TEST af pusterørsdart, andedam mm. fra Scratch i samarbejde med Andemors Verden – Testfamilien
LÅGE 20 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST af pusterørsdart, andedam mm. fra Scratch i samarbejde med Andemors Verden

Flere af vores testere har testet forskellige produkter fra mærket Scratch, i samarbejde med Andemors Verden. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Mette har sammen med datteren Vigga på 5 år testet legetøj fra mærket Scratch, fra Andemors verden. Mette fortæller:

Vigga har modtaget fiske ænder spil, propel dart, magnetisk dart og 3 i 1 spil med fiskespil, domino og huskespil.
Fælles for alle produkterne er, at det er i fine farver og med børnevenlige motiver.

Propel dart og magnetisk dart er lidt samme “type” spil, hvor man kaster med noget og skal ramme en skive, som i disse spil er magnetiske. Det gør spillet meget mere børnevenligt og ikke farligt som almindelige dartpile. Vigga har klart været gladest for propel dart med den fine påfugl. Det er meget nemt at få propellerne til at sidde fast, når man kaster. Det kan bruges både, når det ligger på gulvet, og når det hænger.

Derudover er det rigtig smart, at det “klistrer sammen” med propellerne indeni, så det kan foldes sammen og bliver samlet. På den måde er det lige til at tage under armen og med på tur.

Magnetisk dart er rigtig sjovt, og man kan bruge masser af tid på at forsøge at ramme de højeste tal på skiven. Selv som voksen er det sjovt, og teenageren i huset har da også skullet prøve. Der er magnet i enden, og så er der i alt 6 “pile” i 2 farver, så man kan konkurrere imod hinanden. Og når man er blevet god til den ene side, så vender man bare skiven, og så er der et nyt enhjørningmotiv på den anden side. Virkelig fint.

Fiske ænder spillet er hyggeligt, og man bliver lidt nostalgisk, når man sidder med fiskestangen i hænderne forsøger at fange ænder.
Vi prøvede at putte ænderne i vand og fiske, men det var svært for Vigga at fange dem. Både pga. de bevæger sig, men også fordi det er en krog, der skal fange ænderne og ikke en magnet. Jeg er lidt i tvivl om ænderne har godt af at komme i vand, hvilket jeg tænker de burde kunne tåle. Men det lyder som om noget vand bliver inde i anden. Det er ikke så godt i forhold til at samle mug.

3 i 1 spillet er virkelig fint, både motiver og farver er så skønne. Det er også genialt at alle 3 spil kan være i en æske og dermed fylder mindre i skabet. Her går det magnetiske igen, hvor fiskespillet er med magnet på brikkerne og stængerne. Vigga kan ikke forstå domino, så det har vi ikke spillet. Huskespillet er altid sjovt – jeg synes dog det kan være lidt svært, at skille alle sommerfuglene fra hinanden. Men så er det geniale med huskespil jo, at man bare kan spille med mindre antal stik, så det bliver mere overskueligt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:
Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Jeg tænker især de 2 magnetiske dart spil er oplagte advents/julegaver idéer. De er så sjove for nærmest alle aldre.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Alle tingene har holdt og uden brugsspor i testperioden. Jeg tænker Scratch er kommet for at blive. Det er i hvert fald et mærke, jeg vil holde øje med fremover.

Pris: MEGET GOD. Priserne er yderst fair. Fiske ænder 249 kr, Propel dart 269 kr , magnetisk dart 249 kr, 3 i 1 spillet kan jeg dog ikke Google mig en pris til.


Vores tester Lea har sammen med sine to børn testet legetøj fra SCRATCH igennem Andemors Verden.

Lea fortæller:

Min første tanke var: Sikken en pakke, men masser af virkelig fede produkter, og begge børn fandt hurtigt en ting fra kassen. 

Lillesøster på 5 år, kastede sin kærlighed over ænderne, som skal fanges med fiskestang, umiddelbart ikke verdens nemmeste leg for en med korte arme, men hun gjorde et godt forsøg. 

De kan bruges i vand, fordi de har modvægt i bunden, men vi har indtil videre leget med dem på bordet, og faktisk synes jeg, det er svært nok at fange dem der. Vi har skrevet tal under bunden, så vi kan bruge dem til at finde på små regnestykker, og så har vi faktisk også brugt dem et par gange ved uenighed om, hvilken film vi skulle se, så kunne tallet under anden fortælle, hvilken film vi skulle se, så de her små ænder kan hurtigt blive en del af hverdagen og er nærmest blevet uundværlig i vores.

Storbror kastede kærligheden på pusterørene, satte dinosaurerne op og pustede dem ned, og så gik der lidt sport i at se, hvor langt man kunne puste sådan en pil afsted.

Propeldart var muligvis min favorit i kassen, fordi at det var så fin en fællesleg og hurtigt skulle de have papir, så de kunne regne sammen, hvem der ramte hvilke tal, og er der noget mere fantastisk end, når ens børn leger sammen i ro og orden.

Nytteværdi: MEGET GOD, små hurtige lege. Gode at have til, når der kommer venner på besøg, og ungerne har lidt svært ved selv at starte en leg.

Holdbarhed: GOD, alle legene kan bruges fra helt små og op, de rammer i hvert fald godt hos min datter på 5 år og min dreng på 8 år.

Pris: GOD, fair priser for gode produkter.

Kvalitet: MEGET GOD, det er legetøj som kan holde lang tid, produkterne virker holdbare, og propeldart med magneten synes jeg især er ret lækker kvalitet og gennemført materiale.


Janie fortæller:

Vi har testet legetøj fra mærket Scratch, som kan købes hos Andemors Verden.

Scratch udvikler og laver legetøj som fokuserer på glæden ved legetøj og fælles for alt legetøjet er de flotte farver, udvikling af motorikken samt bevægelse under leg.

Vi har fået lov at teste deres ”fisk ænder”, ”pusterørsdart” samt ”kastespil med propel”.

Da vores drenge er i alderen 7 og 12 år, var fisk ænder spillet ikke af den største interesse. Så vi inviterede min bror og hans kæreste forbi da de har små børn, og deres pige på 3 år var helt opslugt af at lege med fiskestangen og ænderne.

Fiskestangen er af træ med en snor og en krog for enden af snoren. En lille detalje på krogen er, at den er bøjet rundt, så den ikke river fast eller er ”farlig”.

Ænderne er tunge i bunden, og man kan derfor have dem med i badet, hvor de uden problemer vil flyde med den rigtige retning øverst.

Pusterørsdart er et kæmpe hit herhjemme, og det er virkelig blevet leget med, både af voksne og børn.

I kassen medfølger der et pusterør af plastik samt 3 dartpile med sugekopper for enden. Derudover er der nogle målskiver af tykt pap med forskellige point på, som man kan skyde efter.

Drengene fandt dog hurtigt andre ting, som dartpilene kunne sidde fast på – såsom vores terassedør.

Vi tegnede en målskive på ruden med en whiteboard tusch, og så var det pludselig rigtig sjovt at konkurrere mod hinanden i en ægte pusterørsdart duel.

Den sidste ting vi har testet er kastespillet med propel.

De to gribeskiver er magnetiske og sidder på hånden med velcro. Selve propellen er også magnetisk, så den kan sidde fast på gribeskiverne.

Drengene har været rigtig glade for kastespillet, og det er nemt at finde ud af i alle aldre. Vi er meget positive over den magnetiske del i kastespillet, da vi frygtede at propellen ville have svært ved at sidde fast. Det var der overhovedet ingen problemer med. Den gør heller ikke ondt at blive ramt af. Alletiders fysisk aktivitet i haven hvis der lige skal brændes lidt energi af.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Legetøj som er af god kvalitet og som opfordrer til fysisk aktivitet samtidig med at motorikken bliver styrket er jo legetøj alle børn har gavn af!

Holdbarhed: MEGET GOD – Legetøjet er blevet leget med igen og igen, og det viser ingen tegn på slid, eller at det går i stykker. 

Pris: GOD – Fisk ænder koster 249,95,- Pusterørsdart koster 149,95,- Kastespillet koster 199,95,-

Umiddelbart er prisen lidt til den høje ende, men samtidig får du noget legetøj af høj kvalitet. 

Kvalitet: MEGET GOD – Scratch legetøjet er af virkelig høj kvalitet. Du kan mærke det med det samme, du får det i hænderne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 20 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022