TEST af Mine første kager – Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Produkter fra Valsemøllen

TEST af Mine første kager – Forlaget Alvilda

Flere af vores testere har den seneste måned testet bogen “Mine første kager” skrevet af Mille fra Den store juniorbagedyst, fra Forlaget Alvilda. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn testet “Mine første kager” af Mille fra Den Store Bagedyst. Børnene elsker at være med i køkkenet, så de var straks igang med at finde deres favoritter, der skulle bages. Særligt Elin kunne slet ikke vente, så hun fik lov at bage de første kager fra bogen.

Bogen kom fint beklædt med silkepapir, det fineste krymmel samt forklæde med teksten “Mine første kager”.

Hvis man ikke ved hvem Mille er, så kan jeg fortælle, at hun hedder Mille Jensen og med hendes blot 15 år, er hun allerede kendt blandt børn og unge, som vinder af Den Store Juniorbagedyst. Mille har lavet denne fine bog med masser af trin for trin opskrifter, fine tegninger og smukke billeder. Mille gør det nemt for både nye og øvede bagere at følge med. I bogen finder man både klassiske bradepandekager, temakager til jul og fødselsdag, nemme småkager, skunfiduser, flødeboller og mange flere skønne ting. Bogen indeholder også lidt sværere opskrifter, for de mere øverede mesterbagere, og så er det bare at sige “Tre, to, en BAG!”, som er fast inventar i det populære program.

Elin startede med at sætte mærker på alle de kager hun ville bage – og endte med at vælge “Bamsehoveder”. Bamsehovederne består af en nem vandbakkelsesdej, som sprøjtes ud i små bamsehoveder. De hæver fint i ovnen, og så skal de pyntes med glasur og slik. Børnene var helt vilde med dem, og jeg tænker de er super gode til børnefødselsdage, da smagen er meget mild, og det faktisk mest er glasur og slik der smager.

Derudover skulle børnene også prøve kræfter med chokoladekagen, som i bogen er pyntet med den fineste smørcreme i mange farver og mønstre. De var alle med (minus den yngste, Bille) til at bage og pynte med stor fornøjelse. De var så stolte over resultatet og syntes selv, de havde bagt en kage, der var endnu smukkere end den i bogen. Succes!

Elin havde også et stort ønske om at bage “popcakes”, hvilket blev til de fineste små kager på pind.

Silje er lige blevet 9 år og havde en helt klar mening om, hvilke kager der skulle bages til hendes fødselsdag. Hun ville bl.a. gerne have, at vi skulle bage “solbærsnitter”, men med hindbærmarmelade i stedet for solbær, og “Oreo flødeboller” så vi fik handlet ind og kunne igen give os igang med bagningen.

Flødebollerne var virkelig et hit og ikke helt så svære at lave som frygtet.

Bogen er virkelig fin og indbyder børnene til at deltage i køkkenet og giver dem lyst til at være med til at udvælge, hvad der skal bages. En super fin bagebog, som burde være i alle hjem med børn. Den er et hit!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Det er en super god bagebog med fine og indbydende opskrifter, som børnene let kan tage del i. Der er meget læring i bagning med at læse opskriften, forstå den, måle af, veje osv.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Bogens kvalitet er super fin og flot. Den kan bruges igen og igen, da der er kager til alle begivenheder.

Pris: MEGET GOD. Den koster 199.95 kr., men er spottet helt ned til 145 kr. Super fin pris for en rigtig god bog.


 

Trine har sammen med sine børn på hhv. 6 og 7 år testet bogen: Mine første kager af Mille fra Juniorbagedysten. Det er fra forlaget Alvilda. 

Trine fortæller:

Der er blevet talt ned til den nye sæson af Juniorbagedysten herhjemme. Det er et stort samlingspunkt for hele familien og især vores datter er kæmpe fan og har set alle programmerne flere gange. Hun var ellevild, da hun åbnede pakken fra Alvilda, som bestod af bogen: Mine første kager, et fint forklæde og en dåse med pink og guldsprinkles/drys til pynt af kager. 

Der blev bladret og bladret i bogen, og der blev lagt planer for hvilke kager, der skulle bages, og hvordan de skulle pyntes. Der var MGP i tv lige efter vi modtog bogen, så Karla og Alfred måtte straks i køkkenet og lave kager. Bogen er meget børnevenlig og er helt sikkert skrevet til børn. Der er fine illustrationer af kagerne og en tydelig oversigt over de forskellige kager først i bogen. Ved hver opskrift står der beskrevet trin for trin, hvad der skal ske efter hvert trin. Der er også beskrevet præcis, hvilke bageredskaber, der skal anvendes. Den er således meget børnevenlig, og Karla på 7 år kan selv læse sig frem til, hvad hun skal måle og veje af. 

Udover ovenstående, så var det et kæmpe ønske fra Karlas side, at vi prøvede at lave pynt med farvet smørcreme. Vi skulle holde dobbelt fødselsdag for børnene og næsten alt på Karlas ønskeseddel bestod af tilbehør til kager. Hun fik således tyllesæt, tylleposer, bageredskaber, pyntesæt, røreskeer mm. Hun har nu fyldt hele sin sengeskuffe med bageting- og sager. Vi eksperimenterede med både chokoladekage og banankage og med forskellige slags smørcremer.  

Det sidste vi forsøgte os med, var de såkaldte cake pops. Der laver man ”nye” kager på en pind ud af kagerester og dypper dem i chokelade og evt noget pynt. De var lidt svære at lave, og de første blev knap så pæne, men vi blev hurtigt enige om, at vi gjorde vores bedste. Efter en tur i køleskabet, så blev de nemmere at ”styre”. Karla mente, at vi ”bare” skulle smide dem ud og lave en ny portion 🙂 Nogen har vist set lidt for meget bagedysten. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – den er jo ikke et must, men det med at have en fin bog med pæne og enkle illustrationer, som børnene selv kan bladre i, og som de kan lægge på bordet. 

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Selve bogen er en hardback, men siderne er griset lidt til allerede. Måske lidt tykkere sider kunne være en ide, men pyt med at der er lidt kagerester på siderne. Er det ikke sådan med en kogebog? 

Pris: GOD – den koster 160 kr, men er tit på tilbud. Men her får du 112 sider med gode og børnevenlige opskrifter.  


Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 7 år testet en bog fra forlaget Alvilda. Følgende bog er med i testen:

  • ”Mine første kager” af Mille Jensen

Forlaget Alvilda er stiftet i 2009 udgiver børne- og ungdomsbøger. Bøgerne er primært henvendt til aldersgruppen 0-18 år. En stor del af forlagets udgivelsesprogram er at have gode danske forfattere og illustratorer. 

”Mine første kager” er skrevet af Mille Jensen, som har medvirket i Juniorbagedysten. Hendes bagebog udkom i starten af 2023. Med ”Mine første kager” kan du bage de lækreste kager trin for trin og dertil ovenikøbet i børnehøjde.

Elliot Vergilius elsker at være med i køkkenet og holder meget af at se Bagedysten. Derfor var der stor begejstring, da vi modtog ”Mine første kager”. Elliot mente, at vi skulle i gang med det samme. 

Elliot synes virkelig, at det er en god opskriftsbog. Der er mange forskellige kager, som virkelig ser lækre ud. De er inddelt i sværhedsgrad, som er symboliseret med en kagerulle. Det gør det virkelig nemt for Elliot at kunne se, hvor svær opskriften er.

Der er fine billeder af alle kagerne. Opskrifterne står i punktform og med fine enkle beskrivelser for, hvad man skal.

Elliot Vergilius har bagt flere af kagerne og har selv kunne læse og udføre opskriften. Han har virkelig været stolt over de fine kager, han har fået lavet. Elliot Vergilius har en lang liste over, hvilken kager der er de næste han skal bage. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En rigtig fin opskriftsbog med kager for hele familien. Nemme opskrifter, men kager der både er flotte og har god smag. 

Holdbarhed: MEGET GOD – ”Mine første kager” er flot trykt, og derudover indeholder den mange gode opskrifter, som man helt sikkert vil bage igen og igen.  

Pris: MEGET GOD – Det er en rigtig god pris for en god opskriftsbog i børnehøjde.  

Kvalitet: MEGET GOD – Det er en bog i virkelig god kvalitet. 

 


Mine piger og jeg har testet Mine første kager af Mille fra Den store Bagedyst. Det har været RIGTIG sjovt, for vi bager utroligt meget – og har aldrig stået tilbage for en udfordring, når det kommer til kager.

Stemningen startede allerede ved ankomsten: Bogen var pakket fint ind i silkepapir, og der fulgte et forklæde og fantastisk flot krymmel med. Pigerne var totalt klar – og der blev sat så mange post its i kagebogen, at jeg fik helt sved på panden.

Det gav god mening at give dem frie tøjler: For bogen er nemlig børnevenlig. Derfor fik de både lov til at vælge og så vidt muligt også at slå tingene sammen selv (med lidt hjælp hist og her).

Vi har haft den vildeste kagefest: Der er både klassiske bradepandekager, temakager, skumfiduser, flødeboller og meget mere.

Sophia og Emma lavede selv cake pops. Det har jeg aldrig prøvet før, så det var ret modigt af dem at kaste sig ud i – men det blev jo bare så fint! Og lækkert. Faktisk så lækkert, at ALLE cake pops blev spist samme dag. Der meldte drengene sig gladeligt.

Selv far og min yngste søn, som virkelig hader ost, var helt i himlen over dem. Jeg fortalte naturligvis ingen af dem, at der var flødeost i…

Vi var også så heldige at skulle holde to gange fødselsdag den kommende weekend, hvor vi modtog bogen, så derfor blev der lavet både dannebrogslagkage med flag indeni og regnbue cupcakes til veninderne.

Det var altså nogle meget stolte piger, jeg havde – og jeg synes også, at bogen fik bevist sig selv gevaldigt. Der var ikke vildt meget brug for mig: Måske kun til at begrænse dem lidt i, hvor mange opskrifter vi altså reelt kunne nå.

Der er ingen tvivl om, at Mille fra Den store Bagedyst er dygtig. Der var også en del kager med et højt niveau, men jeg må sige, at der alligevel var muligt at smide dem sammen uden alt for meget voksenindblanding og uden at skulle ud og købe en masse nyt udstyr. Opskrifterne er lavet trin for trin med tips og tricks, fx lavede vi regnbue cupcakes ved hjælp af fryseposer, et tip, som vi fik fra bogen.

Sikke en dejlig bog at få lov til at prøve af.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Pigerne var helt vilde med de mange farverige og forskellige slags kager. De ville lave dem alle. Her er mange gode timer sammen i køkkenet – og garanti for imponerede gæster.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Der er mange gode opskrifter, som man kan tage frem igen og igen. Bogens kvalitet er også god som produkt. Den er super flot lavet med hårdt omslag og flotte, farverige sider og illustrationer på alle sider.

Pris: MEGET GOD. Den er set til 150-200 kr., og det synes jeg er en helt fair pris, når man får så flot en bog, der er sjov for børnene at bruge. Den er alle pengene værd.


Vores tester Jeanette, har sammen med hendes børn testet bagebogen “Mine første kager” af Mille fra Den store junior bagedyst.

Jeanette fortæller:

Sammen med mine børn, Malthe på 6 år og Emilie på 5 år har jeg testet flere forskellige opskrifter fra bogen “Mine første kager”. Bogen kommer med et flot forklæde i børnestørrelse med skriften “Mine første kager”, og derudover følger der også smuk krymmel med. Jeg må sige, at bogen er meget børnevenlig, samt god til voksne, som heller ikke har de store bage skills. Opskrifterne er markeret med 1-3 kageruller, som viser hvor svært opskriften er, og så er der beskrevet trin for trin, hvad man skal gøre.

Vi har afprøvet lidt forskellige opskrifter, f.eks. bamsehoveder af vandbakkelse uden, at de klappede sammen, det er ret vildt. Vi har også bagt forskellige cookies og chokoladekage. Opskrifterne har været på begynderniveau, og børnene har kunnet være med til det hele.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – da det er nemme opskrifter, hvor børnene kan være med til det hele, som gør dem pavestolte.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er uendelig, hvis blot man passer på bogen.

Pris: MEGET GOD – Normalpris 200 kr. Prisen er rigtig god. Man får både bagebog, forklæde og krymmel med i prisen.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er rigtig god.


 

Vores tester Nadja har sammen med datteren Ingeborg på 5 år testet ”Mine første kager” af Mille fra Den store junior bagedyst (Forlaget Alvilda) 

Nadja fortæller:

Vi har testet den fineste kagebog med så mange lækre og inspirerende kager i børnehøjde. Det har været svært for os at vælge, hvor vi skulle starte i bogen, da alle kagerne så indbydende ud. 

Virkelig flotte farver og gode opsætninger i bogen, som får både børn og voksne til at have lyst til at begive sig i køkkenet. Vi fik leveret et fint hvidt tørklæde i børnestørrelse med og det fineste krymmel i lyserøde nuancer, hvilket ikke gjorde begejstringen mindre for min datter, da pakken blev åbnet. Hun ville straks have forklædet på og i gang med at udvælge den første kage. 

Vi startede med at lave lækre bounty-kugler, og jeg må nok erkende, at de ikke overlevede i køleskabet et eneste døgn, for jeg spiste dem sent om aftenen, da børnene sov. Så gode var de altså. 

Vi har også afprøvet bamsehovederne, som er lavet af vandbakkelsesdej. Og det er jo bare en sikker vinder – de er både søde, lækre, luftige og så er det ekstra fedt, at man kan få lov til at pynte dem fint med slik bagefter. Det er svært at holde fingrene væk fra fadet og vente på, at mor tager et billede af det fine mesterværk. 

Nytteværdi: Meget god – Børn synes, det er vildt fedt at være med til at bage.

Holdbarhed: Meget god – vi har brugt den en del gange, hvilket ikke kan ses.

Pris: God – Rigtig fin bog til prisen.

Kvalitet: Meget god – bogen er i noget kvalitetsmateriale, så den kan godt klare, at der kommer mel på, som vi bare kan stryge af igen.


Vores tester Ann-Charlott har sammen med sine to døtre, Clara-Cecilie og Celina-Sofie, på 10 og 9 år testet ”Mine første kager” fra Forlaget Alvilda. 

Ann-Charlott fortæller: 

Pigerne blev jublende glade, da de åbnede kassen og så et fint forklæde med teksten ”Mine første kager” og tilhørende krymmel til cupcakes. Noget af det, der særligt tiltalte dem ved at skulle teste lige præcis denne opskriftsbog er, at det er opskrifter, fotos og tegninger lavet af Mille Jensen på kun 15 år, der har vundet en af Danmarks største bagekonkurrencer. Qua pigernes alder er det noget, som pigerne kan relatere til og synes jo det er enormt sejt, at Mille i så tidlig en alder er blevet så dygtig til at bage og kan lave de fine tegninger og opskrifter. 

Selve bogen og indhold er visuelt pænt opbygget i fine farver. Bogen taler direkte til børnene ved de fine små tegninger af både piskeris, springform, dejskraber, si, mel, cupcakes, regnbuer, hjerter og meget mere. Derudover er kagerne pyntet virkelig smukt og indbydende og samtidig i børnehøjde uden de bliver for voksne i udtrykket. Mine piger har i hvert fald været ellevilde med smørcremen i forskellige farver på regnbue-cupcakes, vandbakkelser formet i små bamsehoveder med glasur og slik, fastelavnsboller med glasur i forskellige pastelfarver, gulerodskager med flødeostcreme, hvor der er pyntet med små gulerødder i fondant, regnbue bradepandekage og chokoladekage med smørcreme i forskellige fine farver og krymmel og meget, meget mere. 

Det har været enormt svært at vælge, og vi er slet ikke færdige med at bage endnu. Der er planlagt kager til diverse arrangementer ude i fremtiden, og vi ved da også allerede hvilke kager, vi skal bage til næste jul. Vi har oplevet, at det visuelle i bogen virkelig fanger pigernes interesse. Kagerne er smukke samtidig med, at de er pyntet ud fra et barns fantasi, hvilket gør at denne kagebog er sjovere for vores piger at gå til end nogle af de mange andre opskriftsbøger, vi har herhjemme. 

Udover at være æstetisk smuk, indeholder bogen opskrifter, der er lige til at gå til. På hver opskrift er der angivet mellem 1-3 kageruller, der angiver sværhedsgraden på den pågældende opskrift, hvor 1 kagerulle = begynder, 2 kageruller = let øvet og 3 kageruller = mesterbager. Mille skriver selv i bogen, at de sværeste kager kan bages alene af større børn, der har bagt før, så man skal ikke lade sig skræmme af 3 kageruller. Det har været et fint redskab for pigerne til at kigge efter i beslutningsprocessen, da de skulle vælge opskrifter, men også for at have et sted at starte. 

Mille giver igennem bogen nyttige tips og tricks samt informerer om, hvordan man skal bruge bogen, og for hver opskrift følger en side med ”Sådan bager du”, hvor pigerne trin for trin har kunne blive instrueret i næste step. 

Det har været enormt sjovt at teste denne bog, og vi er slet ikke færdige endnu. Hvis Mille nogensinde laver en opfølgning, skal vi helt sikkert have fat i den også. 

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Den bedste og mest inspirerende opskriftsbog til børn efter min mening. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er lavet i hardback og lidt kraftigt/glansfuldt papir. Pigerne har bladret løs i den, og den fremstår stadig som ny. 

Pris: MEGET GOD – 159,95 kr. for en opskriftsbog med det indhold og i den kvalitet er en fantastisk god pris.

Kvalitet: MEGET GOD – lækker kvalitet og kredset for detaljer. 

 


Vores tester Maria har sammen med børnene Noah, 6 år, og Anna Kathrine, 9 år testet bogen, Mine første kager, af Mille.

Maria fortæller:

Mille Jensen er kun 15 år, men er allerede kendt blandt børn og unge som vinder af en af Danmarks største bagekonkurrencer. I MINE FØRSTE KAGER kan du bage dine egne lækre kager sammen med Mille. Med enkle opskrifter og søde tegninger gør Mille det nemt for både nye og øvede bagere at følge med.

Det er nemt at følge opskrifterne. Alle opskrifter er udstyret med en kagerulle, hvor antal er sværhedsgrad fra 1-3.
Anna lavede cookies, sværhedsgrad 1, helt selv, den var enkel og lige til og opskirften er let læselig.

Her er både klassiske bradepandekager, temakager til jul og fødselsdag, nemme småkager, skumfiduser, flødeboller og mange flere lækkerier. Bogen indeholder også længere opskrifter til øvede mesterbagere, der er klar til en bageudfordring.

Noah fik med lidt læsehjælp fra mig, bagt den lækreste chokoladekage.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. En skøn bog til børn, der gør det sjovt og nemt at begå sig i køkkenet.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD 

Pris: MEGET GOD. Til bare 199 kr, men kan findes på tilbud flere steder,

Kvalitet: MEGET GOD. Bogen er indbydende i sit design og byder ind til at skulle bage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Produkter fra Valsemøllen