TEST/ANMELDELSE af STORMVAGT af Kristina Ohlsson for FORLAGET MODTRYK – Testfamilien
TEST af aCAPPELLA højtaler fra Kreafunk

TEST/ANMELDELSE af STORMVAGT af Kristina Ohlsson for FORLAGET MODTRYK

Flere af vores testere har læst/testet krimien STORMVAGT af Kristina Ohlsson for FORLAGET MODTRYK.

Vores tester Katrine fortæller: 

Jeg har endnu engang fået lov at teste en bog fra forlaget Modtryk. Denne gang en helt ny krimi af den svenske forfatter Kristina Ohlsson. Kristina Ohlsson har lavet en hel del krimier efterhånden, men hun har nu kastet sig ud i en ny krimiserie, hvor Stormvagt er den første i denne serie.

Stormvagt foregår på den svenske vestkyst med August Strindberg, en tidligere finansmand, i hovedrollen. Han beslutter efter et mislykket ægteskab at genopfinde sig selv. Derfor siger han sit ellers velbetalte job op og flytter til den lille flække Hovenäset i Bohuslän for at åbne en secondhandbutik. Den selv samme stormomsuste aften som August flytter til byen, forsvinder byens kære lærerinde Agnes sporløst.

Hurtigt bliver politiet involveret i sagen, og her er det efterforskeren Maria Martinsson, som står i spidsen af efterforskningen.

Dagene går, men Agnes er stadig sporløst forsvundet. August bliver betaget af Maria, da han møder hende i den lokale læseklub. Dog skal det vise sig, at det ikke er nemt at blive en del af det lille lokalsamfund. Langsomt begynder de lokale at tø op overfor August, hvor han finder ud af, at flere af dem gemmer på dystre hemmeligheder.

Persongalleriet i Stormvagt er jeg ret vild med, og jeg glæder mig til at kunne dykke endnu mere ned i både August og Marias personligheder i de kommende bøger. Ohlsson forstår at gøre handlingen spændende med dybdegående personkarakteristikker. Det gør, at man som læser føler, at man kommer ind under huden på personerne.

Kristina Ohlsson forstår at skabe en virkelig dyster og mørk atmosfære, særligt når man sidder og læser den en stormfuld efterårsaften. Jeg følte, at jeg blev nødt til skærme mig for kulden på den barske svenske vestkyst med et tæppe.

Et godt plot hvor spændingen opbygges mod det hæsblæsende klimaks, hvor man tænker at have regnet plottet ud, men har man også det? Stormvagt er endnu en ny svensk krimi som i den grad lover godt for de kommende bøger i serien!

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en virkelig spændende og intens krimi med et virkelig spændende persongalleri. Man bliver fanget fra 1. kapitel.

Holdbarhed: GOD – Stormvagt er en virkelig god bog og i god kvalitet.

Pris: GOD – Prisen er rigtig fin. Det er en helt ny bog, som er udkommet i september 2021.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet, en spændende handling, med dybdegående personkarakteristikker, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk.


 

Ingelise fortæller:

STORMVAGT handler om August Strindberg, der flytter fra storbyen til Hovenäset i Bohuslän på den svenske vestkyst, hvorfra han har gode barndomsminder. Samtidig med at August ankommer, forsvinder lærer Agnes Eriksson, og det viser sig, at Hovenäset også har sine hemmeligheder og mysterier.

Kristina Ohlsson beskriver selv, at hun er litterært forelsket i August Strindberg, og jeg har det nok lige sådan. Han er en spændende type, som står ved sine valg og ikke så let lader sig skræmme. Han har et godt øje til politiefterforskeren Maria Martinsson, hvilket gør ham endnu mere sympatisk og menneskelig.

Det var spændende læsning, og Kristina Ohlsson er god til at skabe en dramatisk stemning og beskrive personer og steder, så det føles velkendt, og som sædvanlig, når det er en god og spændende krimi, havde jeg svært ved at slippe den, så den var hurtigt læst.

Dette var min første krimi af Kristina Ohlsson, men en bog jeg absolut kan anbefale, og jeg vil glæde mig til at læse mere om August Strindberg. Nu kender jeg ham jo.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG,

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – når man er en krimielsker

Holdbarhed: MEGET GOD – vil altid være aktuel

Pris: MIDDEL – 299,95 kr. er nok prisen for en ny krimi, men for mig også en høj pris.

Kvalitet: MEGET GOD – altid godt med hardback


 

Heidi fortæller:

Jeg har før læst bøger af samme forfatter, som er en af Sveriges populære krimiforfattere, men Stormvagt overgår dem alle. Den er ekstremt velskrevet, fuld af spænding fra første til sidste side.

En klassisk krimi, og alligevel lidt anderledes, da den indeholder mange problematikker, som på en uforudsigelig måde udvikler sig med spænding og uhygge, med troværdige personer, hvor relationen kan virke lidt mørk, men med en twist af romantik.

August Strindberg, som er hovedpersonen i bogen, flytter til den svenske vestkyst med den salte vind, storm og med mange barndomsminder, for at åbne en secondhand butik. Han møder en meget ambitiøs politiefterforsker Maria Martinsso,n som har fået til opgave at stå i spidsen for en efterforskning af en lærer ved navn Agnes Eriksson, som forsvinder på mystisk vis fra den svenske vestkysts idyl. Man leder dag og nat, som gør at hele bogen er en spændende i en indviklet forbrydelse, hvor mange mener de ved noget om andre. En krimi, som bliver meget autentisk i politiefterforskningen og detaljeret.

Da dette er den første i Strindbergserien, vil jeg glæde mig rigtig meget til den næste.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterie: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen.

Nytteværdig: GOD – Der er til mange timers læsning – hele 470 sider god krimi.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – En stor og kraftig bog med mange sider. En flot matsort bog at have i bodreolen. God, læsevenlig skrift.

Pris: God – 299,95 kr. som er en rimelig pris for en bog i denne kvalitet og tykkelse.


 

Joan fortæller:

Jeg har testen bogen Stormvagt af Kristina Ohlsson. Forfatteren har jeg ikke tidligere stiftet bekendtskab med, selvom jeg læser mange krimier. Fra det øjeblik jeg gik i gang med bogen, ligger jeg den stort set ikke fra mig. Man er totalt fanget af den og skal lige læse en side mere.

Stormvagt er den første bog i Strindberg-serien, der foregår på den svenske vestkyst. August Strindberg flytter til byen, og samme nat som ankommer, forsvinder den populære lærer Agnes Eriksson.

Man følger opklaringen af, hvad der skete med Agnes, samtidig med at August skal falde til i byen, og hvad det har af betydning, at han ankom, netop den dag hun forsvandt.

Jeg glæder mig til at følge August i de kommende bøger, for er de ligeså velskrevne, så er de hurtigt læste.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er altid fantastisk at dykke ned i en ny bog.

Pris: GOD – Prisen er som den er på nye bøger.

Kvalitet: MEGET GOD – En super lækker hardback bog.


Jancy fortæller:
Stormvagt” er en spændende krimi om forbudt kærlighed, forældres afmagt over for teenagebørn og magtkampe i en lille provinsby.
Stormvagt er første bog i Strindberg-serien, og det er tydeligt at læse. Der er nemlig mange fortællinger om de forskellige relationer i bogen.
Bogen handler om, at skolelærerinden, Agnes Eriksson, en stormfuld aften går til et skæbnesvangert møde i et bådhus, hvorefter hun forsvinder sporløst. Hun efterlader en mand og en søn. Hovedpersonen, August Strindberg, ankommer til byen samme aften. Han har netop overtaget en bedemandsforretning, som han vil lave om til en secondhandbutik. Bag sig har August en karriere i Stockholms finansverden og et mislykket ægteskab.
Politiet, med Maria Martinsson og hendes kollega Rayray i spidsen, leder efter Agnes Eriksson dag og nat. Håbet om at finde Agnes, forsvinder dog så småt.
Maria Martinsson er gift, men er ikke lykkelig. August og Maria begynder at få et godt øje til hinanden. Marias voldelige mand våger dog over hende. Stormvagt handler om de forskellige relationer og ender med at afsløre, hvad der er sket med Agness Eriksson.
Jeg er vild med persongalleriet i denne nye serie. Det bliver spændende at dykke endnu dybere ned i August og Marias personligheder i de kommende bøger. Forfatteren, Kristina Ohlsson, er dygtig til at skabe en atmosfære og vækker nysgerrigheden. Stormvagt lover i den grad godt for de kommende bøger i serien.
I dette tilfælde bliver vurderingen.
Nytteværdi: GOD – Måske ikke nyttig som sådan, men det er en meget spændende og velskrevet krimi.
Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er indbundet, og den har en meget god holdbarhed.
Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er i virkelig god kvalitet.
Pris: GOD – Prisen er i prisleje som andre bøger. Den koster 299,95 kr.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af aCAPPELLA højtaler fra Kreafunk