TEST af ERGOBAG skoletasker fra HELM – Pigerne tester – Testfamilien
TEST af ERGOBAG skoletasker fra HELM - Drengene tester

TEST af ERGOBAG skoletasker fra HELM – Pigerne tester

Flere af vores testfamilier har fået lov til at teste ERGOBAG skoletasker fra HELM.nu i denne test er pigernes test beskrevet.
Filippas mor Mie, fortæller:

“Første skoletaske! Dét er altså en stor begivenhed! Derfor fik vi også passet lillebror også havde Filippa sin mor & far helt for sig selv, da den smarte Ergobag skoletaske fra Helm i Vejle skulle afhentes.

Filippa havde virkelig set frem til at komme ned og hente tasken, som hun på forhånd havde udvalgt på deres hjemmeside. Den stod klar til hende, da vi kom derned og vi fik en meget grundig og børnevenlig gennemgang af tasken ved vores besøg.

Helm-butikkerne går flere hundrede år tilbage og er en familieejet virksomhed. De har specialiseret sig i skoletasker, siden de kom på markedet i 1947 og HELM er indbegrebet af god service og kvalitetsvarer. Ekspedienten kunne svare på alle vores mange spørgsmål og hjalp med at få den reguleret, så den blev indstillet præcis til Filippa – det er nemlig en taske, der kan vokse med dit barn, indtil de når en højde på 150 cm.

Ergobag Prime er en begynderskoletaske og udover at den kan justeres flere steder både i ryggen og ikke mindst henover hoften, så den passer på den lille ryg, så har den også magnetlukning, så den er nem at håndtere.

Tasken har mange fine ergonomiske detaljer – bl.a. er der bevidst ikke lavet et rum til en drikkedunk på siden af tasken, men derimod inde i et vandtæt rum i taskens forreste rum, så der ikke bliver uligevægt, når tasken skal bæres på ryggen.

For at toppe de mange fine overvejelser der er blevet gjort i udviklingen af denne taske, så kan den også bryste sig af at være recycled, fordi den er lavet af gamle plastikflasker♻️ Det synes Filippa er mega sejt og hun er virkelig en stolt og bæredygtig ejer. Det topper nok også stoltheden, at hun på tasken ovenikøbet har to påsatte velcropads, med motiver af en fin glimmerenhjørning og en prinsessekaret fra Askepot👸🏼

Derudover så samler Helm brugte skoletasker ind til børn i Tanzania og hvis man afleverer sin gamle taske, så får man 50 kr. i rabat på den nye.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger fem ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget GOD –  En skoletaske kan ikke undværes, når man starter i skole – og det er vigtigt at passe godt på vores børns ryg i en tidlig alder – derfor er en ergonomisk taske et must!

Holdbarhed: GOD – Tasken er endnu ikke taget i brug til skoleting, fordi Filippa først starter i skole efter sommerferien, men tasken virker til at være af rigtig god kvalitet!

Pris og kvalitet: GOD – Som nævnt så kan tasken bruges længe, fordi den kan indstilles helt op til en højde på 150 cm. Så medmindre barnet ønsker sig en ny model året efter, så kan den holde længe.  Tasken koster 899 kr., som umiddelbart lyder som en stor portion penge, men til gengæld får man en holdbar og ergonomisk velovervejet taske.

 


Katharina har sammen med sin datter Isabella testet Ergobag Prime skoletaske med regulerbar ryg fra www.helm.nu

Katharina fortæller:

Så er det snart slut med 0.klasse og Isabella er mere end klar til, at starte i 1.klasse efter sommerferien med sin nye skoletaske. Det er ved at være tid til, at næste årgang skal starte i skole og som forældre går der mange tanker igennem hovedet omkring valg af skoletaske, for den skal helst sidde godt på barnet og være en taske, som barnet kan lide og samtidig skal der være plads til både bøger, iPad, madpakke, drikkedunk mm.

Det bedste er helt klart, at tage ud og prøve skoletaskerne og få den rette vejledning. Det kan man hos helm.nu. Vi bor desværre ikke i nærheden af en af butikkerne, men var så heldige, at få en skoletaske sendt hjem til test. Isabella blev super glad, da hun åbnede æsken og så den fine lyserøde skoletaske fyldt med hjerter og balletdansere på. Skoletasken var virkelig nem at tilpasse hende, da ryggen er regulerbar efter barnets højde og kan bruges helt op til 150 cm. Så det er en skoletaske, som kan vokse med barnet.

Isabella er omkring 117 cm, så vi har indstillet den til 120 cm, som passer helt perfekt til hende. Der er en god bred hofterem, en brystrem og justerbare skulderremme, så man kan tilpasse skoletasken, så den passer til det enkelte barn. Udover det så har tasken flere reflekser både foran og på siderne, samt snore som kan spændes ind og lukke taskens rum helt til, og derefter lukkes tasken med et fint magnetspænde. Inde i tasken er der to gode rum og et lille rum med lynlås. Forrest på tasken er der et rum med plads til madpakke og holder til drikkedunk. Det er super smart, så mad og drikke er adskilt fra bøger og Ipad. Isabella har i hvert fald flere gange glemt, at få lukket dunken helt til og ja, så kan I selv regne ud, hvordan bøgerne havde set ud, hvis de havde ligget i samme rum 😉

Vi har været meget glade for skoletasken i testperioden og kan give de varmeste anbefalinger til Ergobag Prime, som den første skoletaske. Den vejer ikke særlig meget, har den størrelse, som er nødvendig til de behov, der er i 0.klasse. Isabella har i hvert fald nu både penalhus og gymnastiktaske på ønskesedlen, så det kan matche hendes nye skoletaske.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er SÅ vigtigt med den helt rigtige skoletaske, når barnet skal starte i skole, så husk at få god vejledning.

Holdbarhed: MEGET GOD – Denne taske kan følge barnet op til 150 cm. Så passer man godt på sine ting, så kan skoletasken holde i mange år og nok også gå videre til næste barn.

Pris: GOD – Det er en dyr skoletaske, men det er den prisklasse, de fleste skoletasker ligger i.

Kvalitet: MEGET GOD – Ingen tvivl om at denne skoletaske er god kvalitet og kvalitet og pris hænger bare sammen.

 


 

Anna fortæller:

Da Carla starter i skole i år, var denne test helt perfekt. Carla har selv valgt sin skoletaske fra Helm’s hjemmeside., og selvfølgelig faldt valget på en pink sag med hjerter og balletdansere.

Ergorbag prime modellen er beregnet til 0.-2 klasse, men kan bruges til barnet er 150 cm. høj, da den via sit regulerbare rygpanel, kan vokse med barnet – SMART!
Den støtter godt, da den både har skulderremme, en brystrem og hofterem. Alle sammen justerbare så den passer til hvert enkelt barn.
Specielt brystremmen og hofteremmen er uundværlig for Carla, for når der kommer lidt vægt i tasken i form af madpakke og drikkedunk, er det vigtigt, at den sidder godt og ikke skader hendes lille ryg.

Tasken er lavet af 17 genbrugte PET flasker – top miljøvenligt.
Det er en god rummelig taske, med mange rum.
Et hoved rum med snørre lukning, et forrum med lynlås lukning, hvor der er god plads til madpakken og en holder til drikkedunken. I hoved rummet er en net lomme med lynlås, til f.eks cykelnøglen.
I det store rum er der en skillevæg, som kan tages ud, hvis der er behov for dette. Hoved rummet bliver lukket med klap med en magnet lukning – lige præcis dette syntes jeg er MEGA gennemtænkt. Børnene kan selv åbne og lukke, og man skal ikke være bange for at små børnefingre kommer i klemme i klipse/klemme lukker.

På Carlas taske er der 2 fine balletdansere med glimmer, som kan tages af og byttes rundt med riz/raz.
Der er reflekser foran og på siden, så hun kan blive set, når vi går mørket i møde senere på året.
Skoletasken rummer 20 liter, er 35 cm i højden og vejer 1,1kg.

Helm er en familie virksomhed og det hele startede tilbage i slutningen af 1700 tallet. Siden da er der kommet 11 fysiske butikker til i Jylland og en webshop med fantastisk service.

Helm har derudover et projekt nede i Tanzania, hvor de indsamler brugte skoletasker, som sendes til Tanzania. Når du donerer din skoletaske, får du 50 kr. i rabat til din nye skoletaske, samtidig med, at du støtter et rigtig fint projekt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – På et tidspunkt i livet, har alle brug for en skoletaske, og jeg syntes, at Helm.nu er der, man skal søge hjælp og rådgivning. Gode skoletasker til alle aldre.

Holdbarhed: MEGET GOD- Tasken har vi ikke brugt så meget endnu, andet end at kredse om den indtil skolestart, men den virker, som en god og robust taske, der kan klare et skoleliv i mange år.

Pris:  MEGT GOD – Det er første gang for os, at vi skal købe skoletaske og jeg syntes faktisk at pris og kvalitet hænger sammen. Det har været vigtigt for os, at det var en taske som sad godt.

Kvalitet: MEGET GOD – Tasken er lavet af polyester og virker som om den kan klare lidt af hvert. Jeg kan selv huske hvordan ens skoletaske fik lidt tæsk igennem årene, og det er jeg ikke i tvivl om denne ergobag tasken også kan klare.

 


 

Nannas datter, Alma, har testet en Ergobag Prime skoletaske med regulerbar ryg fra Helm.

Nanna fortæller: Alma skal starte i skole til sommer, og har været ret nervøs, men da denne skoletaske kom med posten, som hun selv har udvalgt på Helms hjemmeside, var smilet stort og hun kunne ikke vente, til den skulle med på besøg på den kommende skole. Tasken hænger fremme til skue, så alle gæster får set den 😊

Tasken kan justeres i ryggen, så den passer børn fra 100 til 150 cm, så den kan bruges i indskolingstiden – 0. til 2. klasse. Det, synes jeg, er virkelig smart!

Tasken har både bryst- og hoftebælte, som sikrer, at tasken kommer helt tæt ind til kroppen. Ryggen er stivet af og polstret med blødt og svedtransporterende stof, så den er behagelig at have på.

Tasken har et stort rum, som er opdelt og et madpakkerum foran med lomme til drikkedunken. Jeg er selv lærer, og har set mange eksempler på, at makrelmadden får sat aftryk på bøgerne, fordi det ligger i samme rum, så for mig var det et must at have to rum.

Tasken lukkes med snører, som barnet nemt selv kan stramme og med et magnetisk spænde, som også glider i uden problemer.

Udover at tasken lever op til Almas ønsker og mine krav rent teknisk, så får Ergobag også lige mit bæredygtighedselskende hjerte til at banke. Tasken er nemlig produceret af plastik fra PET-flasker! Dét er genialt!

Hos Helm, som har fysiske butikker i Jylland, fås en kvalificeret service. Da vi bor på Sjælland, måtte jeg nøjes med at se en live-udsendelse på Facebook, hvor de grundigt gennemgik taskens gennemtænkte detaljer.

Som noget helt særligt og virkelig fantastisk kan man udover servicen hos Helm også indlevere sin gamle rygsæk, som Helm sender til Tanzania, så andre børn kan få glæde af den. 😊

Når barnet siger: ”Mor, snakker jeg ikke bare meget om den taske? Det er bare fordi jeg elsker den!”, så kan det jo ikke blive bedre 😉

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Tasken består samtlige krav fra både Alma og mor. Den er ergonomisk og størrelsesmæssigt perfekt.

Kvalitet: MEGET GOD – Tasken er fremstillet i bæredygtigt, åndbart og slidstærkt materiale. Den har gode og robuste lukkemekanismer og virker bare som KVALITET!

Pris: MEGET GOD – Jeg var overrasket over, at en skoletaske koster 899,- kroner. MEN jeg var også overrasket over, at den kan bruges i 3 år, fordi den kan justeres også er der bare sket meget med komforten og ergonomien, siden jeg selv gik med skoletaske. Så jeg synes prisen, er helt okay.

 


 

Vores tester Memet har testet sammen med sin datter Amina på 7år.

Memet fortæller:

Vi har testet en taske, som man kan være tryg ved at give sit barn om skulderen, med både regulerbar rygpanel og hofterem.

Ergobag er en tysk virksomhed, som producerer rygsække med 100% genbrugsmaterialer, samt sikrer, at der er plads til, at dit barn kan vokse med skoletasken, da dens smarte rygpanel kan justeres til børn helt op til 150 cm.

Størrelsesmæssigt er tasken meget passende, den er ikke for stor og bestemt ikke for lille. Tasken er delt i 2 rum, hvoraf det ene af rummene er vandtæt til madpakke og drikkedunk.

Amina og jeg er mest af alt overrasket over, hvor godt den støtter, og som Amina siger “den er slet ikke så tung som den gamle”. Jeg tror dette skyldes, at fordelingen af vægten via rygpanel, skulderrem og hoftestøtten er gjort mere ergonomisk for børnene.

 

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den har jo meget nytteværdi, den bliver brugt dagligt og så sidder den godt på ryggen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Tasken virker solid og robust, og da den kan justeres i højden og derved bruges i mange år, forventer jeg at holdbarheden er i top.

Pris: GOD – Prisen på 899 kr. ligger dog i den høje ende for en skoletaske, men kan ikke sammenlignes med den ergonomiske gevinst der følger med.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er kræset for hver en detalje og tasken oser af kvalitet.

 


Benjamin fortæller:
Vi har i samarbejde med Helm.nu og Testfamilien fået lov til at teste den bedste og sødeste skoletaske.
Herhjemme var vi ikke i tvivl om, at vi for alt i verden gerne ville teste den fantastiske skoletaske.
Emily starter i 1. Klasse efter sommerferien og hun har aldrig været mere klar. Faktisk så har vi allerede taget skoletasken i brug, da hun ikke kunne vente længere.
Skoletasken er udstyret med reflekser, let at indstille og så er den lavet af 17 genbrugte PET flasker, hvilket er miljøvenligt, som vi også går meget ind for.
Ydermere synes vi at Helm.nu er kæmpe optur.
De samler nemlig skoletasker ind til Tanzania, som er et støtte projektet de har i Tanzania.
Vi er dybt taknemmelig for at have fået lov til at teste denne taske.
Vores vurdering er:
Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Meget brugbar skoletaske med flere rum og plads til den ekstra store madpakke.
Holdbarhed: MEGET GOD – Skoletasken er af god og stærk materiale.
Pris: MEGET GOD – Ift. konkurrenterne ligger tasken i den lavere ende, hvilket er billigt for så god en taske.

“EJ HVOR ER DEN SEJ MOR”
Sabina fortæller:
Vi skal teste skoletaske fra Helm igen i år, og vi har glædet os til, at modtage tasken til familiens yngste.
At vælge den første skoletaske er en stor ting, og Frida har allerede indrettet tasken detaljeret med drikkedunk, penalhus og bøger i dens mange gode rum.
Vi har glædet os til at skulle teste skoletaske fra Helm, som især har gjort indtryk på os med deres bæredygtige materialer. Hver eneste skoletaske er lavet af genbrugt PET-plastik.
Konceptet “fra flaske til taske” er bare så godt tænkt og virkelig revolutionerende!
Skoletasken kan tilpasses barnets længe og størrelse, og har desuden et rum til madpakke og drikkedunk med plastik indenfor – GENIALT tænkt!
Vi glæder os til at teste skoletasken – indtil videre har vi en yderst tilfreds ung dame i huset!

VORES FAMILIE ANBEFALER 

Nytteværdi: MEGET GOD – Den første skoletaske er noget helt særligt, og Frida har selv fået lov til at vælge. Det blev den lilla med prinsesser på!

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi kender Helm og har før haft deres skoletasker. Alle materialer er meget slidstærke og lavet i de bedste kvaliteter!

Pris: GOD – Det er jo ikke billigt, at købe en skoletaske, omvendt er det noget, ens børn har med ud af døren hver eneste dag i mange år. Så på den lange bane kan det godt betale sig, at give lidt ekstra for en virkelig god skoletaske. Især når man også kan returnere den gamle hos Helm, få 50 kr. i rabat på den nye skoletaske og glæde andre børn ude i verden med den gamle!

Simpelthen det fineste koncept!!

Kvalitet: MEGET GOD – Vi kan varmt anbefale Helm – både fordi deres kvalitet er ud over det sædvanlige, og fordi det er en mega sej familieejet virksomhed med hjertet på rette sted, som har eksisteret siden 1700-tallet.

VI ER KÆMPE FAN!

 

Vores Testfamilie fra Silkeborg har den seneste tid testet en skoletaske af mærket Ergobag fra Helm.

Cebrina fortæller ”Vores store pige har den seneste tid testet en skoletaske af mærket Ergobag”. Emma er 7 år og går i 0. klasse. Da hun startede i skole sidste år skulle vi, som så mange andre, ud og købe en skoletaske.

Jeg synes, at det var en jungle og alle skoletasker kan noget godt, men jeg synes bare at mange af dem virker rigtig voldsomme på sådan en lille ryg.

Emma fik lov til at vælge lige den, som hun synes var bedst. Jeg er siden blevet klogere, og når den mindste skal starte i skole næste år, kører vi en anden strategi.

Helm har mange butikker rundt i landet og en webshop. Vi kørte til butikken i Silkeborg og blev mødt af et dejligt smilende personale, som gav sig god tid til at forklare om tasken og dens egenskaber – både i voksen og i børnehøjde. Tasken er lavet af genbrugsplast fra gamle flasker, hvilket Emma synes var ret sjovt, og noget hun beretter om hver gang, at hun viser tasken til en ny.

Som noget af det første blev Emma målt, for det er faktisk sådan, at ryggen og stropperne kan indstilles efter barnets højde, og den passer derfor børn med en højde inde for 100cm op til 150cm. Emma er 120cm og tasken blev nemt og hurtigt indstillet efter hendes højde.

Til tasken kan man tilkøbe både gymnastik taske/pose og matchende penalhus med indhold.

Som mor er jeg vild med, at der er tænkt over, at have så meget af vægten, så tæt på kroppen som muligt. F.eks er madpakke rummet foran lavet sådan, at madpakken faktisk ligger inde i tasken, og ikke som på mange andre, hvor rummet er ekstra udenpå tasken. Der er tænkt over miljøet i produktionen, og dermed det afsæt, som vi sætter på verden. Det er ikke alfa omega for mig, men det er helt klart et KÆMPE plus i min bog. Vigtigst er dog, at den ikke er så voldsom stor. Min erfaring, efter første år som mor til et skolebarn, er at de alligevel ikke får så mange bøger med hjem i tasken, at det er nødvendigt med en taske, som er så stor, at det nærmest er tasken der kommer med barnet og ikke omvendt.

Alt i alt kan jeg give Helm og Ergobag mine varmeste anbefalinger

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – Skolestart = skoletaske, det kommer man ikke uden om.

Holdbarhed: MEGT GOD – Tasken er god kvalitet og virker til at være klar til livet som skoletaske i indskolingen. Jeg kan af gode grunde ikke tale om holdbarheden, da vi ikke har testet den længe nok

Pris: GOD – Skoletasker ÉR dyre, Ergobag koster 999,- penalhus 229,- og gymnastiktaske 199,-

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er god og jeg elsker, at der er tænkt over detaljerne, der viser at det ergonomiske har haft højeste prioritering. Jeg er også ret stor fan af, at den kan vokse med barnet, så den kan bruges i mere end ét år.

 


Vores tester Ida og Lærke på 5 (næsten 6) år fortæller:
Jeg har altid sagt: “Man er først rigtig voksen, når man har skolebørn…” Og lige pludselig fløj tiden afsted og ens lille pige, var blevet stor, havde sidste dag i børnehaven, på mandag starter SFO, som er opvarmning til en helt ny hverdag efter sommerferien, nemlig skole! Puha!
Det er svært at følge med, og man skal finde hoved og hale i Alua, tabulex, 60 andre nye børn med tilhørende forældre. Penalhus, madpakke og skoletaske.
Så vi takkede pænt JA TAK, da vi blev tilbudt at teste en skoletaske fra helm.
Tasken er af mærket Ergobag. Hvilket faktisk er det mærke, jeg har fået anbefalet flest gange. Jeg må også bare sige, at kvaliteten er god, når man går med den i hånden. Den findes i et hav af farver og Lærke fik selv lov til at vælge sin yndlings – en fin blå med med linegrønne detaljer.
Alle taskerne har et tema og der medfølger mærker, som kan tages af og på med Velcro. Mærkerne kan købes ved siden af og forestiller alt fra eventyr, fodbold, havfruer, superhelte, rummet og meget mere. Lærkes taske er med heste, men hun ønsker sig allerede jungle-mærkerne også.
Lærke har allerede styr på selv at få den af og på. Tasken har en regulerbar ryg samt justerbar brystrem, skulderremme og hofterem, hvilket vil sige at den kan vokse sammen med hende. Så forhåbentlig holder den i nogle år.
Skoletasken indeholder et stort hoved rum, en net lomme med lynlås, en stor stiklomme tættest på ryggen samt et polstret, udtageligt skillerum. Udvendigt har Ergobag skoletasken, en stor forlomme til madpakken med en holder til drikkedunken.
Tasken lukkes med snørelukning og klap med magnetspænde. Virkelig nemt for små børnefingre.
Vores vurdering af Ergobag skoletaske fra Helm.
Nytteværdi: MEGET GOD – En skoletaske skal man jo have og kun det bedste er er godt nok.
Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg tror, at der er lang holdbarhed i denne taske. Den kan vokse sammen med hende. Farverne er rimelig neutrale og når heste ikke er spændende så kan man bytte mærkerne ud med nogle andre og skabe et nyt tema selv.
Pris: MIDDEL – Vi ligger i den dyre ende af skalaen. Den koster 899,- jeg synes, at det er dyrt, men kvaliteten er selvfølgelig også virkelig god. Det er vores første skoletaske, og det er derfor svært at vurdere om pris og kvalitet hænger sammen. Det gør den jo ofte.
Kvalitet: MEGET GOD – Super kvalitet og stort udvalg i farver og temaer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af ERGOBAG skoletasker fra HELM - Drengene tester