ANMELDELSE af SKANDINAVISK DYREPARK + KONKURRENCE – Testfamilien
ANMELDELSE af Universe oplevelsespark

ANMELDELSE af SKANDINAVISK DYREPARK + KONKURRENCE

Hvert år afholder vi hos Testfamilien.dk et stort arrangement, hvor alle testfamilierne fra hele Danmark samles.  I år gik turen til Skandinavisk Dyrepark.

Vi har her samlet et udpluk af de oplevelser, som testfamilierne havde på dagen.

BESØG I DYREPARKEN

Louise: “Man fornemmer hurtigt atmosfæren når man ankommer til Skandinavisk Dyrepark. Der er roligt, plads til leg, fordybelse og vigtigst af alt, så både ses og mærkes det, at det er et sted hvor dyrene har det godt. Det er nemt at komme omkring i parken på de mange stier. Et stort plus, er at der er tænkt over, at det er en park som indbyder til familier med børn, klapvogne, barnevogne, gangbesværede og trækvogne. Stierne er brede og der er mange områder hvor der er rig mulighed for både børneleg, voksenhvil og fordybelse. De søde guider i parken var snaksaglige og stoppede gerne op for at snakke og fortælle om parken og dyrene. At guider tager sig tid til at stoppe op hos gæsterne når de er på vej fra a til b, er et kæmpe plus og viser netop, at parken har formået at få skabt et sted hvor der er plads til nærvær og gode oplevelser.”

Rikke: “Skandinavisk Dyrepark er et fantastisk sted hvor dyrene er i fokus. Ikke primært for de besøgendes skyld, men for dyrenes. De blir behandlet med så stor respekt og forståelse, og besøgende blir nøje instrueret i hvordan man gebærder sig derude. Stedet er kæmpestort (470.000 m2) og naturen er så skøn, og der blir fortalt om dyrene og hvordan de lever derude og i det vilde. Jeg var meget imponeret over Skandinavisk Dyrepark og vil helt sikkert på besøg deroppe igen!”

Michelle: “Dyrene har store grønne arealer, hvilket giver dem massere plads at lege på . Der er ingen tvivl om at dyrene har det rigtig godt. Dyrepasserne var så søde til at besvare spørgsmål og snakke med børnene. Kæmpe legeplads med aktiviteter for børn og “voksne” i alle aldre. Lige ved bjælkehytten, hvor der er mulighed for at spise sin frokost eller købe mad. Vi havde en fantastisk dag, det ikke sidste gang vi har besøgt Skandinavisk Dyrepark.”

Rikke V:  “Vi har været en tur i Skandinavisk Dyrepark og hvor var det et hyggeligt sted. Ikke så mange dyr som man måske er vant til, men det var fordi, at dyrene havde PLADS. Fantastisk at se, hvor store områder de havde at boltre sig på, der var ingen små, indelukkede bure. Der var lange stier rundt i parken, med insekthoteller, pindsvine krat mm. Det var tydeligt at mærke, at personalet var engageret i dyrene og i, at de besøgende fik en god oplevelse.”

Nogle af de første dyr man møder når man kommer ind i parken er disse søde og meget tamme dådyr, som rigtig gerne vil fodres.

Eller man kan gå ind og se ulvene blive fodret.

Eller hilse på de søde ildere.

Mette: “Skandinavisk Dyrepark er en dejlig og helt naturlig park med store åbne vidder og god plads til de nordiske dyrearter. Man kan komme helt tæt på dyrene og stå ganske få meter fra bla. isbjørne, ulve og brunbjørne via gangbroer i anlæggene. Skandinavisk dyrepark bærer præg af ro og tid til fordybelse. Det er skønt, at kunne komme et sted, hvor man kan trække tempoet og nyde den gode atmosfære. Udover de nordiske dyr, er der også en stor lækker legeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig. Vi havde en virkelig god oplevelse i parken og kommer helt sikkert igen.”

Linda: “Skandinavisk Dyrepark er en skøn perle i midten af Djursland. Midt i den smukke danske natur, bor dyrene i store anlæg. Man ser og mærker at dyrene trives og man kan derfor opleve dyrenes naturlige adfærd på helt tæt hold. Yderligere er dyrepasserne meget opmærksomme på at guide og lære fra sig. De tager sig tid og virker oprigtigt engagerede i dyr og gæster. Parken er meget familievenlig og der er masser af steder hvor man kan tage et lille hvil, eller nyde en picnic. Endvidere er det kæmpe Legeområde til børnene helt fantastisk. Vi kommer helt sikkert igen…”

Camilla: “Vi besøgte i weekenden Skandinavisk Dyrepark – ikke for første gang og heller ikke for sidste. Muligheden for at stå få meter fra dyrerne, via gangbroer, er fantastisk. Dyrerne har store arealer at boltre sig på og man kan stå længe og studere dem, mens de leger, bader eller spiser. Parken er for alle aldre og tilbyder gode muligheder for evt. familiearrangementer. Madpakken kan medbringes eller købes i Cafeen. Legepladsen er stor og det sjoveste i min families optik var, at man kunne fodre nogle af dyrerne. Vi havde en fantastisk dag i skønt selskab af både dyr og mennesker.”

Jeanette: “Skandinavisk Dyrepark er virkelig et besøg værd. Her er dyrene i fokus og de lever på store smukke grønne områder. Reglerne er simple – stierne er til os og græsset til dyrene. Det vil sige dyrene skal være der og vi må være der.

Vi fik ved indgangen små fodre poser så vi kunne fodre rådyrene hvilket var en skøn oplevelse – de kom helt tæt på og var meget glade.

Her virkede alle dyrene glade og tilfredse. Stedet er så kæmpe stort så man har meget plads til at gå rundt på de lange stier og broer rundt. På de lange stier var der spændende skilte hvor man kunne læse en masse og blive kloge på dyrene. Vi stoppede også op og lige havde en kamp i vendespil.

Parken havde gode mad muligheder og en kæmpe legeplads børnene kunne lege på. Det bliver ikke sidste gang vi aflægger parken et besøg.”

Louise Fynbo: “En skjult perle ligger gemt ikke langt fra Århus – Skandinavisk Dyrepark. Vi havde en kæmpe oplevelse, store som små! Her kan man besøge en lang række af Skandinaviens dyreracer – ligefra en hugorm til en stor og imponerende isbjørn. Parken har en helt anden ro og tid til fordybelse, end vi har oplevet i nogen anden zoologisk have eller forlystelsespark. Helt klart en anbefaling værd!”

Det er et virkelig fint og prisvindende isbjørneanlæg hvor der er MEGET plads til dyrene.

Og der er også det store brunbjørneanlæg.

Nora: “Skandinavisk Dyrepark formåede virkelig at give vores lille og dyr-glade væsen på 11 måneder, Én på opleveren. Ikke nok med at vi kunne stå helt tæt på rådyrene og klappe dem, så var det også muligt at købe foderposer og forkæle nogle af dyrene lidt ekstra. Dyrene er omringet af den skønneste natur, og parken formår at have en helt anden ro, end det vi før har oplevet andre steder på tur. Det var muligt at koble fra på turene op til det næste dyr, og tale om alt det man lige har set og lært – store som små.”

Anders: “Lørdag var vi på besøg hos Skandinavisk Dyrepark, som ligger mellem Ebeltoft og Grenå. Selvom det føles som om det ligger meget afsides, så var det en rigtig god og anderledes naturoplevelse, hvor man kommer tæt på dyr og natur på en helt anden måde end i andre dyreparker / zoologiske haver – og hvor der er gjort meget ud af, at dyrene har masser af plads til at bevæge sig på. Skandinavisk Dyrepark har nogle udvalgte og specielle dyr, hvor der også er mulighed for at fodre flere af dyrene. En lækker legeplads for børnene og masser af plads at bevæge sig rundt på. Der er i den grad taget højde for plads til hele familien, med brede stier så selv barnevogne og klapvogne kan komme med rundt.”

Stella: “Skandinavisk Dyrepark er en fantastisk naturligvenlig dyrepark, hvor dyrenes trivsel virkelig er i fokus, og man kan som besøgene nemt fornemme at dyrene har det godt. Her er ikke mange dyr, men de dyr der er, har virkelig et stort areal at boltre sig på. Man kan komme helt tæt på og opleve dyrepasserne fodre fx. isbjørne, brunbjørne eller ulve. Ved indgangen kan man købe fodreposer så både børn og vokse kan håndfodre dådyrene. Ydermere er parken velegnet til både barnevogne/klapvogne og er handicapvenlig, da der er de fineste gangstier/gangbroer hele vejen rundt. Ved Bjælkehytten er der mulighed for at købe frokost/is eller man kan selv medbringe mad, alt imens børnene kan lege på den store legeplads lige ved siden af. Bestemt ikke vores sidste besøg i Skandinask Dyrepark!”

Bianca: “Mellem Århus og Grenå ligger Skandinavisk Dyrepark som virkelig er et besøg værd. Her kan man komme meget tæt på dyrene. De har isbjørne, brunbjørne, ulve og mange andre spændende dyr. Man kan håndfodre dådyr og parken emmer af hygge. Dyrene har masser af plads at boltre sig på og deres velfærd er virkelig i fokus. I parken finder man også en stor legeplads med mulighed for leg for både store og små og hvis man har mod på det er det muligt at overnatte i parkens shelters eller deres tipi telt. Vi kommer helt sikkert igen.”

Der er også den fedeste lejeplads og man kan prøve kræfter med hvor stærk man her.

Og insekthotel og vendespil med dyr.

Nadja: “Skandinavisk Dyrepark er et dejligt sted, som vi bestemt ikke har besøgt for sidste gang! Vi mødte spændende dyr, udfordrede os selv ved at fodre dem og lærte ting, vi ikke vidste før. Dagen fløj af sted, og der var endda også en rigtig god legeplads og en forhindringsbane, man kunne prøve. Der var også forskellige prøvelser, hvor man kunne teste, hvor stærk man var i forhold til dyrene, hvor god ens balance var eller hvor hurtigt man kunne løbe. Det var skønt at føle sig i et med dyrene og naturen, og stemningen var rolig og afslappende, og flere steder var der virkelig smukt. Næste gang tager vi soveposer med og sover i shelter!”

Anna: “Skandinavisk dyrepark er en park på dyrenes præmisser. En park med afsindig skøn natur, en park med en mega sjov og stor legeplads, en park som er opbygget til dyrene, en park hvor vi har haft den skønneste og en meget lærerig dag. Hvor vi har lært om bla. ulve, isbjørne og brunbjørnene”

Heidi: “Skandinavisk dyrepark, er en stor dyrepark, med fokus på dyrene og deres præmisser. Stedet er en smuk naturperle. I parken er der færre dyr end en normal dyrepark, men det gør faktisk ingenting, med tanke på hvor godt dyrene har det og den enorme plads de alle har. Udover pladsen og de skønne omgivelser, er der en stor og sej natur legeplads, som især drengene brugte rigtig meget tid på og sagtens kunne have brugt længere tid på. Ved fodringstid lærte vi om ulve og brunbjørnene. Rigtig dygtig dyrepasser der fortalte stort og småt og fik inkluderet både børn og voksne på en spændende måde i det hun forklarede.
Derudover var der flere af dyrene man kunne gå ind til og kæle med, til stor fornøjelse for drengene. For kun 12 kr kunne man købe en foderpose med mad til de dyr hvor skiltet tillod at man måtte fodre dem. En oplevelse for både store og små – vi havde en fantastisk dag.”

Cebrina: “Skandinavisk dyrepark er en dejlig park, hvor dyrene er i fokus, og man får virkelig følelsen af at det er på deres egne præmisser. De store grønne arealer som dyrene har at boltre sig på viser et langt mere realistisk billede af hvordan (de fleste af) dyrene normalvis bor og det gav anledning til mange snakke med børnene om dyr óg natur. Samtidig gav det også en følelse af at vi, som mennesker, var på besøg i dyrenes hjem og vi brugte faktisk ret lang tid på at observere hvert dyr. Børnene elskede at de kunne komme tæt på dyrene, selvom det var en lille smule skræmmende at fodre hjorte til at starte på. Det var også fedt at parken bød på leg og aktivitet rundt omkring, og at det ikke var centreret ét sted.”

Der var også havørne, heste, geder, vildsvin og polarræve.

Samt de flotteste egle.

Eller hvad med at komme indenfor og besøge fortiden.

Udover en fantastisk dag i parken, så var det også hyggeligt for familierne at møde hinanden i virkeligheden. Nogen for første gang.

Priser

Entrébillet, voksen DKK 180,00
Entrébillet, barn (3-11 år inkl.) DKK   95,00
Småbørn 0-2 år Gratis
Entrébillet, senior (65+ år) DKK 165,00

OVERNATNING I SHELTERS

Mie V fortæller:

“Vi har tilbragt weekenden i skandinavisk dyrepark, som var en fantastisk oplevelse for både for store og små. Børnene fik selv lov til, at fodre rådyrene med små foderposer, som man kan købe i indgangen, hvilket er et sort hit, fordi de får lov til at komme helt tæt på dyrerne.

Om eftermiddagen sendte vi lillebror på 1,5 og far hjem til Sjælland, hvorefter Nohr på 4 og jeg selv blev sammen med en håndfuld af de andre familier for at overnatte i shelter.

Man kan sammensætte sin overnatningspakke på flere forskellige måder.

Vores bestod af:
1,5 times guidet tur om bagved til brunbjørnene, hvor de blev fodret, samt fodring af isbjørne og ræve.

Aftensmad og morgenmad, samt overnatning i shelter.

Da vores tur med guiden var slut var parken lukket for alle andre og vores lille gruppe på 12 havde nu parken for sig selv.

Det var en fantastisk oplevelse for børnene, at de havde den kæmpe store legeplads for sig selv, hvor de frit kunne lege imens vi grillede aftensmad på den store grill i legeområdet.

Resten af aftenen bød på hygge ved shelterne, hvor der blev lavet bål og ristet skumfiduser.

Nohr har aldrig prøvet, at sove ude i det fri før, så det var en kæmpe stor oplevelse for ham. Det er en helt speciel stemning, at sidde der midt i parken og se solnedgangen imens man kan høre ulvene hyle.”

Sabina: “Vi besøgte Skandinavisk Dyrepark sammen med 30 andre danske familier fra Testfamilien og havde især glædet os til at skulle overnatte inde i parken. En særlig oplevelse med overnatning i shelters, bålhygge, masser af tid til at opleve parken helt tæt på dyrene efter lukketid og en virkelig hyggelig aften i den fine park. En af dyrepasserne tog os med helt om bag ved brunbjørnene og lavede en særlig guidet tur kun for os. Herefter stod den på grilning af pølser, leg på den store legeplads og lejrhygge på lejrpladsen!

Jeg ved egentlig ikke, om det var børnene eller de voksne der hyggede sig mest.
TIP: Man kan sagtens tage sine helt små børn med på denne overnatning. Der er vand og el i det lille bålhus, og gode toiletfaciliteter tæt på lejrpladsen.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi besøger Skandinavisk Dyrepark – og vi vil meget gerne prøve at overnatte i den fine tippi med vores store familie eller med vores søns skoleklasse en anden gang!”

Annika: I lørdags gik turen mod Djursland for at besøge Skandinavisk Dyrepark. En park med knap så mange dyr, men en park hvor dyrene har det godt og har massere af plads at boltre sig på!

Allerede fra starten af parken var Liam på 2,5 år underholdt da man kan købe foderposer og håndfodre de smukkeste dådyr som kommer løbende mod en, lige så snart at man åbner lågen ind til deres kæmpe reservat.

Dagen bød på fodring af ulve, isbjørne, havørne og til sidst brunbjørnene, en skøn oplevelse hvor man samtidig fik fortalt en masse om dyret af den dygtige guide.

Sammen med 4 andre familier blev Liam og jeg, og oplevede dyreparkens overnatnings program som bestod af privat guidet tur bagom kulisserne med fodring af brunbjørne, isbjørne og ræve, tilberedning af aftensmad over grill, bålhygge, overnatning i shelters og dagen efter et lækkert morgenmadsbord.

Efter kl. 17 havde vi parken helt for os selv og alle ungerne nød specielt godt af den Kæmpe legeplads som er i parken!:)
En helt fantastisk oplevelse at falde i søvn til lyden af ulvehyl og bjørnebrøl og dagen efter vågne op til solens stråler og fuglenes smukke sang.

Trine: “Vi tilbragte lørdagen i Skandinavisk Dyrepark. Vi har to små børn på 2 og 4 år, men de fik alligevel rigtig meget ud af. Allerede ved indgangen var børnene aktiveret, da de kunne fodre dyr med dyrefoder fra en pose man kan købe i indgangen. Dagsprogrammet er bygget op over fodring af de forskellige dyr. Det var en yderst kompetent dyrepasser/guide, som både gav mad og fortalte om dyrene. Hun vidste rigtig meget og var god til at ramme målgruppen. Der var en del dyr alligevel, selvom parken ikke er så stor. Alt fra ulve til isbjørne over havørne. Udover det havde vores børn stor glæde at den fantastiske legeplads ved madstedet. Der var masser af plads og noget for alle aldre. Geder stod bagved og græssede.

Trine og Karla på 4 år blev der og sov. Aftenprogrammet var simpelthen også så fint arrangeret. Den dygtige dyrepasser tog os bag kulisserne og vi fik lov at komme helt tæt på brunbjørnene. De mæskede hvide chokladeboller i sig og svømmede i søen til stor morskab for vores små. Vi 5 familier havde hele parken for os selv om aftenen- inklusiv legepladsen. Det var virkelig fedt.
Skal jeg sætte ord på hele turen, er det nok det, at det var en autentisk oplevelse. Vi er stadig helt høje over selve aftenprogrammet med grill, bålhygge, shelter og solnedgang til lyden af ulve i det fjerne.”

Mie I afslutter: Vi har i dag været inviteret i  Skandinavisk Dyrepark og det har været en kæmpe oplevelse. De parken lukkede skulle vi overnatte i shelters midt i parken. Det er altså ikke lige hver dag, at man kan give sine børn sådan en oplevelse – eller at man selv kan få sådan en for den sags skyld.

Hele oplevelsen bar præg at, at det hele var en meget afslappende stemning. Dyrene havde det godt – og parken var ren og indbydende med super venligt personale. Det er bestemt en stor fejl, at det var vores første besøg i parken. Men det er bestemt ikke sidste.

KONKURRENCE

Lige nu kan du på enten vores Facebookside eller Instagramprofil vinde 5 fribilletter til Skandinavisk Dyrepark. Så hop ind fordi og se hvordan. Der findes en vinder begge steder.

1 kommentar

  • Christina V.

    Hvor hyggeligt! Det både lyder og ser ud til, at I har haft en fantastisk dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ANMELDELSE af Universe oplevelsespark