TEST af Rotteøen fra Forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af SERO høretelefoner Randomshop

TEST af Rotteøen fra Forlaget Modtryk

Flere af vores testere har testet Rotteøen og andre fortællinger af Jo Nesbø fra Forlaget Modtryk. Her kommer et udpluk af deres anmeldelser af bogen.

 

Kristina fortæller:

Herhjemme havde vi længe talt om, at vi skulle igang med at læse flere bøger. Derfor slog jeg straks til, da muligheden for at anmelde denne bog bød sig!

“Rotteøen og andre fortællinger” er en samling af 5 korte fortællinger. Vi starter med “Rotteøen” i et samfund, der er helt på den anden ende efter en pandemi, og i de efterfølgende fortællinger møder vi tidsrejser, fantastiske opfindelser og stifter til sidst bekendtskab med en lejemorder. Alle fortællingerne har det til fælles, at der generelt hersker en lidt dyster stemning.

Alle 5 fortællinger er utroligt velskrevne, og det har været en kraftanstrengelse at lægge bogen væk hver gang, fordi jeg er blevet grebet sådan af historierne og karaktererne. Jeg synes, det er en stor bedrift at kunne skrive i universer, som bevæger sig en del væk fra det vi kender, uden at læseren bliver tabt undervejs.

Mine 2 favoritter blandt de 5 er “Rotteøen”, der som nævnt finder sted i et postpandemisk Amerika, hvor hver mand må kæmpe for sig selv, og man må vælge imellem det gode og det onde, et ødelagt retssystem eller selvtægt.

Den næste er “Cikaderne”, der handler om to bedste venner, der forelsker sig i den samme pige. Her er både jalousihandlinger og samvittighedsfulde handlinger i en god cocktail.

Fortællingerne i bogen har hver deres lille twist/uforudset handling til sidst, som gør, at jeg tror man kunne læse dem igen og få en lidt anden oplevelse end første gang, fordi man nu har den nye viden med fra starten. Dette må helt klart være et kæmpe plus for mit vedkommende.

Uden at tøve kan jeg sige, at denne bog er en klar anbefaling værdig. Jeg har allerede anbefalet den til flere, og faktisk er den så god, at jeg i skrivende stund er begyndt at læse en af fortællingerne for anden gang.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den gør præcis dét, den skal: Fastholde læseren, så man ikke har lyst til at lægge bogen fra sig igen.

Holdbarhed: GOD – Den har været med i rejsetasker og på bilture, uden man kan se noget slid på den.

Pris: GOD – Den koster det samme som lignende bøger af samme længde.

Kvalitet: MEGET GOD – Både det smukke, røde hard back-omslag, og det skrevne ord i bogen er super kvalitet.


Vores tester Tina fortæller:

Jeg elsker at læse, og det har været en sand fornøjelse at læse en anden genre end jeg normalt selv ville vælge. Det har dog naturligvis også en indvirkning på min mening om selve bogen. Jeg synes historierne var gode og spændende. Til tider lidt skræmmende. Bogen har fulgt mig rundt mig rundt i huset, men har dog stadig været mulig at lægge fra mig. Så overordnet set er den okay, men ikke exceptionel. 

Selve bogen består af 5 historier. Historier som ikke har noget med hinanden at gøre, men de fleste af dem har det til fælles, at de foregår et sted i en nær fremtid. Verden er ændret og for nogle af historierne er det vigtigt, for andre er det mere blot en lille detalje. 

‘Rotteøen’ er den længste historie i bogen – og lidt til den lange side efter min mening. Det er en historie om USA efter en pandemi. Hvor galt det er gået i samfundet, og hvordan den enkelte må opretholde orden og retfærdighed, når der ikke længere er et retsvæsen. Det er en uhyggelig historie om venskaber og forræderi. Det bedste ved historien er, at når man sammenligner med virkeligheden i dag, så kan vi prise os lykkelig for hvordan det er gået. 

Historien ‘Makulator’ er min favorit af de fem historier. Overordnet set en kærlighedshistorie. Det forstår man blot først til sidst. Den ender både lykkeligt og ulykkeligt. Og dét ramte mig.

‘Cikaderne’ er en historie om kærlighed og venskab. Selvom den i teorien foregår i dag, så er der elementer fra fremtiden, som har betydning for handlingen. Twistet var dog ikke så overraskende, og jeg synes desværre den sluttede lidt kedeligt. 

Historien om en far og søn i ‘Serum’ var en meget kort historie. Der ligger sikkert meget mere i handlingen, hvis man går ind i nogle af elementerne af den, men overordnet set er den blot en historie om en svigtet søn med økonomiske problemer.

Den sidste historie ‘Sort springer’ var til gengæld en historie, som også foregår i en forandret verden og som har nogle twist man ikke forventer. Den er skræmmende og spændende og afslutter bogen perfekt.“

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Middel

Holdbarhed: God

Pris: Mindre god

Kvalitet: God


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af SERO høretelefoner Randomshop