SKIFERIE MED BØRN – GODE DESTINATIONER OG GODE RÅD! – Testfamilien
TEST af Zenkuru fodmassageapparat fra Coolstuff.dk

SKIFERIE MED BØRN – GODE DESTINATIONER OG GODE RÅD!

Annonce

“Vi har i flere år overvejet at tage på skiferie med vores to børn på hvv. 6 og 10 år. Det skal siges, at hele familien er HELT nybegyndere. Det er 20 år siden, at jeg selv har prøvet det. Farmand eller ungerne har aldrig stået på ski.

Men inden vi tager den helt store tur, så tænker jeg at det kunne være sjovt, at se om det overhovedet er noget for os.

Stenaline, som man jo normalt forbinder med færgeoverfarter til Sverige og Norge – de arrangerer faktisk også skiferier.”

HVOR OG HVAD SKAL VI VÆLGE?

“Vi ved helt sikkert, at vi vil starte med en skiferie i Norge eller en skiferie i Sverige. 

STÔTEN

“Vi har kigget på dette sted i Sverige: Skiferie i Stöten

Skiferie i Stöten skulle efter sigende være for hele familien.

I ”Vargklubben” bliver børnene til ulve sammen med skiulven Vargy, og kommer med på skattejagt, sørøverslag og meget andet. Her er både inde- og udeaktiviteter, og om eftermiddagen har ungerne fred for mor og far i 1,5 time, i selskab med en skilegeonkel.

De voksne kan i mellemtiden hygge sig i Stötens Snow Fun Park med mange udfordringer på ski.

Hvis vi skulle få lyst til en dag uden ski, så kan man tage på snescootersafari eller på en slædetur med hundespand. Indendørs findes der bowling, spa og eventyrbad.

Der er mange grønne pister og skiskole, som er et must for os, der skal afsted for første gang.”

HAFJELL

“Eller skiferie i Hafjell, Norge.

Hafjell er et af Norges største og mest alsidige skianlæg.

I Hafjell findes tre familieområder hvor leg på ski og forskellige aktiviteter for børn  er i fokus. KIDS Knerten, KIDS Mosetertoppen og KIDS Gaia.

KIDS Knerten er et familieområde,  som ligger centralt i Hafjells dalområde. Familieområdet består af Familiebakken og Knerten, to tallerkenlifte og to rullebånd. KIDS Knerten har et slalomtema,  hvor børnene  kan prøvekøre slalomporte. Familieområdet er også mødested for skiskolen.

KIDS Mosetertoppen er et stort familieområde  som bl.a. byder på en Frontyard for Kids, som er en børnepiste med små parkelementer, figurpiste, skovpiste  og kælkebakke og en Backyar, som er en blå park,  som passer til både nybegyndere og avancerede parkkørere.

KIDS Gaia som er en bred bakke med slalompiste, egen skicross-piste  for børn og en ny kælkebakke for dem,  som ikke har ski på fødderne.

“Dog tænker at jeg vi i år starter med en kort skiferie for blot at se, om det er noget for os. Sidst jeg var afsted på skiferie var i år 2000 eller 2001. Og her gik turen til ISABERG med mit daværende arbejde.”

“I Isaberg er der et stort begynder- og børneområde med 70 m langt rullebånd til store og små nybegyndere. Der er også et kælkeområde.”

“Jeg har spurgt min veninde, som flere gange har været på skiferie med hendes børn om hun kunne give nogle gode råd til skiferie med børn. Hun nævner”:

 1. To-delt tøj. En flyverdragt er svær at få af når man skal lyntisse.
 2. Ordentligt, varmt skiundertøj. Et barn der fryser, er ikke sjov at have med på ski.
 3. Gode, varme, vandtætte handsker eller luffer.
 4. Halsedisse eller hjelmhue, så vinden ikke suser ind.
 5. Pak begrænset almindeligt tøj – man render alligevel rundt i skitøj hele dagen og ofte løber ungerne rundt i skiundertøjet, når man kommer hjem. Jeg anbefaler klar uld og gerne merino, det kradser som oftest ikke.
 6. Kuldecreme. De kære børn har det med at slikke sig om munden og bliver røde.
 7. KLEENEX!! Gerne 500 pakker.
 8. Gode, lange, skisokker. Er de for korte, tykke eller vamsede, så kan de meget nemt blive våde og gnave.
 9. Skiskole er alfa/omega, men sæt barren lavt. Det skal være sjovt at stå på ski og hvis du presser, så bliver det hurtigt noget juks.
 10. Medbring en masse spil. Det er både hyggeligt og aktiverende at spille når man er i hytten / på hotellet

“Har I nogle gode råd – enten til den perfekte destination eller blot noget, der er godt at vide når man tager på skiferie med børn – så skriv det meget gerne som en kommentar til indlægget her. Så kan andre måske også blive inspireret af jeres gode erfaringer og råd.”

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

 • Pia Rotbøl

  Sælen er super børnevenligt og der er et fantastisk vandland, som man har gratis adgang til med sit liftkort. Masser af korte nedfarter og rigtig godt for nybegyndere – ikke så sjovt når man er øvet, da der ikke rigtig er nogle lange nedfarter og man bruger meget tid på tallerken-og t-lifter. Vi havde ikke så god erfaring med skiskolen, men vi var nok bare uheldige.
  Hafjell skal vi til i år, var der på min første skitur i 9. klasse og husker det som et super sted, så vi glæder os meget.
  Skeikampen kan også klart anbefales, autentisk norsk fjellstemning, fantastisk familiested og virkelig god skiskole.
  Tyskland kan også anbefales, vi var på en korttur i Harzen sidste år, og der er en rigtig hyggelig stemning, dejlige billige spisesteder på pisten, især når samlingsgrundlaget er Norge😉 Skiskolen prøvede vi ikke, så kan ikke sige, hvordan den er.
  En anbefaling fra Thomas Uhrskov – børnebenzin i form af små slikposer, karameller, chokolade osv. det er guld værd, når man står med et skrigende, træt barn midt på pisten, som bare ikke vil køre mere på ski😅
  Skrug forventningerne helt ned, lad det hele være på børnenes præmisser, så er det meget nemmere at få succes sammen. Skiskole er super godt, børnene lærer meget mere, og de bliver slet ikke så sure på skilæreren, som de gør på mor og far, når de skal kloge sig på skiløb.
  Vi har haft stor succes med skiskole om formiddagen, frokost hjemme i hytten/lejligheden efterfulgt af lidt afslapning, og så skiløb igen om eftermiddagen.
  Når I er nybegyndere sammen, så lad børnene lære jer voksne det, som de lærer på skiskolen, de er super stolte, når de viser det, og man lærer helt sikkert også noget som voksen.
  Tip til tallerkenlift med barn, placer barnet op af dit ene ben, så deres ski køre på hver sin side af dit ben, altså en ski imellem dine ben og en på ydersiden af dit ben, så syrer dine ben ikke fuldstændig til på vej opad😉
  Skiferie er den mest fantastiske ferieform, synes vi herhjemme, men uha det er også dyrt, så hvis I først bliver bidt af det, så bliver alle andre ferier nedprioriteret, for at man kan komme på den årlige skiferie😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva P

  Husk skibriller med uv beskyttelse og solcreme til hovedet – selvom det er koldt kan solen være skarp pga. Genskin fra sneen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kan give de varmeste anbefalinger til SKITOTAL som har skiferier til Valmorel. Firmaet er familieejet og har det hele. De gode franske alper, den østriske charme og meget mere. Det er lækre lejligheder man bor i om det så er med eller uden pension og der er mange søde guider som hygger med ungerne og er med dem på den franske skiskole. Der er tænkt på alt for at hele familien kan hygge sig og nyde ferien 😍👍👍👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Zenkuru fodmassageapparat fra Coolstuff.dk