TEST af byggesæt fra BAKOBA – Testfamilien
TEST af autocamper og CampOne i Bøjden i samarbejde med Campingagenten

TEST af byggesæt fra BAKOBA

Flere af vores testere har testet byggesæt fra legetøjsmærket Bakoba.

Line fortæller:
“Vi modtog byggesæt 4, som består af 45 dele + nogle ekstra dele. Kassen vi modtog var fyldt med skumklodser i forskellige størrelser, former og farver.
De var straks et hit hos vores 4 årige datter Esther. I starten havde hun stor fornøjelse af at genskabe de figurer der var til inspiration i den medfølgende byggevejledning (der findes desuden flere byggevejledninger på deres hjemmesiden), men hun fandt hurtigt ud af, at det var sjovere at lade fantasien få frit spil og lave sine egne ”kreationer”. Der er blevet bygget biler, kraner, dinosaurusser, fisk osv. Ærligt er jeg overrasket over, hvor meget det har fanget Esther og hun har selv mange gange fundet kassen frem og gået i krig med at bygge.
Klodserne er lavet i blødt EVAskum, som selvfølgelig er lavet uden ftalater og skadelige farvestoffer.
De er lækre bløde og kan vaskes i vaskemaskinen. De kan endda tages med i badekarret, hvor der kan bygges skibe og andet sjovt, som kan flyde på vandet.
Klodserne kan sættes sammen ved at sætte dem direkte i indgreb med hinanden, men der følger også nogle stænger med, som gør, at man kan sætte klodserne sammen på endnu flere måder. Stængerne kan også fx. agerer som aksler til biler og master til skibe. Som en ekstra fiks feature medfølger der nogle legoklods-connecter, som gør, at man kan kombinerer Bakoba med Lego.
Udover byggesættet har vi også testet en byggebase, som består af 4 bløde skumplader, som kan sættes sammen til ét stort legeområde. Hullerne i legemåtterne er samtidig kompatible med byggeklodserne, og kan på denne måde bruges som fundament. Esther fik en ide om vi skulle bygge en by til hendes Paw patrol figurer.
Bakoba konstruktionslegetøj får vores varmeste anbefaling. Der er virkelige mange timers leg og samtidig styrker det børnenes motoriske færdigheder og kreativitet.
Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Der er virkelig mange timers leg i Bakoba. Det er godt for kreativitet og der er også massere af læring i det med at konstruere ting og se om de kan flyde eller fungere som bro.
Holdbarhed: MEGET GOD. Skummet som klodserne er lavet af virker meget slidstærkt og da det kan vaskes med vand og sæbe kan det nemt rengøres.
Kvalitet: GOD. Kvaliteten er god og hele konceptet virker gennemtænk og godt.
Pris: GOD. Prisen for byggeklodser er 400 kr. og 300 kr. for byggebase. Det synes jeg er en meget fair pris i forhold til, hvor meget leg, der er i det.

Sofie fortæller:

“Vi har testet to kvalitetsbyggesæt fra legetøjsmærket Bakoba, som har gjort et godt indtryk på mig. Byggesættene indeholder fire bløde skumkvadrater, der bruges som byggebase samt byggesæt 4, hvori der er 45 dele, hvilket giver mulighed for mange fantasifulde konstruktioner og lege.

Mit førstehåndsindtryk var, at kvaliteten af byggeklodserne og basen var lækkert. Det var blødt, men meget slidstærkt. Delene var enkle, men i forskellige former og farver, som indbød til at tænke ud af boksen og nemt at gå til. Det var let for Mikkel og jeg at bygge med, og vi fik hurtigt bygget hver vores figur.

Andrea havde svært ved at greje, hvordan hun skulle sætte tingene sammen, men det var sådan lidt meditativt for hende at sidde med det. Hun fik alligevel en del tid til at gå med at vende og dreje de bløde klodser, fægte lidt med stængerne og lege med de konstruktioner, som undertegnede byggede.

Det er ikke kun biler, skibe og flyvemaskiner, som kan bygges ud af klodserne. Der kan også bygges motorikbaner, som træner de små børns balance, og udsætter deres fine små fødder for ujævnt terræn. Dette kræver dog, at der også tilkøbes byggebasen

Klodserne er lavet af skum og kan derfor flyde, hvilket gør det ideelt at tage dem med i bad, som jo i denne tid med solskin, solcreme og sand fra diverse sandkasser er en nødvendighed stort set hver aften. Her er det heller ikke de store konstruktioner, som er i højsædet, men klodserne bliver pudset og vasket meget grundigt.

Jo flere gange hun leger med det, jo bedre bliver hun også til at forstå, hvordan klodserne kan sættes sammen og badet har vist sig at være det bedste sted for os at lære det. Her er klodserne lidt våde, og vi oplever, at de derfor nemmere kan trykkes sammen. Man kan nemt tage produkterne med i sandkassen eller til nærmeste sø for at teste flydeevnen på en nybygget båd, da det er nemt at rengøre igen med en tur i vaskemaskinen.

Bakoba er et produkt, som jeg sagtens kan se Andrea få endnu flere timer til at gå med, men det er umiddelbart ikke noget, jeg ville købe selv, da jeg synes, at prisen er høj i forhold til funktionaliteten til et barn på 1,5 år. Det er et godt alternativ til andre byggevenlige produkter, men ikke nemt at bygge med for en med førnævnte alder. Dermed ikke sagt, at det ikke er funktionelt, for som beskrevet ovenfor, har vi haft mange gode timer med det!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen (foretaget ud fra at min datter er 1,5 år).

Legeværdi: MIDDEL – Det er funktionelt og kan nemt bruges i leg, men begrænset i forhold til alder.

Holdbarhed: MEGET GOD – man kan slet ikke se, at sættet har været i brug både i vand og sand.

Pris: MINDRE GOD – dette er i forhold til den aldersgruppe min datter befinder i – her er prisen høj i forhold til funktionalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i top, hvilket gør det lækkert at lege med samt nemt at rengøre.


Vores tester Susan, har sammen med sønnen Valdemar på 8 år og datteren Sofia på 4 år testet, byggesæt 4 og byggebase fra Bakoba.

Susan fortæller:

“Vi har testet byggesæt fra Bakoba. Det ankom i flotte æsker der indbyder til leg og kreativitet. Det er lavet i skum, som de her legeunderlag mange har til babyer at ligge på. Der er masser af dele i byggesættet som passer ned i det byggebase gulv. Valdemar og Sofia er begge børn som, er virkelig gode til at fordybe sig i at bygge. 

De har leget og bygget mange både, så har de nemlig kunne tage dem med når de skulle i bad.

De bygger og skiller det ad igen, og igen. Det er rigtig godt at der kan tilføjes LEGO til byggesættet. Det giver mange ekstra muligheder for leg.

Sofia har også brugt byggesættet til at øve farver og former, med kyndig vejledning fra storebror. 

Jeg sætter som mor, stor pris på at det er nemt at gøre rent. Vi har hund, så det er virkelig godt at det kan gå i vaskemaskinen og de kan også have det med i badet.

Nytteværdi: GOD – Til de børn som er gode, til at bruge deres fantasi og fordybe sig.

Holdbarhed: MEGET GOD – da det nemt kan rengøres kan det ikke ses at det er brugt.

Pris: GOD – lidt i den dyre ende men, der er til mange timers leg.

Kvalitet: GOD – jeg kunne måske godt have ønsket gulvet/byggepladen, var i samme kvalitet som byggedelene.


Jesper fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov til at teste et byggesæt fra Bakoba. Vi kan godt lide at give vores børn legetøj, der kan være med til at fremme deres kreativitet. Og i de her tider med iPads og andre skærme, synes vi det er dejligt, at vi kan motivere dem til at lave noget kreativt, der sætter fantasien i gang. I den forbindelse er Bakoba lige i skabet, da der er et utal af muligheder for at bygge figurer og det kan samtidig kombineres med andre byggematerialer for at udfordre fantasien. Bakobas klodser er nemlig netop skabt til at udvikle børns kreativitet og motorik gennem leg. Især vores dreng Villads på 6 år er meget glad for at bygge og konstruere, så vi havde egentligt tænkt, at denne test primært var til ham, men vores datter Alberte på 9 år var faktisk også begejstret fra start.

Vi har testet Bakoba byggesæt 4 til 400 kr.

Byggesæt 4 indeholder 45 klodser, som kan kombineres på forskellig vis til at bygge eks. dinosaurer, både og rumskibe. Indbefattet er desuden stænger til at samle figurerne. Der medfølger en manual med byggevejledning til flere forskellige figurer og derudover kan man selvfølgelig bruge sin fantasi og selv opfinde et design. Derudover kan man på hjemmesiden finde flere vejledninger til hvert byggesæt. Vores dreng har især bygget dinosaurer og leget med dem, mens vores datter har sluppet kreativiteten løs og brugt klodserne til at bygge dukkehuse og meget andet. Byggesættet passer til aldersgruppe 3-9 år, idet barnet selv kan styre sværhedsgraden i sine kreationer.

Ud over Bakobas åbenlyse kvaliteter som kreativitetsskabende legetøj, så er klodserne desuden gennemtestede ift. europæiske standarder og er samtidigt garanteret fri for ftalater og skadelige farvestoffer. Klodserne er lavet i EVA skum og er lette for barnet at håndtere og meget holdbare. De tåler desuden vand og suger det ikke til sig, hvilket betyder, at de kan vaskes i vaskemaskinen, samt komme med i badekarret, hvor vores søn har benyttet sig af sidstnævnte med stor succes.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Børnene har virkelig nydt at lege med byggesættet og har desuden kombineret den med andre typer af legetøj, eks. dukker og bamser

Holdbarhed: MEGET GOD – Klodserne er meget bøjelige og holdbare. Har endnu ingen skrammer fået og derudover er det et stort plus, at de kan vaskes, så de kan holdes rene og lækre

Pris: GOD – Absolut pengene værd og fair pris sammenlignet med lignende produkter på markedet

Kvalitet: MEGET GOD – Lækkert og indbydende produkt, som vi synes er et godt alternativ til eks. Lego og andre byggeklodser.


Den seneste måned har vores tester Aynur sammen med hendes søn Milas på snart 2 år testet Bakoba.

Aynur fortæller:

“Milas blev begejstret, med det samme, da han så legetøj i den flotte indpakning. Han elsker alt, hvad der ligner køretøj og dyr, såsom biler, flyvemaskiner, skibe, traktorer, hunde, katte, dinosaurer mm. Inden vi begyndte at introducere ham for legetøjet viste vi ham byggevejledning/manualen som fulgte med i pakken: I byggemanualen kunne han se de forskellige figurer man kunne bygge.

Vi modtog BAKOBA’s byggesæt 4 som består af 45 dele samt legeklods-connectors. Ud fra byggesæt 4 kan der bygges 12 konstruktioner fra bygningsmanualen. Du kan blandt andet bygge dinosaurer, rumskibe og både, fra manualen men Bakoba legetøjet er så genialt, at du faktisk kan lade fantasien løbe frit og bygge ud fra egne tanker. Milas byggede bl.a. is af klodserne og satte dem på pinde i sit legekøkken, hvorefter han tilbød os andre at smage.

Herudover modtog vi også BAKOBA’s byggebase til legetøjet som består af 4 store byggeklodser. Byggebasen er smart, da den kan bruges som underlag til at lege på, og samtidig bruges som fundament til legetøjet, hvor man kan øve finmotorik i at sætte klodserne ned i hullerne, der er i byggeklodsen. Vi kombinerede vores byggesæt 4 med byggebasen og brugte den, både som underlag/legemåtte når Milas legede, da den er dejlig blød, men også til at bygge op af basen.

Bakoba legetøjet er udviklet til det kreative sind og bruges til at udvikle barnets fantasi og motorik, hvilket er et genialt koncept. Legetøjet er lavet af skumklodser i forskellige størrelser og former samt farver. Et ekstra plus er at det kan tåle at komme i vand, hvilket betyder at legetøjet ikke kun kan bruges i børneværelset, men også i bad og en tur i vaskemaskinen, når den bliver snavset.

Milas har haft legetøjet med i hans badekar flere gange, hvor han har nydt at lege med hans skumklodser mens han var i bad, vi lavede hurtigt et udspringstårn, som han brugte til at sine badedyr. Han fik badedyrene til at springe ned i badekaret og det var vidunderligt at se ham fornøje sig med det, faktisk er bade turene blevet så sjove for ham at det nu er svært at få ham op af badekaret. Herudover var han vild begejstret over at vi kan smide hans legetøj op i vaskemaskinen, så det kan blive vasket, når den blev snavset. Det var et kæmpe hit, som han i starten, talte om i flere dage og nu er det blevet til et helt ritual når han skal i bad eller vi skal vaske tøj, dér skal selvfølgelig hans legeklodser med.

Nytteværdi: RIGTIG GOD – Fantastisk koncept. Vi er vilde med at legetøjet kan bruges på så mange forskellige måder og at det kun er fantasien der sætter grænser. Vi har haft stor glæde i at lege med det, da vi kan se at vores søn udvikler sin kreative sans, finmotorik og fantasi.

Holdbarhed/Kvalitet: RIGTIG GOD – Legetøjet er super blødt og meget rart at have i hånden. Selve designet og de forskellige farver er både retro men også meget moderne og tidsløse, hvilket gør at legetøjet passer ind i ethvert børnehjem. En ekstra plus er at de kan tåle vand, hvilket betyder at de både kan vaskes i vaskemaskine i 40 grader når de bliver snavset men også en tur i badekarret. Selv efter vask ser legetøjet ligeså pænt ud, som da vi modtog det. Farven er stadig ligeså tydeligt og klar og skumlegetøjet tager ikke skade af vask, hvilket er et kæmpe plus.

Pris: RIGTIG GOD – Bakabo legetøj kan købes i forskellige byggesæt, hvilket gør at legetøjet findes i forskellige prisklasser. Du kan vælge mellem byggesæt 1- 5 og prisen spænder mellem 200 kr. til 500 kr. Herudover kan man købe byggebase som koster 300 kr og en Megabox til 900 kr. Prisen er rimeligt, da du får et unikt produkt både i materiale og kvalitet, som har stor værdi, og du har som evigt minde.


Anna fortæller:

“Jeg havde set det seje Bakoba skum legetøj, rundt omkring på nettet. Så da vi fik muligheden for at teste det herhjemme, måtte vi altså slå til.

Vi modtog 2 kasser med det seje krea skum legetøj.

  • Byggesæt 4 med 45 forskellige dele samt legoklods connecters.
  • Plus en boks med ekstra dele og måtter.

Det er kun fantasien der sætter grænser. Og bygge mulighederne er nærmest uendelige.

Der følger en byggevejledning med, så du har muligheden for at bygge 12 konstruktioner i byggesæt 4.  Og eller bygge lige hvad du har lyst til. Måske en legeplads en hund eller noget helt tredje.

De medfølgende legoklods connecters gør det muligt at  bygge sammen med dit Lego… Det syntes jeg godt nok er smart, at man kan bruge legetøj man måske allerede har med Bakoba.

Det her er virkelig noget legetøj der styrker børns kreativitet, hvilket jeg syntes er fantastisk. Alfred og Carla har brugt mange sjove og koncentrerede timer, på at lege og bygge. Det er nemt at samle så Alfred på 2 år har sagtens kunne være med. Dog anbefales det fra 3 år.

Udover det, kan Bakoba komme med i bad – Genialt nu når vi rammer sommeren og den obligatoriske pool skal være en del af indretningen i haven. Klodserne flyder ovenpå vandet og når de er våde kan de “klistres” på væggen. Det er helt sikkert at vi skal bygge en båd, som skal med ud i badebassinet når solen står højt. Byg evt. noget på de grønne måtter fra Bakoba og lad hele måtten flyde, med konstruktionen på.

De tørre mega hurtigt, da klodserne ikke suger vand. Og så kan de komme i vaskemaskinen. Se det SMART, ind på max 40 grader og ud har du rent legetøj. Jeg syntes specielt når det har været med i karbad her, har det trængt pga. sæben i vandet.

Klodserne er lavet i EVA skum og meget lette, fleksible, holdbare og det bedste ( måske for nogen ) lydløse De er naturligvis frie for ftalater og skadelige farvestoffer.

Der findes 5 forskellige byggesæt i forskellige prisklasser og størrelser Samt en megabit og byggebaser.

Alt i alt et virkelig godt produkt, med timers leg for børnene, hvor de får fantastisk sluppet løs og styrket deres motorik.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er mega tilhænger af krea legetøj og legetøj som får brugt se smås hoveder. Derfor syntes jeg at, dette legetøj er virkelig godt.

Holdbarhed: MEGET GOD – De holder bare – og netop fordi de kan vaskes, bliver de aldrig ulækre.

Pris: GOD – priserne ligger mellem 200-900 kr.   I den mindste boks får du ikke så mange dele, og jeg ville syntes det var en supplerings boks. Du kan dog sagtens bygge med den. Prisen er vel egentlig fair nok, da jeg faktisk syntes at det giver massere af leg.

Kvalitet: MEGET GOD – Super lækkert produkt, i en super kvalitet.


Alberte afslutter:

“Herhjemme har Anaya på snart 6 år og Liam på snart 4 år, testet og leget med byggesæt fra Bakoba.

Begge børnene har elsket at sidde og fifle med det, og de kan sagtens sidde i flere timer og udfolde deres kreationer. Anaya synes det er sjovt at samle figurer ud fra samlingsvejledningerne, og Liam bruger sin egen frie fantasi til at bygge biler, huse og både. Lige da vi modtog pakken var lykken stor hos begge børn – de pakkede ud og legede med det samme. Efterfølgende blev det pakket væk, men jeg synes det er lidt svært at finde en ordentlig opbevaring for det, så det ligger faktisk bare frit fremme hjemme hos os.

Det har – måske – gjort at børnene har lege mere med det, for det bliver i hvert fald taget i brug tit!

Det er et dejligt blødt og medgørligt materiale, som gør det nemt for børnene at samle selv. Det er i passende størrelser, så man ikke skal være bange for fx kvælningsfare, men stadig småt nok til at man kan bygge nogle små, fine ting. Det har ligeledes været et hit at bygge både, som man efterfølgende kan tage med i badet og lege videre med. Det har redet mange aftener herhjemme.

Pris mæssigt synes jeg at det ligger på et helt fornuftigt niveau. Man får mange timers leg ud af det, og det er helt klart pengene værd!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene får mange timer til at gå med dette legetøj, som de nemt kan sidde med selv. Yderligere kan det tages med i bad, som også er et stort plus.

Holdbarhed: GOD – da det er et blødt skummateriale, kommer der hurtigt indhak fra negle o.l., men det er ikke noget der går ud over funktionen af legetøjet.

Pris: MEGET GOD – man får virkelig meget leg for pengene, og det kan holde i flere år.

Kvalitet: MEGET GOD – lækkert materiale af selve skumdelene. Plastik pindene, som bruges til at samle delene, er i holdbart plastik, som ikke let knækker.

Alt i alt, er vi super glade for- og tilfredse med byggesættene fra Bakoba. Børnene elsker det, og mor kan bruge tiden på at lave nogle huslige ting i fred, mens børnene leger 😀


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af autocamper og CampOne i Bøjden i samarbejde med Campingagenten