Shufflebooks – Testfamilien
Be Safe autostol

Shufflebooks

To af vores testere har testet SHUFFLEbooks.

Billede 1 SB

Hver SHUFFLEbook er en papboks, der indeholder en kasse med tykke papkort i str. 10,5 x 15,5 cm. På hver side af kortene er der hhv. et billede og på modsatte side en vejledning, aktivitet eller sang alt efter boksens titel.

SHUFFLEbook.dk skriver selv om produktet:

?Hver titel indeholder 29 kort, som byder op til sang, kreativitet og leg. Fold kortene ud, lad barnet trække et kort og legen er i gang. Format og indhold både inspirerer og udfordrer samtidig med, at det er nemt for barnet at holde fokus og koncentrere sig om præcis det, kortet handler om.

SHUFFLEbook er et godt, stimulerende værktøj at benytte i større børnegrupper – f.eks. i en rundkreds, hvor børnene på skift trækker et kort.

SHUFFLEbook tager hele familien med på en spændende opdagelsesrejse med læring, samarbejde og leg i fokus. Med SHUFFLEbook er det kun fantasien, der sætter grænser. ?

De syv titler er:

  • Kom og leg med os ? Udendørsaktiviteter
  • Kom og stav med os ? ABC
  • Kom og syng med os ? Jul
  • Kom og syng med os ? Små
  • Kom og syng med os ? Store
  • Tegn med tal ? Ansigter
  • Tegn med tal ? Dyr

Vores tester Helene har sammen med sønnerne på 3, 8 og 11 år samt sine elever i 1.- 2. klasse og 5. klasse testet alle syv SHUFFLEBOOKS, hvilket passer til målgruppen 0-12 år. Om dette fortæller Helene:

“Vi har testet de syv forskellige SHUFFLEBOOKs, der indtil videre findes i serien, og må fortælle, at vi er ret begejstrede. Jeg er en ?kritisk forbruger?, der ikke tager alt i fine farver og smuk indpakning for gode varer. Samtidig skal det dog siges, at jeg nyder det, når man gør noget ud af at præsentere varen godt, og det synes jeg virkelig, SHUFFLEbook gør. Der er tænkt over alle detaljer, og layoutet er gennemtænkt på mange måder. SHUFFLEbook har et samlet og ensartet udtryk i en glad farveskala, når de står på hylden, men når man åbner dem, har hver SHUFFLEbook sit eget udtryk, fordi der er brugt forskellige illustratorer til billedsiden af kortene. Det giver en lille ?overraskelse?, når man benytter de forskellige SHUFFLEbooks, og samtidig fremstår den enkelte SHUFFLEbook superlækkert, fordi det som i en almindelig billedbog er én person, der har illustreret alle sange, aktiviteter osv. i den enkelte boks/SHUFFLEbook. Alle kort er nummereret, så det er nemt at finde det ønskede kort i forhold til listen på omslaget. Når kortene bruges i børnegrupper, kan man også omdele kortene og så på skift vælge et tal, der svarer til det kort, som så ?har næste tur?. Det forudsætter selvfølgelig, at børnene er store nok til at kende tallene fra 1-29, men er en sjov måde at skiftes i forhold til det sjove og oplagte, at man blot trækker et kort fra bunken.

Her følger en kort beskrivelse af test og indhold på de forskellige titler. Sangtitlerne beskrives samlet. Det samme gælder tegnekortene:

?Kom og leg med os ? Udendørsaktiviteter? (3-10 år)

Aktiviteter til fælles leg udendørs, som kan bruges både i mindre grupper, større grupper, parvis og af barn-voksen. Nogle af dem knytter sig til en bestemt årstid, f.eks. snelygte om vinteren, svampejagt i skoven og blomsterkrans, men mange andre aktiviteter kan laves hele eller det meste af året som f.eks. skattejagt, natur-uro og fang mig.

Denne SHUFFLEbook er ideel til ferier, eftermiddagsleg og lejr. Mange af aktiviteterne kender jeg fra min egen barndom, og det er skønt at blive mindet om dem og lave dem med sine børn. I testperioden på 2 måneder har vi dog ikke brugt den så meget. Nu er det forår, og naturen og lyse timer indbyder automatisk til mere udeleg.

Billede 2 SB

?Kom og stav med os ? ABC? (3-8 år)

Wilbert på 3 år kan alfabetet, fordi han er glad for nogle sange på iPad?en, og da vi pakkede kortene op, blev han straks engageret i alfabetkortenes bogstavside. Som klasse- og dansklærer i 1. klasse er de ellers helt oplagte til bogstavtræning og leg med eleverne, men en 3-årig kan altså også have glæde af bogstavkort og billeder. På ét kort gives også gode forslag til flere forskellige aktiviteter med kortene, og et andet kort har på den ene side hele alfabetet med store bogstaver og på den anden de små bogstaver. Hvert kort har et bogstavrim på illustrationen til bogstavet. De er sjove, men indeholder mange lange og svære ord, som jeg ikke mener passer til målgruppen på 3-8 år, så kortene skal læses sammen med en voksen. For de mindste vil det ikke give mening at forklare ordene, og her kan nævnes i flæng: Nykker, øregas, æggesnaps, lynvisit, Whiskey-viser, plørefuld, nabokrig, fedtegreven, hjertesvigt og kleppert. Bogstaverne har også hver fået en ?personlighed? med et tillægsord, men et ?nobelt N? og et ?hånligt Å? er heller ikke så oplagt for målgruppen. Som lærer er der rigeligt at forklare i forvejen, så materialet skal helst ikke lægge op til alt for mange forklaringer i sig selv. Det er ikke altid muligt at læse kortene sammen i 1. klasse, hvor det også er oplagt at lege med kortene i gruppe- og paraktiviteter. Aktiviteterne er til gengæld gode og kræver heller ikke læsning af versene. Mine elever i 1. klasse synes, at det er sjovt at trække kort. Alene det taktile i, at man rent fysisk har et kort i hænderne, ændrer på motivationen i forhold til at lytte, se og/eller skrive, samtidig øver de sig i at ?vente på tur?, som er en vigtig del af at være social og lege.

Billede 3 SB

?Kom og syng med os ? Jul? (0-100 år), ?Kom og syng med os ? Små? (0-3 år) og ?Kom og syng med os ? Store? (4-7 år) (Find melodien på hjemmesiden)

I december brugte jeg ?Jul?/julesangene i 1. klasse. De var vilde med at trække kort, og med de klassiske julesange kunne børnene være med i mange sange, så jeg ikke bare sang solosang. Hvis der er enkelte sange, som man ikke kan, kan man finde melodien på SHUFFLEbooks hjemmeside www.shufflebook.dk, hvor den er indspillet med klaver, så melodien fremgår tydeligt. Det er super smart og hjælpsomt, for ja; jeg kendte de fleste, men ikke alle sangene. I juleudgaven er der desuden fem juleopskrifter.

Billede 4 SB

Wilbert på 3 år var vild med sangene til de ?SMÅ?, lækre kort, med tydelige, genkendelige illustrationer, og ekstra tykke, så de bedre holder i hænderne på et lille barn. Vi har hygget adskillige gange med at kigge kort, synge og snakke. Så godt et redskab til samvær og sproglig udvikling!

Både ?JUL? og ?SMÅ? er illustreret af Marie-Claire Meyer Holbek, og særligt disse illustrationer vækker begejstring hos mig. De er så enkle, tydelige og farveglade, at man bliver i godt humør og motiveres særligt af disse, men generelt har SHUFFLEbook stærke og flotte illustrationer, som motiverer børn, men også voksne.

Billede 5 SB Billede 6 SB

Sangene til de ?STORE? er oplagte, klassiske sange, og der er mange timers leg, musik og hygge i disse kort. Både vores store drenge på 8 og 11 år og eleverne i 1.- 2. klasse synes godt om kortene, og man kan sagtens bruge kortene til at skrive eller fortælle små historier efter også. Det gælder i øvrigt samtlige SHUFFLEbooks!

Billede 7 SB

?Tegn med tal ? Ansigter? (5-12 år) og ?Tegn med tal ? Dyr? (5-10 år)

Vi har brugt disse to ?tegnekasser? både hjemme og i skolen. På den ene side findes et ?færdigt?, farvelagt billede, og på den anden side finder man 4-trins-vejledning, som viser, hvordan man med tal kan tegne tegningen hhv. dyr og ansigter. Jeg oplever, at både elever og vores egne drenge er ivrige efter at komme i gang efter en kort forklaring. Der er motiver, som motiverer alle, dvs. at de mange valgmuligheder gør det muligt for alle børn at finde et kort, der vækker interesse. Fremgangsmåden med at bruge ?kendte talformer? til at tegne vækker særlig interesse hos børn, der helst vil gøre tingene rigtigt og gerne med et resultat, der er forudsigeligt. Det giver en vis tryghed for en stor gruppe indskolingsbørn, at de ikke selv skal ?digte billedet?, som man ofte gør ud fra anden inspiration. Jeg ser også, at især drenge, der hellere vil spille bold eller være fysisk aktive end at udfolde sig kreativt, kan finde øget motivation med denne tilgang til at tegne. Selv i 5. klasse, hvor man er 11-12 år, vil eleverne gerne bruge begge SHUFFLEbooks og spørger efter dem, hvis jeg ikke har dem med. De er derfor blevet en del af deres ekstraopgaver, når deres andet billedarbejde er færdigt. Billederne viser elever i 2. klasses tegninger.

Bedømmelse

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege-/nytteværdi: MEGET GOD – vi er særligt vilde med ?Kom og syng med os? og ?Tegn med tal?, som alle kan bruges i både kort og længere tid. I skolen som et afbræk eller konkret undervisning, og derhjemme til hygge og nærvær (dog med et lille ?men? i forhold til ?Kom og stav med os ? ABC?s bogstavrim, hvor jeg må sige at anvendeligheden er ?MINDRE GOD? for målgruppen. Kortene kan alligevel anbefales i forhold til bogstavdelen, der indeholder mange gode aktivitetsmuligheder). Anbefales til forældre, bedsteforældre, dagplejere, vuggestuer, børnehaver, skoler og andre aktiviteter forbundet med børn.

Holdbarhed: GOD – kortene er kraftige, kan aftørres med en hårdt opvredet klud og er slidstærke, men kanterne får slitage efter længere tids brug, dog uden at hæmme brugen.

Pris: MEGET GOD – 199,- kr. er billige penge for timevis og dagevis med god leg og rige variationsmuligheder. Ved første øjekast tænkte jeg, at det var mange penge for ?en stak kort?, men hvis man sammenligner med almindelige bøger og deres brugsværdi, mener jeg, at der er langt større nytte- og underholdningsværdi i SHUFFLEbook, som samtidig giver læring på mange niveauer.

Kvalitet: MEGET GOD – et gennemarbejdet produkt i praktisk opbevaring og med flot layout.

Tina fortsætter:

FullSizeRender_2

?Vi har testet en Shufflebook for de 0-3 årige. Boksen består af 29 kort med sange og billeder, som passer til sangene. Sangene er de ?kendte klassikere?, som enhver kan huske fra barndommen (og hvis ikke, står det jo én frit for at opfinde sin egen melodi!) 😉

Vega er 6 måneder gammel og sætter allerede stort pris på at blive sunget for. Vi synger, klapper, fjoller, danser og hviner hver eneste dag, og jeg må indrømme, at jeg engang imellem løber tør for sangtekster, jeg lige kan huske i hovedet. Her kommer Shufflebook ind i billedet, da den hjælper på ?huskeren?, så man kan få sunget for sit barn på en sjov og hyggelig måde!

Indtil videre synes Vega, det er ret hyggeligt bare at tygge i kortene, og vi kunne lige så godt bruge en sangbog, men jeg tror, boksen bliver rigtig, god når hun bliver lidt større! Så kan hun selv vælge en sang, som vi skal synge, og også gætte sange ud fra billedet på forsiden. Det skal nok være lærerigt!

Min svigermor, som er dagplejemor, har også denne boks, og hun siger, at hun bruger den hver dag, og alle børnene er helt vilde med den!

Nytteværdi: MEGET GOD – i en sangglad familie som vores, kommer vi helt sikkert til at bruge den rigtig meget, og så er det bare supergodt med små robuste kort i stedet for en sangbog med papirsider, som meget nemt går i stykker!

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – boksen er i tykt pap, og kortene virker til at være robuste. Vega har tygget på en del af dem, og de er stadig intakte!

Pris: GOD – prisen er 199 kr., og det synes jeg faktisk er helt fair! Man vil kunne have denne i en del år, og jeg tror også, sangene kan synges af bøn over de 3 år.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Be Safe autostol