TEST af Units Danish Design – Den blå blomst og Bladet – Testfamilien
TEST af Mine første kager - Forlaget Alvilda

TEST af Units Danish Design – Den blå blomst og Bladet

Flere af vores testere har den seneste måned testet tumlemøbler fra Units Danish Design. Her kommer deres anmeldelser:


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn 5 børn (særligt Elin på 4 år og Bille på 20 måneder), testet skønne tumlemøbler fra Units Danish Design. Følgende produkter er testet:

Vores børn elsker at tumle og bruge kroppen, og til det er det fantastisk at have en masse tumlemøbler tilgængelige. Vi har efterhånden en god samling tumlemøbler, som børnene elsker at tage frem. Nogle gange bliver der bygget store baner, og andre gange er det blot et tumlemøbel, der kommer frem, som bliver brugt.

Units Danish Design laver tumlemøbler i miljøvenligt EVA-skum, som kan hjælpe og støtte dit barns motoriske udvikling. Udover “Blomsten” og “Bladet” har de designet en række store og små Units med inspiration fra bondegårdsdyr, nordiske dyr og afrikanske dyr.

 

Den blå blomst fra Units Danish Design er god til at træne balance med. Den har en stor overflade, hvor babyer/barnet kan ligge på maven og blive vugget eller snurret rundt, så man træner vestibulærsansen. De større søskende har øvet sig i at balancere ved at stå på den flade side af blomsten og prøve at holde balancen. Blomsten har en super god størrelse og er god i sig selv, men også til brug med flere tumlemøbler, hvor den nemt kan indgå i en forhindringsbane.

Blomsten måler: 46,5 x 46,5 x 10 cm og er i flotte blå farver.

Rullebrættet havde jeg virkelig glædet mig til at teste, da børnene længe har snakket om sådan et. Det første vi fik var der desværre problemer med, men et hurtigt skriv til deres kundeservice, og et nyt bræt var på vej, som kører som det skal.

Børnene synes, det er super sjovt at sidde på det og skubbe sig hen af gulvet eller ligge på maven og suse afsted igennem stuen. Det er også oplagt til at snurre babyen eller barnet rundt, så man træner den vestibulære sans.

Bladet måler 54,5 x 30 x 6 cm, og der står det er velegnet til børn i alderen 3 måneder til 7 år. Vores ældste er dog 9 år, og hun suser også afsted uden problemer.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Tumlemøblerne fra Units Danish Design er virkelig gode. De træner motorikken, vestibuler sansen og giver plads til sjov og leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – De er fremstillet i miljøvenligt EVA skum og kan let vaskes af med en klud.

Pris: GOD – Prisen på alle tumlemøbler er høj, men de holder også i mange år og kan gå i arv.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er super god. De er lavet i miljøvenligt EVA-skum og kan let rengøres.


Lene fortæller:

Vores tvillinger på lidt over 2 år har den sidste måneds tid testet nyhederne “Bladet” og “Den Blå Blomst” fra Units Danish Design.

Til Jer der ikke kender Units Danish Design, så er det et dansk mærke (2014), der laver en serie af motorisk legetøj. Målet er deres produkter kan være med i al slags leg, samtidig med at barnet får øvet sin motorik og læring. Kun fantasien sætter grænser og dermed også, hvor gammel man føler sig. Fælles for alle deres produkter er, at de fremstillet i miljøvenligt EVA skum, er skridsikre og fri for phthalater eller andre skadelige stoffer.


Bladet er to-farvet (grøn/blå). Det, at Bladet er skridsikkert, giver både moderen ro og ungerne god komfort under legen. Vores tvillinger har lige skulle vænne sig til brættet og har taget et par ture på næsen, da de kopierer storesøster, der nemt kan stå på det. Ingen er dog kommet alvorligt til skade 🙂 På bagsiden er der nemlig monteret 4 hjul, som giver brættet så mange anvendelsesmuligheder. Brættet kan bruges helt ned fra 3 måneder og styrke babys vestibulærsans, som har stor betydning for balancen.


Da ungernes far surfer meget, og han har et stort ønske om at tage ungerne med til sommer, så har især vores dreng Elliot brugt Bladet meget til at træne balance og at vænne sig til bevægelse, mens han står op.


Derudover har Bladet både været med oppe på rutchebanen, været brugt som båd, hvor begge børn har siddet på, liggende mens den anden tvilling skubber eller hiver rundet i benene. En ting er sikkert: det har allerede skabt stor glæde for begge samt niecer mm., der har været på besøg. Det de skændes mest om er, at vi kun har et blad 🙂


Den blå blomst er eminent til at træne børnenes balance evne. Blomsten har form som en blomst (deraf navnet og har en flad side (den største) og en rund side. Når blomsten er vendt med blomsten ned ad fungerer det lidt som et vippebræt. Blomsten kan bruges fra spæd, hvor baby enten kan ligge på blomsten og træne nakke, eller på den flade side og få en karruseltur. Senere kan den bruges som kravle træning, hvor noget ligges på toppen af Blomsten. Vores er dog for store til dette og har i stedet brugt den til at træne blance, både på den ene side og den anden side. Når blomsten ligger med den flade side nedad har børnene brugt den til at kravle på, at stå på, og at oppe op og ned ad. Derudover har de brugt den til: bjørnen sover, som båd, og som forhindringsbane. Den har størrelsen 46,5*46,5*10 cm, hvilket giver mange forskellige anvendelsesmuligheder.

 

Alle deres produkter er som nævnt i indledningen fri for skadelige kemikalier. Derudover er de CE-mærket, hvilket er vigtigt for mig som mor, da man aldrig helt kan garantere, at de slikker eller bider i det de leger med i den alder.
Udover denne serie har de lavet andre serier inspireret af dyr – herunder også nogle små som kan tage med i badet.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god. Der er mange års glæde i begge produkter, da børnene hele tiden kan avanceret i brugen af Bladet og Blomsten.

Holdbarhed/kvalitet: God. I godt og slidstærkt materiale, men det er også et materiale der suger mange hundehår og støv til sig og nemt bliver “brugt at se på” Dog er det kun kosmetisk og har ingen betydning for sikkerheden eller brugen af produkterne. Og og og, de er nemme at tørre af eller at støvsuge.

Pris: MEGET god. Når man sammenligner med andre produkter på markedet, synes jeg, at man får meget for pengene. Både bladet og Blomsten ligger til en nypris af 895 kroner.

 


Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sine tvillinger Ella og Noah på snart 3 år samt Milas på snart 5 år, testet Bladet og Fuglen fra Units.

Aynur fortæller:

Vi har i en periode over otte uger testet 2 produkter fra Units, Fuglen og Bladet i blå. Jeg så meget frem til denne test, og jeg må ærligt indrømme, at det ikke kun jeg, men resten af familien herhjemme er blevet superglade for både Bladet og Fuglen. 

Bladet er et rullebræt på fire 360o drejbare hjul og er fremstillet af kraftigt EVA skum med en blød og skridsikker overflade, som giver barnet en god komfort både siddende og liggende. Derudover er det et miljøvenligt produkt uden ftalater. Det er velegnet til børn fra tre mdr. til syv år. 

Fuglen er lavet af samme EVA skum og er et super produkt til babys naturlige udvikling lige fra de tidlige hovedløft øvelser til kravle- og gå øvelser, så Fuglen kan være med på barnets hele motoriske udviklingsrejse. 

Med tre børnehavebørn herhjemme er begge produkter blevet brugt flittigt. Der er blevet kørt rundt i huset og snurret rundt, liggende på Bladet. Der er blevet lavet forhindringsbaner og leget Jorden er giftig, men det sjove var, at se hvordan de hver især havde deres egen favorit måde at bruge Fuglen og Bladet på. 

Ella på snart tre år elsker at ligge på Fuglen og se i bøger, hvorimod tvillingebror Noah er meget mere til Bladet, hvor han kan få lov til at køre rundt omkring og ikke mindst rutsje ned med den på. 

Milas på snart fem år bruger begge dele, når han laver forhindringsbaner, men på Bladet øver han også sin balanceevne stående, og leger at han står skateboard, og Fuglen er også blevet brugt til at slappe af på, når han f.eks. skal se en film samt som skammel. 

Da både Fuglen og Bladet er lavet i EVA-skum vejer de ikke ret meget, hvilket gør at det nemt for børnene at flytte og bære dem rundt i huset. 

Nytteværdi: MEGET GOD – Både Fuglen og Brættet har stor værdi for vores børn herhjemme. De bliver ofte leget med, og de bliver brugt på mange forskellige måder.

Holdbarhed: GOD – En super holdbarhed. I vores testperiode på otte uger har vores børn flere gange været hårdføre og udover mindre mærker og brugsspor, så fremstår begge ting i super kvalitet. Dog skal det nævnes at Bladets hjul bliver lidt træge i 360o drejefunktionen.

Pris: MEGET GOD – 895,- kr. for Bladet og 885,- kr. for Fuglen kan lyde dyrt, men når man ser på, at de begge kan bruges i mange år og i flere aldersgrupper, synes jeg, at det er fair. 

Kvalitet: MEGET GOD – CE-mærket og uden skadelige stoffer. EVA skummet har en lækket blød kvalitet, men har også en ulempe, ved at det nærmest er magnetisk for støv. Heldigvis skal der ikke mere end en fugtig klud til, og rengøringen er hurtigt overstået. 


Camilla fortæller:

Vi har været så heldige at få lov til at teste Fuglen i de lækreste blå nuancer samt Bladet i de samme smukke farver.

Jeg vil sige, at jeg troede at det kun ville være min mindste datter på 5 år, der ville elske dem. Men det har vist sig, at ALLE herhjemme er vilde især med bladet. Lad mig beskrive bladet så godt jeg kan. Det er det smukkeste blad i den fineste blå nuancer, og der er hjul under. Så den kan bruges til ALT. Det er super nemt at holde rent med en fugtig klud, det fylder ingenting, og ten sætter virkelig gang i, at børnene kan være kreative og bruge den i de sjoveste positioner 😊

Et lille husmor fif: Bladet er genialt til lige at køre vasketøjet hen til vaskestativet, så sparer man ryggen, og det går lynhurtigt 😉 Derudover er hjulene smarte, de hverken ridser gulvet eller larmer. Jeg vil sige at herhjemme, er det alle børnene, der gerne vil have den. Så den går på skift, så ingen føler sig snydt.

Fuglen bruges til at ligge på, sidde på og se ipad eller ligge og tegne. Igen her er designet så genialt, nemt at holde og sætter gang i en masse fantasier med hvor og hvordan den kan bruges.

Kæmpe god service, lyn hurtig levering og produkter der er smukke, passer godt ind i stuen uden at det ligner et legeværelse ( det elsker jeg). SÅ kæmpe anbefaling herfra… <3 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Mine første kager - Forlaget Alvilda