TEST af FLOWTANK fra FLOWLIFE – Testfamilien
TEST af MIIBLASTER XL fra Miiego

TEST af FLOWTANK fra FLOWLIFE

Flere af vores testere har testet en Flowtank fra Flowlife.

Koden ’Testfamilie20’ giver dig 20% på hele Flowlifes hjemmeside.

Michelle fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov til at teste Flowtank fra Flowlife. En af de ting jeg synes er virkelig smart ved Flowtank er, at den er virkelig nem at have med sig. Da den ikke fylder meget mere end en skotøjsæske når den er pakket sammen.

Flowtank er nem at pumpe op med den medfølgende pumpe. Der er også en lille falske i kassen med den blå farve som man kommer i vandet. Men ellers skal du bare bruge vand og så er du i gang. Og med vandet kan du selv bestemme om Flowtank skal veje 5 kg. Eller op til 25 kg., som den har mulighed for at komme op på.

Flowtank kan bruges til utallige øvelser, om det er mave, ryg, arme, ben eller noget helt andet, kan du næsten altid få flettet Flowtank ind i dine øvelser. Det er kun din fantasi der sætter grænser.

Flowtank udfordrer både din styrke, stabilitet og balance, pga. bevægelsen i vandet. Så din krop konstant tvinges til at tilpasse sig.

Et sjovt og nytænkende træningsredskab, som er virkelig nem at have med sig.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD, Den kan bruges til samtlige styrketrænings øvelser, det er bare om at tænke kreativt.

Holdbarhed: MEGET GOD, Børnene har også fået lov til at træne/lege med den, så den får ikke altid den pæneste behandling, men det kan ikke ses på den.

Pris: GOD, Sammenlignet med at skulle ud og investere i en vægstang, som heller ikke er til at have med nogen steder. Har Flowtank en god pris.

Kvalitet: MEGET GOD, Super god kvalitet, plastikken er tyk og holdbar.


Linda fortæller:

“Endnu en test i samarbejde med Flowlife. Denne gang en Flowtank og her er vi altså ude i et seriøst had/kærlighedsforhold mellem undertegnede og “Flowie” som jeg har døbt den…

Flowtank er et, for mig, helt nyt træningsredskab. Ret simpelt, er det en oppustelig “tank” som man fylder op med vand og dermed har et redskab til at træne styrke, stabilitet og balance. Jeg er vant til at styrketræne med vægte og kettlebells, så var ret spændt da jeg modtog min Flowtank.

Flowtank udnytter vand som “kraft” til styrketræning. Man fylder nemt tanken op med vand – hvor tung den skal være styrer man selv. Jeg kører selv med ca 10 kg, men jeg vil helt sikkert anbefale at man starter småt ud og gradvist øger mængden af vand. Der medfølger farve, som man fylder i vandet, hvorved vandet får en flot blå farve. Rigtig fin detalje. Der medfølger ligeså manuel luftpumpe, til at puste Flowtank op med. Den måler 20cmx75 cm, er udført i gennemsigtig PCV og har 4 solide håndtag. Max vægt er ca. 25 kg.

Flowtank er som nævnt fyldt med vand, som bevæger sig inde i tanken. Den adskiller sig derfor markant fra almindelige vægte, da vandet kontinuerligt bevæger sig og dermed får man virkelig trænet sin stabilitet og balance. Jeg oplever at være mere koncentreret i mine øvelser og min krop bliver i højere grad udfordret – simpelthen fordi hele kroppen er i spil og langt flere muskler bliver aktiveret. De første par gange jeg trænede med Flowtank, var jeg overrasket over hvor meget hele kroppen bliver aktiveret, for at skabe balance og få vandet i tanken stabiliseret.

Jeg lagde ud med at fortælle at jeg har et had/kærlighedsforhold til Flowtank. Jeg elsker den, fordi den virkelig er et sjovt og anderledes input til min træning. Jeg “hader” den, fordi den er mega hård at træne med. Ergo er den altså ret effektiv.

Jeg supplerer min almindelige træning med Flowtank ca 1-2 gange om ugen og jeg bruger den både i stående og liggende øvelser. På Flowlifes hjemmeside, samt på Youtube, kan man finde flere billeder og videoer som inspiration til Flowtank træning. Det startede jeg ud med, da jeg var lidt i tvivl om hvordan jeg bedst kunne bruge den og for at passe på mig selv, i forhold til skader o.l

Hvis du er vild med at udfordre dig selv på træningsdelen, eller du måske bare gerne vil prøve noget andet end almindelige vægte vil jeg virkelig anbefale Flowtank. Det er en træningsform man lige skal vænne sig til, men jeg er med tiden blevet ret vild med den.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Hvis du er en sucker for hjemmetræning, så bør du altså have en Flowtank. Det er en super godt og anderledes træningsredskab.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD. Som altid leverer Flowlife holdbarhed og kvalitet. Flowtank er rubust og efter brug både indendørs og udendørs fremstår den stadig som ny.

Pris: GOD. På Flowlifes egen hjemmeside står Flowtank til 690 kr. Den pris er jeg helt med på, da man med Flowtank både har let og tung vægt, alt efter hvor meget vand man putter i. Skal man ud og købe tilsvarende i enkelte vægte, vil prisen være langt højere.


Rikke fortæller:

”Der er virkelig fuld smæk på stabilitetstræning samt styrketræningen her. Hvis man skal sammenligne dette produkt med noget genkendeligt, vil jeg sige at den mest af alt minder som en sandsæk bare med vand. Man modtager produktet helt sammenfoldet, og så er det altså op til en selv, at fylde den med vand og pumpe den op efterfølgende. Jo mere vand – jo tungere og jo mere udfordrende bliver det. Faktisk kan den rumme helt op til 25 liter.

Med denne Flowtank bliver du udfordret på både balancen og stabiliteten når vandet skvulper fra side til side i tanken. Men den er virkelig effektiv og sætter en på prøve. Jeg er faktisk selv startet op på håndbold igen efter mange års pause. Og denne har virkelig hjulpet mig godt da man som håndboldspiller skal bruge styrke og stabilitet i forbindelse med de mange retningsskift i denne sportsgren.

Jeg er også imponeret over, hvor nem den er at betjene. Det er fuldstændig lige til, både at fylde den og pumpe luft i. Og den er meget behagelig at træne med, fordi stropperne er så store og bløde, så det er ikke noget problem at få et godt greb om den. Der er i alt fire håndtag der gør det muligt at bruge den til en del øvelser uanset om man skal træne arme, ben, ryg eller noget andet.

Vores vurdering af Flowlife Flowtank bliver følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den er simpelthen genial når kroppen skal trænes igennem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Rigtig god holdbarhed, den er blevet kastet på jorden mange gange og man kan slet ikke se det på den.

Pris: MEGET GOD – Produktet koster 690 kr. og med alle dens funktioner, så synes jeg faktisk ikke at det er dyrt.

Kvalitet: MEGET GOD – Man er ikke i tvivl om, at produktet er af meget høj kvalitet.


Anne-Louise fortæller:

“Jeg var meget spændt på denne test, da jeg ikke før havde set sådan en Flowtank eller lignende. Jeg fødte ved kejsersnit for 8 uger siden, så jeg har måtte vente lidt med at tage Flowtanken i brug af hensyn til min efterfødselskrop, men nu 8 uger efter fødslen er jeg så småt startet op på træning og en lidt sundere livsstil igen, så graviditetskiloene (forhåbentlig) kan ryge af. Hertil er Flowtank helt genial til at give en sparket. Ligesom det altid er fedt med nyt træningstøj for at blive motiveret til at træne, så hjælper nyt træningsudstyr også på motivationen og lysten til at komme igang. Jeg har tidligere trænet med kettlebells i forskellig vægt, og denne flowtank kan godt minde lidt om – og så alligevel ikke.

Flowtank kommer i en æske med en upumpet Flowtank, en pumpe, blå farve og en brugsvejledning. Flowtanken er designet til at blive fyldt med vand, som gør at vægten er i konstant bevægelse under ens træning. Derfor er Flowtank ikke kun med til at øge ens styrke, men på samme tid også med til at øge stabilitet, koncentration og koordination. Når man træner på denne måde, vil ens muskler arbejde mere synergetiske, hvilket sørger for at flere af dine muskler formår at stabilisere sig.

Man kan med Flowtank lave en masse øvelser lige som med en kettlebell, som kan aktivere muskler i hele kroppen.

Flowtank er virkelig et sjovt og anderledes redskab. Jeg var overrasket over, hvor anderledes træningen føles, når man træner med Flowtank kontra klassisk kettlebell. Vandet gør træningen sjov og ekstra hård. Man skal lige vende sig til, hvordan vandet bevæger sig rundt, og man kan hurtigt se, hvor dårlig balance og stabilitet man (jeg) egentlig har.

Selvom jeg lige har født og stadig skal passe på belastning af kroppen, så kan jeg sagtens træne med denne Flowtank, da man selv vælger hvad den skal veje. Man fylder nemlig selv vandet i, og der er på Flowtanken lavet mærker ved 1 kg, 5 kg, 10 kg og 15 kg, så man nemt kan se, hvor meget ens Flowtank vejer. Det er super smart, så man i mit tilfælde kan starte på 5 kg og så fylde mere på og derved intensivere ens træning, når man er klar til det.

Derudover er Flowtanken nem at have med på farten, da du blot kan tømme den, og så fylde den igen, når du er fremme ved en anden destination – fx er den nem at tage med på ferie, da den kun vejer 1 kg, når den ikke er fyldt.

Med Flowtank får man en anderledes træning, som tager alle de grundlæggende træningsøvelser til et helt nyt niveau.

Jeg er super glad for den, og jeg håber og tror, at jeg vil få den brugt en masse, så jeg kan komme i form igen efter mine 5 graviditeter på 7 år.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GODFlowtanken er virkelig et godt træningsredskab, der gør træningen sjov og får træningen til et helt nyt niveau

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er super god og virker robust. Jeg tror, den vil kunne bruges længe.

Pris:  MEGET GODFlowtank koster mellem 500-700,- alt efter hjemmeside og tilbud. Jeg synes, det er en virkelig god pris, hvis man sammenligner med kettlebells. Her får man et træningsredskab, der kan bruges til flere vægtklasser.

Kvalitet: MEGET GOD – Den er super pæn i designet og virker til at være af god kvalitet.


Stella fortæller:

”Igennem denne lidt større test for Flowlife, var der også en Flowtank som er et træningsredskab.

Flowtank kan rumme op til 25 liter vand, men det er dig som forbruger der bestemmer om den skal veje 2, 5, 10 eller 15 kg. (fyldes den helt op, har du 25 kg).

Da vi modtog produktet, var vi var alle meget spændte på hvordan den ville fungere.

Oppe i toppen er der en ventil som man åbner (der medfølger instrukser), så kommer man et par dråber af den medfølgende farve i, fylder vand til de ønskede kilo, ventilen lukkes delvis. Herefter pumper man flowtanken op, med den medfølgende pumpe. Til slut lukkes ventilen – og viola du har et træningsredskab.

Fordelen ved flowtanken er blandt andet at den er i konstant bevægelse, og derfor ikke kun øger din styrke men på samme tid din stabilitet, koncentration og koordination.

Flowtanken kan tages med på farten – så hvis du vil træne hos en veninde eller skoven, så er den meget nem at have med sig. Pakker du den sammen inden du tager den med, skal du blot have adgang til vand. Men det er der jo også de fleste steder. Den vejer kun 1 kg når den ikke er fyldt op.

En anden fordel er at man med flowtanken har mulighed for at udføre et hav af forskellige øvelser, som aktiverer alle dine muskler. Uanset om man ønsker at opbygge muskler, arbejde på sin stabilitet og balance eller trænes op igen efter en skade, kan flowtank hjælpe dig godt på vej.  Et styrketræningsredskab, med så mange muligheder, og som er så let at gå til. Når Merle herhjemme på 8 år bruger flowtanken, er vægten/vandet på 5 kg og hun øver balance og koncentration. En sidegevinst er jo så, at hun samtidig får styrket sine muskler i kroppen.

Så de forventninger vi havde til flowtank, levede op til fulde på den positive måde.

Det er et unikt og virkelig sjovt træningsredskab, på flere måder.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Flowtank er let at have med på farten. Du bestemmer lokationen, du skal blot have adgang til vand. Vægten er justerbar – fyld vand i så den passer til dit træningsniveau.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vandet i tanken kan du udskifte ved behov. Tag luften af den og opbevar den. Der medfølger en lille flaske farve, til at farve vandet med samt en luftpumpe. Selvfølgelig kan tanken gå i stykker, hvis man taber den over noget spidst.

Der er 2 års garanti på alle produkter fra Flowlife.

Kvalitet: MEGET GOD – Flowtank føles lækker at holde ved, da håndtagene derpå er bløde.

Flowlife kører med 100 dages tilfredshed kundegaranti, som betyder at du kan teste deres produkter for at sikre at de lever op til dine forventninger.

Har vundet bedst i test, og deres kunde anmeldelser på Trustpilot lyder på fem stjerner.

Pris: GOD – Prisen for Flowtank ligger på 690 kroner.


Jancy fortæller:
“Vi har været så heldige, at få lov at teste Flowtank fra Flowlife. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke vidste hvad flowtank var, før jeg stod med den i hænderne. Nu har jeg trænet med Flowtank i nogle måneder og må indrømme at det et effektivt træningsredskab, der kan et eller andet.
Flowtank er en oppustelig tank, hvor man fylder vand i og efterfølgende puster den op med en pumpe. Der kan fyldes op til 25 L vand i tanken og jo mere vand man fylder i, jo tungere bliver tanken. Ved at træne med vand i tanken, er vægten i konstant bevægelse under træningen og derfor bliver kroppen udfordret på balance og stabilitet.
Det er utroligt let at komme i gang med Flowtank. Der følger nemlig en overskuelig vejledning, der guider dig til hvordan du skal fylde tanken, puste den op og sørger for, at den er lukket tæt. Man kan vælge at farve vandet med det medfølgende farvestof.
Vi har alle her i husstanden trænet med Flowtank og vi er alle begejstret for produktet. Alle kan finde et eller andet sjovt at bruge det til. For børnene har det været en leg. For mig har det været effektiv træning, da jeg har problemer balancen.
Efter en hjerneblødning i december 2018 har jeg gået til genoptræning i 1 år. Jeg har prøvet diverse øvelser for at styrke min gang og balance, men ingen træningsredskaber har været så effektive som Flowtank. Jeg har endda sendt mine fysioterapeut en hilsen med link til Flowtank. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke har haft kendskab til flowtank før nu. Flowtank er nemlig rigtig god til at træne både stabilitet og balance. En sidegevinst hertil er at man samtidig styrker nogle gode muskler rundt omkring.
Nu har hele familien testet denne Flowtank fra Flowlife og den kan helt klart anbefales. Vi er alle positive overrasket og den er allerede blevet en del af vores træning.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Før vi fik vores Flowtank, vidste vi ikke at vi manglede en. Nu hvor jeg har trænet med Flowtank i flere måneder jeg kan ikke undvære den.
Holdbarhed: MEGET GOD – Virker til at være meget holdbar.
Kvalitet: MEGET GOD – Jeg havde min frygt for at vandet ville løbe ud, men det gør det ikke. Kvaliteten er i top.
Pris: MEGET GOD – Flowtank koster 690 kr. hvilket er en fair pris når man tænker på hvor effektiv den er.

Anna fortæller:

“Da fitness blev lukket ned, begyndte jeg at træne hjemme. Og gør det stadig, når tiden er knap om aftenener eller det skal gøres som en leg med børnene.

Og her er Flowtank fra Flowlife, et nyt og spændende produkt.

Den kan bruges til træning af stort set hele kroppen. Jeg har brugt den, til ben, balder, mave og overkropstræning.

Den kan rumme op til 25 Liter vand ( KG ), så der også kan mærkes i ben og balder. Når du træner.

Pga. vandet i Flowtanken, kræver det at du hele tiden arbejder med din balance og stabilitet, hvilket er et plus, for at få aktiveret muskelgrupper, man normalt ikke bruger ved almindelig fitness.

Du kan vælge, ikke at fylde den med så meget vand, og derved arbejde mere med sin teknik og balance. Hvilket jeg i mit tilfælde ofte glemmer. De forskellige greb på flowtanken gør nemt og alsidigt at lave sine forskellige øvelser – og så er de gode at holde på og om.

Og når den ikke er så tung, kan børnene også få glæde af den. Carla på snart 6 år har brugt, når hun øver gymnastik i haven og Alfred på 3,5 år syntes mest den er sjov at ryste eller ligge på… Som også kan være en bedrift i sig selv, for at holde balancen. Og ellers et tip, få dem til at samarbejde om at få vandet til at, ligge helt stille.

Jeg var ved første øjekast lidt skeptisk, for at skulle fylde den med vand og puste den op. Men det var super nemt. Den smarte åben lukke mekanisme gør det nemt, at fylde vand i. Og pumpen til at puste den op med, medfølger i pakken – MEGA NEMT.

Den smukke blå farve, tilføjer du selv. Og medfølger også i en lille flaske.

Jeg gav, den måske lidt for meget gas – der skal kun et par dråber i.

Når du skal tømme den, åbner du den bare og hælder vandet ud – lige som et badedyr. Bare med en MEGET smartere mekanisme.

Den er lavet af PVC måler 20×75 cm.

Og så er det jo genialt, den kan pakkes væk og gemmes i et skab eller andre steder. Det kan man skisme ikke med sin vægtstang. Og det er et KÆMPE plus !!!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MIDDEL – Jeg syntes det er et sjovt, alternativ til almindelig træningsudstyr. Og nogen gange skal man også huske at have det sjovt, sin træning. Men den kommer ikke, for mit vedkommende til at, erstatte min vægtstang og mine kettlebells.

Holdbarhed: GOD – Indtil videre går det, godt med den, og den virker egentlig også robust og holdbar nok. Selvom mine børn har haft fingrene i den. Men selvfølgelig er der en risiko for huller og andet i den.

Pris: GOD – Jeg syntes faktisk prisen er helt i orden, for det du får. Kontra hvis du skulle ud og købe en dyr vægtstang eller kettlebells. Normalprisen er 690kr men er ofte på tilbud.

Kvalitet: MEGET GOD – hos kvalitet, lækre håndtag som er gode at holde om. Og så er jeg vild med at, den er nem at fylde om og om igen.


Mette afslutter:

“Jeg var virkelig spændt på at modtage Flowtank, og var lidt skeptisk omkringen brugen af den. Synes det cylender formede trænings redskab virkede upraktiskt, men her måtte mit lettere fixed mind stå til skamme. Flowtank er et virkeligt alsidigt træningsredskab. Flowtank har lige så stille vundet sin plads i mine træningsrutiner.

Flowtank kan anvendes hvor som helst, ude, inde, i vandet og kan foldes sammen og tages med på tur/ferie. Tanken fyldes med den mængde vand man ønsker, alt efter mængde vand varierer vægten på flowtank. Tanken kan rumme op til 25 L vand. Når man har fyldt den ønskede mængde vand i beholderen, pumpes resten af tanken op. Wupti så har man et funktionelt træningsredskab.

Som tidligere crossfitter og gymnast har styrketræning altid været en del af min hverdag, det er dog ikke længere topprioriteret, men en rolig hjemmetræning for at holde musklerne sunde og styrke min core er en del af min hverdag. Jeg har prøvet mange former for træningsredskaber, det som gør flowtank til noget ganske særligt er dets dynamiske flow i vandet, som gør du er nødt til at fokusere på stabilitet og være i balance. Her bliver man altså ikke kun udfordret på styrken.

Tanken er virkelig et smart og innovativt træningsredskab, som tager ens træning til et helt andet niveau. Vandets konstante bevægelse når du træner, fremmer virkelig ens koncentration, koordination og stabilitet. Den slags træning gør at du arbejder mere synergetisk, hvilket sørger for at flere muskler formår at stabilisere sig, fordi du er nødt til at fokusere på at holde alt i balance.

Flowtank er langt bedre end forventet. Jeg vil helt sikkert komme til at bruge den ofte fremover. Alt i alt er fantastisk træningsredskab som tager dine grundlæggende træningsøvelser til et helt nyt niveau.”

Her bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –  For alle som ønsker at bevæge sig og styrke kroppen er nytteværdien i dette redskab højt.

Kvalitet/ Holdbarhed: MEGET GOD –  Satser på den holder længe, materialet virker slidstærkt og robust.

Pris: MEGET GOD – God pris for et træningsredskab, der har så mange anvendelses muligheder.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af MIIBLASTER XL fra Miiego