TEST for Amvina – Doona Liki Trike S5 – Testfamilien
LÅGE 24 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022

TEST for Amvina – Doona Liki Trike S5

To af vores testere har  testet Doona Liki Trike S5 trehjulet cykel for Amvina.se. Det er en kompakt og sammenklappelig cykel, som vokser med barnet fra 10 mdr. til 3 år. 


Nanna fortæller:

Vi har tidligere testet Doonas autostol med hjul, som til dato er den bedste baby-gadget, vi har eget! Derfor var forventningerne til Doona Liki høje. 

Det første, der slog min mand og jeg, da vi samlede cyklen var: kvalitet! Stellet virker robust, hjulene gode, og så er der lækre greb i træ på styret. 

Cyklen samles og klappes op med et snuptag. Der medfølger en rygsæk, som cyklen kan lægges i, hvis man f.eks. skal på ferie og vil bruge cyklen gennem lufthavnen og helt med ud til flyvemaskinen uden at tjekke den ind – vildt smart! 

Lige nu bruger Noah den første indstilling, hvor pedalerne sidder fast som fodstøtter og dermed ikke drejer rundt. Det er lidt svært at få hans fødder til at sidde fast i dem, men han kan ikke nå ned til jorden alligevel. Derudover er der en sele og en bøjle, så han sidder godt og sikkert. Cyklen styres af den, der skubber. 

Den fungerer egentlig som en klapvogn i den første indstilling. Noah synes, det er ret fedt at blive skubbet rundt på den måde. 😊 I anden indstilling (18-24 mdr.) fjernes bøjlen, så barnet er med til at styre. I tredje indstilling (24-30 mdr.) sættes pedalerne på som rigtige pedaler og i fjerde indstilling (30-36 mdr.) fjernes sele og styrepind, så barnet har en rigtig trehjulet cykel. 

Cyklen er ikke en ”skovturscykel” eller til andet kuperet terræn, men til kørsel i byen eller på indkøb er den rigtig god! 

Doonas autostol blev virkelig til en ”NEED to have”. Den var uundværlig! Denne Liki cykel er virkelig fed, men nok mere en ”NICE to have”, hvilket også er fedt 😊 Jeg er sikker på, at Noah bliver rigtig glad for at blive skubbet/selv køre rundt på den – det er virkelig en fed og smart cykel! 😊 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Cyklen er et smart og sjovt alternativ til klapvognen på de korte ture.

Kvalitet: MEGET GOD – Doonas produkter emmer af kvalitet!

Pris: MIDDEL – Cyklen er virkelig smart og nice to have, men den er også i den dyre ende. Den kan købes for 3.299 kr. Modellerne S1 og S3 fås fra 1.999 kr. 


 

Lene fortæller:

Vores tvillinger har været så heldige at få lov til at teste en Liki Trike S1 trehjulet. Da vores datter ikke er så meget for fart, overtog vores tvillingedreng Elliot straks projektet, og glæden var stor, da kassen blev båret ind i huset. Til min store overraskelse var den nærmest allerede samlet og kunne med et tryk foldes ud og tages i brug. 

Og fra dag et har den bragt glæde i hjemmet. Hver gang Elliot har set den, har han lige skulle have en lille tur. Liki Trike S1 cyklen er et genialt produkt, hvis du spørger mig, da den vokser med barnet. Ja faktisk kan den bruges allerede fra barnet er 10 måneder gammel. Da vores tvillinger snart bliver 2 år, har vi sprunget den første indstilling over, som er til børn fra 10-18 måneder. Der står også udførligt, hvad der skal bruges af dele i denne fase, hvilket giver mig som forælder en kæmpe sikkerhed. 

 

Den næste indstilling er fra 18-24 måneder, som er den vi bruger. Her har barnet ikke selv lært at cykle, hvorfor cyklen i stedet styres med et håndtag, der monteres bag på cyklen. Pedalerne er monteret væk fra hjulet, og dermed låst for barnet. I stedet hviler barnets fødder på pedalerne. De sidste to indstillinger er 24-30 måneder og indstilling 4 er til børn, der er 30-36 måneder. 

Som om det ikke var nok, så vejer den kun 6,7 kg, så den kan også gå igennem som en håndbagage, hvis man skal ud og flyve. Vi har ikke prøvet at have den med i fly (endnu), men valgte istedet en dag og pakke den sammen og tage den med i skoven, hvor den også vakte stor begejstring. Her kunne far skubbe, mens Elliot havde fuld udsigt over naturen. Derudover medfølger der et håndtag, som er et kæmpe plus, da jeg kan skubbe ham, samt have Ella på maven i en bærersele (som vi også har testet, læs anden anmeldelse). Eller som den bruges til herhjemme, at Ella kan skubbe sin bror rundt. Det kan hun nemlig nemt, da håndtaget kan justeres i højden. 

Vi bor meget tæt på strand og vand, og jeg kan slet ikke vente til sommer, hvor vi kan tage den med rundt. Det vil spare os for at skulle bære to børn 🙂 Der medfølger en lille pose med lynlås og skulderstroppe, så den nemt kan puttes i efter leg og transporteres fra A til B. Apropos sommer, så kommer cyklen med en kaleche som nemt kan af og påmonteres. Den sørger for at skærme ungerne for solens UV-stråler. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET god. Cyklen har allerede vakt meget glæde til trods for, at vi kun har haft den i en måned. At den vokser med barnet er intet mindre end genialt og gør, at det er en cykel som kan bruges i mange år og give glæde i lang tid. Da den ikke fylder noget, er den nem at have med alle steder og kan bruges indenfor såvel som udenfor.. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Cyklen er lavet af virkelig kvalitetsmateriale fiberforstærket polymer, stellet er af rustfrit aluminum og har nogle slidstærke dæk. En cykel der nemt vil kunne gå i arv. 

Pris: GOD. Prisen ligger fra 2.100 kr,  hvilket er til den høje ende, synes jeg, hvis man sammenligner med andre tre hjulede. Men når det er sagt, så synes jeg, at det, at den er foldbar og har så mange andre fede funktioner, som gør at den nemt kan tages med alle steder, opvejer meget for den lidt højere pris. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 24 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2022