TEST af Cybex Talos S Lux klapvogn – Testfamilien
TEST af Aalborg Zoo

TEST af Cybex Talos S Lux klapvogn

Flere af vores testere har den seneste måned testet klapvognen Talos S Lux fra Cybex. Her kommer deres anmeldelser: 


Vores tester Anne-Louise har sammen med sønnen Bille (22 måneder) testet klapvognen Talos S Lux fra Cybex.

Anne-Louise fortæller:

Som mor til 5 har jeg efterhånden været mange klapvogne igennem. Det har været vigtigt for mig, at komforten er god, at styret kan justeres, så det passer til både min mand og jeg, at barnet kan ligge fladt, der er god affjedring, den ikke fylder for meget i bilen – og at barnet kan vende begge veje i klapvognen. Det har dog været svært at finde en klapvogn, der opfylder alle krav – særligt da jeg stod i det første gang for 9 år siden. Denne vogn fra Cybex så ud til at opfylde alle mine krav – så jeg var virkelig spændt på at modtage vognen.

Talos S Lux har et stort sæde med god sidebeskyttelse til barnet. Barnet sidder virkelig godt med den integrerede 5-punktsele, som også er polstret godt og sikrer, at barnet sidder sikkert. Selen er virkelig nem at justere, da selesystemet minder om selerne fra autostolen. Den klikkes, og man trækker blot i snoren mellem benene for at stramme selen – simpelthen så nemt.

Vognen har nogle super lækre gummidæk med god affjedring på alle hjul, som giver vognen fremragende off-road egenskaber. Vognen er udviklet til at være robust og holdbar, med dens terrængående, punkterfrie hjul kan man uden problemer køre på en lang række forskellige underlag, såsom skov- og naturstier, samt vandreruter.

Med de drejbare forhjul, som kan fast låses, er den også perfekt til en shoppetur, og den rummelige varekurv er godkendt til 10 kg. så der er god mulighed for tasker, indkøb, og hvad man ellers har med på turen. Bag på ryggen justerer man let med et lille håndtag om barnet skal sidde, ligge eller et sted derimellem. Det er muligt at sidde helt ret i vognen, hvor man i mange andre klapvogne altid sidder lidt tilbagelænet, hvilket giver barnet en dårlig holdning. Vognen har også en justerbar fodstøtte, så vognen kan blive helt plan, når barnet skal sove. Den har et stort liggemål på 80-89 cm. Vognen har en stor kaleche, som kan lynes ekstra stor. Kalechen er lavet i UV50+ beskyttende stof, har mesh-vindue så man kan give god ventilation, og den store kaleche beskytter også mod vind og vejr, samt giver god skygge.

Et andet stort plus er, at der medfølger en frontbøjle, som ellers skal tilkøbes til mange andre vogne. Frontbøjlen er aftagelig og er super let at åbne og lukke.

Vognen kan bruges op til 22 kg., så man får en vogn, der kan følge barnet længe.

Stellet kan klappes sammen med eller uden sædet, og det gøres nemt ved brug kun af én hånd. Når den er klappet sammen bliver den kompakt og kan stå frit, så den er nemmere at opbevare.

Bille er virkelig glad for vognen, og jeg nyder, at han kan vende begge veje, alt efter hvad vi skal. Jeg synes, det er rart, når man går tur, at han kan se på mig, så vi bedre kan snakke sammen. Han sover virkelig godt i vognen, og jeg elsker, at den kan justeres i så mange positioner i ryggen. Den har medfølgende dække, der beskytter mod vejr og vind.

Man kan tilkøbe regnslag, kopholder, bakkebord mm., og stellet kan også bruges med autostol eller med Cot S Lux barnevognskasse.

Vores datter Elin på 4 år har også siddet i vognen nogle gange, og hun sidder ligeledes super godt.

Vi er virkelig glade for vognen, som lever op til dens “off-road” egenskaber og gode størrelse.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –Bille har virkelig stor glæde af klapvognen. Den har mange gode funktioner og komforten er i top.

Holdbarhed: MEGET GOD – Man er ikke i tvivl om at klapvognen er i kvalitetsmaterialer. Den har en god komfort, god affjedring og virker super robust.

Pris: MEGET GOD – Vejledende pris er 4.899 kr., men den kan fås hos BabySam helt ned til 1.899 kr. lige nu.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig i top. Der er kælet for detaljerne og vi kan virkelig anbefale den til andre forældre.


Vores tester Sofie har sammen med hendes datter Saga My på et år testet en Talos S Lux klapvogn fra Cybex.

Sofie fortæller:

Vi har en barnevogn med langt liggemål, og jeg har derfor ikke tænkt, at en klapvogn var så nødvendig endnu. Dog har mit syn på det ændret sig fuldstændigt, efter vi fik denne lækre klapvogn hjem.

Den var super let at samle og blev hurtigt taget i brug.

Talos S Lux modellen kan vende begge veje, hvilket jeg synes er en kæmpe fordel. Selen er i denne klapvogn lavet på samme måde som i en autostol, hvilket gør det super nemt at justere den. Udover selen har klapvognen også en aftagelig bøjle. Den klikkes nemt på i hver side af klapvognsdelen.

Under klapvognen er der et stort net, som rummer super godt og samtidig er nemt at komme til.

Håndtaget er justerbart, og det er derfor både behageligt for høje og lave forældre at gå med vognen.

Lige så let klapvognen var at samle, lige så nem er den at klappe sammen. Man kan helt sikkert finde klapvogne, der fylder mindre, men taget i betragtning af langt liggemål og store hjul, synes jeg den fylder overraskende lidt. Vi har en C3’er, og selv når den er i bagagerummet, er der stadig masser af plads til andet bagage.

Der er svinghjul på de forreste hjul, men man kan låse dem, hvis man ønsker dette. Hjulene er derudover punkterfri. Vognen har en super god affjedring, hvilket gør den er super behagelig at køre med i alt terræn.

Det vi har været gladest for ved denne klapvogn er, at den kan ligges helt ned, så det er behageligt for Saga at sove lur i den. Fodstøtten kan også justeres, så hun ligger helt ned.

Den har en stor kaleche med UV-beskyttelse 50+, som ved hjælp af en lynlås kan gøres endnu større. Kalechen har net paneler 2 steder, der giver god luftcirkulation til barnet.

Der hører en vindstopper med, som både beskytter mod sol og vind. Den kan ved hjælp af knapper let sættes fast, enten henover bøjlen eller ned i klapvognsdelen.

Denne klapvogn er en del af Cybex’s 4-in-1 travel system, der gør det muligt at bruge vognen fra nyfødt til 4 år.

Stellet kan bruges både med barnevognskasse, autostol og klapvognsdel.

Vi har virkelig været glade for klapvognen. Den opfylder alle vores krav til, hvad en god vogn skal indeholde. Den er super nem at køre, Saga både sidder og ligger godt i den, og så er den nem at have med i både bil og offentlig transport.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er en super lækker klapvogn, som har en masse fede detaljer.

Holdbarhed: MEGET GOD – det er en klapvogn, som er produceret med super gode materialer. Den kan bruges fra nyfødt og op til 4 år.

Pris: GOD – den koster 4.899,95 kr. hos Cybex. Jeg synes, det er en fair pris i forhold til, hvor lækker en vogn det er.

Kvalitet: MEGET GOD – alt i alt en super lækker klapvogn. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den kommer til at holde længe og tænker helt sikkert også, jeg skal investere i barnevognskassen, hvis der pludselig kommer et barn mere.


Hülya fortæller:

Vi har i snart 1 måned testet klapvognen Talos S lux fra Cybex. Klapvognen er nem at bruge, den har et lækkert styr og gode luftfyldte gummidæk, som gør det lettere for os som forældre at styre og køre på alt lige fra brosten, vandrestier og skovveje.

Elisa er 18 måneder, og hun både ligger og sidder behageligt i den. Vognen har et liggemål på 80-89cm. De dage Elisa har sovet ude i vognen, har vi haft gavn af XXL kalechen, som skygger godt og faktisk kan komme meget langt ned. Det har været en kæmpe fordel for os især i de varme dage vi har haft og får. Den er nemlig lavet i UV 50+ beskyttende stof og har et visir og et meshvindue, som giver en god ventilation for barnet. Sædet er super smukt designet, der er sidebeskyttelse til barnets overkrop, og barnet spændes fast med 5 punktselen.

Elisa kan sagtens selv kravle op i vognen, da frontbøjlen er aftagelig. Jeg må dog nok erkende, at jeg ikke føler mig klar til at fjerne bøjlen, da den er super smuk at se på. Jeg er vild med, at den er designet med læder, og farverne bare spiller rigtig godt sammen.

Klapvognen er også udstyret med en varekurv, som er godkendt til 5 kg. Her kan man vælge at sætte pusletasken ned i eller have den med på shoppingtur og fylde den med lækkerier til børnene.

Vognen er nem at klappe sammen med én hånd, når man først lige har lært det. Det tog os 3 forsøg før vi kunne klappe den sammen uden besvær.

Vurdering af klapvognen er:

Nytteværdi: Meget god – vi er rigtig glade for den. Specielt at den er lavet med punkterfriehjul, som gøre det let at have den med overalt. Den kører godt og er meget nem at navigere rundt med.

Holdbarhed: Meget god – Klapvognen virker til at være robust og dermed holdbar. Den er lavet af gode materialer, som også bemærkes, når man har vognen mellem hænderne.

Pris: God – Kvalitet og pris hænger sammen, og den er alle pengene værd. Det er et kæmpe plus, at vognen har et vendbart sæde, og at højden på sædet er i overensstemmelse med standardhøjden på borde, så barnet kan være med til bords, hvis man f.eks er på en café. Selvom det er en lidt dyrere klapvogn, får du virkelig kvalitet for pengene.

Kvalitet: Meget god – Kvaliteten er i top, vognen er ubeskriveligt lækker og designet godt.


Amalie fortæller:

Vi herhjemme tester den lækre kombivogn fra Cybex, der hedder Talos S Lux. Vi har både testet klapvognsdelen og liftdelen til det smarte stel. Tingene passer på samme stel, og der findes også en autostol, der passer deri, som jeg helt klart vil anskaffe næste gang også.

Vi har valgt vognen i farven sky blue/taupe, og det samme har vi med barnevognsdelen Cot S Lux – den er også i sky blue. Jeg var ærligt lidt nervøs for farven, fordi jeg nok normalt ville have valgt en farve, der ikke skilte sig ud, såsom sort eller grå. Men! Ikke et sekund har jeg fortrudt, nøj den er smuk den farve. Jeg har allerede fået så mange komplimenter på netop farven af vognen.

Vognen kom hjem i et par kasser og var simpelthen så nem at samle. Der skulle faktisk bare klikkes hjul på stellet, og barnevognskassen skulle klappes op, og så var vi ellers klar til at komme på tur. 

Vognen har drejehul foran, og det var jeg faktisk lidt skeptisk omkring, fordi vi bor ved en stor grusvej. Derfor har jeg faktisk aldrig valgt en vogn med drejehul, fordi jeg var nervøs for, at de ville være svære at gå med på ujævne underlag. Det har dog intet problem været, hjulene på vognen kan nemlig fastgøres, så man faktisk har muligheden for at køre uden de drejer. Det er virkelig genialt. Derudover har den en virkelig rummelig kurv, hvor der er plads til en hel masse. 

Klapvognsdelen er også super nem at montere og virkelig i lækker kvalitet. Da min søn ikke er så gammel endnu, har vi primært brugt barnevognsdelen, men jeg er slet ikke i tvivl om, at klapvognsdelen kommer med på en masse fremtidige ture.

Brugsværdi: MEGET GOD – vognen er virkelig lækker og i så smuk en farve. Den er let i stellet og rigtig nem at håndtere. Den er lille og fix, og den kan være i selv de mindste biler.

Kvalitet: MEGET GOD – Den er virkelig i lækker kvalitet, specielt det brune håndtag er virkelig lækkert at røre ved. Kurven er i super kvalitet og virkelig dejlig rummelig. Perfekt til indkøbsturen.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes, prisen er fair, den kan bruges længe, da man kan købe flere forskellige dele til den. Derudover afspejler prisen sig også i kvaliteten, da du får virkelig en lækker vogn til en god pris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Aalborg Zoo