Test af Mickey’s kogebog – Testfamilien
TEST af Nap Lab tyngdedyne

Test af Mickey’s kogebog

Flere af vores testfamilier har sammen med deres familier testet bogen Mickey’s kogebog – sjove opskrifter for børn.

Christina fortæller:

“Vi har testet Mickey’s kogebog til børn fra forlaget Alvilda.

Vi har testet den med vores søn på 3,5 år. Han har ikke vist interessen for Mickey og alle vennerne i Andeby endnu, så han kender ikke til Mickey Mouse. Jeg synes det er en sjov måde, at have ham med i køkkenet på. Han elsker, at være med til at lave mad. Vi har flere gange forsøgt, at give ham lov til at bestemme aftensmaden, men han forstår det dog ikke helt endnu, uden at svaret bare er mælkemorgenmad eller bananer (smiler). Ved at give ham Mickey’s kogebog, kunne han få lov til at kigge billeder som han forstod og som han synes var sjove, i stedet for billeder/fotografier af mad, som der er i de fleste andre børnekogebøger.  Han fandt hurtigt en bestemt favorit, som selvfølgelig var pandekagerne.

Bogen er let og overskuelig, da den er delt op i emner og det er heller ikke en stor bog med mange opskrifter. Dette synes vi er godt, da det på den måde har været lettere for ham, at finde en opskrift vi har prøvet igen og sige det den kunne han lide og den vil han gerne have igen. Han har også selv kunne finde bogen og vise til sin mormor, hvilket mad han har været med til at lave.

Mor og far herhjemme synes også godt om bogen. Far som hader opskrifter, synes at denne er til at forstå. Vi har begge vores favoritter.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Vi synes at bogen er god og vores søn har fundet det mere interessant at være med i køkkenet i længere tid. Det er ikke en bog man skal købe for at få mange opskrifter og mange ideer til aftensmad osv., for der er ikke mange opskrifter i. Dog er der opskrifter, til meget af det børn kender og i forvejen godt kan lide, så turen i køkkenet måske bliver mere spændende.

Holdbarhed: MEGET GOD – Opskrifterne kan ikke ”blive for gamle” og vil helt sikkert altid være et hit.

Pris: MEGET GOD – Prisen er helt fair. Det er en bog man kan have i mange år.

Kvalitet: MEGET GOD – God kvalitet af bogen.

Det er en rigtig fin bog, som vi kan bruge med vores søn mange år endnu også sammen med lillesøster når hun engang er stor nok til det.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn Silje (6), Isak (4,5), Vitus (3) og Elin (15 mdr) også testet Mickeys Kogebog.

Mickeys Kogebog er en hyggelig børnekogebog fyldt med fine illustrationer som giver en ekstra meget lyst til at tage børnene med i køkkenet eller giver de lidt større børn lyst til at give sig i kast med madlavning eller bagning uden mor og far.

Bogen er nem at gå til og er simpelthen så fin. Den starter med køkkenregler, som igen er skrevet på en super sød måde og med de fine illustrationer fra Disneys univers. Der står bl.a. at man skal spørge om lov og at det er en god ide at der er en voksen i nærheden, at man skal vaske hænder, sætte det lange hår op og passe på skarpe genstande.

Der er også lavet en måleguide så man kan få helt styr på den del inden man går igang. Herefter kommer en lang liste / illustration af køkkenredskaber man kan bruge.

Endelig kommer alle opskrifterne. De er delt op i kategorier:

  • Kager og kagepynt
  • Sandwich og supper
  • Pandekager og æggemad
  • Middagsretter
  • Grøntsager og salater
  • Desserter
  • Tørstslukkere

Der er også lavet et register bagerst så man hurtigt kan finde yndlingsopskriften frem.

Der er opskrifter i forskellige sværhedsgrader så alle kan være med. Generelt er opskrifterne meget simple og lette at gå til. Der står tydeligt hvad man skal bruge og derefter en beskrivelse af hvad man skal gøre fra start til slut.

Udover at indeholde en masse gode opskrifter, så er den bare så fin med de gamle klassiske illustrationer fra Disney som bare leder tankerne hen på ens egen barndom.

Silje og Isak var helt klar til at kaste sig over opskrifterne så snart de så bogen. De elsker begge at være med i køkkenet og denne kogebog gjorde ikke interessen mindre. Der er ingen tvivl om, at vi nok skal nå alle opskrifterne igennem – men vi startede i det søde som begge børn elsker. Vi har lavet “Pandekager fra Eventyrland” og “Brilles Karamel Æbler”. Begge dele et stort hit. Dog brændte moderen sig en smule da de karameliserede æbler skulle laves – godt at børnene bad om hjælp som der stod i bogen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Børnene bliver inddraget på en rigtig god måde i madlavningen. De kan lære mere om sundhed, matematik, læsning, forståelse, hygiejne og man får en masse kvalitetstid med sine børn

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen kan bruges i mange år

Pris: MEGET GOD – Bogen kan fås til 100,- flere steder billigere endnu.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i hardcover og har kraftige papir sider. Illustrationerne er utroligt fine og bogen er bare rigtig skøn.


Vores tester Sabrina, har sammen med sine børn, Maya 6 år og Masha 2 år, testet Mickey´s kogebog fra Forlaget Alvilda.

Sabrina fortæller:

“Vi prøver hele tiden på at blive bedre til at tage børnene med i køkkenet, fantasien om hvilke opskrifter der er nemme for børn at være med til, kan være svært, derfor takkede vi ja tak, til at teste Mickey´s kogebog.

Kogebogen indeholder køkkenregler, der er skrevet så børn nemt kan forstå dem. En guide til hvordan man måler de forskellige ingredienser og 2 sider med tegninger af køkkenredskaber, så børnene har nemmere ved at finde ud af hvilke redskaber de skal bruge.

Mickeys kogebog er opdelt i 6 kapitler, Kager og kagepynt, Sandwich og supper, Pandekager og æggemader, Middagsretter, Grøntsager og salater og desserter, som pænt illustreret med Disney figurer.

Alle opskrifter er opkaldt efter Disney figurerne og verden deri, så som Robin Hoods røræg, Andersines engleguf, Brilles karamelæbler og Baloos tomatsuppe.

Som ved alle opskrifter, starter de ud med en ingrediens liste til at udføre opskriften, og en guide der fortæller hvordan du skal gøre.

Alle opskrifter er forholdsvis lette og kræver ikke de store forberedelser.

Bogen og billederne er med til at børnene bruger deres fantasi og kan forestille sig hvordan retten vil se ud, ud fra de illustrationer der er og forstille sig morskaben ud fra kængumor der sammen med kængubarn pisker løs i deres choko-flødecreme, som du evt. kan bruge som kagecreme i Hattemagerens ikke-fødselsdagskage, som kan blive pyntet super sjov og flot med Minnies kageglasur

I dette tilfælde bliver vurderingen

Lege/nytteværdi: GOD – Interessen til madlavningen vokser, men bliver bedre når børnene når en alder, hvor de selv kan læse lidt med.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er lavet i hårdt omslag med tykke sider.

Pris: MEGET GOD – Det kan findes til 99.-


Catharina fortæller:
“Mickey‘s kogebog er en rigtig fin kogebog, hvor opskrifterne er i børnehøjde. Der er fine illustrationer med, der gør det endnu lettere for barnet at følge sig inkluderet i madlavningsprocessen. Herhjemme er det store spørgsmål ofte hvad vi skal have at spise, og det kan være svært for en 4 årig, ikke bare at svare pizza og burger. Leonora har fundet stor inspiration i bogen og har flere gange selv fundet en side og spurgt om vi ikke nok, kunne lave det.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Bogen giver god inspiration for barnet til at opdage nye madretter og på den måde blive en del af madlavningen.
Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er i god kvalitet og det kan ikke ses at bogen er blevet brugt trods at den er blevet brugt flittigt.
Pris: MEGET GOD – Prisen er super fin for en bog med så mange timers fordybelse.
Kvalitet: MEGET GOD – Bogen indeholder mange fine opskrifter og gode illustrationer der nemt viser køkkenredskaber, opskrifter og hyggelige billeder

Vores tester Mette har testet Mickey’s kogebog med tvillingepigerne Bjørk og Selma

Wauw, se her Mor! Nu kan vi selv lave mad! Udbrød Selma da vi pakkede bogen op. Mickeys kogebog henvender sig særdeles til børn, og indeholder virkelig simple klassiske opskrifter. Opskrifterne har stor succes rate og er yderst egnet til den kræsne barnemund.

Bogen er inddelt i temaer, den starter med simple køkkenregler, såsom vask hænder, læs opskriften helt inden du begynder, få hjælp af voksen til el apparaterne mm. Næste kapitel indeholder tegninger af de køkkenredskaber man evt kan komme til at bruge når man laver mad. Synes det er genialt at køkkenredskabet er tegnet, så barnet bliver visuelt støttet, hvis det endnu ikke har lært at læse.

Herefter er bogen inddelt i typen af madopskrifter f eks Kager & Kagepynt, supper & sandwich, middagsretter, grøntsager & salater, desserter, og til sidst tørstslukkere. Kogebogen er nem at overskue og har mange fine tegninger fra Disney’s vidunderlige univers.

Alle opskrifter er simple og lette at følge, hvilket er perfekt når barnet selv begynder at lave mad. Hver enkelt opskrift har sin helt egen Disney figur, hvilket motiverer barnet til at evt vælge en ret/kage de ellers ikke lige ville have prøvet, hvis ikke billedet havde fanget deres interesse.

Mine piger er fire år, så de skal selvfølgelig hjælpes i hele processen med at lave mad. De har været stolte, når de selvstændigt valgte retten og hjalp med til at tilberede maden. Stoltheden lyste ud af pigerne, når de serverede deres helt egen aftensmad. På sigt vil de lære retterne at kende og vokse med opgaven, til at helt selvstændigt at kunne tilberede lækker mad og kager.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen er virkelig god til små kokke, det er deres første skridt på rejsen til at kunne mestre kokkerier i fremtiden.

Holdbarhed/ Kvalitet:  MEGET  GOD – Bogen er i hardback med gode tykke sider, og billederne af de fine klassiske Disney figurer er virkelig flotte. Bogen tåler at blive brugt igen og igen.

Pris: MEGET GOD – Med en pris på 99,95 kan de fleste være med. Det er en billig pris for at skabe børns spirende interesse for dagligdagens madlavning.


Vores tester Katharina og hendes familie har testet Disney Mickey’s Kogebog fra forlaget Alvilda.

Vil du gøre madlavningen lidt sjovere for børn og skifte den almindelige spagetti og kødsovs ud med Peter Pans pasta og klokkeblomst spagettisauce? Mickey’s kogebog indeholder mange skove opskrifter til børn, som gerne vil være med i køkkenet og være en del af madlavningen.

Vi har den sidste måned testet den sjove kogebog, som er fuld af farverige billeder, guide til køkkenregler og opskrifter alt fra desserter til middagsretter. Jeg kendte ikke til kogebogen før testen, men undervejs skrev flere til mig, at de huskede kogebogen fra da de var børn, hvilket jeg synes var rigtig sjovt og noget jeg håber mine børn en dag også kan sige. Bogen er virkelig fin og inspirerende for børn og opskrifterne er nemme at forstå og gå til. Vi har bl.a. lavet pandekager fra Eventyrland, Kaptajn Klos kartoffelmos og Fedtmules Banan-milshake. Opskrifterne er faktisk ganske almindelige opskrifter, men blot endnu sjovere for børn at spise/drikke fordi fantasien pludselig går i gang og man vil da hellere spise pandekager fra Eventyrland end mors almindelige pandekager.

Vi har mange opskrifter vi gerne vil prøve endnu og jeg er generelt fan af, at man stadig kan tage en ægte kogebog frem, i stedet for at søge på nettet. Det skaber også mere nærvær med sine børn omkring madlavningen, at kunne kigge i en bog sammen, fremfor at stå med hovedet ned i telefonen. Alt i alt en virkelig sjov og spændende bog, som vi helt klart vil anbefale til alle børnefamilier.


I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – man kan finde mange opskrifter online, men det er ikke nær så sjovt og spændende for børn, som en ægte Disney kogebog.

Holdbarhed: MEGET GOD – bogen er lavet i hardback/hardcover og siderne er ret tykke, så jeg tænker det gør, at bogen har god holdbarhed og lang levetid.

Pris: MEGET GOD – super fin pris i forhold til hvor mange opskrifter man får i bogen.

Kvalitet: MEGET GOD


 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Nap Lab tyngdedyne