TEST af WOW Park Billund 2023 – Testfamilien
TEST af Blandede produkter fra Pixum

TEST af WOW Park Billund 2023

Flere af vores testfamilier (både faste samt familier fra Testfamilienetværket) har i maj / juni 2023 besøgt WOW PARK Billund. Nyheden GIGANTEN – Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjebanetårn – skulle testes, og testfamilierne var klar.

WOW PARK er en stor udendørs legeplads, eller man kan måske ligefrem kalde det for en forlystelsespark. WOW PARK konceptet er skabt af brødrene Jacob og Aage Hindhede tilbage i 2013, hvor den første WOW PARK åbnede i Skjern. Det var legeminder fra deres egen barndom, der inspirerede dem til at starte WOW PARK for at genskabe kontakten til naturen og gøre det sjovt for både børn og voksne at lege sammen i skoven. Er det så lykkedes? JA, så absolut!

WOW PARK Billund, som vores testfamilier har besøgt, åbnede i juni måned 2020 og rummer store muligheder for eventyr.

I WOW Park er der plads til både store og små, og der er virkelig sat fokus på en aktiv dag i skoven fuld af hygge. I parkens midte finder man madhuset med lækker mad, bålsteder hvor man kan lave popcorn, skumfiduser eller snobrød, en stor gennemført toiletbygning med toiletter til store og små, masser af borde-bænke sæt, mulighed for at grille medbragt mad, en legeplads for de større børn og en indhegnet legeplads til de små, så man som forældre kan sidde og nyde sin mad, mens børnene leger på de omkringliggende legepladser i trygge omgivelser. Fra parkens midte kan man gå på eventyr i alle retninger.

Allerede udenfor parken ser man nyheden GIGANTEN – Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjebanetårn. Tårnet ses tydeligt med sine 25 meters højde. Tårnet er som alt andet i WOW-Park virkelig gennemtænkt. Det er ikke blot et tårn med rutsjebaner, men også et tårn som er med til at fremme biodiversiteten. På GIGANTEN gror der nemlig i alt 350 planter hele vejen op. Der er over 80 forskellige plantearter. Biodiversiteten hjælper f.eks. med at opretholde den økologiske balance, og mange af de fødevarer vi spiser, er afledt af planter og dyr, der lever i et miljø med høj biodiversitet.

Tårnet rummer 3 rutsjebaner: Lynet, Skovraceren og Spiralen.

Hvis man tager alle 112 trappetrin til tårnets top, kan man nyde den fine udsigt over parken, eller hvis man er modig kan man prøve tårnets vildeste rutsjebane.

Lynet: Lynet er er den vildeste af de tre rutsjebaner. Den starter oppe fra tårnets top, og man rammer sin topfart i frit fald fra 20 meters højde. Rutsjebanen er 60 meter lang, og vi kan garantere, man får et adrenalinsus. I alle rutsjebanerne tager man en pose med op, som man sidder i under turen. Man skal være minimum 7 år for at prøve denne rutsjebane. Der sidder en medarbejder fra WOW-Park i tårnets top, som sørger for sikkerheden.

Spiralen: Rutsjebanen har en længde på 33 meter, og her er du garanteret den vildeste snurretur i skoven. Det er en “rør-rutsjebane”, som snurrer rundt hele vejen ned. Man skal være minimum 6 år for at prøve selv, eller man kan følges med en voksen, hvis man er mellem 4-6 år.

Skovraceren: er den laveste af de tre rutsjebaner. Den er 40 meter lang, og her kan man suse afsted og konkurrere mod vennerne. Der er 3 baner side om side, så konkurrencen kan begynde. Her skal man ligeledes være min. 6 år eller følges med en voksen, hvis man er 4-6 år.

På tårnets top er der 2 kæmpe øjne, som man kan dreje rundt mens man venter på at prøve Lynet.

Tårnet er en virkelig fed nyhed, som udvider parken med et endnu vildere adrenalinsus.

Parken rummer så mange ting, at det er svært at komme omkring det hele. Rundt i hele parken vil man støde på masser af trampolinnet, hængebroer i 10 meters højde, trælegehuse i trætoppene og rutchebaner fra trætoppene. Man bliver udfordret på balancen og motorikken på de mange forskellige net, som er udformet i forskellig sværhedsgrad, så både barn og voksen kan være med. På flere af de store trampolinnet er der også store yogabolde, som man kan lege rundt med til stor fornøjelse.

Derudover er der et hav af svævebaner, sansegynger og slyngegynger i forskellige længder, højder og udformninger, som virkelig kan give en et adrenalinsus.

   

Hvis man ikke er til de store sus, så kan man i stedet prøvet kræfter med de mange underjordiske huler og labyrinter, hvor man skal finde vejen ud.

Hvis man trænger til en pause og lidt fordybelse er der rig mulighed for at slå sig løs i kreaværkstedet med værktøj, træ, maling og diverse natur materialer.

Rundt i parken findes der også rigtig mange balance stier og udfordrende stier for både store og små. Der er også to store vandpuder (store hoppepuder med vand), som er utroligt sjove og tunge at løbe rundt i.

Udover de mange aktiviteter der allerede er nævnt, skal vi ikke glemme de søde klappegeder, som findes tæt ved indgangen, og som alle børn elsker.

Der er rig mulighed for at få brændt en masse krudt af, mens man er omgivet af den smukkeste natur. Der er opsat håndsprit ved alle aktiviteter, som bruges flittigt, så man kan føle sig tryg under besøget i WOW Park.

WOW Park emmer af hygge og idyl. Der er en fantastisk atmosfære, og man har bare lyst til at tilbringe hele dagen sammen i skoven.

WOW Park får de bedste anbefalinger fra Testfamilien.dk!


Vores tester Ann-Charlott har sammen med sin mand og børn, Clara-Cecilie og Celina-Sofie på 10 og 9 år og lille Charlie på halvandet testet en oplevelse i forlystelsesparken, WOWPARK. 

Ann-Charlott fortæller:

Vi har været så heldige at blive inviteret i WOWPARK. Vi har været der en enkelt gang før, og det er virkelig noget, som især pigerne glædede sig til. 

WOWPARK er en forlystelsespark med en masse sjove aktiviteter både over og under træerne. 

I WOWPARK er der noget for alle aldre. De større børn kan løbe rundt på et større areal, hvor forældrene stadig kan observere dem, mens de mindre kan være i et afgrænset legeområde, så mor og far kan sidde på en bænk og nyde en kop kaffe imens. Derudover er der til mange timers hyggelig gåtur i skovområdet, hvor man på sin rute møder forskellige sjove klatrerbaner, forhindringsbaner, rutsjebaner og gynger i træerne. Vores piger synes, at klatrebanerne i nettene i træerne, de store nye rutsjebaner, de store trampoliner mellem træerne med kæmpe bolde og de mange gynger i træerne er noget af det sjoveste, mens lille Charlie på 21 måneder især var meget betaget af de små geder og de små trælegehuse. 

Siden vi besøgte WOWPARK sidst, har de fået GIGANTEN, der er et KÆMPE rutsjebanetårn med tre forskellige sjove rutsjebaner. Derudover er bl.a. en sjov klatrevæg kommet til, der drejer rundt imens man forsøger at klatre op. 

I WOWPARK er der tænkt over mange gode detaljer. Toiletterne ved restaurantområdet er placeret under en høj, som vores piger kalder ”Troldehøjen”. Der er en lille dør ind, som børnene kan benytte. Vores piger synes, det er rigtig sjovt, at der er en lille dør ind og føler det lidt som Alice i Eventyrland – selv om de er store efterhånden og skal bukke sig for at komme igennem. Hvis de voksne er tissetrængende eller skal ind og skifte ble, som vi jo skulle på Charlie, er der også en almindelig dør til voksne lidt længere henne. 

Der er både mulighed for at medbringe egen madpakke, mad til grill eller spise i deres restaurantområde. Derudover er det muligt at købe dej til snobrød eller popcorn, der laves over bål – rigtig hyggelig aktivitet, som vi desværre opdagede for sent. Det må vi prøve næste gang. 

Da vi sad ved et borde-bænkesæt, kom en ansat i WOWPARK pludselig hen og snakkede med os. Han spurgte til vores oplevelse i parken, hvad vi syntes om den, henvendte sig også til børnene og spurgte ind til dem og lyttede til vores feedback. Vi var rigtig mange mennesker i WOWPARK den dag, så jeg tænker ikke, at han kunne se på os, at vi kom fra TESTFAMILIEN, og derfor mener jeg, at det var en helt oprigtig interesse i sine gæster, som han udviste. Jeg undersøgte derefter, hvem han var og kunne se, at han er manden bag WOWPARK. Kæmpe respekt og god stil, at han på den måde går rundt og møder sine gæster i øjenhøjde. Det er første gang, vi har oplevet det. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi har en oplevelse og minder med for livet. Dejlig kvalitetstid for hele familien. 

Holdbarhed: MEGET GOD – der er meget at opleve og vi kommer meget gerne igen. 

Pris: MEGET GOD – Prisen på 219 kr. (hvis man køber online) og 249 kr., hvis billet købes i døren, synes jeg er yderst rimeligt. Børn under tre år kommer gratis ind. 

Kvalitet: MEGET GOD – Der er rent og pænt alle steder, og materialerne virker til at være ordentlige. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Blandede produkter fra Pixum