TEST af Gonge Evighedskarrusel fra Legeakademiet.dk – Testfamilien
LÅGE 11 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST af Gonge Evighedskarrusel fra Legeakademiet.dk

Vores tester Janie har testet Gonge Evighedskarrusel fra Legeakademiet.dk.

Janie fortæller:

Først vil jeg gerne lige sige, at Legeakademiet er et fantastisk univers til børn. Der kan købes legetøj, men også hjælpemidler samt redskaber til børn som har særlige behov. Der er alt fra bittesmå legesager til 10,- til større ting som f.eks. en legeplads af træ og skummøbler til flere tusinde kroner.

Mangler man noget til sit barn, er det altså stedet ,hvor man kan finde det.

Vi har fået lov til at teste en evighedskarrusel af mærket Gonge.

Evighedskarruselen leveres samlet og skal blot tages ud af en papkasse, så er den klar til at blive brugt – det var virkelig rart.

Karrusellen har et kraftigt orange plastsæde med har tykke kanter, som gør det nemt at holde fast mens den drejer rundt. Der skal ikke meget til ,at den drejer rundt af sig selv og finder man ud af, hvordan man balancerer rigtigt på den, så kan man få rigtig meget fart på.

Sædet er monteret på en stål ramme med gummiklodser under, så den ridser altså ikke gulvet, når den bruges, eller hvis man skal skubbe den rundt.

Begge vores drenge har været stor forbrugere af karrusellen, og særligt Niklas bruger den dagligt.

Niklas har autisme og ADHD og har desværre meget kropslig uro. 

I disse vintertider, hvor man automatisk er mere indenfor, er det tydeligt at mærke ,at han ikke får brugt sin krop lige så meget som om sommeren, og her er karrusellen helt genial!

Han tager en tur på den, når der er uro i kroppen eller han trænger til at røre sig. 

Det er ikke lang tid ,der skal snurres rundt, før der er ro i kroppen.

Lasse på 12 år tager næsten altid en tur på den, når han kommer hjem fra skole og inden sengetid – så er der mere ro i hans system, siger han. Han kan bedre koncentrere sig om at spise, og det er blevet lettere at falde i søvn.

Lasse synes også, det er sjovt at lave tricks på karrusellen, så han snurrer rundt på den, mens han ligger på maven med udstrakt krop, men også på ryggen.

Karrusellen indbyder også til fælles leg, hvor den ene sidder på karrusellen, og så hjælper den anden med at dreje rundt, så der kan komme rigtig meget fart på.

En anden fordel ved karrusellen er, at den styrker labyrintsansen, kropsbevidsthed, sansemotorik, koncentration, muskler og balance.
Labyrintsansen er en af vores 3 primære sanser, og den hjælper os med at fortælle, hvor vores hoved er i forhold til kroppens retning, så hjernen kan justere kroppens muskler i forhold til balance. 

Det er f.eks. årsagen til, at når man bliver voksen, at de fleste af os bliver hurtigt svimmel, hvis vi drejer rundt eller ser noget dreje rundt eller har dårlig balance – det er fordi, vi aldrig stimulerer labyrintsansen ved at dreje rundt.

Vi har været og er virkelig glade for evighedskarrusellen og er der noget jeg kommer frem til igen og igen, så er det, at jeg fortryder, at jeg ikke har købt den for længe siden! 🙂

Alle vores tests og anmeldelser på Testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Karrusellen bliver brugt dagligt af begge børn, og den kan bruge af børn op til 75 kg. Så det er altså i mange år, den kan bruges. Karrusellen kan bruges fra 3 år.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Kan den mon overhovedet gå i stykker? Det er uden tvivl et produkt af meget høj kvalitet, og det er man ikke i tvivl om, når man har den i hænderne, eller når den bliver brugt.

Pris: MEGET GOD –  Nu ved jeg, at der er andre evighedskarruseller på markedet, og prisen på dem er faktisk årsagen til, at jeg ikke har anskaffet mig en karrusel til hjemmet. Men prisen på denne karrusel fra Gonge er faktisk i et prisleje, hvor jeg synes, man virkelig får noget for pengene!

Den vejledende pris er: 1.199,-

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 11 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022