TEST af Skandinavisk Dyrepark 2022 – Testfamilien
TEST af Living Outdoors havemøbler fra Coolshop

TEST af Skandinavisk Dyrepark 2022

Flere af vores testere har i juni været i Skandinavisk Dyrepark. Her kommer deres anmeldelser:

Vores tester Sahra har sammen med sin familie bestående af 2 voksne og 4 børn besøgt Skandinavisk Dyrepark på Djursland. Parken er placeret i naturrige omgivelser, hvor der er masser af plads til både dyr og gæster. I parken er der mulighed for at komme helt tæt på nogle af parkens dyr, og du kan tilmed håndfodre nogle af dem. 

Sahra fortæller:

Parken rummer i alt 18 af de mest kendte dyr i Skadinavien, og parken giver mulighed for at komme helt tæt på dem. Børnene var ellevilde, om end også noget overraskede, da de med deres fordringsposer i hænderne gik ind til dådyrene og kort tid efter var omgivet af minimum 10 nysgerrige dådyr, som bestemt ikke var bange for mennesker. Dyrene fik hurtigt revet poserne ud af hænderne på de to små og kort tid efter havde de rystet indholdet ud på jorden, hvorefter de kunne hygge sig med ta selv bord. Drengene var lidt overraskede, men det skræmte dem ikke fra at fortsætte fodringen. Der er så meget plads til dyrene, og det er skønt at se, hvordan dyr, som f.eks. isbjørnen har store og lækre anlæg i modsætning til andre steder, gør dette også at dyrene oftest ikke udvikler stereotyp adfærd. I Skandinavisk Dyrepark er der mulighed for at være med til fodringerne, hvor de dedikerede dyrepassere fortæller aktivt og indlevende om de dyr som findes i parken. Derudover er de gode til at svare på nysgerrige og interesserede spørgsmål fra de besøgende. 

Skandinavisk Dyrepark var en skøn oplevelse for hele familien. Så hvis I trænger til en hyggelig dag med familien i fede omgivelser med muligheden for at komme helt tæt på dyrene, er parken helt klart et besøg værd for både store og små. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Dyrene har så meget plads og parken indeholder gode oplevelser og gode legepladser til mange timers leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi brugte hele dagen i parken, og det var en skøn dag.

Pris: MEGET GOD – Prisen for børn er 100 kr. og for voksne 200 kr. 

Kvalitet: MEGET GOD – Der er ingen tvivl om at parken går op i kvalitet for dyrene, og dyrevelfærden er i højsædet. Det har en stor betydning for mit valg af oplevelse. 

 


 

Vores tester Maria har sammen med manden Rasmus, datteren Ida og sønnen Eigil besøgt Skandinavisk Dyrepark på Djursland. 

Maria fortæller følgende omkring besøget i Skandinavisk Dyrepark:

Vi har været så heldige at være blevet sendt på oplevelses test i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. Vi er en familie på 2 voksne, en pige på 9 år og en dreng på 6 år. 

Skandinavisk Dyrepark er en dyrepark, hvor du møder isbjørne, brunbjørne, ulve og mange andre nordiske dyr i skønne omgivelser. Man kan komme helt tæt på dyrene, selvom alle habitaterne er meget store, da der er fantastiske gangbroer i habitaterne, så selvom isbjørnen skulle gemme sig helt nede i det ene hjørne, så er der en mulighed for at komme rundt i habitatet og finde den. 

Vi fik muligheden for at få en fodrepose, som vi kunne bruge inde hos dådyrene og gederne, hvilket begge vores børn synes var helt specielt. Vores søn som normalt er en forsigtig en, var helt vild med oplevelsen af at håndfodre dådyrene. Og selvom man ikke var i tvivl om, at dådyrene godt vidste, hvad det var for nogle brune poser, så var de fleste af dem “søde” og vente til, at børnenes hænder blev holdt frem med fodret i. 

Maden var rigtig god til prisen, og vi fik alle fire mere mad end vi kunne spise. Normalt så synes jeg ofte, at hvis man får pommes frittes sådan et sted, så ender det ofte med, at det er sådan nogle slatne fesne nogle, men dem her de var helt perfekte – den helt rigtige mængde salt blandet med sprødhed, ej jeg kunne spise mig helt mæt bare i pommes fritterne, men fik også en helt fantastisk burger dertil, som bare var helt vildt god. 

Vi var så heldige at opleve fodringer af parkens tre store dyr, den grå ulv, isbjørnen og brunbjørne. Til alle fodringerne var der en virkelig god guide, der var god til at forklare om dyrene, hvad Skandinavisk Dyrepark gør, og hvordan dyrene integrere ude i den vilde natur. Fx så fortalte guiden Mikkel, at det er med bjørneopdragelse, som med børneopdragelse: dem der tigger får ingenting. 

Til min mands store glæde, så fik vi også set et havørneshow, hvor der blev fortalt og forklaret om disse majestætiske fugle. Mens de fløj frem og tilbage over vores hovedet og blev fordret. 

Der er en lade, der er indrettet med skin, kranier og gevir fra skandinaviske dyr, hvor man kan føle på dyrenes pels, samt prøve at løfte et gevir og mærke, hvordan krondyret har det. 

Derudover så har en en “legeplads”, som er indrettet som en dyreduel, hvor man kan prøve kræfter med 4 udfordringer, som svarer til noget dyr kan – fx at løfte en sten på 20 kilo, som er barnemad for en bjørneunge eller en 100 kilo tung sten, hvor man kan vise man er ligeså stærk som bjørnefar. Man kan også samarbejde som en ulveflok, hvor man skal få en plade til at være i balance, mens hele familien står der oppe på. 

 


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Living Outdoors havemøbler fra Coolshop