TEST af bogen “Hvad vil du være, når du bliver stor?” – Testfamilien
TEST af påskepynt fra Etly Klarborg

TEST af bogen “Hvad vil du være, når du bliver stor?”

Flere af vores testmødre har sammen med deres børn testet “Hvad vil du være, når du bliver stor” bogen fra Filiokus Media og Njord Agency.

“Det er en unik spørgebog med 365 spørgsmål – et til hver dag i 3 år.

Bogen lægger op til sjove samtaler rundt om emner  som kommer i form af spørgsmål. Bogen er en unik mulighed for at notere ens barns ”guldkorn” på en smuk måde.

Man bestemmer selv om man vil bruge bogen som en del af hverdagsrutinen, måske på sengekanten før sengetid eller som inspiration til dialog et par gange om ugen.”

Mie fortæller:

“Normalt lever de fleste børnefamilier en travl hverdag, men da Covid-19 lukkede Danmark ned, blev der dømt familietid. Det var i hvert fald tilfældet her hos os. Vi modtog bogen “Hvad vil du være når du bliver stor? – 365 store og små spørgsmål til barnet”, kort før vores statsminister lukkede børnenes institution, som blev starten på seks uger hjemme med vores dejlige unger – og masser af tid til at snakke.
Pilou kan endnu ikke komme med de store svar – udover tak – og så deler han også glædeligt ud af bl.a. “vov vov” og “heeeeeej”. Han må derfor vente med at tage hul på sin egen bog, når han bliver lidt større. Filippa derimod, hun er et sludrechatol uden lige, så her har bogen været helt perfekt.

Indimellem får hun fortalt os meget lange historier, hvor vi tager os selv i at “miste tålmodigheden” – vi glemmer lidt at høre efter, fordi historien ikke altid formår at holde sig på sporet (undskyld Filippa 😉 ). Her kommer den skønne bog med de mange spørgsmål ind i billedet. For her kommer pludselig nogle ideer til hvad man kan tale med sit barn om – som også giver mening og læring. Det sætter både de små poders tankevirksomhed igang, det sætter samtaler igang og det giver mulighed for at sætte sig ned og være fælles om noget med sit barn. Og så giver det dig alletiders bog med de bedste guldkorn gennem tiden, når man som forældre skal holde fremtidens konfirmationstale.

Dagens bedste tip er hermed videregivet, velbekomme 😉

Bogen er opbygget således, at man hver dag kan spørge om et nyt spørgsmål. På hver side er der gjort plads til, at man kan spørge barnet om det samme spørgsmål tre år i træk, som er en meget sjov ide. På den måde får man også mulighed for at følge sit barns
kognitive udvikling. Så skønt. Den er lige udkommet i et nyt oplag, med fine illustrationer og fødselsdagsspørgsmål. Man kan vælge mellem tre flotte pastelfarver, som pynter fint på ethvert børneværelse. Desværre skæmmer min grimme skrift de flotte sider, for Filippa svarer så langt på hvert spørgsmål, at jeg har sindssygt travlt med at få kradset ned hvad hun siger 😉

Uanset om tiden er mere end rigelig (når børnene har været hjemme i seks uger!!), eller om tiden er knap (vores liv før Covid-19), så er bogen et hit herhjemme. I en travl hverdag er den god til aften-putningen – man får talt sammen, samtidig med at man skaber et dagligt minde med sit barn. Vi har også brugt den til at være en del af sofahygge, af spisetid og besøg hos mormor og morfar.

Selvom den er lavet til, at man hver dag på en bestemt dato kan spørge om et bestemt spørgsmål, så har vi ikke brugt den hver dag. Vi har brugt den når vi synes det har givet mening, når vi har haft lyst. Derfor har vi også nogle gange taget flere spørgsmål på én gang. Det er selvfølgelig nemmere at være sikker på at kunne spørge sit barn om nøjagtig samme spørgsmål hhv. et og to år senere, men for os er det ikke så afgørende at det bliver helt perfekt. Vi er mere optagede af at bogen bliver en hyggelig ting vi kan hive frem, præcis når vi lyster – og når vi trænger til inspiration til samtaleemner.

Vi er glade for at kunne skabe et fint minde med Filippa og glæder os til at give hende et lille indblik i hendes børnetanker – “når hun bliver stor”.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger fem ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Vi har været meget begejstrede for at bogen har givet ideer til hvad man kan tale med sit barn om – som samtidig skaber læring og ikke mindst minder.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er en lækker og flot bog, af god kvalitet. Vi anbefaler dog ikke at lade de helt små børn sidde med den selv, hvis man gerne vil holde den fin til en fremtidig gave til sit barn 😉

Pris og kvalitet: GOD – Vi synes man får mange gode timer, snakke og minder for pengene! Bogen koster 299,95 kr.


Louise beretter:

“Førstehåndsindtrykket af bogen er virkelig godt. Bogen har fået helt nyt design og er så fin! Vi havde glædet os meget til at teste bogen, som er en spørgebog, der indeholder 365 spørgsmål – ét til hver dag (hvis man er flittig). Spørgsmålene varierer meget – nogle er nemme og lige til “Hvad er din livret?”, mens andre er til for at vække dybere tanker hos børnene “Hvem kunne du godt tænke dig var i live, men som er død?”.
Vi satte os straks med bogen ved middagsbordet, og det var helt tydeligt, at Benedikte nød at have mors og fars fulde opmærksomhed og ikke mindst tid, til at fortælle om både store og små tanker.
Vi fik os et godt grin og lidt af en øjenåbner, da Benedikte skulle forklare, hvad hendes forældre arbejder med. Esben arbejder rigtig nok med trading af fødevarer og rejser ofte til Singapore, men vi var alligevel noget overrasket over, at Benedikte havde opfanget det som om, at han solgte smør og ost til kineserne. Det mindede mig om da jeg var lille, hvor jeg forvekslede min fars profession som revisor med “at gå med aviser” 😉
Bogen er opbygget således, at man kan udfylde den løbende gennem 3 år. På den måde kan man se, hvilken udvikling der sker i barnets svar på de enkelte spørgsmål. Jeg tvivler på, at vi får svaret på et spørgsmål hver dag året rundt, men man kan heldigvis selv indsætte årstal, så på den måde, kan bogen bare udvides til at omfatte en lidt længere årrække. Ved hvert spørgsmål er der en lille fin illustration, som er med til at skabe en “stemning” omkring spørgsmålet. Fx er der et lille spøgelse ved et spørgsmål, om barnet tror på spøgelser.
Vi har i testperioden brugt bogen nogle aftener i stedet for en godnathistorie. Så udvælger jeg på forhånd et par spørgsmål som vi hygger os med at snakke om. Benedikte kommer ofte i tanke om mange ting lige inden hun skal sove. Bogen kan derfor hjælpe med at få åbnet lidt op for de tanker, som er opstået i løbet af dagen. Det kan fx være spørgsmål som: “Hvad er det sjoveste du har lavet i dag?” eller “Hvad synes du om at dele dit legetøj?”. På den måde får vi stillet nogle spørgsmål, som vi måske ikke altid husker i løbet af en travl hverdag.
Både Benedikte og jeg hygger os virkelig med at udfylde i den fine bog. Benedikte henter den af og til selv, og vil gerne “spørges om sjove spørgsmål” 🙂

Min vurdering af spørgebogen “Hvad vil du være når du bliver stor” er:

Nytteværdi: MEGET GOD – en virkelig sød bog til at gemme kostbare minder og anekdoter. Et super godt supplement til Barnets Bog, som jo ofte kun udfyldes i barnets første år. Jeg tænker, at bogen kan bruges fra en alder på ca. 3 år og op til 10 år, eller så længe barnet gider at svare på spørgsmålene.
Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – bogen er lavet i kvalitets materialer med kraftige sider, flotte farver og et lækkert omslag, som “kan holde til noget”.

Pris: MEGET GOD – bogen koster 299,95 kr. hvilket jeg synes er en rigtig god pris. Der er til mange gode hyggestunder og mange gode spørgsmål. En rigtig god gaveidé både til barnedåb men også til de lidt større børn.”


Nanna fortæller:

“Jeg har sammen med min datter Lily på 3,5 år testet bogen ”Hvad vil du være, når du bliver stor?”. Bogen ligner lidt en kalender inden i med én dato for hver side. På siderne er der endvidere en illustration og et spørgsmål på hver side. Bogen indeholder således 365 spørgsmål – ét til hver dag i et år.”

På hver side i bogen er der tre felter med plads til at skrive årstal. Tanken er så, at man stiller de samme spørgsmål over en treårig periode, og dermed følger barnets udvikling, interesser og refleksioner. Bogen er netop udkommet i en ny udgave med nye illustrationer og et nyt, fint omslag og et fødselsdagsafsnit.

Lily blev så glad, da hun så, at hun også havde fået sådan en bog. Hun har nemlig lyttet med, når vi har stillet storesøster Alma på 5 år spørgsmål fra hendes bog. ”Mor, skal du ikke læse nogle spørgsmål for mig?”, siger hun jævnligt. Hun elsker tydeligvis de snakke, vi får, når vi læser spørgsmål fra bogen.

Spørgsmålene handler både om små hverdagssituationer og om livets større spørgsmål; ”Hvilket dyr synes du, er det sejeste?” og ”Hvad var det sjoveste, du lavede i sidste uge?
Vi er ikke typerne, som husker at skrive i bogen hver dag. Når vi sætter os med bogen, stiller vi spørgsmål så længe, Lily gider – det er typisk 10-14 spørgsmål, så hvis vi husker det, skal bogen bare frem et par gange om måneden.

Lily har først fødselsdag i september, men vi har smugkigget lidt på det nye fødselsdagsafsnit, og den unge dame havde allerede klare forestillinger om både kagen, gaveønskerne og gæstelisten.

Jeg må være ærlig at sige, at vi langt fra har husket det to gange om måneden i Almas bog, og det kommer vi nok heller ikke til med Lilys bog, men jeg tænker egentlig heller ikke, at det betyder så meget, om man når alle spørgsmålene på tre år. Vi skriver jo årstal på hver gang, så vi kan se, hvor gammel hun var, da hun svarede.

Vi har bøgerne stående fremme inde i stuen, så vi jævnligt bliver mindet om at få dem frem.

Alma på 5 år giver helt tydeligt mere reflekterende svar end Lily på 3,5 år. Nogle af spørgsmålene er en 3-årig ikke gammel nok til at forstå eller reflektere over, men dem springer jeg bare over.

Jeg er helt vild med konceptet i bogen. Den afføder nogle virkelig hyggelige stunder med grin og dybe tanker. Den bliver så skøn at give pigerne, når de bliver voksne og selv får børn, og så er vi jo allerede godt i gang med forberedelserne til konfirmationstalen. 😀

Bogen er et genialt dåbsønske, selvom bogen tidligst skal frem ved 3-4-årsalderen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er til mange timers gode, sjove og dybe snakke med ens barn. Bogen fås både i lyserød, blå og mint.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er trykt på kraftigt papir og indbundet i en lækker hardback. Den ser flot ud, så det er sådan en bog, man gerne har stående fremme.

Pris: MEGET GOD – Prisen for bogen er 299 kr., og forhandles bl.a. hos lirumlarumleg.dk. Jeg synes bogens pris er meget rimelig!


Mette fortæller:

“Jeg har sammen med mine døtre Bjørk og Selma testet og snakket om bogen. “Hvad vil du være når du bliver stor?””

Midt i at Danmark gik lockdown fik vi mulighed for at teste bogen: “Hvad vil du være når du bliver stor?” af Marte Næss. Dansk oversættelse af Njord Agency, udgivet af Filiokus media.

Bogens layout er smukt og indbydende, bogen er indbundet som hardback og har en fin snor som kan bruges som bogmærke.

Det kræver god tid til at fordybe sig i de 365 store og små spørgsmål til barnet. Bogen stiller barnet 365 nysgerrige, sjove, tankevækkende, aktive, finurlige, hjertevarme spørgsmål, 1 spørgsmål til hver dag i kalenderform over 3 år.

Man tilføjer selv årstal og bestemmer selv hvornår man tager hul på bogen og i hvilke årstal man ønsker at notere barnets svar.
Tiden er virkelig godt givet ud, der er masser af nærværende og hyggelige timer sammen med sine børn omkring bogen.

Har ofte haft lysten til at råbe STOP tiden!! Det kan jeg nu, med denne unikke spørgebog, kan vi stoppe op, skrive ned og forevige barnets udvikling og tankegang på pågældende tidspunkt. Glæder mig allerede til at læse tilbage og mindes hvad der var det vigtigste i Selma og Bjørk’s liv på skrivende tidspunkt.

Spørge Eksempler:
17. Januar 2020: Hvad arbejder din mor med? Bjørk svarer: Hun tisser på sit arbejde!
18. Marts 2020: Hvordan ser der ud der hvor du bor? Selma svarer: Der er orange udenpå og rodet indeni.

Jeg er vild med denne type bog, det så hyggeligt med alle de snakke man får med sine børn, begge mine piger er 4 år, synes det er god alder at indsamle deres første guldkorn, nøj de har nogle sjove svar. Bogen indeholder desuden et fødselsdag afsnit, hvor barnet kan forevige sin fødselsdag, dem glæder jeg mig til at udfylde når mine børn fylder år.

Vores vurdering bliver:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Det er kæmpe underholdningsværdi i denne bog, man får givet en masse hyggelige stunder sammen med sine børn, det har en stor værdi både for voksne og børn.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i hardback og tåler at blive bladret i. Da siderne er tykke, som giver en længerevarende holdbarhed.

Pris: GOD – Bogen er i den dyre ende 299 kr, men du får med garanti et fuldstændigt unikt minde til dig og dit barn.


Anna fortæller:

“Den her bog, havde jeg hørt så meget om. Og derfor er jeg så glad for at, vi fik lov at teste.”Bogen “Hvad vil du være når du bliver stor” er en virkelig genial opfindelse.

En spørgebog der indeholder 365 forskellige spørgsmål, både store og små med forskellige temaer. Den er opdelt med datoer, og der er et nyt spørgsmål til hver dato.

Så du kan altså stille dit barn et spørgsmål om dagen, skrive det ned og spørge igen om 1 år – hvor svaret HELT sikkert vil være noget andet. Der er plads til barnets tanker gennem 3 år.

Man kan f.eks. også tage flere spørgsmål af gangen, pakke den væk og tage den frem engang imellem.
Spørgebogen giver også et super godt udgangspunkt, for en god og helt sikkert sjov samtale med dit barn.

Carla og jeg har fået nogle hyggelige og sjove samtaler ved sengetid og har prøvet at få bogen ind som en del af vores aftenrutine.

Her er lidt af vores samtaler…

F.eks.

“Hvilket dyr er du bange for?”

Carla’s svar : “ En ræv “

“Hvis du ejede en fabrik, hvad skulle den så lave?”

Carla’s svar: “Mælk, slik, bolcher og brocolli”

Hvad er det bedste ved at, have en søskende”

Carla’s svar: “Min lillebror er dum”

Jeg glæder mig helt vildt til, hun skal have den i gave når hun bliver ældre.

Bogen er netop kommet i en helt udgave, med fødselsdags spørgsmål og fås i 3 fine farver Lyserød, Mint og Lyseblå.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En helt fantastisk idé. Og virkelig en bog jeg er begejstret over. Den skaber de fineste og sjove minder, for dit barn og dig.

Holdbarhed: GOD – lækker bog, papirs sider så ikke en bog for de helt små.

Pris: GOD – vejl. Pris er 299,95,- Jeg er syntes at prisen er fin, i forhold til hvad man får. Bogen er jo et minde for livet både for dig og barnet.

Kvalitet: MEGET GOD – Super lækker, flotte pastel farver og smuk indbindning.


Sandra afslutter:

“Marcus på 6 år har den seneste måneds tid testet bogen “Hvad vil du være når du bliver stor” fra Njord Agency. En super lækker “spørgebog” med 365 spørgsmål – et til hver dag, året rundt og plads til at notere ned for 3 år.”
Bogen er super lækker, med et tykt omslag og indeni er der fine detaljer. Personerne bag har virkelig været opfindsomme med spørgsmålene. Der er så mange sjove, fantasifulde og gode spørgsmål, der virkelig ligger op til mange gode, sjove og fordybende stunder. Den kommer rundt om stort og småt, fjollet og finurlige spørgsmål og også de lidt mere alvorlige af slagsen.
Marcus er en dreng med meget på hjerte, men også en dreng med fart på og de fordybende snakke kan godt blive lidt glemt i en travl hverdag med skole og arbejde. Vi gjorde dog bogen til en del af vores faste ritual i forbindelse med putningen om aftenen. En rigtig hyggelig måde at få snakket og være nærværende – Bare ham og jeg. Det fede ved spørgsmålene, er at der tit udspringer en masse spørgsmål og snakke og vi ender tit med at sidde og sludre i en halv time. Virkelig kvalitetstid.
Et af spørgsmålene lød på hvornår han sidst havde været ked af det. Svaret var at det kunne han næsten ikke huske, for det var virkelig lang tid siden. Sidste gang havde været henne i skolen hvor han havde slået sig og der havde hans klasselærer givet ham et knus og trøstet ham. Virkelig sødt og det gør en mor varm om hjertet at høre de her små beretninger fra hans liv, som man måske ellers ikke får indblik i.

Det bliver så sjovt at følge med de næste år og se hans svar, som formentlig vil skifte fra år til år og jeg glæder mig til at følge med og ikke mindst give ham denne bog som et hyggeligt minde når han bliver større.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er virkelig en super hyggelig bog at investere i. Ikke nok med de gode snakke der udspringer af spørgsmålene, er det også hyggeligt med en slags dagbog som både en selv og barnet kan kigge tilbage i. Den kan virkelig give anledning til mange smil og grin og dejlige stunder. Bogen kan også sagtens bruge af lidt mindre børn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er super god og det hårde cover, gør bogen holder sig pæn og pynter fint på børneværelset.

Pris: MEGET GOD – Bogen har en vejledende udsalgspris på 299,95 kr, hvilket jeg må sige er en rigtig god pris for bogen og alle pengene værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er lavet i en rigtig god kvalitet. Der er ikke en finger at sætte på noget.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af påskepynt fra Etly Klarborg