TEST af Graco “Turn2me” autostol – Testfamilien
TEST af Miiego SIMPL GO høretelefoner

TEST af Graco “Turn2me” autostol

Vores tester Nora har sammen med sønnen Eddie på 1 år testet den nye autostol fra Graco “Turn2me”.

Børn vokser – og de vokser alt for stærkt! Derfor stod vi i den situation, at Eddies autostol skulle skiftes ud, da pladsen efterhånden var alt for trang. Jeg fik mulighed for at teste Gracos nye autostol på markedet “Turn2me”. En autostol der gør det langt nemmere for dig, når barnet skal bæres ind og ud af bilen – nedenfor kan du læse hvordan.

Graco Turn2me

Graco Turn2Me er en autostol, der kan drejes 360°. Jeg kan let gøre det med én hånd, hvilket er ret praktisk, når man jo typisk har et barn i den anden arm, og den kommer nemt fra bagud til fremad og omvendt. Under stolen finder du to små grå håndtag og med et godt greb om disse, kan du ligeledes justere siddeposition.

En drejbar autostol er en super god løsning, hvis også man døjer med rygsmerter og ikke tåler det vrid i ryggen, når barnet skal placeres inde i bilen – især hvis man har tunge børn, der ikke selv kan. Generelt er det en skånsom løsning for forældre, hvilket er værd at have med i sine overvejelser, da det i forvejen er en stor belastning for kroppen at bære sine børn, og man har tit en forkert kropsholdning uden at tænke over det.

Læser man loven igennem om krav til autostole, anbefales det faktisk, at et barn sidder bagudvendt i en autostol til de når 9 kg. eller så længe som muligt, da det mindsker dødsrisikoen med hele 90% i forhold til en alm. forudvendt autostol. Årsagen er bl.a. at barnets muskulatur i nakken ikke er stærk nok til at tage stødet, og dermed bliver skubbet tilbage i sædet ved at sidde bagudvendt og trykkes ind imod sædet.

Derfor har det været en stor prioritet for os herhjemme med drejbare funktioner på vores autostole – Elina sad endda bagudvendt til hun var næsten 2 år, hvilket har gjort os trygge på de lange køreture.

Udover at være en sikker autostol, er Turn2me en sikker autostol, som ligeledes er testet og godkendt ifølge R44 standard, så er den komfortabel med 5 forskellige vippepositioner med dertilhørende babyinsats og nakkestøtte.

Den er beregnet fra 0-4 år eller 0-18 kg og selve stolen vejer 12,9 kg.

Når vi placerer Eddie i autostolen, er den vippet en smule, da han så sidder en smule tilbagelænet i sædet. Denne position virker behagelig for ham, og vi har en baby, der aldrig brokker sig, når han bliver placeret i autostolen. Hvis vi ved, at det er lur-tid, og Eddie muligvis falder i søvn i bilen, så vipper vi autostolen helt tilbage, så han er lænet et godt stykke ind til sædet. Denne funktion er helt fantastisk! Børn har det jo med ikke at kunne holde hovedet oprejst, når de falder i søvn, og derfor ryger det hele tiden fremad, eller de falder i søvn med hovedet foroverbøjet. Denne stilling forstyrrer Eddie i hans søvn, da han vågner ved sving eller brems, men der har Graco også sørget for det lille barn. For når stolen er lænet tilbage i position, læner Eddie automatisk hovedet tilbage i stolen, og der ligger det godt placeret i den bløde hovedstøtte, og vi har en dreng, der sover trygt og roligt på en længere biltur.

Eddie sidder godt op i højden i stolen, hvilket er en helt ny verden for ham. Det giver derfor god underholdning på turen, at han nu kan følge med i trafikken, hvilket også er et kæmpe plus, og han keder sig ikke for hurtigt. Autostolen er udstyret med smarte løkker til at holde selen, når Eddie placeres i den, hvilket gør det meget nemmere, når han skal spændes fast. Selerne er nemme at justere, hvis Eddie f.eks. har mere tøj på den ene dag, når de så skal løsnes lidt for at kunne spænde ham.

Her i de varmeste dage har det også været et kæmpe plus med ventilationshuller på siderne af stolen for at øge luftstrømmen og holde autostolen kølig. Det har givet god effekt til Eddie, og han har ikke badet i sved, hvilket han gjorde i den forrige autostol.

Udover alle de her smarte funktioner, så er autostolen simpelthen så nem at montere i bilen. Den installeres nemlig ligetil med isofix. Tydelige farveindikationer viser også, når stolen er korrekt installeret.

Om Graco

Er du til sikkerhed og kvalitet, så læs også med her.

Graco er et af verdens mest anerkendte og betroede babyudstyrsselskaber. De har produceret babyudstyr i mere end 65 år med fokus på sikkerhed, holdbarhed, komfort og bekvemmelighed. Produkterne omfatter en bred vifte af autostole, hvor de nu igen har lanceret en helt ny med smarte funktioner, og de rækker fra spædbørn og op til stort barn.

Du finder ligeledes et bredt udvalg af klapvogne, der passer perfekte til din familie, uanset om du leder efter en joggingvogn, rejsevogn, hverdagsvogn, rejsesystem eller endda en dobbelt klapvogn. Du kan også shoppe i et sortiment af højstole, gynger til babyer, bassiner, bæreseler og børnemøbler. Et kæmpe univers af meget mere, og hos gracobaby.com kan du læse mere om deres sikkerhedstest og teknologier designet til at hjælpe med at holde dit barn sikkert.

Jeg har aldrig været gladere for er produkt, der udstråler så meget kvalitet, og jeg bliver så glad hver gang, jeg skal sætte Eddie i den fine “Turn2me” autostol. Den gør mig tryg, og det er så tydeligt, at der er tænkt over hver eneste detalje.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Den samlede vurdering af Graco Turn2me:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den er uundværlig. Og har man først prøvet en drejbar autostol, går man aldrig tilbage til andet. Graco har i den grad tænkt på både barnets sikkerhed og gjort forældre en kæmpe tjeneste ved at kunne dreje autostolen for at placere barnet i den.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Slidstærkt materiale, hårdt plastik og lækkert blødt stof, der også tåler en gang rengøring efter spild. Ligeledes nemt at pille babyindsats op og justere nakkestøtte. Den er på ingen måde besværlig at montere i bilen, og farver indikerer, hvornår den sidder korrekt. En bred autostol, der ikke fylder mere end andre stole, er komfortabel og kan benyttes i mange år.

Pris: MEGET GOD – Hvad betyder mere end barnets sikkerhed? Jeg er sikker på, at alle forældre vil betale enhver pris for den.

Graco har formået at skabe en autostol, der indebærer alt, hvad forældre og barn behøver for en skånsom og sikker hverdag. Og så til en helt fantastisk pris, der snildt kan måle sig med andre af sådan en kvalitet. Autostolen forhandles i udvalgte Ønskebørn butikker eller på deres webshop til en pris på 2.499 kr., og det kunne faktisk ikke blive mere rimeligt, hvis du spørger mig, da vi har givet det dobbelte for Elinas. Og kvalitetsmæssigt mener jeg, Graco vinder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Miiego SIMPL GO høretelefoner