TEST af LEGO NINJAGO Masters of Spinjitzu – Testfamilien
18. DECEMBER – LÅGE 18 ER ÅBEN – KIG IND

TEST af LEGO NINJAGO Masters of Spinjitzu

En række af vores testere har sammen med deres drenge testet LEGO Ninjago nr. 70653.

Linda fortæller:
“Til Magne’s kæmpe glæde modtog vi LEGO nr. 70653 til test.”

Magne elsker LEGO og drager så den her test passede perfekt til ham. Æsken indeholder poser som alle er nummererede, med opdelt lego indeni og en byggevejledning.
LEGO har lavet det nemt og overskueligt på denne måde da man nemt kan finde ud af hvilken del man skal bruge hvornår og byggevejledningen guider nemt én igennem hele processen i at få bygget æskens indhold. Man kan også sagtens gå til og fra sit byggeri hvis man ikke gider bygge det hele på én gang, man skal blot huske hvor man er kommet til i byggevejledningen.

Magne byggede selv det hele, han elsker at han selv kan det og bagefter er han altid mega stolt.

Der står æsken er beregnet til børn i alderen 9-14 år men Magne byggede den uden nogen problemer, han er også nærmest født med LEGO i hånden så måske derfor det er så nemt for ham.
Dragen som kaldes Firstbourne er ca. 53 cm lang, 48 cm bred og ca. 20 cm høj.

Den har mange fede funktioner som baskende vinger og halen kan “piske” hvilket Magne syntes er mega sjovt.

Dragens hals, fødder, kæber samt ben kan man justere på hvilket gør at dragen kan ændre form alt efter om man flyver med den, om den skal “gå” eller hvad børnene finder på den skal i deres leg.

Dragen har også en aftagelig sadel til minifigurerne og der medfølger hele 6 minifigurer: Kai, Cole, Heavy Metsl, Jet Jack, Pivdyr og Mule, som alle har forskellige våben.
Jægerkopteren er ca. 25 cm. lang, ca. 6 cm bred og ca. 12 cm. høj.

Den har knopskydere og et cockpit til minifigurerne. Rotorne kan dreje rundt når man puffer til dem og i enden er der en kæde som man feks. Kan bruge til det kalkunelement der medfølger som kunne være dragelokkemad.
Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser for hvad børnene kan lege med denne mega seje drage og jægerkopteren.

Magne har leget med den både indenfor og udenfor da vi elsker at være ude og den har skabt utrolig meget glæde og mange timer leg.

Hvad LEGO betyder for os:

Magne har autisme og kastede sin kærlighed til LEGO allerede da han var ganske lille.

LEGO udfordrer blandt andet hjernen, sanserne, fantasien og forestillingsevnen hvilket er vildt fedt, syntes jeg.
Det jeg også syntes er genialt ved LEGO er at man kan vælge at følge byggevejledingen og bygge det som er vist på tegningen men man kan også bygge frit hvis man gerne vil prøve at lave noget man selv finder på.

Når Magne sidder med hans LEGO er han i hans helt egen verden og han elsker det.

Vi kan absolut kun anbefale LEGO til alle.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO findes til alle aldre og alle køn.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO er yderst holdbart og bliver det beskidt fordi man f.eks. leger i mudder med det kan det nemt skylles under hanen eller vaskes i vaskemaskinen. (i et stykke stof med lynlås så klodserne ikke ødelægger maskinen)

Pris: MEGET GOD – Priserne på LEGO varierer meget og ærligt syntes jeg LEGO er lidt i den dyre ende men omvendt er holdbarheden helt i top og der er virkelig til mange imens leg i sådan kasse så samtidig er det pengene værd. Desuden findes der LEGO i alle prisklasser. Denne æske koster 649kr (set på tilbud hos jollyroom.dk til 489kr).

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super god.


Christine fortsætter:

“Joshua på 8 år har modtaget en stor kasse LEGO Ninjago nr. 70653.

Der var stor begejstring, da han så den store kasse. Er det ikke altid sådan med børn at jo større kassen og selve indpakningen er, jo mere begejstret bliver de? 🙂

Joshua har aldrig rigtig haft LEGO som sit første valg af legetøj. Det har primært været mig eller far som har samlet det for ham, da han ikke har haft tåmodigheden til at sidde med det selv. Når det var samlet kunne han dog godt fordybe sig i en leg og lege med det. Det har primært været LEGO City der har interesseret ham, så var spændt på, hvad han sagde til denne kasse LEGO Ninjago.

Æsken er beregnet til børn i alderen 9-14 år. Joshua har egentlig klaret det fint, dog har han fået hjælp til noget af det af os. Æsken indeholder en helikopter og en STOR drage, med forskellige mænd til.

Vi var fast besluttet på, at det skulle være Joshua selv som skulle bygge sit LEGO denne gang – det har taget sin tid, men sådan er det. Han har faktisk kunne fordybe sig i, at bygge. Det har også været sundt for ham, at komme væk fra Ipad og Playstation som er hans fortrukne valg. hvis han selv får lov at vælge en “leg”. Hans fortrukne LEGO er dog noget der kan “styres” eller “fjernstyres” på én eller anden måde 🙂 – TEKNIK dreng 🙂

Vi er meget imponeret over de mange detaljer LEGO gang på gang “putter” ind i deres figurer. De mindste detaljer gør, så det hele bare kommer til at se SÅ gennemført ud.

Vores vurdering bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO findes til både drenge og piger og alle aldre, det fanger de fleste børn.Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – LEGO er virkelig holdbart. Vi har endnu ikke være ude for, at noget af børnenes LEGO er gået i stykker.

Pris: GOD – Denne æske koster 649,- Men det er ofte på tilbud. Især her op til Jul. Vi så æsken i Bilka til 449,- her den anden dag.


Annette fortæller:
“Her i huset elsker vi Lego – Willas har altid haft LEGO – først Duplo of sidenhen LEGO CITY.”

Siden Willas var 3 år har han bygget selv med hjælp fra sin tålmodige far….det gør at Willas i dag kan bygge de fleste æsker selv og elsker når han får en æske hvor den anbefalede alder er højere end hans 7 år.

Ninjago æsken 70653 var Willas’s første i Ninjago serien – den anbefalede alder er 9-14 år.

Som nævnt er Willas 7 år og trods hans unge alder, er der efterhånden ikke meget legetøj der fanger hans interesse, – det gør Lego heldigvis fortsat. Han nyder at bygge og jeg nyder at se, hvor koncentreret og fordybet han er…….og han stopper først når han er færdig.

Willas er en dreng med krudt i røven og derfor er det dejligt, at han finder roen ved at bygge.

Hos os er Lego også noget vi godt kan lide at lave sammen, så sidder vi med hver vores æske og bygger – og har Willas venner på besøg, finder han altid noget frem de kan bygge. Vi har stortset altid gang i en eller anden Lego æske og derfor fylder køkkenbordet ofte med klodser.

Efter Ninjago dragen blev færdig kom Willas og sagde: ”Mor, det er lidt svært at lege, når jeg kun har én ting i serien, så jeg ønsker mig virkeligt noget mere i Ninjago” – så vi kørte i Bilka og han købte selv endnu en æske…..og så vi har handlet en del mindre æsker til adventsgaver.

For en ting er byggeprocessen som vi alle elsker men når Willas kommer i gang med en leg, kan han lege længe med lego.

I vores familie ønsker selv Willas’s mormor sig Lego og det er dét helt fantastiske ved lego – man vokser aldrig fra det og æsker kan bygges igen og igen og holder år efter år.

Samtidig er der ved æsker som Lego Technic og Lego Creator masser af udfordringer til de kommende år.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – helt fantastisk legetøj – der fordre motorik, koncentration, fantasi og mange timers leg

Holdbarhed: MEGET GOD – vi har Lego tilbage fra min mors barndom og fra min barndom – det holder år efter år

Pris: MEGET GOD – prisen for Lego er meget fair, æsken som Willas har bygget koster 649.- og så har Lego altså en gensalgsværdi, hvis man vokser fra det. Vi har selv flere gange købt brugt Lego

Kvalitet: MEGET GOD –  Som skrevet under holdbarhed – det holder år efter år og mister du klodser kan de genbestilles.


Rikke afslutter:
“Vi har alle et forhold til LEGO, da det er et produkt der er udviklet for over 60 år siden. Man har selv leget med det som barn, ens forældre har leget med det og jeg tror ikke at man kan finde en i lille Danmark, der ikke kender til LEGO. Alligevel kan det komme bag på en, hvor gennemført og detaljeret det er. Sikke mange timer Bertram har fået til at gå med, at bygge og lege med LEGO Ninjago æsken.”

Bertram har uden hjælp bygget æsken og hvor er det bare en fornøjelse at overvære. Selv i bygge processen, har han måtte stoppe op flere gange og lege med produktet, inden han har fortsat med at bygge.

Vi har haft æsken til at stå fremme i køkkenet over en weekend, så Bertram har kunnet gå til og fra som han har haft lyst til. Og lad mig bare sige det sådan, at han har gået mere til end fra. Selvom æsken anbefales til børn i 9-14års alderen, kan den bestemt anbefales til 8 årige også, der er i hvert fald efter testen, kommet flere LEGO æsker på årets ønskeseddel.

Vores vurdering bliver: 

Nytteværdi: MEGET GOD, det er et legetøj der kan bruges igen og igen over en lang årrække, som interessen stiger og falder.

Holdbarhed: MEGET GOD. Produktet kan bruges til flere generationer og man kan bruge produktet igen og igen uden at se, at man slider på det.

Pris: GOD. Prisen på nettet ligger i mellem 479-649kr. Det er i den høje end, men man betaler selvfølgelig også for en god kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD. Vi kan ikke sætte en finger på LEGOs produkter, aldrig har vi oplevet, at der er noget der er knækket eller gået i stykker. Produktet er ikke til at slide op.

1 kommentar

  • Pernille Brøndum Pedersen

    Det er et fantastisk produkt og også meget vellidt herhjemme af vores store dreng på 8 – især Ninjago, fordi det altid laves i fede farver og detaljer – og så er det kun fantasien der sætter grænser, hvis man selv vil begive sig ud i et andet design.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

18. DECEMBER – LÅGE 18 ER ÅBEN – KIG IND