Kaninen der så gerne ville sove… – Testfamilien
iThermie fra laerkeoglillebror.dk

Kaninen der så gerne ville sove…

Vores tester Marie har sammen med sin familie testet bogen ?Kaninen der så gerne ville sove? fra lærkeoglillebror.dk.

Marie fortæller:

“Jeg må nok indrømme, at jeg regnede med, at bogen ville være noget ?opreklameret fis?. Jeg har hørt en del om bogen, og at begejstringen er stor, men jeg kunne slet ikke forstå, hvordan en godnatlæsningsbog kan bringe så stor begejstring! Så det var bestemt ikke de største forventninger, jeg havde til bogen.

FullSizeRender

Da jeg modtog bogen, tog jeg den i brug samme aften. Inden selve fortællingen er der nogle instrukser til ?fortælleren?, som jeg fandt ud af er meget vigtigt at sætte sig godt ind i. Man bliver f.eks. instrueret i, at når noget står med kursiv, skal man tale ekstra langsomt; når der står ?navn?, skal man sige sit barns navn osv. Og det er altså meget vigtigt at følge de instrukser, for hvis man fortæller historien i samme tempo hele vejen igennem, så har bogen på ingen måde den ønskede effekt. Den fejl gjorde jeg den første aften, og der var Magnus ikke synderligt påvirket af godnathistorien? Men næste aften gjorde jeg mig meget umage i at følge samtlige instrukser, og der kunne jeg med det samme mærke, at den langsomme og nærmest hypnotiske måde at fortælle på havde effekt! Magnus holdt sig vågen under hele historien, men da vi kom til slutningen, kunne jeg godt se på hans øjne, at han var på vej i drømmeland. Han var helt afslappet og lå med halvlukkede øjne og smilede. Historien om Kalle Kanin havde altså virket!

IMG_4419

Jo flere gange, jeg læste historien for Magnus, jo bedre er jeg blevet til at huske historien, og derfor blev øjenkontakten også meget bedre, hvilket kun har forbedret bogens effekt.

Jeg må altså konkludere, at jeg er vild med bogen! Jeg blev ekstremt overrasket over, at det ikke bare var en ganske almindelig bog med en halvkedelig godnathistorie. ?Kaninen der så gerne ville sove? er ikke bare skrevet af en almindelig børnebogsforfatter – det er en adfærdsforsker, der står bag. For de små børn er det nok mest ?effekterne? under historien, der har den største effekt, f.eks. den stille og rolige måde, man taler på, når man skal gabe, eller når man skal drysse søvntryllestøvet ud over ens lille dreng/pige. Det er et KÆMPE hit hos Magnus. Til de lidt større børn er der også selve budskabet med historien – altså de gode råd, som Kalle Kanin og ens barn får af de tre forskellige personer. Jeg har endda selv taget et af de gode råd til mig – hvis man har mange tanker, der vrimler rundt i hovedet, så skal man bare tage en kasse frem og lægge alle tankerne derned, og så kan man tage dem op igen næste morgen. Det er et godt råd, som mennesker i alle aldre kan tage imod.

Jeg vil helt klart anbefale bogen til alle forældre med børn i alle aldre. Det er en bog, som alle børn vil have glæde af at få læst højt efter en dag i dagpleje, børnehave osv. Den er på alle mulige måder med til at skabe ro i kroppen. Man skal være opmærksom på som fortæller, at man endelig skal give sig god tid med at læse bogen højt! Og følg instrukserne nøje, så den hypnotiske effekt bliver opnået. For ?stresser? man sig igennem bogen og i det samme toneleje, så mister den en del effekt. Og sørg endelig også for en god aftenrutine – stress ned efter aftensmaden, så barnet ved, at det er tid til at sige godnat og sove. For der er ikke noget ved at læse en bog for et barn, der er helt oppe at køre efter at have leget lige indtil puttetid. Vi har altid gjort det, at når Magnus har spist, så får han et dejligt varmt bad, og så står den på putning. Så når han kommer ned i tremmesengen, så er han allerede dejligt afslappet. Jeg kan helt klart anbefale dette aftenritual.

Bogen er blevet vores lille bibel herhjemme, hvilket jeg bestemt ikke havde regnet med. Så jeg håber, at andre forældre, der eventuelt døjer med at få deres børn til at sove, vil anskaffe sig ?Kaninen der så gerne ville sove? – den får mine varmeste anbefalinger! Jeg har faktisk allerede købt endnu et eksemplar til et vennepar i barselsgave, der lige har fået en lille dreng for 1,5 måned siden. Jeg er sikker på, at den vil bringe glæde hos både mor, far og barn!”

IMG_4719

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

NYTTEVÆRDI: MEGET GOD – bogen kan bruges til børn i alle aldre, og som nævnt tidligere er der helt klart også nogle gode råd til at falde i søvn på, som vi voksne kan bruge.

Holdbarhed: MEGET GOD – bogen er lavet i hardback, så den kan helt sikkert holde i mange år.

Pris: MEGET GOD – bogen koster 99,95 kr., hvilket jeg synes er meget billigt for en godnatlæsningsbog. Især, når man har bogens effekt i baghovedet, så synes jeg, at pengene er utrolig godt givet ud. Jeg vil til enhver tid give den pris.

Kvalitet: MEGET GOD – indholdet er helt fantastisk. Man kan på ingen måder sammenligne det med en ganske almindelig godnathistorie. Barnet får fortalt en hypnotiserende godnathistorie med en brugbar fortælling ment på den måde, at man får nogle gode råd til at falde i søvn.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iThermie fra laerkeoglillebror.dk