og med lethed kan man opsætte sin togbane, som kan kombineres i uendelige kombinationer.
Toget skaber en perfekt ramme til leg og fordybelse. Jeg er virkelig blæst bagover de mange detaljer, der er i dette Lego City togsæt, intet er overladt til tilfældighederne, et virkelig gennemtænkt produkt.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
LEGE/NYTTEVÆRDI: MEGET GOD – Lego rammer plet endnu engang. Legetøjet indeholder alt det børn er vilde med! Massere af leg, læring, kreativitet og fantasi. Til med styrker det barnets evne til koncentration og udfoldelse af finmotorikken.
HOLDBARHED/KVALITET:  MEGET GOD – Lego holder bare! Eneste udfordring er at holde styr på alle de små dele. Er man god til at bevare alle dele, kan det samles igen og igen og holder i årevis, og skaber timevis af leg.

PRIS: MEGET GOD – Man betaler for god kvalitet, det er en langtidsinvestering.


Test af LEGO City Passagertog (60197) og Lego City skinner (60205)

Vores tester Line har sammen med hendes datter Esther på 5 år testet LEGO City Passagertog.

Der er fuld fart på det smarte passagertog fra Lego og mange timers god underholdning. Esther fik pakken i efterårsferien, og efter to dage var det samlet og klar til leg. Hun var ret sej til at bygge det og byggede det meste selv, ved hjælp af den medfølgende vejledning. Vi sad blot på sidelinjen og hjalp kun lidt på trods af, at der står 6-12 år på kassen. Jeg synes, at det er en hyggelig ting at være sammen med sine børn om også udvikler det helt sikkert børns evne til, at koncentrere sig, tænke i former og geometri.

Sættet består af et lokomotiv med en batteridrevet motor, som enten kan styres fra en App eller fra den medfølgende bluetooth-fjernbetjening, en almindelig passagervogn samt en cafevogn. Dertil er der fire figurer, perron og nogle skinner, så man kan lave en bane.

Toget har 10 forskellige hastigheder og kan faktisk køre overraskende stærkt. Esther havde meget sjov ved at styre det fra Appen. Det fungerer virkeligt godt og er nemt og sjovt at bruge.

Hun elsker at lege med små figurer, og det med at der er en cafevogn, hvor man kan lege, at figurerne køber mad på en lang rejse, fungerer godt til at sætte gang i fantasien. Jeg er imponeret over de små detaljer og hvor gennemtænkt Lego produkterne er.


I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er virkelig til mange timers leg i denne æske. Esther ønsker sig flere skinner i julegave, så hun kan lave en kæmpe bane. Jeg synes, at det er fantastisk at se hvordan koncentration, koordinering og finmotorikken kommer i spil, når det skal samles.

Holdbarhed: Meget GOD – Lego er som altid i god kvalitet og holder i mange mange år.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er som med andre Lego produkter helt i top og alt virker bare, som det skal.

Pris: GOD – Sættet fås til 1099kr., og med tanke på holdbarhed og de mange timers leg, synes jeg, at prisen er helt fair.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes drenge Vitus (3 år) og Isak (5 år) testet Lego City Passagertog.

Alle vores børn (og min mand) elsker Lego, og de kan bruge timevis på at bygge og lege, så da muligheden for at teste dette tog kom, krydsede jeg fingre for, at vi blev valgt. Drengene har det sidste år haft dette tog øverst på ønskesedlen, så begejstringen var stor, da vi overraskede dem med pakken.

Tog pakken fik en masse kram og blev derefter flået op, så de kunne komme igang med at bygge toget. Jeg er altid dybt imponeret over Legos verden; hvordan en masse klodser sat ovenpå hinanden i flere lag, pludselig tager form til noget – i dette tilfælde et tog.

Isak og far Michael byggede sammen toget henover nogle timer, så de kunne komme i gang med legen. Sværhedsgraden på denne pakke hedder 6-12 år, så Isak havde brug for lidt hjælp fra far, men han var stadig selv en stor del af byggeprojektet.  Der er overskuelige anvisninger med og poserne er nummereret, så man ikke ender med, at sidde med alle klodserne på én gang.

Lego City Train passagertog er et motoriseret lokomotiv, som kan styres med medfølgende bluetooth-fjernbetjening. Toget har mange fine detaljer, der er bl.a. en cafévogn, hvor man kan få en lille snack på rejsen, og der er en lille station, så man kan stoppe og tage flere passagerer med på rejsen.

Toget betjenes let med fjernbetjeningen og har hele 10 hastigheder. Vi erfarede dog, at man, med den bane vi havde lavet af togskinnerne, ikke skulle skrue helt op på 10, for så fløj toget af – kort sagt; det kan få virkelig meget fart på!

Isak og Vitus var helt vilde med processen med at bygge både tog og bane og derefter begynde rollelegen. Der er mange timers leg, da man nemt kan bruge andet Lego og omdanne det til en hel Lego by, hvor man tager toget til de forskellige destinationer.

Drengene har haft stor glæde af det og ønsker sig flere skinner til jul, så de kan bygge en endnu større togbane. Jeg synes, at Lego er fantastisk, fordi det fanger børnene, udfordrer dem, får kreativiteten frem, de kan øve finmotorikken, der er god plads til fordybelse og rollelege og alt sammen uden TV eller iPad – jeg er stor fan og håber børnene vil elske Lego længe endnu. Lego er også med til at udvikle fysiske færdigheder og giver dem den vej igennem selvtillid og optur, når de får bygget nye flotte konstruktioner.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børnene elsker at lege med Lego. De får styrket finmotorikken, udvikler den rumlige bevidsthed, masser af mulighed for kreativ udfoldelse og giver selvtillid.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare!

Pris:  GOD – Den koster 1099 kr. de fleste steder, men nogle steder kan den købes på tilbud. Jeg synes, at toget er i den lidt dyre ende, men der er også til virkelig mange timers leg.

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er super kvalitet. Det holder ganske enkelt bare.


 Vores testere – Alfred og Karla – har testet LEGO City Passagertog (60197) sammen med deres far.

Mads fortæller:

Der var stor glæde hos både store og små, da vi modtog passagertogsættet fra Lego City. Sættet kommer med komplet skinne-cirkelbane-sæt (20 skinner), togsæt (motordrevet lokomotiv, spisevogn og passagervogn) og perron – og der er således lagt op til flere timers leg for store og små.

Vi modtog endvidere et ekstra LEGO City skinnesæt (60205), og det betød at der kunne laves en større togbane. Toget er et motoriseret lokomotiv med Bluetooth-fjernbetjening inkl. 10 hastigheder. Det er en fornøjelse, at se toget tøffe rundt i stuen og sørge for at fragte passagerer rundt på flere destinationer på stuegulvet.

Det går relativt hurtigt, at få bygget de tre togvogne og begge børn (på 5 og 3 år) var gode hjælpere undervejs, især skinnebyggeriet var for Alfred på 3 år meget nemt at gå til. Klodserne til togsættene er pakket i separate poser med numre.

Togbanen er nem at betjene, og både Karla og Alfred er efterhånden blevet særdeles habile lokomotivfører med brugen af den medfølgende Bluetooth-fjernbetjening. Det giver mulighed for rigtig mange gode og sjove lege, som aldrig bliver de samme. Udover togsæt og perron indeholder sættet også fire minifigurer: to passagerer, lokofører og togkontrollør. Sidstnævnte har plads i spisevognen, hvor der sælges muffins, hotdog, kaffe og croissant – og man bliver imponeret over detalje niveauet i pakken. Intet er overladt til tilfældighederne, og de medfølgende minifigurer medbringer et andet socialt element i legen, som især Karla finder sjovt.

Der er således masser af timers leg for børnene – men også forældrene!

Nytteværdi: MEGET GOD – Begge børn har fortsat stor glæde af togsættet. De mange dele og muligheder for leg giver mange timers god og sjov leg – både alene og sammen med mor og far.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO City er meget holdbar, og man bliver især overrasket over hvor meget lokomotiv og togvogne kan holde til, når toget af og til kører af sporet.

Pris: GOD – På LEGO’s hjemmeside koster LEGO City Passagertog 1099,-. Det er mange penge, men som sagt er der rigtig mange timers leg i æsken for både store og små – og kvalitet koster!

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten af LEGO City er altid i orden – og indholdet i denne æske skuffede ikke.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Harry Potter TM Hogwarts Astronomitårnet 75969