TEST af Danfoss Universe science park  – Testfamilien
TEST af Aalborg Zoo

TEST af Danfoss Universe science park 

Tre familier har været en tur i Danfoss Universe science park.

Cebrina fortæller:

”Vi har været så heldige at blive inviteret i Danfoss Universe science park til en hyggelig dag sammen med nogle af vores gode venner. Vi var fire voksne og fire børn (to piger og to drenge) i alderen 4-6 år afsted.

Dagen startede tidligt, da vi lige havde 2,5 times kørsel til Nordborg på Als hvor parken ligger.

Allerede ved modtagelsen blev vi mødt af personale, som udviste en høj service og et skønt overskud. Og det er altså noget jeg gerne vil fremhæve. Et personale med smil, overskud på kontoen og som var helt vildt dygtige til at OGSÅ at gå ned på børneniveau, uden at glemme de voksne. Thumps up for det!

Parken var rigtig flot og vi var meget positive over hvor meget der var gjort ud af parken. Den var pæn, ren og fyldt med smukke blomsterbede og flot trimmede træer og buske. Generelt var der natur og biodiversitet tænkt rigtig fint ind i parken, med blandede blomster og insekthotel.

Der var håndsprit rundt omkring i hele parken, og kun enkelte ting var lukket pga. covid-19. Parken var rigtig fint markeret de steder, hvor man skulle holde afstand. Ikke at det var et problem at holde afstand, for der var ikke så mange, den dag vi var der.

Jeg var virkelig spændt på om vi vil kunne få dagen til at gå, da jeg var lidt betænkelig ved om vores børn på 4 og 6 år ville være for små. Det var dog IKKE noget problem at få tiden til at gå. Faktisk nåede vi slet ikke de ting vi havde planlagt hjemmefra. Pigerne havde virkelig sat næsen op efter ”Sæbeboble fabrikken”, men det nåede vi simpelthen ikke. Med høj solskin stort set hele dagen, endte det med at parkens legepladser og vandlegeplads tog det meste af tiden. Ungerne kørte elbiler, nogen var oppe og klatre imens andre heppede og mændene kørte Segway.

Frokosten indtog vi i Big Bang Buffeten. Selvom der selvfølgelig også her var lavet ændringer pga. corona, får de altså også et plus i bogen her. Buffeten var inkl. drikkevarer, og man kunne vælge forskellige sodavand, saftevand og mælk. Helt perfekt med børn, og pigerne elskede hyldeblomstsaften hvor drengene gik efter rabarbersaften. I børnenes- (og lidt de voksnes-) buffet kunne man vælge imellem flere forskellige pizzaer, og var din yndlings pizza ikke at finde, så lavede de den til dig. Maden var frisk og velsmagende, og uden at nævne nogen navne, så var vi nok nogen der spiste mere end godt var. Men det er svært ikke at gå to og tre gange når maden smager godt.

Det der adskiller Universe fra andre forlystelser, er at det udover leg også byder på en masse læring. I den ”blå kube” kan man opleve jorden gennem tiden, stå midt i en vulkan i udbrud, og gå inde i en gletsjer med andre ord kan man mærke Jorden helt tæt på.

Inde i ”Bold fabrikken” kan man lege med bolde. Her bliver man både udfordret på hurtighed, samarbejde og fantasi.

Jeg kunne skrive meget mere om parken, for vi havde virkelig en helt igennem fantastisk dag, men jeg vil afslutningsvis anbefale jer at tage af sted og citere børnene, da de blev spurgt om hvad det bedste fra dagen var ”Det hele var virkelig sjovt” 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En forlystelsespark som indbyder til samvær, kvalitetstid, leg og læring

Holdbarhed: MEGET GOD – Gode minder varer for evigt.

Pris: MEGET GOD –  Køber du en dateret billet kan du komme afsted for 199 pr voksen og 169 for børn 5-15 år. Børn under 5 år er gratis. Jeg vil dog tippe om at man, pga. af statens sommerpakke (covid-19) kan komme afsted for 124,5 for en voksen og kun 99,50 for børn.

Kvalitet: MEGET GOD – Parken er af en høj standard og servicen er i top.


Linda fortæller:

“Sammen med Testfamilien, har vi været en tur i Universe Science Park. For os var det første gang, så spændingen var stor – især hos Elliott på 9 år.

Allerede i indgangen, bliver vi mødt af meget imødekommende personale. Dette er faktisk noget vi oplever gennem hele vores besøg og som fortjener kæmpe ros –  Virkelig søde, venlige og helt i børnehøjde.

Med et oversigtskort over parken var vi klar og vi startede med Segway kørsel, efter Elliotts valg. Dette havde han virkelig glædet sig til. Man kommer ind til en kort instruktion og derefter videre ud på banen med instruktøren. Sikkerheden er selvfølgelig i orden, så på med hjelm og albuebeskyttelse. Et kæmpe hit, det var virkelig sjovt!

Herefter gik turen videre rundt i parken, hvor vi voksne var ret imponerede over hvor flot, ren og velholdt parken er. Det er tydeligt at se, at der er tænkt meget over det visuelle udtryk. Der er flere indbydende legepladser for store og små, smukke blomster, insekthoteller og mange små steder man kan sidde og nyde en rolig stund. Vi var inde og spise på “Big Bang Buffet”. En hyggelig lille restaurant, hvor der serveres forskellige retter fra buffet. Maden er ganske udemærket, dog savnede vi lidt flere sunde retter. Børnene var dog svært tilfredse med de søde PizzaPiger, her kan man bestille hvilken slags pizza man ønsker, der så bliver sat i buffeten. Og pizzaerne var virkelig gode!

Det er svært at nævne alle ting man kan opleve i parken, men jeg vil gerne fremhæve “Blå Kube”. Her kan man i flotte omgivelser opleve naturfænomener på helt nært hold, bl.a. lyn og torden, is, hvordan blev jorden skabt, vulkanudbrud og meget mere.

Den Blå Kube forestiller en smeltende isterning, hvor der på siderne løber 60.000 liter vand ned i timen. Lyden inde i Blå Kube er lidt høj, men en virkelig god oplevelse og Kuben er meget imponerende!

I Parken kan man lege en hel dag, og det fede er at man leger med naturvidenskaben og sammen som familie. Vi er vilde med at kombinere leg og læring, og læring er altså sjovere, når det kan leges ind. I Universe bliver nysgerrigheden virkelig vakt og vi fik 10.000 spørgsmål fra Elliott, som udsprang af sæbebobler, vandleg og tyngdekræfter.

Grundet lidt ustabilt vejr, nåede vi desværre ikke Skytrail, den 11 meter høje udfordringsbane, vi sluttede derimod dagen af i Raket workshop. Her kan man mod mindre betaling (25 kr) komme ind og bygge sin egen raket under sjov og kyndig vejledning. Byggeriet afsluttes med at raketten fyres af på testbanen og barnet bliver selvfølgelig udnævnt til Raketmester af 1. grad og får et flot diplom.

Vi havde en virkelig dejlig dag i Parken, og vi er helt enige om at her kommer vi helt bestemt tilbage til, selvom køreturen er lang.

Nytteværdi : MEGET GOD – Jeg er vild med at man kombinere leg og læring for børn. Der er noget for alle aldre, både børn og voksne.

Pris : GOD – Jeg synes priserne i parken er okay, og helt sammenlignelige med andre oplevelsesparker.

Kvalitet : MEGET GOD – Parken er virkelig flot og velholdt, og dette fortjener virkelig ros. Der er tænkt over tingene og det giver en rigtig god oplevelse. Yderligere er personalet imødekommende, søde og fyldt med smil og overskud.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Aalborg Zoo