TEST/ANMELDELSE AF ”Nielsens Danmarkshisorie” – Testfamilien
TEST af bogen "Hvad tænker min teenager?"

TEST/ANMELDELSE AF ”Nielsens Danmarkshisorie”

Flere af vores testfamilier har testet og læst “Nielsens Danmarkshistorie” af Mette Finderup fra Forlaget Alvilda.

Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 5 testet bogen.

Katrine fortæller:

Forlaget Alvilda er stiftet i 2009 udgiver børne- og ungdomsbøger. Bøgerne er primært henvendt til aldersgruppen 0-18 år. En stor del af forlagets udgivelsesprogram er at have gode danske forfattere og illustratorer.

”Nielsens Danmarkshistorie” er skrevet af Mette Finnerup og er udkommet i efteråret 2021. Her bliver danmarkshistorien fortalt i børnehøjde. 

Bogen tager os med på en rejse om modige børn og hårdnakkede forældre. Den strækker sig tilbage til Slaget på Fælleden i 1872 og helt frem til nutiden og Coronakrisen. 

Da jeg fortalte Elliot Vergilius om denne bog, blev han ellevild, for han er virkelig interesseret i danmarkshistorien. 

Elliot er trods sin unge alder meget interesseret i danmarkshistorien og har stor viden herom. Han havde dog nok forventet noget lidt andet. Han blev lidt skuffet over, at vi ikke kom længere tilbage end til 1872. Han synes, at der manglede om alt det andet af Danmarkshistorien.

Når det så er sagt, synes jeg, at det er en virkelig velskrevet fortælling netop fortalt i børnehøjde. Den skildrer de sidste 150 år af danmarkshistorien i et virkelig fint perspektiv, hvor man følger arbejderfamilien Nielsen. Man kommer omkring fortidens fattigdom, nutidens sammenhold, om børneliv gennem tiderne og ikke mindst om en families ukuelige vilje til at skabe forandringer, selv i det små.

Jeg tror igen, at hvis jeg havde præsenteret bogen som værende en fortælling for Elliot, havde han været mere begejstret, men nu jeg havde sagt, at det var om danmarkshistorien, ville han gerne have haft flere fakta.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er en virkelig god og velskrevet bog, som skildrer de sidste 150 år af danmarkshistorien på en virkelig fin måde og i børnehøjde. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Nielsens Danmarkshistorie er velskrevet og med virkelig fine illustrationer lavet af Sussi Bech. Den kan læses igen og igen. Jeg tænker helt bestemt at genlæse den om et par år, når Elliot har fået historie i skolen. 

Pris: MEGET GOD – Det er en virkelig fin pris til en bog, som både er en god fortælling og samtidig lærerig.  


 

V0res tester Simone har sammen med datteren Flora også testet bogen Nielsens Danmarkshistorie.

Simone fortæller:

Bogen omhandler arbejderfamilien Nielsen, der tager os med helt tilbage til slaget på Fælleden og ender med nutidens pandemi. Historien tager form ved, at Nielsen ejer en pølsevogn og har en hund, der hedder Pølse. Dette har især skabt noget genkendelighed og noget børnene kunne grine lidt af.

Fortællingen er skrevet i et sprog, der appellerer til både små og store. Desuden indeholder bogen mange fine illustrerede billeder på siderne, som øger læsevenligheden. Bogen anbefales til alle i alderen 6-100 år.

Herhjemme er bogen blevet brugt som oplæsningsbog, og vi har talt om illustrationerne på de fine billeder tilhørende teksten. Selv hos Floras oldefar på 84 vakte bogen stor interesse, og den gav anledning til gode minder og historier. Desuden nød han den kvalitetstid med sine børnebørn og oldebørn, som bogen medførte.

Jeg er sikker på, at bogen vil give stor glæde i hele familien i mange år frem. Og denne bog kan altid tåle at blive læst flere gange, for jo ældre børnene bliver, jo flere perspektiver kommer der frem.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Bogen egner sig godt til hele familien pga. det børnevenlige perspektiv og er samtidig meget lærerig.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det er en hardback bog, og siderne er printet på kvalitetspapir.

Pris: GOD – Bogen har en rigtig fin pris, hvor alle kan være med.


 

Anne-Mette fortæller:

Jeg har sammen med Theo på 6 testet ”Nielsens Danmarkshistorie” af Mette Finderup i samarbejde med Testfamilienetværket og forlaget Alvilda.

Theo blev fanget af historierne gennem tiderne, og illustrationerne var en fortælling i sig selv, som indbød til snak. Han blev inspireret af det fine stamtræ i bogen, som gjorde, vi lavede vores eget stamtræ og fik en god snak ud af det.

Nielsens Danmarkshistorie er en bog som fortæller og illustrerer Danmarks historie på en måde, som gør det er nemt for børnene at forstå. Det er en bog, som jeg vil kunne bruge i mit arbejde som pædagog på en skole.

Bogen er super godt illustreret med farverige tegninger. Det er en bog, som ligger op til snakke omkring Danmarks historie, men også som bladre bog, da der er så mange fine illustrationer og tegninger af f.eks. avisudklip fra tiden.

Bogen koster kun 149,50 kr., hvilket er en overkommelig pris.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi er MEGET GOD, da fortællingerne er oplysende på en spændende måde for børn. Derudover er det en god bladre bog, da illustrationerne fortæller en historie i sig selv.

Holdbarhed: MEGET GOD Lækker forside med en illustration, der er en fortælling i sig selv. Bogens sider er trykt på tykt papir, som gør den ikke er så skrøbelig for håndtering.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er lækker – der er flotte sider og lækre illustrationer, og kvaliteten af det papir bøgerne er trykt på er god.


Laura på 6 år og Louise (mor) har testet bogen Nielsens Danmarkshistorie, som er en ny fortælling om en fiktiv familie, som kaldes Nielsen. Det er en krønike om arbejderfamilien Nielsen, som begynder ved slaget på Fælleden og slutter i nutiden under Coronabølgen. Vi har fået nogle rigtig gode snakke om, hvad der er sket i Danmark de sidste mange år.
Min vurdering:
Nytteværdi – MEGET GOD, bogen har været et hit ved os og en god inspiration.
Holdbarhed – MEGET GOD, bogens omslag er holdbart, og papiret er af en tykkere kvalitet, som kan holde til noget.
Pris: MEGET GOD – 150 kr. er en god pris. Vi betaler gerne den pris for sådan en bog.
Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super god.

Lea fortæller:

Jeg har sammen mine børn læst og kigget i Nielsens Danmarkshistorie. Sproget er en del anderledes end de bøger, vi plejer at læse. Det er lidt mere voksent og modigt, og det er altså en fornøjelse at læse. Min dreng på 7 år, sugede det hele til sig, imens min datter på 4 år, måske var lidt for lille til at kunne koncentrere sig om en historie fortalt med så voksne ord.

Jeg synes, det var helt genialt at starte bogen med et familietræ – det brugte vi lang tid på. Vi fik snakket om vores egen familie, som indimellem er lidt svær at finde rundt i.

Hvert kapitel handler om et familiemedlem, og dermed også en tid, der har været, og som vi kan mindes, og tale om, hvordan det engang var.

Jeg synes virkelig bogen var god, og det er helt sikkert en, jeg vil anbefale andre at læse. Børnenes alder skal nok ikke være meget mindre end 7 år, for så mister de en del af forståelsen.

Otto og Pølse, som er fortælleren på historien, er sjov at følge for os alle, også de små.

Nytteværdi: MEGET GOD – både historie og læring.


 

Vores tester Maria har sammen med sin datter Isabella på 6 år testet bogen ”Nielsens Danmarkshistorie” fra forlaget Alvilda.

Bogen er udviklet i anledningen af Socialdemokratiets 150 års Jubilæum. Bogen er en krønike om arbejderfamilien Nielsen, som begynder ved slaget ved Fælleden og slutter ved nutidens coronapandemi.

Bogen var nem at læse, fordi den var inddelt i små fortællinger. Desuden var der lavet ” Familien Nielsens” stamtræ – det gjorde det nemt lige at slå op, så vi kunne følge med i, hvem de forskellige personer var, og hvordan de var i familie med hinanden. Jeg synes, at fortællingerne er skrevet i et humoristisk sprog, som fanger både børn og voksne. En virkelig god bog, der på børneniveau ligger op til en god dialog om Danmarkshistorien.

Jeg synes bogen ligger op til dialogisk læsning. Isabella fik virkelig stillet mange spørgsmål og fik også fortalt en masse om de fine billeder, der er illustreret i bogen.  Isabella og jeg fik os mange gode snakke, mens vi læste bogen. Den stod på alt fra klimaet, som blev inspireret af Ida-Marie Nielsen, der fik ændret menuen til farfars sølvbryllup i 2020 fra fiskesymfoni til mere klimavenlig vegetarmad. Herefter fik vi os en snak om, hvem der bestmmer, og hvornår man må stemme. Bogen byder virkelig op til mange spændende dialoger barn og voksen imellem.

 

Alle vores tests  og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Virkelig en god bog, der på børneniveau og med sjove små fortællinger, ligger op til en god og spændende dialog om Danmarkshistorien.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er med hardcover, der gør den mere robust over for de små børnefingre.

Pris: MEGET GOD – Meget fornuftig pris for en bog. Jeg synes, at det er så fint, at der er så mange små fortællinger samlet i en bog. Det gør, at man føler, at man får lidt mere for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogens cover er, som før nævnt, hardcover. Det synes jeg lige giver lidt ekstra til bogen. Og så er der bare så mange fine illustrationer inde i bogen, som underbygger historierne så fint.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af bogen "Hvad tænker min teenager?"