TEST af Autocamperen Benimar Tessoro 497 i samarbejde med Camping Agenten – Testfamilien
TEST af aBOOM fra Kreafunk

TEST af Autocamperen Benimar Tessoro 497 i samarbejde med Camping Agenten

T0 af vores seniortestere (50+) har testet en Autocamperen Benimar Tessoro 497 i samarbejde med Campingagenten.
Joan fortæller:
“Vi var helt fra start imponeret over autocamperen – både udvendig og indvendig – og kunne næsten ikke tro på, at vi to virkelig skulle afsted i dette flotte køretøj. Det var første gang på camping i det hele taget, så vi kørte afsted i spænding og forventning om, at det ville blive alletiders. Meget har vi rejst rundt i verden, men dog aldrig i en autocamper.
Vores forventninger blev til fulde indfriet, og vi blev meget klogere på campinglivet med en autocamper, som vi i mange år kun har snakket og drømt om.
Vi er taknemmelige for, at vi her i vores seniorliv fik lov til at teste denne autocamper, og vi vil helt sikkert have denne form for ferie med i vores overvejelser fremover.
Både på campingpladsen og efter hjemkomsten har vi delt erfaringer med andre, der har erfaring som autocamper-campister, så nu er vi blevet noget klogere på, hvor og hvordan vi kan komme på nye eventyr med en autocamper.
Autocamperen Benimar T. 497 vil vi kalde for en luksus camper. Man kan campere med den både sommer og vinter. Den har nemlig et varme- og kølesystem, er funktionelt og hyggelig indrettet, har fint service og i det hele taget alt, hvad der hører til af udstyr til indendørs- og udendørs autocamperliv.
Efter at have fået en grundig vejledning og hyggelig snak med Anders hos Campingagenten, satte vi kurs mod vores base på CampOne på toppen af Danmark, som ligger lige mellem Skagen og Grenen. Vi ankom i dejligt vejr. Det var nemt at tjekke ind, og vi kunne selv vælge, hvor vi ville ligge på campingpladsen. Valget faldt på en plads tættest på stranden med de historiske bunkers, og selvom det blæste og der ikke var havudsigt, så nød vi beliggenheden. Vi kunne vi høre havets brusen hele tiden. Campingpladsen er omringet af hybenbuske, som jo er i blomst lige nu, og der var derfor en liflig duft af hybenroser lige uden for camperen. En lille velholdt og hyggelig campingplads med moderne faciliteter, hvor mange af campisterne blev skiftet ud efter få dages overnatning, mens vi var der i uge 23.
Turen fra Nibe og til CampOne var jo vores første køretur med camperen. Min mand skulle lige vænne sig til at køre dette 743 cm lange køretøj med automatgear og en noget større fylde på landevejen, end han er vant til, men det kom han hurtigt efter. Vi følte straks en rigtig god siddekomfort og var meget imponeret over det helt fantastiske udsyn, man har til alle sider i førerhuset.
Autocamperen har sidde- og soveplads til 4 personer. Soveværelset er ren luksus med en dobbeltseng, der kan sænkes og hæves – og en dejlig sovekomfort, hvilket er vigtigt for os. Og ja, det er et værelse, idet der er en dør, der kan afskærme for både bad- og toilet og opholdsafdelingen, hvis man ønsker det. I soveværelset er der skabsplads ovenover og ved siden af sengen samt under madrassen i fodenden. Vi har fået en god vane med at pakke vores tøj i små poser med lynlås lige at lægge i skabene.
Lige udenfor soveværelset ligger toilettet med håndvask til den ene side og bruseniche til den anden side. Vi var meget spændte på, om vi ville gøre brug af toilettet, når vi blev trængende om natten. Det blev slet ikke noget problem. Det lille toilet med loftsvindue fungerede både nemt og hygiejnisk.
Brusenichen prøvede vi en enkelt gang, hvilket også fungerede fint, men da der var fine toilet- og badeforhold til rådighed på campingpladsen, valgte vi denne mulighed.
På grund af kraftig blæst mange af dagene, lavede vi mad og spiste mest inde i camperen. Solen skinnede ind og gjorde det hyggeligt og ellers var der fine hyggelamper til rådighed. Det lille køkken i camperen fungerer godt med køle/fryse/svaleskab, 3 gasblus, en håndvask og service af melamin, men som minder mere om keramik og glas. Gryderne og opvaskebaljer er sammenklappelige, så de fylder minimalt. Vi vaskede op i den nye servicebygning på campingpladsen. Det var ikke højsæson, så vi havde rigelig plads enten indenfor eller udenfor.
Stolene i førerhuset kan vendes om mod bordet. Det giver 2 meget komfortable sidde- og spisepladser – men også lænestole om aftenen, når der skulle slappes af ved TV’et eller med en god bog. Bordet kan også drejes, sænkes og hæves, så der er flere muligheder for mere eller mindre plads. Super indretning.
Vi var på flere ture rundt i landskabet og fik på denne måde indsigt i, hvordan det er at køre og parkere en autocamper. Det er en meget behagelig måde at komme rundt på, når blot det er steder, hvor der er plads til den. Det er helt sikkert super praktisk at have sit “hjem” med på hjul, hvor mad og alle ejendele er lige inde bagved. Så kan man rigtig være spontan.
Mellem vores ture ud i landskabet med camperen, var der også tid til lange gåture til både smukke Skagen og Grenen, afslapning og hygge på stranden og i /udenfor camperen. Autocamperens garage rummer alt, hvad der er brug for af møbler, grill, tæppe og andet.
Når mørket sænkede sig over campingpladsen, var det tid til lidt afslapning og hygge inden sengetid.
Til store glæde havde autocamperen både fluenet og rullegardin i vinduerne i sove- og opholdsrum og i hoveddøren. I frontruderne er der plissegardiner. Vi kunne sove trygt og havde nemt ved at falde i søvn. Blæsten lullede os ofte i søvn, og med en god seng og tilstrækkeligt mørke i vognen, vågnede vi friske hver morgen. Spændte på, hvad dagen ville bringe.

Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD OG DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver min vurdering af alle de testede produkter:

Nytteværdi: MEGET GOD – en fantastisk måde at holde ferie på. Både som par, men også som familie, hvor man kan have kvalitetstid i hyggelige og praktiske omgivelser. 

Vi udnyttede autocamperen fuldt ud ved både at bo og køre i den. Vi gjorde ikke brug af hverken fortelt eller markise, da vi ville så meget ud at køre med camperen som muligt.

Holdbarhed: MEGET GOD – autocamperen er iflg. et tjek på Google konstrueret uden træ, og kan ikke suge vand, hvilket gør den optimal i brug både sommer og vinter. Møbler og andet udstyr virker til at være lavet i gode materialer. 

Pris: God – prisen virker ok i forhold til kvaliteten og nytteværdien, men afgifterne i Danmark gør det vanskeligt for mange at investere i en autocamper

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten hører sammen med holdbarheden, og det virker som sagt til, at alt ved denne vogn er udført i de bedste materialer. 


Heidi og Michael fortæller:

Vi har i mange år talt om at prøve campinglivet, så da denne mulighed om en autocamper gav sig, blev vi meget glade og spændte.

Vi hentede en stor, lækker og flot autocamper til 2 (4) personer hos campingagenten.dk, hvor vi blev varmt modtaget

Fik hurtig pakket autocamperen og sat vores medbragte cykler på og turen gik til Assens Strand camping, hvor vi fik en fin plads.

Indretningen i vogne er yderst funktionel og rummelig, og der er tænkt på detaljer, materialer, opbevaringsplads og looket. Vi har særlig hæftet os ved den store dobbeltseng, som i denne model er lavet,så der er plads rundt om den. Fint toilet med særskilt bad. Masser af godt lysindfald, som gør vognen behaglig at opholde sig i.

God plads i siddegruppen, hvor førere stolene kan vendes rundt til behagelige ”lænestole”, i forbindelse med spisebordet.

Der var også mulighed for 2 personer mere, da man kan etablere to ekstra sæder i kørselsretningen (dem havde vi ikke brug for) og en fin halvandenmands seng, som kan køres ned fra loftet.  

Vognen var vel udstyret men alt hvad man kan få brug for på en campingtur, service og små hyggelige lamper. Vognens store bagagerum var som at lukke Pandoras æske op, der var alt hvad man kunne tænke sig til en campingtur, som møbler, fortelt og grill – altsammen i en meget lækker kvalitet.

Vi valgte at køre markisen ud og sætte læsejl på den ene side, hvilket gav rig mulighed for læ og skygge.

Michael, føreren af vognen fortæller: at det er en lækker vogn at køre med, føles ikke så stor på vejen og god plads i førerkabinen. Var særlig begejstret for de automatiske selv-nivellerende støtteben. Alt i vognen bliver styret elektronisk.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk, bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdig, holdbarhed, pris og kvaltiet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – hvis man gerne vil køre autocamper.

Holdbarhed: MEGET GOD – det er en god robust vogn

PRIS: GOD – i forhold til hvad man får for pengene.

Kvalitet: MEGET GOD – der er brugt nogle gode kvaliteter på hele vognen


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af aBOOM fra Kreafunk