Test af Modtryk – Det Stille vidne af Lisa Bjerre og Susan Casserfelt – Testfamilien
TEST af Muud Shopper XL

Test af Modtryk – Det Stille vidne af Lisa Bjerre og Susan Casserfelt

Flere af vores testere har testet krimien Det stille vidne af Lisa Bjerre & Susan Casserfelt fra forlaget Modtryk. 

Katrine fortæller:

Endnu en gang har jeg fået lov til at teste en krimi fra forlaget Modtryk. 

Modtryk er et selvstændigt forlag, hvor der er fokus på den gode skønlitteratur, ikke mindst krimien, som de har et stort bankende hjerte for. Jeg er også blevet helt vild med krimier og har testen endnu en ny svensk krimi, som udkom i januar 2022 af forfatterne Lisa Bjerre og Susan Casserfelt. Det er den første roman, som de skriver sammen. Susan Casserfelt er forfatter, hvor Lisa Bjerre er en erfaren journalist. 

Det stille vidne er første bog i Linje 17 serien. Den foregår i en stockholmsk forstad. Vi bliver hurtigt bliver præsenteret for 13-årige Eddie, som bor med sin mor, lillesøster og sin bror, der er bandemedlem. Der er skyderier i den lejlighed, hvor Eddie bor, og offeret er en ung kvinde uden kriminel baggrund. 

Vi følger politifolkene Lina Kruse og Jack Karlberg, som hver dag skal balancere i forstaden Bagarmossen med indbyggere af mange nationaliteter og store sociale skel. 

De er begge overbeviste om, at Eddie var vidne til drabet, men hvordan får de ham til at have så meget tillid til dem, at han vil tale?

Det er en virkelig højaktuel spændingsroman. Forfatterne har lavet en grundig research, og romanen går bag om mediernes dækning af bandekrig og ghettoproblemer og fortæller en menneskelig historie om loyalitet og social udsathed.

Persongalleriet i Det stille vidne er virkelig spændende og troværdigt. Den er meget menneskelig og viser personernes op og nedture. Bl.a. om deres kærlighedsliv, arbejdsliv, familieliv mm. 

En virkelig spændende krimi, i højt tempo, med hurtige skift og høj spændingsfaktor. Det stille vidne er særdeles dramatisk og stærk realistisk fortælling, som er troværdigt fortalt om en tragisk virkelighed. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vurderingen bliver i dette tilfælde: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en aktuel, spændende og intens krimi med et virkelig spændende persongalleri. Jeg har været fanget fra start. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Det stille vidne fra forlaget Modtryk er virkelig god kvalitet.

Pris: GOD – Prisen er rigtig fin. Det er en helt ny bog, som er udkommet i januar 2022

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er virkelig i god kvalitet, en spændende handling, med dybdegående personkarakteristikker, hvilket gør læseoplevelsen fantastisk.


Ingelise fortæller:

En rigtig god krimi, som både er fængslende og meget rørende. Den foregår i en stockholmsk forstad, Baggarmossen, hvor der bor indbyggere af mange nationaliteter og store sociale skel. Den er højaktuel, da den skildrer dagliglivet for de implicerede parter i bandekonflikter. 

Det er den første bog i en ny serie, og her drejer det sig især om Eddie på 13 år, der kommer i en ekstremt vanskelig situation, da han ender midt i et bandehelvede og i forvejen er i en sårbar familie. Det griber én om hjertet at læse om Eddies problemer, og man er fanget af håbet om, at han får hjælp og støtte til at komme godt videre, uden at han selv bliver draget ind i miljøet eller mister lysten til livet.

Vi følger også politifolkene Lina og Jack, som hver har deres at se til i forhold til familien, og som drages mod hinanden på ulige vilkår. 

Mange forskellige personer og skæbner skildres i bogen, som absolut kan anbefales, og jeg vil glæde mig til næste bog i LINIE 17-serien.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – når man er krimielsker og sætter pris på en både spændende og bevægende krimi

Holdbarhed: MEGET GOD – vil altid være aktuel

Pris: GOD – 199.95 kr. er en god pris for denne spændende krimi

Kvalitet: MEGET GOD – altid godt med hardback


Sahra fortæller:

Jeg har den seneste måneds tid været i gang med denne super spændende svenske krimi, som handler om bandemiljøet i Stockholm. I bogen følger man flere forskellige karakterer, og der skiftes hele tiden imellem, hvis synspunkt man hører historien ud fra. Det fungerer rigtig godt på denne måde, da det gør, at man kommer tæt på alle personerne og føler, at man oplever det der sker set med deres øjne.

Historien skildrer en bandekonflikt, hvor man følger både politifolkene som skal opklare et mord samt de personer, der har været tæt på den unge kvinde som bliver myrdet. Den giver et tæt indblik i, hvordan bandemiljøet fungerer, og man kommer tæt på de personer/familiemedlemmer, som bliver fanget i en bandekonflikt, og som forsøger at gøre det rigtige for at slippe fri. Bogen er hele vejen igennem fyldt med spænding lige til sidste øjeblik. 

En anbefalelsesværdig bog som er skrevet af dygtige forfattere, som uden tvivl ved hvad de laver. Jeg glæder mg til at kunne læse de andre bøger i serien Linje 17.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En meget spændende svensk krimi, som helt sikkert er værd at læse og som jeg ser frem til at kunne følge med videre på i Linje 17 serien. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er med hardback omslag, og den er med en smuk forside, som giver lyst til at man skal læse den. Den har en holdbarhed som er lang. 

Pris: MEGET GOD – En glimrende bog til kun 169,95 kr. Det må siges at være en meget fair og billig pris, sammenlignet med andre i dens kategori. 

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er spændende og godt skildret. Den er opbygget på en måde som gør den spændende lige til sidste side. Det er en svensk krimi i en helt særlig kvalitet skrevet af nogle enormt dygtige og erfarne forfattere på netop krimi-området. Dette bærer bogen også i høj grad præg af. 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Muud Shopper XL