TEST af KOKKENS HVERDAGSMAD – Testfamilien
TEST af Satch skoletasker for HELM

TEST af KOKKENS HVERDAGSMAD

En række af vores testfamilier har i en måned testet Kokkens Hverdagsmad.

Mie V fortæller:

“Vi har igennem fire uger testet Kokkens Hverdagsmad. Nem og lækker aftensmad leveret til hoveddøren.

Man kan vælge at få mad til 3 eller 4 dage. Derudover kan man vælge, om man ønsker det hver uge eller hver anden uge.

Vi har fået til 4 dage i de 4 uger.

Man kan vælge imellem familie kassen og den grønne kasse. Vi valgte familie kassen, som består af en blanding af klassiske retter og mere moderne retter. Der er altid en “børnenes favorit” ret hver uge.

Hver mandag fik vi leveret to kasser med alle madvarerne i. Alle råvarer er mærket med labels, så man kan se, hvad der hører til de forskellige retter. Super nemt og overskueligt.

Det tager aldrig mere end omkring 20 min. at lave mad, da en del af tingene er forberedte, så kødet måske bare skal på panden og kartoflerne direkte i ovnen fordi de er fortilberedte.

Hver uge har man mulighed for at bytte nogle retter ud, hvis der er noget, man ikke synes er så spændende. Der er altid tre andre muligheder og en af dem er altid en fiskeret. Vi har byttet ud til fisk et par gange, hvilket jeg synes har været meget lækkert.

I en travl hverdag har den her løsning virkelig været guld værd. Det har været så befriende ikke at skulle handle og lave madplaner osv.

Vi er ikke så opfindsomme i hverdagen,  når det kommer til aftensmad, derfor har det også været rart at prøve en masse nyt. Man kan også mærke, at det gør en forskel, at det ikke tager en time at lave mad, men kun 20 min. Det betyder meget, når man er en børnefamilie.

Der er nogle retter, som har været mere lækre end andre og sådan er det nok altid. Det er jo smag og behag.

Det her er selvfølgelig en dyrere løsning, end hvis man selv handler ind til en hel uge, men omvendt, når man som os måske nogen gange har så travlt og ikke lige får handlet til en hel uge og derfor handler lidt her og der, så er det ikke så meget dyrere. I min optik har det også en værdi, at det gør hverdagen nemmere.

Vi overvejer at forsætte måske bare med at få leveret hver anden uge, så vi får lidt luft i hverdagen.

Min vurdering af Kokkens hverdagsmad bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD – Smart koncept til nutidens travle børnefamilier.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Vi har på intet tidspunkt fået leveret nogle råvarer, som var dårlige. Nogle retter skal laves før andre og der står holdbarhed på labels, så man er opmærksom på det.

Pris: GOD – Vi har testet en kasse til 4 personer og 4 dage. Den koster 748 kr. Det svarer til 187 kr. om dagen. Jeg vil så sige, at vi godt kunne nøjes med 3 kuverter, fordi vi har små børn. De spiser ikke, så meget, så vi havde ofte mad tilbage.


Nanna fortæller:

“Vi valgte at få mad til fire personer, fire dage om ugen. Vi har ofte talt om at prøve måltidskasser, da vi ofte er helt tomme for idéer til aftensmad og kører rundt i de samme 7 retter uge efter uge. Vi var derfor meget glade for at få lov til at prøve disse.

Vores kasser kom natten mellem søndag og mandag. Alt ankommer pakket, så det kan stå udenfor, indtil man har tid til at pakke det ud. Det hele er mærket med måltidsnumre, så man let kan finde ud af, hvad man skal bruge de enkelte dage. Der følger et lille hæfte med kasserne, hvor tilberedningen er skåret ud i pap, så det ikke kan blive nemmere at gå til! Vi har haft aftensmad på 20 minutter hver dag, og det meste af den tid har været stege- eller bagetid. Overskueligheden gav også overskud til at have børnene mere med i køkkenet.

Vi fandt meget hurtigt ud af, at måltidskasserne gav os meget mere end bare lettelsen ved ikke selv at skulle finde på retter. At vi ikke skulle planlægge eller handle, viste sig at være en endnu større lettelse og hjælp, end vi havde forestillet os. Man vænner sig hurtigt til gode ting, som skaber overskud i hverdagen 😊

Hver uge kan man i øvrigt gå ind på Kokkens Hverdagsmads hjemmeside og til- og fravælge retter, så man f.eks. kan tilvælge en vegetar- eller fiskedag eller andre retter, man har mere lyst til for et lille ekstra beløb, og fravælge retter, som man ikke har lyst til. Det benyttede vi os af flere gange.

Kasserne består, som de også kalder sig, af hverdagsmad. Der har været biksemad, tomatsuppe, frikadelleburgere og hamburgerryg på menuen. Det er altså klassiske retter, som alle kender – og enten elsker eller hader. De retter, som vi ikke var de største tilhængere af, blev uden tvivl opvejet af det overskud, som måltidkasserne tilførte vores familie.

Vores børn har ikke den store appetit om aftenen, så vi havde masser af mad tilovers, som vi til stor glæde kunne spise til frokost dagen efter.

Nu hvor testperioden er slut, er vi helt sikre på, at det ikke er sidste gang, vi har haft måltidskasser. Vi savner det helt vildt! Vores varmeste anbefalinger til Kokkens Hverdagsmad!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det var en kæmpe lettelse, at få leveret aftensmaden, slippe for planlægning og indkøb!

Kvalitet og holdbarhed: GOD – Alt maden var frisk, meget af det var økologisk, og maden var også frisk på fjerdedagen efter levering.

Pris: MEGET GOD – Lige nu kan man få mad til fire dage til 4 personer for ca. 600 kr. inkl. Levering. Det er 37,40 kr. pr person, hvilket må siges at være billigt!


Trine fortæller:

“Jeg følte mig enorm heldig over at kunne teste måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad. Vi har nemlig testet en gang før- sidste år- og der var vi så begejstrede, at vi fortsatte med kasserne en del tid efter.

Denne gang valgte vi den grønne kasse – økologiske, friske og velsmagende grøntsager udgør fundamentet i Den Grønne Kasse. Menuerne er sammensat med en god balance mellem forskellige typer af grøntsager, kød og kulhydrater – der var også kød fri dage, hvilket vi i forvejen forsøger at stræbe os mod. 2 af ugerne benyttede vi os af muligheden for at skifte enkelte retter ud. Der er altid mulighed for at skifte til en fiskeret, hvilket vi også benyttede os af.

Helt konkret, så foregår det sådan, at alt maden kommer i to flamingokasser. Alle ingredienser er tydeligt markeret med både indhold og hvilken ret (dag) samt hvor mange dele, du skal bruge den dag. Der er en folder med, hvor retten og opskriften tydeligt fremgår. Vi har max brugt 25 min. på mad fra det kom ud af køleskabet til vi spiste og ofte, så passede maden sig selv i ovnen.

I forhold til sidste gang, så er vi især overraskede, over hvor betydeligt mængden af emballage er reduceret – det er virkelig positivt at se. Både flamingokasserne og det emballage/ bokse, som maden er tilberedt eller puttet i, er minimeret. Det gør mig vildt glad, fordi det var én af de ting, jeg undrede mig rigtig meget over sidst.

Vi har fået rigtig meget mad og der var mere end rigeligt. Nu har vi to små børn, der ikke spiser ligeså meget som større børn eller teenagere, men vi havde vitterligt mad til frokost dagen efter til begge voksne og ofte, så havde vi en ”rester” dag fra hele ugen. Det er endnu et plus, at man på den måde kan minimere madspild. Vi har regnet ud, at vi ville have brugt nogenlunde samme beløb, som måltidskasserne kostede, på aftensmad. Men vi har til gengæld sparet en del på frokosten og den ekstra dag.

Det allermest positive, vi tager med os, er den fornyede inspiration og den variation, der har været i kasserne. Vi har ikke fået noget, der minder om det samme i 4 uger. Det eneste, jeg kan komme på, er at der var en del kartofler på menuen hver uge, men det skyldes dels årstid og at vi normalt ikke spiser så mange kartofler. Herunder kan I se lidt af vores absolutte favoritretter, og som vi selv er blevet inspireret til at kaste os ud i. Ingen tvivl om, at pizzaen slog alle rekorder.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – I en travl hverdag med to små børn og en 3. på vej, så er nytteværdien ret stor. Det letter enormt meget, at man ikke skal handle hver dag og tænke over mad.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det var lækre og friske råvarer. Vi kasserede ikke en eneste ting og alt maden var frisk og lækker.

Pris: GOD – Det afhænger lidt af hvor mange personer, der er i husstanden og hvilken kasse du vælger. Men jeg synes, at man får meget mad for pengene.


Anna Kathrine afslutter:

“Min familie (2 voksne og 2 børn) har de seneste 4 uger testet lækre familie bokse fra Kokkens Hverdagsmad.

Jeg kendte i forvejen Kokkens Hverdagsmad fra bl.a. instagram, hvor jeg havde set de lækre bokse og jeg har altid synes, at det så friskt og meget indbydende ud.

Vi fik mad til 4 personer og med to børn i huset på 2,5 år og 5 år, var der altid rester til en dag. Generelt set er der altid rigeligt mad, men også uden at det bliver overdrevet. Jeg kan dog godt lide, at man ikke skal bekymre sig om, der lige er nok grøntsager og særligt grønsager er der stor fokus på hos Kokkens Hverdagsmad.

Variationen af forskellige typer mad, synes vi har været rigtig godt. Vi har fået alt fra gammeldags mad til mexicansk, ribs, gryderet, bøffer og gode hverdagsretter. Endvidere har vi fået vegetarretter et par gange, som særligt jeg har været begejstret for.

Vi har et par gange udskiftet retter, hvilket fungerer super nemt via deres hjemmeside.

Varerne bliver leveret i store flamingo kasser. Alt er pakket, så det er nemt at se, hvilke råvarer der hører sammen med hvad. Varerne er friske og levede op til det, som jeg normalt ville købe i et supermarked. Derudover er der nemme og overskuelige opskrifter med og vi brugte maks. 20 min på at lave mad, hvilket vi synes er luksus som børnefamilie.

Konceptet omkring at få måltidsbokse, hvor nogle har taget stilling til ugens menu, som kan ændres og justeres efter behov, elsker jeg. Vi laver normalvist madplan, for at gøre hverdagen lettere, men vi ender altid op med de samme 10 retter, som så kører på skift. Derfor synes jeg, at variationen i at få leveret Kokkens Hverdagsmad er helt fantastisk og vi har nydt, hver gang at der stod en ny boks ude foran vores dør – det blev min nye ”næsten yndlings dag” 😊

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Konceptet omkring måltidsbokse og det er bestemt ikke sidste gang at vi vil have mad fra Kokkens hverdagsmad.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Alle råvarer er friske og vi har på intet tidspunkt fået leveret dårlige varer.

Pris: GOD – Vi har testet en familie kasse til 4 personer og 4 dage i en uge. Den koster 748 kr., hvilket jeg synes er en fin pris. Vi kunne dog godt have nøjes med 3 kuverter, men det er luksus med rester til en dag, også er det et endnu billigere måltid.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Satch skoletasker for HELM