Test af bogen “Hvad vil du være når du bliver stor?” – Testfamilien
PÅ LØRDAG KØRER FLYTTEBUSSEN…..

Test af bogen “Hvad vil du være når du bliver stor?”

(Produkterne er sponsoreret med henblik på test – men det er testfamiliernes 100% ærlige meninger der kommer til udtryk i anmeldelsen).

3 af vores testfamilier har sammen med deres børn anmeldt bogen “Hvad vil du være når du bliver stor?”

Bogen “Hvad vil du være når du bliver stor?” er en helt unik spørgebog som også kan bruges som en alternativ barnets bog. Den indeholder 365 store og små spørgsmål – nogle sjove, andre tankevækkende og nogle blot interessante. For hver ny dato er der et nyt spørgsmål og plads til man selv kan skrive årstal ind, ved hvert spørgsmål er der plads til tre år, og man kan derfor følge barnets tanker og udvikling med udgangspunkt i bogen i en 3-årig periode.

Vores tester Camilla, har i fællesskab med børnene, Simone på 6 år g Magnus på 3 år, testet den populære bog.

Camilla fortæller:

“Det var med forventningsfulde fingre, at Simone fik pakket pakken op – dels fordi hun ikke vidste hvad den indeholdte, men også fordi at pakken vejede godt til. Hun blev ret begejstret da hun fik set de to smukke bøger som lå i pakken. Der blev straks bladret igennem og der blev talt om de fine tegninger som er illustreret for hver måned i bogen. Moren var mindst lige så begejstret, for det er virkelig en smuk bog med fine detaljer i.”

“Vi begyndte at læse lidt af spørgsmålene op i bogen, og det gav faktisk straks anledning til nogle gode snakke. Blandt andet lød et af spørgsmålene “Savner du nogen eller noget?” og det fik åbent lidt op hos Simone. Det er kort tid siden, at hun mistede en af “hendes” pædagoger som passede hende i børnehaven og siden hen Magnus. Han gik bort efter korttids sygdom, og det lå åbenbart stadig og rumsterede inde i hende, selvom vi har talt om det flere gange. Så det fik vi heldigvis en lang snak om.”

“Der var også andre, måske mindre “alvorlige” spørgsmål som blot gjorde snakken lidt fjollet og sjov, men det var så dejligt at kunne sidde og fordybe sig lidt.”

“Og få stillet nogle spørgsmål som man måske ikke altid husker at få gjort i dagligdagen. Magnus fangede ikke helt interessen i bogen, så tænker umiddelbart stadig han er lidt for lille til den – men tænker der ikke går mange måneder før end han kan deltage aktivt på spørgsmålene.”

“Udover de 365 spørgsmål indeholder bogen også nogle ekstra sider. Sider hvor man har mulighed for at nedfælde barnets guldkorn, indsætte foto af barnet og familien samt plads til tegning. Det gør at man får lidt øjebliksbilleder med fra de årstal hvor spørgsmålene bliver stillet. Jeg kan hvert fald ikke vente med at se når bogen er færdig om tre år.

Og så er det en rigtig kvalitetsbog med kraftige sider, godt omslag og flotte farver. Den er vi glade for at kunne gemme minder i.”

“Jeg og ungerne er super begejstret over bogen og de hyggestunder den kommer til at skabe.”

Alle vores test og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier;

Lege/Nytteværdi, Holdbarhed, Pris og Kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – MEGET GOD: Det er virkelig en fantastisk bog, som kommer til at skabe en lille hyggestund og undren alle 365 dage om året.

Holdbarhed – MEGET GOD: Umiddelbart er bogen lavet i høj kvalitet, så vurderingen er at den godt kan holde til at blive kigget i dagligt.

Pris – MEGET GOD: Prisen ligger på kr. 350,- hvilket jeg synes er en rigtig god pris for en bog som skaber minder og holder længe.

Kvalitet – MEGET GOD: Her er der ingen tvivl om at det er en kvalitets bog man har fået fat i, god kvalitet og super fine detaljer.

Medina, som har testet bogen med sin søn på 5 år, fortsætter:

“Jeg havde kun lige kort læst om bogen før, da det er helt nyt den er udkommet på dansk, efter at have været en stor succes i Norge. Jeg elsker sådanne slags bøger og synes det er så hyggeligt og fedt, at have en masse guldkorn samlet ét sted. Jeg ved selvfølgelig godt, at der er 365 dage på et år, men blev alligevel lidt overrasket over bogens tykkelse da vi modtog den og jeg begyndte straks at bladre rundt. Bogen anbefales fra +4 år og jeg tænker den kan være skæg at bruge, også selvom barnet er nogle år ældre før man starter.”

“Man kan jo vælge at bruge bogen på flere slags måder. Især når man skal se i den om nogle år tænker jeg, at det er langt fedest at starte med at udfylde bogen 1. januar, men man kan selvfølgelig begynde når som helst og ligesom os i slutningen af året. Vi har gjort det, at vi har taget 1-3 spørgsmål af gangen og prøvet at stille dem så naturligt som muligt. Nogle spørgsmål er stillet direkte fra bogen og andre har jeg læst for mig selv og så indflettet det i dialogen med Quentin i dagens løb. Begge dele har fungeret super. Jeg har selvfølgeligt fortalt ham at hans svar skrives ned og efter nogle dage gik det op for mig, at han troede der kunne gives “forkerte svar” så super fedt med den dialog der følger med helt naturligt. Der har både været alvorlige snakke og også mange smil. Jeg måtte lige tage tilløb til at spørge ham “hvad tror du mor eller far synes er det bedste ved dig – og grinede da han prompte svarede: “6 uger” på spørgsmålet om, hvor længe babyen er i moderens mave”

“Jeg glæder mig allerede rigtig meget til at se hans svar om 1 år og vil helt sikkert huske bogen næste gang jeg skal bruge en unik barsels/dåbsgave. Super fedt alternativ eller supplement til den traditionelle barnets bog”.

Bogen laves i 3 flotte farver – lyseblå – grå og rosa og købes for kr. 350,-

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD (super hyggeligt)

Holdbarhed: MEGET GOD (udfyldes i 3 år og gemmes forevigt)

Pris: GOD (sammenlignet med en “barnets bog”)

Kvalitet: GOD (hard cover)

Sophie og sønnen Sebastian på knap 5 år har som de sidste testet bogen “hvad vil du være når du bliver stor ?”

Sophie fortæller:

“Sådan en bog som denne er LIGE vores søn Sebastian og bliver bestemt ikke den sidste vi kommer til at udfylde – både Sebastian og Noor kommer til at udfylde flere fremover. Bogen er for mig et helt nyt koncept jeg ikke har set lignende før. Bogen indeholder 365 spørgsmål eller opgaver – 1 til hver dag året rundt !! På hver side er der tre svar felter, hvorpå man selv kan føre årstal det kan eksempelvis være 3 år i træk – det kunne også være med 5 års mellemrum eller hvad man nu finder passende. på første side 1. januar skal barnet skrive sit eget navn, 2. januar hvor mange gange kan du hoppe på 1 ben, 20. januar hvem vil du gerne giftes med når du bliver voksen ? 13. februar er der nogen i bh/skole du ofte er oppe at diskutere med? og den 5. marts spørger bogen hvorfor skal vi spise og drikke ? den spørger efter alt imellem himmel og jord – det er utroligt underholdende og rørende på engang at sidde med sit barn og høre alle disse svar – vi har gennemgået rigtig mange spørgsmål allerede og Sebastian henter den selv og siger mor spørg mig om noget – det er virkeligt sjovt for både barn og voksen – det er en utroligt hyggelig stund hvor man lære nyt om sit barn – min drøm er at udfylde hvert år de næste mange år og jeg starter med Noor når han er ca.2,5-3 år syntes ikke ret meget før vil kunne lade sig gøre.”

Alt i alt et FANTASTISK produkt som vi helt klart giver 6 ud af 6 stjerner den kan varmt anbefales.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET god. Produktet er super godt – man får en hyggelig kontakt med sit barn

Holdbarhed: Meget god. Bogen er i en god kvalitet der kan se tilbage på om mange år når barnet selv er blevet voksen

Pris: God.

Kvalitet: Meget god. Kvaliteten er i top.

ET LILLE TIP:

Der findes en Facebookside “Hvad vil du være når du bliver stor?”, som er oprettet til at dele alle de hyggelige svar.

24 kommentarer

 • Camilla

  Vi har 2 af dem. Det er hyggeligt at udfylde dem, men vi får det ikke gjort hver dag 😉 Men tænker det ikke gør så meget. Så får vi chancen næste år jo 😉 Min datter på 3år er lige lille nok. Så vi har lagt den lidt væk. Men den store på snart 6år tager den selv frem, og vil udfylde.
  Vil helt klart anbefale den til andre, da det er en sjov mindebog, som børnene kan arve, når de er gamle nok til at sætte pris på den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Vi har bogen herhjemme .
  Jeg synes det er en fantastisk idé, desværre synes jeg også at mange af spørgsmålene er formuleret ret svært for et mindre barn at forstå .
  Jeg vil ikke råde folk til at købe den til børn under 4 år . Men vi tager den frem en gang om måneden og finder 1 – 2 spørgsmål der er til at svare på . Og ellers venter vi til næste år .
  Bogen er ellers en super god kvalitet og et dejligt minde til når børnene bliver voksne .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hbor lyder det bare som en helt fantastisk bog! Har aldrig hørt om den før – men skal uden tøven have den købt, så vi er klar til at bruge den 1. januar 2018. Så har min søn også en god alder til at starte med den. Glæder mig allerede! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette lundsgaard

  Har ikke hørt om denne her bog før, men elsker sådan bøger og det kunne være super hyggeligt at lave sådan en bog til mine børn – evt en sjov ting at give dem til deres konfirmation 😄😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nada

  Helt klart en af de bedste bøger, som følger barnets interesser.
  Den har vi været rigtig glade for herhjemme – Amir elsker ideen om at han kan kigge tilbage på hvad han har svaret 😉
  Den vil jeg helt klart anbefale 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg havde ikke hørt om den før denne test, vi har en anden bog her hjemme som minder lidt om denne og vi finder det super hyggeligt at skrive og læse i den. Kunne godt finde på at købe denne i stedet da jeg godt kan li det med datoer og spørgsmålene er rigtig gode. Det kunne sagtens være en efterfølger til barnets bog som vi stort set er færdige med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra Kirk

  Jeg havde aldrig hørt om bogen før jeg læste om denne test, men efter at have set testen er jeg overbevist om at jeg skal ud og investere i sådan en bog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christinna

  Det er ikke en bog jeg kender, men det er helt sikkert en jeg skal anskaffe mig til vores søn og hans kommende lillebror. Jeg synes det er så hyggeligt med sådan nogle bøger, og jeg er sikker på at min søn også vil synes godt om den når den tid kommer 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det er en hyggelig bog som kan give mange sjove svar, vores oplevelse er dog at barnet ikke er for gammelt, da svarene hurtigt kan blive lidt teenager agtige (ja, nej, ved ikke, hvorfor osv.) Men bogen er så fin med skønne detaljer og en rigtig godt alternativ, hvis man vil gå i en anden retning end div barnetsbog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Det er en bog der ville give nogle gode hygge stunder med mine børn og så kunne de få den når de blev konfirmeret/18 år, så kunne man få nogle sjove grin😊
  Men jeg vil også give den som dåbs gave, det er jo ikke så dyr en bog, nå man kan mindes sjove ting/sætninger/svar👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Den lyder så god, den skal jeg helt sikkert have fat i ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina B. Y. Christensen

  Har ikke hørt om bogen før nu, men det er bestemt en Jeg vil få købt til vores piger. Det et en bog der vil være sjov at udfylde i fællesskab og den vil nok frembringe mange grin om mange år.
  Bogen vil også udgøre enen fantastisk dåbsgave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Damtoft

  Virkelig fin og gennemtænkt bog. Masser er kreative spørgsmål der giver anledning til sjive snakke og finurlige kommentarer… Man bliver nogen gange overrasket og hvad de går og tænker på.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har kigger på bogen et utal af gange i butikkerne, og jeg er fuldstændig enig i, at den er proppet med yndige detaljer. Jeg har dog lagt den tilbage på hylden, da jeg tror, at min søn er lige lille nok endnu til dén (han bliver 4 år i denne måned). Jeg glæder mig til, at han bliver lidt ældre og parat til at være med til at udfylde den, for det er bestemt en sød måde at udfritte ham for søde og sjove udtalelser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  En god bog som jeg umiddelbart mener vil kunne bruges fra barnet er ca. 3-10 år.
  Man kan evt bruge samme bog til flere børn – da der er plads til 3 svar ved hvert spørgsmål.
  Jeg tænker den enten kan bruges som en fast hyggestund hver dag i op til 3 år eller tages frem når det passer.
  Små skolebørn, som selv lige har lært at skrive vil også nyde selv at få lov at skrive i bogen.
  Men ældre børn fra ca. 11 vil nok synes bogen virker barnlig. Min datter på 13 synes at bogen var lækker- men spørgsmålene lidt for fjollede/barnlige.
  Jeg gav den i Julegave til en 4 årig pige med lettere talebesvær – famillien er ikke kommet igang med at bruge den endnu- da de gerne vil vente til pigens sprog bliver bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har en bog til hver af mine 3 drenge. Vi er dog ikke startet på den yngste endnu som kun er 2. Men vi er begyndt hos de to store på hhv 5 og 7. Og det er så hyggeligt- og ret lærerigt for os forældre også! Da der kommer en del overraskende svar til tider! 😉 Vi bruger den ikke helt som tiltænkt med et spgm pr dag. I stedet tager vi en del spørgsmål ad gangen- drengene ( og vi) elsker simpelthen den bog!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Den bog har jeg længe ønsket mig til mine børn – og når jeg læser jeres super anmeldelser, så bliver jeg bare nød til at have den bog! – så tak for, lige at minde mig om, at jeg skal have den bog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrina

  Synes ideen med denne bog er virkelig god, hvilket er grunden til at den står øverst på Lauras ønskeseddel til hendes dåb.
  Har planer om at købe den til min store pige (8 år) også. Tænker at det sådan set er ligegyldigt hvornår i barnets liv man begynder at bruge bogen, det sjove er at se hvordan deres svar og verden ændre sig i takt med at de bliver ældre. Derved ikke sagt at jeg ikke ville have elsket at den havde været der da den store var mindre, for det ville jeg, men synes ikke at den er udelukket blot fordi den ikke var 😊
  Har kigget i den et utal af gange og synes at det er nogle gode spørgsmål – nogle som man måske ikke lige får spurgt om i hverdagen. Så ikke nok med, at man kan lave et minde til børnene til når de bliver voksne, bogen åbner også op for, at man får stillet nogle spørgsmål som man måske glemmer at stille ellers.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia stimose

  Har slet ikke hørt om den bog, men den skal jeg helt klart have fingrene i, til begge drenge! Det åbner op for nogle tanker hos ungerne jo. Og vi kan få nogle fine snakke. Glæder mig helt til at komme i gang. Så tak for en fantastisk test 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vi elsker den bog her hjemme. Vores 5-årige fik den til jul og kommer med de mest fantastiske guldkorn. Vi har allerede bestemt at lillesøster også skal have en når hun bliver lidt ældre. Storesøster på 8 år ønsker sig en til hendes 9 års fødselsdag – tænker hun selv kan udfylde den 🙂 Helt klart den perfekte gave idé

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Efter at have læst denne anmeldelse vil jeg klart have denne på som ønske til den kommende dåb

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika Lausten

  Tak for en kanon test!
  Jeg har været i tvivl om jeg skulle købe den til min søn… Men efter jeres test skal den i hvertfald have en plads på hylden!
  Tak☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Nørgaard Andersen

  Den lyder super. Vi har ønsket os den i dåbs gave 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Riedel

  Jeg har længe overvejet om mine drenge skal have bogen. Nu er jeg ikke længere i tvivl, efter jeg har læst anmeldelserne.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ LØRDAG KØRER FLYTTEBUSSEN…..