TEST af Alvilda letlæsnings pakke Ninja Kid og Amulet – Testfamilien
TEST af Grundig Ring light 80led fra Randomshop.dk

TEST af Alvilda letlæsnings pakke Ninja Kid og Amulet

Anne-Louise har sammen med hendes datter Silje Karoline på 8 år testet bogserierne Amulet og Ninja Kid fra Forlaget Alvilda, som begge er henvendt til drenge og piger i alderen 8+. 

Anne Louise fortæller:

Vi har testet bøgerne “Amulet: Stenens Vogter” og “Ninja Kid”. Silje elsker at læse, så da bøgerne kom var begejstringen stor. Der gik ikke mange minutter før Silje gav sig i kast med Amulet bogen og straks var hun fanget af handlingen og de smukke illustrationer.

Amulet: Stenens vogter
Amulet er en spændingsfantasyserie til piger og drenge fra ca. 8-10 år skrevet af Kazu Kibuishi. Handlingen er utroligt stærk, eventyrlig og dramatisk, hvilket fastholder barnet / den nye læser i læsningen, da den er svær at lægge fra sig igen. Bøgerne har været nr. 1 på New York Times bestseller-liste.
Handlingen:
To søskende er på rejse gennem en fantastisk og farlig verden … Navin og Emily flytter ind i et mystisk, gammelt hus med deres mor. De opdager hurtigt, at huset er fuld af hemmeligheder. Da et monster bortfører moderen gennem en magisk dør i kælderen, drager de to søskende af sted for at redde hende – og havner i en fantastisk verden befolket af onde elvere, hjælpsomme robotter, synske træer og talende dyr …
Amulet: Stenens Vogter er første bog i serien som indeholder 8 bind. Den indeholder en del svære ord, men pga. de flotte illustrationer, kan læseren sagtens forstå handlingen.
Vi aftalte med Silje at hun skulle sige til, hvis der var ord hun ikke forstod, så vi kunne hjælpe hende og ellers skrev hun dem ned, så vi senere kunne snakke om ordets betydning. Det har været med til at udvide hendes ordforråd. I bogen er der også gjort meget brug af bindestreg i taleboblerne, hvilket også har været en god læring for hende. Det er første gang Silje læser tegneserier, som denne er, så hun skulle også lige lære, hvilken rækkefølge, der skal læses, og at ikke kun ordene, men også illustrationerne er super vigtige i denne type læsning.
Bogen starter direkte og meget dramatisk, og indenfor de første sider er der drama. Silje var fastholdt i læsningen med det samme, og vi kunne ikke drive hende i seng. Den første bog på knap 200 sider var derfor læst indenfor halvandet døgn! Resten af serien blev bestilt hjem, og alle 8 bøger i serien er slugt på ingen tid!
Ninja Kid – fra nørd til Ninja: 
Ninja Kid er en utroligt god og sjov bog. Den handler om Nelson, som er en nørd. Han er kikset og klodset … en kæmpe KATASTROFE! Men da han vågner på sin 10-års fødselsdag, opdager han, at han er NINJA! DEN SIDSTE NINJA I VERDEN! Men Nelson kan ikke engang tage sine underbukser ordenligt på, så det der med at REDDE VERDEN er ikke lige ham … også selvom han har fået superkræfter.
Silje blev vildt grebet af Amulet serien, så derfor kom Ninja Kid først lidt i baggrunden. Dog fandt hun også tid til Ninja Kid, som hun virkelig også synes er god og sjov. Bogen henvender sig også til de 8-10 årige.
Jeg elsker at se den glæde Silje har ved at læse bøger. Hun fordyber sig virkelig og bliver fanget af eventyret. I denne tid hvor skærm fylder meget, er jeg utroligt glad for, at en god bog stadig kan fange Silje og kan bruges til af koble af og komme helt ned i gear.
Begge bøger kan absolut anbefales – og særlig Amulet er virkelig en fantastisk serie.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD/GOD – Bøgerne er super gode og fængende. Barnet lærer mange nye ord og bliver bedre og hurtigere til at læse.

Pris: MEGET GOD:  Amulet koster 169 kr., og Ninja Kid koster 189 kr. Jeg synes, det er nogle fine priser for nogle super gode bøger.

Kvalitet: MEGET GOD – Gode bøger der kan læses igen og igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Grundig Ring light 80led fra Randomshop.dk