TEST af Liki Trike S1 trehjulet cykel fra Doona Scandinavia – Amvina.se – Testfamilien
TEST af Grundig Ring Light fra Randomshop

TEST af Liki Trike S1 trehjulet cykel fra Doona Scandinavia – Amvina.se

To af vores testere har den sidste måned testet denne smarte trehjulede cykel “Liki Trike S1” fra Doona Scandinavia i samarbejde med Amvina.se. Her kommer deres anmeldelser:

Vores tester Line har sammen med sine døtre testet cyklen. Line fortæller:

Mine piger, Alberte og Andrea, har været så heldige at få lov til at teste en ”Liki Trike S1” fra Doona Scandinavia, som efter sigende er den mest kompakte og sammenklappelige trehjulede cykel, der findes på markedet. Cyklen er egnet til børn i alderen 10 måneder til 3 år, hvorfor den er helt idéel for begge vores piger at teste, da de er henholdsvis 11 måneder og knap tre år.

Cyklen er designet således, at den vokser i takt med barnet. Den har fire forskellige indstillinger, som hver passer til en specifik aldersgruppe, hvilket er udspecificeret herunder:

 

Indstilling 1: 

  • Alder: 10-18 måneder
  • Her anvendes kaleche, rygstøtte med sikkerhedssele, armstøtte, fodstøtte samt styrehåndtag.

 

Indstilling 2

  • Alder: 18-24 måneder
  • Her anvendes rygstøtte med sikkerhedssele, fodstøtte samt styrehåndtag.

Indstilling 3: 

  • Alder: 24-30 måneder
  • Her anvendes rygstøtte med sikkerhedssele, pedaler samt styrehåndtag.

 

Indstilling 4:

  • Alder: 30-36 måneder
  • Her anvendes lav rygstøtte samt pedaler.

Der medfølger en brugsanvisning, som giver et hurtigt overblik over de forskellige indstillinger, hvorved man nemt og hurtigt kan justere cyklen og dermed tilpasse den barnets konkrete alder. Det kræver dog, at man har en skruetrækker tilgængelig, når der skal ændres til den fjerne indstilling, hvor ryglænet skal skiftes.

Da vi modtog cyklen, kom den foldet sammen i kasse, hvor kun få dele (lav rygstøtte samt styrehåndtag) lå separat ved siden af. Den var lige til at folde ud og dermed klar til brug med det samme. Cyklen er forudindstillet til den første indstilling, hvilket passer perfekt til Andrea (knap 11 måneder), som straks kom op at sidde.

Som vist ovenfor er der her monteret kaleche, ryglæn med tilhørende sikkerhedssele, armstøtte, fodstøtte samt styrehåndtag, hvilket giver den mest optimale sikkerhed for barnet.

Når armstøtten er monteret, klikkes den fast i styret på cyklen, hvorved styret låses, så barnet ikke selv kan styre cyklen. Derfor er det udelukkende forældrene, der styrer ved hjælp af styrehåndtaget, som er monteret bagerst på cyklen. Pedalerne sidder ligeledes låst fast, da de er monteret væk fra hjulet, hvorfor barnet heller kan træde i pedalerne. Selvom Andrea hverken styrer cyklen eller træder rundt i pedalerne, er det uden tvivl sjovt for hende at sidde på den. Hun ser verden fra et nyt perspektiv og får rig mulighed for at vænne sig til at komme frem på en anden måde, end hun gør, når hun for eksempel sidder i en klapvogn.

Når Alberte bruger cyklen, ændrer vi indstillingen, så den passer til alderen 30-36 måneder. Som det ses på billedet ovenfor, er cyklen nu mere sporty i udseendet. Kaleche, ryglæn med tilhørende sikkerhedssele samt armlæn er fjernet, og der er i stedet monteret et lavt ryglæn. Pedalerne er rykket frem, så de har forbindelse til forhjulet, hvorved Alberte selv kan træde i dem – præcis som det fungerer på en almindelig cykel.

Styrehåndtaget hører egentlig ikke til i denne indstilling, men det smarte ved cyklen er, at man selv kan bestemme, hvilke funktioner, man vil gøre brug af. Vi har ofte ladet styrehåndtaget sidde på, da vi derved har mulighed for at give Alberte et lille skub, hvis benene bliver trætte, eller hvis det for eksempel går lidt op ad bakke, hvor det kan være svært for hende selv at komme op.

”Liki Trike S1” er uden tvivl en helt genial begyndercykel, som kan bruges i cirka tre år pr. barn. Vi har allerede haft meget glæde af den og kommer helt sikkert til at bruge den rigtig meget fremadrettet.

Overordnet set er der tale om en cykel, der er designet med et moderne udtryk. Cyklen kan købes i farven ’rød’ eller ’grå’, hvor vi har testet den grå model, hvilket også fremgår af billederne. Materialevalget består af fiberforstærket polymer, rustfrit aluminium, et polstret sæde samt dæk af høj kvalitet, der alt i alt er medvirkende til en cykel med lang holdbarhed.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Cyklen bringer meget nytte og ikke mindst glæde i en småbørnsfamilie. Den er nem at have med omkring, og børnene synes, den er sjov at cykle på. Til de helt små børn er den mest ”nice-to-have” og kan for eksempel bruges i stedet for at sidde i en klapvogn, hvorimod den til de større børn er mere ”need-to-have”, da den er genial, når barnet skal lære at cykle.

Holdbarhed: MEGET GOD – Cyklen virker til at være rigtig robust. Vi har kørt med den i forskelligt terræn, og den kan uden tvivl holde til lidt af hvert.

Pris: GOD – Vejledende udsalgspris er 1700 kr., hvilket jeg synes, er mange penge, men som jeg dog alligevel synes er godt givet ud. Cyklen kan bruges af flere børn – f.eks. søskende – og kan vokse med barnet, hvorfor den kan bringe glæde i mange år.

Kvalitet: MEGET GOD – Der er tale om en cykel af høj kvalitet, hvor sikkerheden er i top. De helt små børn er spændt fast med sikkerhedssele, styret er låst, så barnet ikke selv kan styre, og kalechen beskytter mod UV-stråling, hvilket er nogle funktioner, jeg synes, er værd at fremhæve.


Michelle fortæller:

Elijas har været så heldig at modtage en Liki S1 Trehjulet cykel fra Amvina af mærket Doona i grå.

Den faldt i utrolig god jord da han pakkede den ud med fars hjælp ude i køkkenet. Da den yngste af de 3 storebrødre nu også har lært at cykle selv på alm. cykel. Så han har følt sig en smule udenfor. Nu har han sin egen lille trehjulede cykel, som han bare er mega fan af.

Doona Liki S1 er super smart, da du kan folde den helt sammen, bare med et enkelt tryk på en knap. Den er virkelig nem at have med i bilen med sine kun 6,7 kg. f.eks. når du skal på mindre ture. 

Den er kompakt og virker virkelig holdbar. Den har kaleche, der skygger for solen og beskytter mod UV-stråler. 

Den har flere forskellige indstillinger, så den kan vokse med dit barn. Lige nu har vi stadig forældrehåndtaget på (i gamle dage – kosteskaftet ;P) så vi kan styre cyklen 100%, og vi kan slå styreevnen fra styret og pedalerne. Hans bevægelser har ikke nogen indflydelse på kørslen, så fungerer den lidt som en ”cykel-klapvogn” – super smart!

Den har også sikkerhedssele, en trepunktssele, så han kan spændes forsvarligt fast imens vi kører. 

Vi er virkelig blevet glade for den og bruger den rigtig tit, når vi skal en tur i skoven, til og fra vuggestuen, eller bare en lille gåtur ned til ænderne.

Som sagt er Elijas kæmpe fan, og det er vi som forældre altså også!

Cyklen anbefales til børn i alderen 10 mdr. – 3 år

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD/MEGET GOD, Vi er simpelhen så glade for den, og Elijas elsker den og bruger den flere gange om ugen, og så kan den foldes helt sammen og tages med på tur uden problemer.

Holdbarhed: MEGET GOD, Klapvognen er robust og kompakt og kan holde til, at man også køre på lidt mere ujævnt underlæg, som små stier og skovveje. Elijas kan bruge den længe endnu, da cyklen vokser med dit barn, via nemme indstillinger på cyklen. 

Pris: GOD: Cyklen står de fleste steder til knap 2.000,-  Jeg synes personligt, at det er en smule dyrt, men når jeg ser Elijas’ ansigt, når han sætter sig op på den, er det næsten alle pengene vær.!

Kvalitet: MEGET GOD, Kvaliteten virker til at være i top. Den virker super holdbar og kan holde til at blive foldet sammen og slået ud igen og køre på ujævn underlag. 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Grundig Ring Light fra Randomshop