TEST af Klarborg julepynt 2022 – Testfamilien
TEST af Profeten og Idioten fra Forlaget Modtryk

TEST af Klarborg julepynt 2022

Flere af vores testere har testet juledug, nisser og pynt fra Klarborg. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Mette har testet julepynt fra Klarborg.

Mette fortæller:

Julen kom tidligt til Næstved i år. Jeg har nemlig været heldig at modtage nogle Klarborg nyheder, heriblandt deres nye Jacquard julehygge dug i Oeko-tex Standard 100, 70% polyester og 30% bomuld. Dugen fås i 3 farver og i 3 forskellige størrelser. Den dug,jeg har modtaget, er i en flot grøn farve og i størrelsen 140×270 cm. Dugen har desuden et fint juleprint med grene og julehjerter på, som giver den et eksklusivt look.

Dugen kan vaskes på 40 grader og kan stryges ved lav varme. Dugens materiale gør, at den falder flot ned af siderne, og derfor ikke er i vejen om bordet. Desuden gør materialet, at dugen er smuds-og vandafvisende. Den er en utrolig smuk dug, som kan virkelig skabe stil og hygge rundt om et hvert julebord.

Derudover har jeg modtaget nisserne Harald og Maren, som er det klassiske årspar for 2022, samt 2022 nisserikker og 2 søde baby pingviner Futte og Gumbi.

Klarborg nisserne er kendt for deres fine og søde udtryk, og så er de alle håndmalet og skabt i special-keramik. Det gør, at kvaliteten er 100% i orden, og både nisser, pingviner og nisserikker emmer også af luksus og hygge.
En god detalje er beskrivelsen på nisserne, så de føles helt livlige. F.eks står der om årsparret, at “Harald er flittig og slider flere par nissestrømper op om året, så derfor er Maren ved at strikke nogle nye til ham.”

Pingvinerne er et hyggeligt input til alle nisserne, og måske de kunne være med til at skabe et helt jule landskab?
Som noget nyt har nisserikkerne fået skrevet årstal bagpå. Det synes jeg er en rigtig god detalje.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Nisserne er hyggelige, søde og pynter i et hvert hjem og tilføjer lidt luksus til ordet “julepynt”.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Klarborg julepynt holder MANGE år efter år. Jeg har nisser tilbage fra 2006, og alle er fine i farverne stadig, og malingen skaller heller ikke af.

Pris: GOD. Jeg synes Klarborg generelt har rigtig fine og fair priser. Dugen koster mellem 399-599 kr alt efter størrelse, nisserikker 2022 og babypingvinerne koster 169 og 179 kr/sættet, og årsnissepar 2022 koster 399 kr.


Vores tester Katharina har også testet Klarborg nisser.

Jeg har være SÅ mega heldig at få lov til at teste de nye årsnissepar Harald og Maren 2022, Nisserikker 2022 og babypingvinerne Futte og Gumbi.

Så blev det endelig jul igen – en tid på året jeg holder meget af og intet bedre end at finde alle Klarborg nisserne frem, så de kan pynte fint i hjemmet. Jeg har efterhånden en del i min samling, som de fleste andre danskere og hvert år glæder jeg mig til, hvilke nyheder Klarborg kommer ud med.

I år er det simpelthen det sødeste årsnissepar, hvor Harald sidder med hul i sin ene sok og storetåen kigger frem, alt imens Maren er så sød, at strikke ham et nyt sæt sokker. Et årsnissepar som stråler af hjertevarme, omsorg, kreativitet og glæde. Parret passer godt ind her hos, da jeg elsker at strikke selv, og det fine par har fået plads i mit vitrineskab, sammen med julestellet.

Klarborg designer hver enkelt lille nisse med hjertet, og der er tænkt på hver en lille detalje. De er tidsløse og spreder glæde i juletiden. Hver lille nisse har deres egen historie, og går man ind på Etly Klarborg hjemmesiden, kan man læse historien bag hver nisse.

Udover de fine nisser, findes der også små snemænd, julebukke og andet tilbehør i form af juletræer, pakker osv. Men det sødeste jeg længe har set, er de her små babypingviner Futte og Gumbi. Jeg laver hvert år et nisselandskab, hvor jeg har et spejl liggende i sneen, som skal forestille en frossen sø. Her skal Futte og Gumbi helt sikkert have plads, for sammen med mine andre pingviner er der plads til Futtes eventyr og en doven Gumbi.

Vi har også testet de små nisserikker, og de er faktisk de første i min samling, men det skal der laves om på. Indtil vi får juletræ, har jeg hængt dem på min lysestage, hvor de hænger så fint, men når juletræet er oppe, skal de selvfølgelig have en plads på træet.

Bagpå står årstallet, som jeg synes er rigtig smart, så man kan se, hvornår nisserikkerne er fra. Jeg må på jagt efter nisserikker fra 2014 og 2017, hvor mine to piger er født, så de også kan få dem i deres egen nisse samling. Når de flytter hjemmefra, får de hver især en kasse med nisser, som de har fået gennem deres barndom. Julen er for mig noget helt særligt med hygge, traditioner, familietid og en tid jeg altid selv synes er magisk. Det håber jeg på at kunne give videre til mine egne børn.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – julepynt er jo ikke nødvendigt, MEN i min optik er julen først helt ægte, når nisserne kommer frem. Det skaber bare en magisk og hyggelig stemning med de små røde buttede nisser. Jeg holder meget af min Klarborg samling.

Holdbarhed: GOD – man skal ikke lege eller kaste rundt med de små nisser, så går de i stykker. Men passer man godt på dem og putter dem ned i deres kasser, når julen er ovre, så kan de holde i mange mange år.

Pris: MEGET GOD – generelt synes jeg Klarborg-nisserne har en rigtig fin pris i forhold til design og kvalitet.

 


Pia fortæller:

Jeg elsker at pynte op i naturens farver, så den sandfarvede jule-dug passer perfekt ind i min stil.

Jeg var da heller ikke sen til at lave en prøve borddækning til både 1. søndag i advent samt juleaften.

Farven passer rigtig fint til både mit julestel samt min Bedstemors gamle tallerkner med guldkant, for ikke at glemme mine servietter som min Farmor har hæklet.

Dugen er minimalistisk med dens svage vævede motiv, som fremhæves ved at være en anelse lysere end resten af dugen.

Det vævede matte mønster skaber en virkelig fin kontrast til den blanke overflade.

Dugen er både eksklusiv og stilfuld i sit udtryk. Den er lidt ”tung”, hvilket får den til at ligge rigtig flot på bordet og falder pænt ned langs siderne. 

Dugen er nem at stryge, hvilket er et klart plus, da det er vigtigt for mig, at en dug er helt skarp og nystrøget, når jeg skal dække et fint bord.

Den har en smuds- og vandafvisende overfladebehandling, som gør den let at vedligeholde.

Dugen er Oeko-Tex Standard 100 certificeret, hvilket er din garanti for, at dugen er kontrolleret for indhold af sundhedsskadelige kemikalier, og lever op til de generelle sundhedskrav.

Ud over dug har jeg også testet nisserikker 2022 samt årsnisserne Harald og Maren, hvilket er perfekt, når man som jeg er ”bidt af en gal nisse” og slet ikke kan få for meget af julen.

De klassiske årsnisser findes i mange hjem og mange ønsker sig årsnisserne år efter år. De fleste som kender Klarborgs årsnisser, er vist ligesom jeg, altid spændte på, hvad årets nissepar mon er for nogle.

Jeg elsker, at Klarborg nisser alle har en historie. Det gør, at man næsten altid tænker på en nogle man har kær, når man læser historierne.

Historien om Maren og Harald, som er årsnisserne 2022, får mig i den grad til at mindes min store datters Farmor og Bedstefar.

”Maren er en meget omsorgsfuld og hjælpsom nisse, som altid tænker på alle andre før sig selv. En nisse med et hjerte af guld. Hun elsker at strikke og med sine meget kreative evner, kan hun lave lidt af hvert til både store og små. Maren trives bedst, når der er styr på det hele” 

Harald er en meget hjælpsom, arbejdsom og hyggelig nisse. Han slider let flere par nissestrømper op om året, da han sjældent sidder stille. Han elsker at fjolle rundt og lave narrestreger. Og når nissefamilien er samlet, har han det især godt.

Den ene Nisserik er indhyllet i hvide snebolde mens den anden titter op fra en gave.

Jeg har i forvejen rigtig meget julepynt fra Etly Klarborg, men dette er mine første nisserikker.

Nisserikkerne er rigtig søde. De har en lille snor, så de kan hænge på juletræet, en troldegren, juledekoration eller hvor fantasien finder hen. Jeg har hængt mine på nogle grangrene – dog finder de måske hen på juletræet, når det skal pyntes 😊

De to små frække dunede babypingviner Pingo og Pjevs elsker sne og frost. De leger og hopper rundt i sneen dagen lang. Først når solen går ned, falder de til ro og tager sig en lang lur.

Klarborg-nissernes hyggelige historie nissemor Etly Klarborg åbnede sin butik for første gang i 1986, og det betyder, at hun i mere end 30 år har solgt og designet de flotte og buttede Klarborgnisser. Etly Klarborg finder inspiration i den gamle danske jul, som omkranser hygge, kærlighed, respekt, leg og fantasi.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En juledug bruger man selvfølgelig ikke hele året, men dugens minimalistiske design gør, at man ikke bliver træt af at se på den, og derfor vil bruge dugen mange år frem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Dugens smuds- og vandafvisende overfladebehandling gør, at den ikke tager så meget imod pletter.

Pris: GOD – Ikke den billigste juledug på markedet, men bestemt heller ikke den dyreste.  

Kvalitet: MEGET GOD – Dugen er kraftig og virker som en virkelig kvalitets dug.

 


Mie fortæller:

Jeg har testet det fine og klassiske julepynt fra Etly Klarborg bestående af årets nissepar 2022, årets nisserikker 2022, babypingviner og en juledug.

Etly Klarborgs nisser og design vil altid minde mig om den varme, traditionelle danske jul, da min egen mormor har samlet på nisserne, siden jeg var helt lille. Og for mig er der ingen dansk jul uden vores kære nisser. Jeg elsker konceptet med, at man kan samle på nisserne gennem årene, da der udkommer et nyt nissepar og nisserikker hvert år.

Jeg er vild med den flotte røde jaquard dug, som igen giver stemningen af dansk jul med danske flag og dansk julepynt på som motiver. Dog skal man være opmærksom, om der kan være nogle fejl i syningen. Der er lidt fejl på min dug, men ikke noget man lægger mærke til heldigvis. Derudover var jeg blevet så glad for dugen, at jeg ikke ville af med den trods alt.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Personligt synes jeg, at Etly Klarborgs design er traditionelt og moderne på samme tid og pynter i ethvert hjem. Derudover er nytteværdien for mig at se meget høj, da man kan samle på nisser år for år.

Holdbordhed: MEGET GOD – Etly Klarborgs pynt kan holde så længe, man har lyst til at se på, da kvaliteten og materialet er i top, og det kan nemt rengøres.

Pris: GOD – Den samlede pris for de fire produkter, jeg har modtaget, er omkring 1.220 kr. Jeg synes, det er en god og fair pris for det design og den holdbarhed, man får.

Kvalitet: MEGET GOD – Produkterne er lavet i gode materiale, hvilket afspejles i det flotte design og de fine detaljer.


Vores tester Maria har testet julepakke fra Etly Klarborg.

Maria fortæller:

Vi har været så heldige at modtage lækre produkter fra Etly Klarborgs nye sortiment. Deres nisser er så fine, og pingvinerne går så godt sammen med dem. 

Jeg har testet:

  • Årsnisseparret 2022 Harald og Maren 400kr.
  • Nisserikker 2022 170kr.
  • Babypingviner Futte og Gumbi 150kr.
  • Julehygge Jacguard dug i rød 400kr.

Når det er jul, så skal nisserne frem – det gælder naturligvis også årsnisserne fra Klarborg. Harald og Maren spreder en skøn julestemning sammen med dine øvrige julenisser.

De to babypingviner fra Klarborg samlingen giver et nuttet udtryk i juledekorationen. Futte og Gumbi passer så fint sammen med den øvrige Klarborg serie.

Etly Klarborgs 2022 nisserikker er årets julepynt til juletræet. Den ene er tildækket af en stor snebold, mens den anden lurer fra en gaverne, som står klar på juleslæden.

 

Juledugen har en varm rød farve og giver et eksklusivt look, og den har også de fineste broderet/vævet jule motiver.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD

Efter min menig i must i et hvert hjem til jul.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD 

Dugen holder rigtig godt, også efter en vask.

Kvaliteten er rigtig lækker, både figurer og dugen har de fineste farver.

Pris: GOD 

Priserne er meget rimelige, og det er meget man får for pengene, f.eks. Årsnisseparret, 2 nisser i en æske til blot 400kr.

Kvalitet: MEGET GOD 

Rigtig lækker kvalitet. Alle produkter lever meget op til forventningerne herhjemme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Profeten og Idioten fra Forlaget Modtryk