TEST af Satch skoletasker for HELM – Testfamilien
BESØG i LEGOLAND og THE LEGO MOVIE WORLD (NYHED 2021)

TEST af Satch skoletasker for HELM

8 af vores testfamilier med lidt større børn har testet skoletasker fra Satch i samarbejde Helm. 

Smilla på 9 år, har testet en virkelig lækker skoletaske fra Satch, som kan købes hos Helm.

Smilla fortæller:

”Jeg har haft en Satch skoletaske før, og jeg var rigtig glad for, at få lov til at teste den igen. Jeg synes bare de er så flotte og så er der plads til alt det jeg skal bruge i løbet af min skoledag. Da vi hentede min skoletaske i Helm, havde vi min gamle skoletaske med. For i Helm har de nemlig et smart koncept, hvor man hvis man afleverer sin gamle skoletaske, kan få 50 kr. i rabat på en ny taske. Og så bliver ens gamle taske faktisk sendt til Tanzania hvor børnene dernede så får glæde af dem. Det synes jeg bare er helt vildt sejt.

Skoletasken er i en ensfarvet mørkegrå og med brune skinddetaljer og sølvfarvede spænder.

Satch skoletasken har en helt fast bund og ryg, der giver en ergonomisk støtte. Og lige netop dette er af stor betydning når ens mor er ergoterapeut. Ryggen kan desuden justeres efter barnets højde, så tasken passer helt perfekt, samtidig med at skoletasken vokser med barnet og kan bruges i mange år. Det er nemt og enkelt at justere den, det kan Smilla faktisk selv klare. Derudover er der et justerbart brystspænde samt et hoftebælte, som kan tages af, hvis man ønsker det.

Tasken består af et stort hovedrum, som åbnes med en lynlås, og ind mod ryggen er der en stor lomme, som sørger for, at de tunge bøger holdes ind mod ryggen. Foran er der et mindre rum, som også åbnes med en lynlås og her er der fin plads til madpakken. Allerforrest er der endnu et rum, som åbnes med en lynlås. Her er der masser af mindre lommer, elastikstropper og meshrum med lynlåslukning til diverse småting. Her er også en vatteret lomme til f.eks. en tablet samt et fleeceforet rum til en telefon.

Som en smart detalje har det fleeceforede rum et lille hul i bunden, så man kan føre et kabel ud til en powerbank, og der er yderligere et hul ind til det store rum bagved. Herfra kan man føre ledningen fra et par hovedtelefoner igennem en lille åbning i toppen. Det er altså en virkelig smart detalje.

Materialerne i Satch-produkterne er lavet af 100% genanvendt plast fra PET-flasker, og de har en PFC-fri vand- og smudsafvisende coating. Det er virkelig en slidstærk skoletakse der på samme tid er nem at holde pæn, da man nemt kan tørre den over med en klud.

Skoletasken kan rumme 30 l og vejer i sig selv 1,2 kg uden indhold.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering af Satch Pack Special rygsæk, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Den har jo super meget nytteværdi, den bliver brugt dagligt og så sidder den godt på ryggen som er vigtigt, når man slæber den frem og tilbage til skolen hver dag.

Holdbarhed: MEGET GOD – Rigtig god holdbarhed og tasken kan bruges flere år.

Pris: GOD – Skoletasken står til 1.199 kr. hvilket jeg synes er lidt mange penge at bruge på en skoletaske. Så det er godt, at den vinder på alle de andre parametre.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig lækker skoletaske i kraftige materiale og solide lynlåse samt klikspænder.


Magnus på 9 år har også testet en skoletaske af mærket Satch.

Mie fortæller:

“Magnus går faktisk ikke særlig meget op i hvilken skoletaske han har. Den gamle, som han ellers var super glad for var blevet en anelse for lille til 3. klasse, så da vi præsenterede ham for denne nye taske var vi spændte på at se hvordan han ville tage imod den.

Det blev en positiv oplevelse, for den gamle taske blev straks tømt og han tog den nye taske i brug med det samme.

Skoletasken er designet med en polstret ryg der kan indstilles så det passer præcist til barnet. Derudover har den to skulder-remme, en hank samt en hofterem der sikrer komfort.

Taskens hovedrum åbnes med en lynlås og indvendigt har den en stiklomme, så man kan opdele sine opgaver. Der er også plads til drikkedunk i siden af tasken.

Det er en taske der er lavet af genbrugsmaterialer, hvilket er en super fin tanke. Den er meget neutral i farverne og Magnus vil kunne bruge den i mange år ud i fremtiden. Han er ikke selv så stor fan af hofteremmen, men tænker at den vil være god for ham især hvis han skal ud på længere gåture med tasken.

Der er tyvstartet på testen i 2. klasse og nu er han HELT klar til 3. klasse om ca. 1 uges tid.

Vores vurdering af Satch Pack Special rygsæk, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Alle skolebørn har behov for en god skoletaske.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Virkelig en slidstærk og super holdbar taske i de bedste materialer.

Pris: GOD – 1.199 kr. Det er umiddelbart mange penge for en taske. Men den vil kunne holde i rigtig mange år, måske endda resten af folkeskoletiden.


Sofia, som er datter af Anders Storm, har været en af de heldige testfamilier, som har fået en ny Satch skoletaske fra Helm.nu

Anders fortæller:

“Sofia starter i 4. klasse efter sommerferien, og vi har længe kigget på at skulle opgradere hendes gamle Satch skoletaske til en ny og større model. Da vi fik muligheden her gennem Testfamilien takkede vi pænt ja tak.

Satch er et helt fantastisk skoletaskemærke for børn. De gør ekstra meget ud af at tasken kan justeres og placeres ergonomisk korrekt på ryggen af børn. Og denne skoletaske kan med den regulerbare ryg gå fra 140 cm til 180 cm, så det passer med barnets ryg.

Tasken anbefales fra både 3-5. klasse men også 6-10. klasse. I modsætning til den skoletaske som Sofia før har haft, så har denne flere store rum, hvor der også er lavet mindre lommer med plads til f.eks. mobiltelefon, høretelefoner eller andet.

I siden har skoletaksen også plads til drikkedunke, og ydermere kan den spændes både omkring livet og på brystet, så den giver den helt rigtige støtte.

Sofia er virkelig glad for hendes ny skoletaske, og den får altså topkarakter fra både hende og os.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD, tasken vejer ikke specielt meget, hvilket gør den behagelig at slæbe rundt med.

Holdbarhed:  Tasken er som alle andre fra Satch (Ergobag) af den bedste kvalitet, så den holder bare virkelig godt – derfor er vurderingen her MEGET GOD.

Pris: GOD – Tasken koster 899,- hos Helm.nu hvilket er en absolut god pris.

Kvalitet: Som nævnt, så er kvaliteten på tasken MEGET GOD, da den er lavet af lækkert og genanvendeligt materiale.


Rikke fortæller:
“Malthe skal starte i 2. klasse efter sommerfrien og er allerede ved at være en anelse for stor til den skoletaske som han fik i 0. klasse, så det var med stor glæde at han modtog sin nye skoletaske fra Helm.
Malthe valgte en lidt neutral farve, da han så kan have tasken i mange år uden at blive træt af farven.
Satch skoletasken er en ergobag og har regulerbar ryg.
Derudover er den super rummelig og med en masse mindre rum der passer perfekt til en dreng som Malthe der altid har samlet kort og andre små dimser med sig på farten.
Tasken kan spændes både over brystet og maven, så den sidder godt fast på ryggen.
Jeg spurgte Malthe hvad hans synes om hans nye skoletaske.
Hans svar var: Den er mega fed mor. Den er også pæn og så er den også rigtig rar at have på.
Malthe har uden tvivl en rigtig god skoletaske, mange år ud i fremtiden.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Den er virkelig anvendelig og rummelig.
Holdbarhed: MEGET GOD – Kvaliteten er rigtig fin og kan uden tvivl holde til skolebrug.
Pris: GOD – Prisen er lidt der opad, men bestemt fair og pengene værd.
Kvalitet: MEGET GOD – Rigtig fin kvalitet.

Michelle fortæller:

“Esajas har været så heldig at få lov til at teste en skoletaske fra Helm af mærket Satch. Men ikke nok med det, så har han helt selv fået lov til at vælge hvilke Satch model/farve det skulle være, og det var ikke en let sag, da der er over 20 forskellige at vælge imellem på Helms hjemmeside.

Men valget faldt på den seje grønne, grøn er nu engang ynglingsfarven.

Skoletasken er utrolig rummelig, hvilke Esajas hurtig fandt ud af, da han flyttede sine bøger fra sin gamle taske over i den nye fra Helm. ”Mor hvad skal jeg bruge, det andet rum til?” efter at han havde lagt sine bøger i et af de to store rum. Drikkedunken blev også flyttet med, over i den ene stiklomme som er på hver side af skoletasken, der passer perfekt til en drikkedunk. Den har også en mindre lynlåslomme på fronten, hvor madpakke og frugtpose kunne ligge.

Tasken er utrolig ergonomisk og kan indstilles efter hans højde. Personligt er det et kæmpe plus, at den har et hoftespænde der sikrer en god komfort, både nu men også særligt når der kommer endnu flere tunge bøger til. Tasken er bæredygtigt fremstillet, der er f.eks. brugt 25 cola flasker til at lave en skoletaske, hvor sejt er det ikke lige.

Esajas er vild med sin nye skoletaske og glæder sig utrolig meget til at den skal følge ham efter sommerferien i 2. klasse.

Helm er et familiedrevet firma der går flere generationer tilbage. Det var i sin tid Henrik Helm der i slutningen af 1700-tallet etablerede Helm. I dag er det Martin og Henrik Helm der driver butikkerne samt garveriet.

De har indgået et tæt samarbejde, hvor de sender brugte skoletasker til Tanzania, så du kan aflevere din brugte skoletaske i en Helm butik og få 50,- til en ny. Og så bliver din gamle skoletaske sendt til Tanzania.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, Den bliver brugt 5 ud af ugens 7 dage. Hver dag når Esajas skal i skole.

Holdbarhed: MEGET GOD, Esajas har brugt tasken en mdr. og den ser stadig hel ny ud og tasken bliver altså slæbt med ikke kun til og fra klasseværelse og hjem. Men også med på tur i skoven, stranden legepladsen mm.

Pris: GOD, tasken koster 899,- hvilke jeg tænker er en god pris. Man kommer hurtig til at give det samme for en skoletaske, der langt fra er lige så rummelig eller ergonomisk som denne.

Kvalitet: MEGET GOD, Man kan tydelig mærke på tasken af den er lavet i en god og slidstærk kvalitet, og så er det da bare supersejt at dem er fremstillet af 25 gamle cola plastikflasker.


Jancy fortæller:
“Santhosh er 10 år gammel og skal starte i 4. klasse efter sommerferien. Han har fået lov at teste en skoletaske, fra det danske firma Helm. Skoletasken hedder Satch Pack. Satch er en ergonomisk skoletaske med regulerbar ryg.
Santhosh har selv valgt skoletasken og han synes at det er mega sejt, at den er lavet af 25 gamle cola flasker. Den flotte skoletaske er i farven ”Infra Grey” og kan bruges af barnet i mange år. Skoletasken har en god komfort, da den er polstret i ryggen og har brystspænde og hofterem.
Skoletasken er enormt organiseret. Der er 2 store, rummelige lynlåsrum. I det bagerste rum er der god plads til madpakker, mapper og bøger. Der er også en lomme hvor der er god plads til computer og iPad. Foran det er der også et stort rum hvor der er plads til madpakker og bøger. Santhosh kan godt lide at have madpakken i et rum for sig selv, så den ikke ligger sammen med bøgerne. Derfor er det dejligt at der 2 store rum.
Udover de to store rum er der et lille lynlåsrum, hvor der bl.a. er en lomme til mobiltelefonen, hvor der er klargjort til at man kan føre headset ud igennem skoletasken. På denne måde kan mobiltelefonen ligge sikkert imens der høres musik. Rummet er meget praktisk. Der er en organiser samt en lynlåslomme hvor der er plads til pung, lommeregner mm.  På hver side af tasken er der plads til drikkedunk. Alt i alt en virkelig lækker taske og der er bestemt ikke sparet på noget.
Doner din gamle skoletaske til Tanzania.
Helm samler gamle skoletasker og sender dem til børn i Tanzania. Hvis du kommer med den gamle skoletaske, får du 50 kr. i rabat på den nye skoletaske. Det er simpelthen et fint projekt og jeg er sikker på at børnene i Tanzania bliver meget glade.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – En god skoletaske er enormt vigtigt. Tasken skal kunne holde til lidt og den skal være komfort.
Denne tasker lever helt klart op til disse krav. Den er komfort og har forskellige rum med god plads.
Holdbarhed: MEGET GOD – Tasken er lavet af 25 gamle colaflasker. Selvom den er lavet af genbrugsmateriale, så er tasken slidstærk og super holdbar. I og med der er regulerbar ryg kan tasken bruges længe.
Kvalitet: MEGET GOD – Skoletasken er i super god kvalitet.
Pris: GOD – tasken koster 899,- hvilket er mange penge for en taske. Hvis man skal op og have en god skoletaske med god komfort ligger taskerne i dette prisleje. Pris og kvalitet hænger altid sammen og jeg vil gerne give 899,- for en taske hvis tasken er komfort. Santhoshs gamle skoletaske har ikke været meget billigere.

Louise fortæller:

“Min datter Thit på 10 år har den seneste måned været så heldig at få lov til at teste en super fed skoletaske fra mærket Satch, som føres i den danske kæde, Helm. Vi kendte ikke til mærket inden testen, så vi var meget spændte på at besøge Helm-butikken og få tasken i hænderne og ikke mindst på ryggen af Thit.

Thit starter i 4. klasse efter sommerferien og dette er hendes 3 skoletaske. Vi har erfaring med, at det kan være ganske svært at finde en skoletaske om sidder helt perfekt på ryggen i forhold til både bevægelse og ergonomisk-korrekthed. Vi har gennem de sidste 3 skoletaskeindkøb været meget opmærksomme på de funktioner skoletaskerne har haft og hvordan de passer med Thits kropsbygning og de behov hun har i forhold til en skoletaske.

Som tidligere folkeskolelærer (og nu som mor til et skolebarn) ved jeg, at en god skoletaske med gode funktioner er alfa omega for børnene. Det med at have en taske som er overskuelig i forhold til indretningen i den og måden den kan anvendes på, er vigtigt og det kan lette på mange ting for det enkelte barn.

Det at der er mange rum i tasken giver mulighed for at skabe overskuelighed for barnet i forhold til, at man kan skabe rum til de mange forskellige elementer som tasken skal rumme. Flere rum til inddeling af bøger, mapper og computer. Rum til penalhus og madpakke. Rum med fx net til nøgler, mobiltelefon og diverse dims. Rum til en drikkedunk. En skoletaske som kan rumme forskellige aldre, klassetrin og behov er også at foretrække, da en god skoletaske ofte har en pris, som gør at man i hvert fald som forældre, har et ønske om at den skal holde i flere år.

Jeg kan med hånden på hjertet sige, at skoletasken fra Satch lever op til ovenstående og mere til. Den vokser med barnet, forstået sådan at den kan bruges fra 3. klasse til 10.klasse. Rygsækken har en ergonomisk regulerbar ryg, hvor man indstiller tasken efter barnets højde. Dvs. tasken kan indstilles i højden fra 140 cm til 180 cm.

Tasken har et design med en praktisk hank samt to skulderremme og et hoftespænde som sikrer, at barnet oplever stor komfort i alle situationer, hvilket jeg synes er et stort plus da komfort er vigtigt når det kommer til en taske der skal bæres af et barn.

Thit selv fortæller, at det er rart at have tasken på ryggen og at den ikke føles tung selvom den er fyldt med bøger, grundet måden den sidder på ryggen – og hoftespændet er god når hun skal gå langt og tasken er godt fyldt.

Hun har nemt ved selv at spænde den godt og oplever at tasken sidder godt til i alle bevægelige situationer – gåture, cykelture og på rulleskøjteture.

Inddelingen af de mange rum fungerer rigtig fint og hun oplever ikke at mangle plads til hverken bøger, dimser eller madpakker.

Vi købte tasken i en fysisk Helm butik, hvilket vi var meget begejstret for. Servicen var i top og vi blev taget imod med stor kyndighed i forhold til at få indstillet skoletasken 100% korrekt i forhold til Thits højde. Vi fik gennemgået taskens mange funktioner og fik vist hvordan vi fremadrettet selv indstiller tasken i takt med at Thit vokser.

Satch tasken fra Ergobag er helt eller delvist lavet af genbrugsmateriale – bl.a. genbruger Ergobag plastikflasker til at producere deres tasker med. Så at man kan tilvælge en skoletaske som ud over at være ergonomisk korrekt, kunne opfylde de behov man som skoleelev har og være bæredygtigt, er for mig at se et valg der er svært at takke nej til.


Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD. Absolut en fantastisk skoletaske som kan bruges i mange år og som har et tidsløst design.

Holdbarhed: MEGET GOD. En skoletaske slides selvfølgelig med tiden, men oplever at tasken er af slidstærk nylon og de løsninger tasken er designet ud fra, ser ud til at kunne holde i mange år fremad.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er god, ganske enkelt. Man er ikke i tvivl om, at der ikke er gået på kompromis med denne taske – ej heller selvom at den er produceret bæredygtigt.

Pris: RIGTIG GOD.  Tasken koster 899kr, hvilket jeg synes en meget fair og god pris når man tager taskens funktioner, levetid i forhold til at tasken kan justeres til mange aldre og at den er produceret bæredygtigt. Den forrige skoletaske vi købte til Thit, havde en højere udsalgspris, og den er ikke lige så funktionsdygtig og kan ikke tilpasses barnets alder – blot for at skabe en sammenligning.

Man får altså derfor en rigtig god skoletaske til prisen.


Marianne afslutter:

“Du ser her en glad Oscar, han har nemlig fået lov at teste en ny skoletaske fra det danske firma Helm. Helm er et familieejet firma som startede tilbage i slutningen af 1700-tallet og har specialiseret sig i skoletasker siden de for alvor kom på markedet i 1947. Helm består i dag af 11 fysiske butikker og deres webshop Helm.nu. – Vi bor desværre ikke lige i nærheden af en af deres butikker og vi gik derfor på deres hjemmeside hvor du ved hjælp af deres skoletaskeguide kan finde lige præcis den model der passer bedst til dit barn. Smart.

Oscar skal efter sommerferien i 4. klasse og derfor søgte vi en skoletaske der var rummelig så den kunne indeholde en del bøger, madpakke mm, men samtidigt var det også vigtigt for os at den sad godt på hans krop, så han ikke fik ondt i ryggen, når bøgerne skal med frem og tilbage hver dag. Vi valgte den model der hedder Satch rygsæk som har regulerbar ryg og som kan indstilles i højden så den passer til børn fra 140 cm til 180 cm. Moddelen findes i rigtig mange flotte farver og mønstre så det var ikke helt nemt at vælge, men han fandt frem til en mørkegrå/blå med nogle fine læderdetaljer.

Skoletaskens udsende og indstillinger minder lidt om en lille vandrerygsæk, den kan indstilles i ryggen efter højde, der er formgivet hoftebælte og polstrede skulderremme så du sikrer den bedste ergonomiske pasform til dit barn. Derudover er der tænkt over rumopdelingen, så vægten fordels ved hjælp af to store lommer, med plads til de mange bøger, computer og madpakken, samt en mindre lomme forrest med plads til mobiltelefon, nøgler, buskort, høretelefoner hvor det hele kan sættes i system og på hver sin side af tasken er der plads til drikkedunken, så alt i alt en virkelig fin og rummelig skoletaske. Hoftebæltet hjælper til at tasken sidder hvor den skal, hvilket gør den nem at cykle med og de mange reflekser gør at Oscar nemt bliver set i trafikken når han cykler eller står ved busstopstedet i de mørke morgentimer og så er tasken bæredygtig og lavet af 19 gamle genbrugsflasker det er da lidt sejt.

Et lille tip…..

Skal dit barn have ny skoletaske, så tag den gamle med ind i en af Helms butikker, så sender de nemlig din brugte taske ned til skolebørnene i Tanzania og hjælper dem, så de får en god start på skolelivet. Helm giver dig i stedet 50kr. i tilskud til en ny skoletaske eller rygsæk, det synes jeg er en god sag at støtte. – Læs mere projekt Tanzania på Helm’s hjemmeside. ”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En virkelig fin skoletaske, som skal bruges hver dag, og derfor vigtigt at den sidder godt på ryggen og fordi den ikke skriger langt væk af det klassiske skoletaskelook, men mere en fed rygsæk, så kan den nemt bruges til andet f.eks. weekendtaske eller når man skal en tur i skoven.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Skoletasken kan som sagt indstilles i ryggen efter ens højde (til børn fra 140 cm til 180 cm) hvilket giver tasken en længere levetid. Tasken er lavet af genbrugsflasker, men det kan man hverken mærke eller se, men fordi den er fremstillet af genanvendeligt PET-materiale, kan den tåle en del og den virker slidstærk.

Pris: GOD – Skoletasken koster 899 kr. som måske umiddelbart kan lyde dyrt, men hvis man kigger på hvor mange år dit barn skal gå i skole og hvor mange kg. bøger der skal slæbes frem og tilbage mellem deres skole og hjem, så syntes jeg at prisen for en ergonomisk korrekt skoletaske, med regulærbar ryg, så den hele tiden kan tilpasses dit barn, er helt ok. Taskens look er rigtig fint, små fine læder detaljer, gode rum, komfort, det ligner ikke en alm skoletaske der er kræset for detaljerne på denne Satch model.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BESØG i LEGOLAND og THE LEGO MOVIE WORLD (NYHED 2021)