TEST af bogen Katharina-koden fra Forlaget Modtryk – Testfamilien
TEST af Ergobag fra Helm

TEST af bogen Katharina-koden fra Forlaget Modtryk

Vores tester Joan har testet bogen Katharina-koden fra Forlaget Modtryk.

Joan fortæller:

Jeg har testen bogen Katharina-koden af Jørn Lier Horst. Forfatteren har jeg ikke tidligere stiftet bekendtskab med, selvom jeg læser mange krimier. Fra det øjeblik jeg gik i gang med bogen, ligger jeg den stort set ikke fra mig – man er totalt fanget i den og skal lige læse en side mere.

Katharina-koden er utroligt velskreven og handler om en ung kvinde, der forsvandt for mange år siden. Drabschefen William tænker hvert år tilbage på sagen, som har fået en meget stor plads i hans liv. Han har faktisk taget sagsakterne med hjem, selvom han kender det hele udenad.

Han besøger hvert år Katharinas mand på den dag hun forsvandt. Men noget er anderledes i år, for da William dukker op hjemme hos manden, er han pludselig forsvundet…

Det er en rigtig fin krimi, og jeg glæder mig til at læse flere bøger af samme forfatter.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: 

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er altid fantastisk at dykke ned i en ny bog. 

Pris: GOD – Prisen er som den er på nye bøger.

Kvalitet: MEGET GOD – En super lækker paperback bog.


Vores tester Maria har testet bøgerne “Katharina koden” af Jørn Lier Horst og “Solstorm” af Åsa Larsson fra forlaget Modtryk.  

Maria fortæller følgende omkring bøgerne:

Det er bøger som alle andre bøger i paperback. Mit førstehåndsindtryk er, at de er ligesom de fleste andre bøger i paperback, og hvordan krimibøger ellers er. 

Maria fortæller følgende om “Solstorm”: I den prangende Krystalkirke i Kiruna bliver den religiøse leder Victor Strandgård fundet myrdet. Han er stukket ihjel, hænderne er skåret af, og øjnene stukket ud. Det ligner et rituelt mord. Og så er det faktisk anden gang, Victor Strandgård dør. Første gang var ved en trafikulykke.

Rebecka Martinsson, som er advokat i skatteret, bliver morgenen efter mordet kaldt til Kiruna af barndomsveninden Sanne, søster til den myrdede. Hun ønsker, at Rebecka skal være hendes forsvarsadvokat.

Sanne anklages for mordet, da mordvåbnet bliver fundet i hendes lejlighed, men der mangler nogle motiver. Rebeckas mistanke retter sig mod de magtfulde og velhavende præster, der har ladet Krystalkirken opføre. 

Rebecka bliver dybt involveret i sagen og konfronteres uundgåeligt med sin fortid. Hun er temperamentsfuld og stædig og bringer sig selv i livsfare, da hun forsøger at afsløre hykleriet og dobbeltmoralen inden for den religiøse bevægelse.

Selvom bogen er et genoptryk fra en krimi fra 2003, så er den fængende, og man bliver hurtigt hevet ind i bogen, og man skal lige have et par ekstra sider, når man sidder med bogen. 

Maria fortæller følgende om “Katharina koden”: Det er en 24 år gammel sag William Wisting aldrig helt har lagt fra sig, der er omdrejningspunktet. Han får hjælp af politikommissær Adrian Stiller, der arbejder med gamle uopklarede sager. Stiller har opdaget en forbindelse mellem Wistings sag og en anden forsvindingssag fra området, og da de går i gang med at se på sagerne i sammenhæng, tager tingene fart.

Det er fireogtyve år siden, Katharina Haugen forsvandt, sagen er stadig uopklaret, men William Wisting har aldrig opgivet den. Katharina Haugens mand, som Wisting hvert år har besøgt på årsdagen for hendes forsvinding, er som sunket i jorden, og han plejer ellers altid at huske Wistings besøg. Kan det mon være en indikation på, at Martin Haugen føler jorden brænde under sig, eller er det helt tilfældigt?

Der er mange uafklarede punkter i de gamle sager, men med nutidens teknologier ser det ud til, at Stiller og Wisting i fællesskab kan få opklaret en del af de gamle gåder. Det er dog ikke kun nemt for Wisting at skulle arbejde sammen med Stiller, der både arbejder og opfører sig meget anderledes end ham, og situationen bliver bestemt ikke bedre af, at Stiller har valgt at bede Line Wisting, Williams voksne datter, om at være med i en pressegruppe omkring sagen, da det kan vise sig at blive temmelig farligt for Line.

Også denne bog er et genoptryk fra en tidligere krimi fra 2018, men derfor er den stadigvæk værd at læse. Vi kender alle følelsen af at lige skulle have et par sider mere. Det gælder også for denne krimi, og også lige inden sengetid med lommelygte.

Nytteværdi: GOD – Det er nogle spændende og gode krimier, hvor man helt sikker får lyst til at læse efterfølgerne til begge krimier.

Holdbarhed: MEGET GOD – Som alle bøger i paperback normalt er.

Pris: MEGET GOD – Synes bestemt, at man får meget for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – Altså igen så er de som andre paperback bøger. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Ergobag fra Helm