TEST af Universe sommer 2023 – Testfamilien
TEST af Satch skoletaske i samarbejde med Helm.nu

TEST af Universe sommer 2023

Flere af vores familier har været i oplevelsesparken Universe. Her kommer deres anmeldelser: 

Vores tester Katrine har sammen med sin søn Elliot Vergilius på 7 været på tur til Nordborg på Als for at teste et besøg i Universe.

Universe kan nemmest beskrives som værende en oplevelsespark med fokus på det naturvidenskabelige. Her kan både børn og voksne lege sig til viden om naturvidenskab og teknologi. 

Før vores besøg havde Elliot kun hørt ganske lidt om Universe, da Elliots moster, fætre og kusiner besøgte parken sidste år og var meget betaget. Derfor var det med en kæmpe glæde og spænding, at vi satte kursen mod Als. Vi havde med det samme booket en overnatning på et Bed and Breakfast, da turen til Als er ca. 4 timer og efter en dag med fuld fart, tænkte jeg, at det ville være givet godt ud med en overnatning. 

Vi ankom, da Universe åbnede kl. 10. Vi kom nemt og hurtigt ind, vi skulle blot scanne vores billetter og fik derefter armbånd. 

Det første, der møder én i parken, er den ikoniske Blå Kube med rindende vand, omringet af de fineste blomster.

Da flere af oplevelserne først åbnede kl. 11.00, startede vi med at gå ind i den Blå Kube. Her kan man opleve naturkræfterne helt tæt på. Vi gik igennem en iskold gletcher, en vulkan i udbrud, oplevde lyn og torden og en smuk jordklode. Det var meget fascinerende. Derefter gik vi gennem de smukke stier, fyldt med blomster, insekthoteller, legepladser mm. hen til Ball Factory. 

En ”Fabrik” fyldt med de velkendte bolde fra et boldbassin. Her var det bare en kæmpe legeplads, inddelt i forskellige zoner. Det var virkelig sjovt både for Elliot og jeg. 

Så blev klokken 11. og Elliot startede med at prøve de små elbiler, som var et kæmpe hit hos den bilglade Elliot. 

Derefter gik turen op i Skytrail. Elliot ville gerne selv op og var mega sej. Han startede på den første etage, men bevægede sig hurtigt op til den næste. Her prøvede han svævebanen. Han var lidt nervøs, men der var den sødeste medarbejder deroppe, som hjalp ham og gav ham high-five. En kæmpe succesoplevelse. Elliot prøvede Skytrail igen senere, hvor han også kom op på øverste etage. 

Efter Skytrail oplevede vi Firezone, hvor man kan lære en masse om ild og gå igennem et brændende hus. Vi pøvede Airzone og Beat the storm. I Beat the storm skal du se om, du kan klare en storm. Sikkerheden er i top, og du skal aflevere alle løse genstande. Elliot fik et gult skilt på, og vi fik sikkerhedsbriller på. Det gule skilt indikerer, at han var under 135 cm høj, og derfor ikke skulle have stormen skruet helt op og kun måtte prøve med en voksen. 

Både her og andre steder i parken, hvor man ikke kunne have sine ting med, var der skabe til rådighed. Man scannede sit armbånd, hvorefter et skab gik op, når man var færdig med forlystelsen, scannede man armbåndet igen, hvorefter skabede åbnede på den anden side. 

Herefter løb vi over til virtual reality området. Her prøvede vi rollercoaster og efterfølgende prøvede Elliot mange, mange gange selv. Her bygger du din egen rutsjebane, som du så får lov at prøve med VR-briller. Vi prøvede også radiobilerne. Elliot manglede lige de sidste cm til at måtte prøve de andre ting. 

Så ville vi sætte kurs mod Big Bang buffet og få noget frokost, men på vejen var det blevet tid til dagens sidste science show. Her gav to super-nørder (det kaldte dem selv) gas med en masse forsøg med parkens hovedelementer: luft, vand og ild. 

Herefter tog vi til Big Bang Buffet, en fin buffet med italiensk inspireret mad, pasta, pizza mm. Elliot synes det var en fest, at man kunne hente mad og drikke selv og måtte gå flere gange. 

Derefter gik vi til TestLab. Her bliver man udfordret og får testet både balance, reaktionsevne, hukommelse mm. 

Så blev det tid til sæbebobler i et fint område, og det er altid et hit. 

Herefter prøvede Elliot at lave sin egen raket. Det koster 50 kr., hvorefter du fyrer den af og får et diplom. Elliot synes, det var vildt sjovt og kunne godt have prøvet det igen. 

Et kort besøg på water-zone, et virkelig fint område med vandets element, hvorefter Elliot lige skulle nå et par forskellige ting en sidste gang, og derefter hurtigt i shoppen og have en bamse. Elliot skulle også inden afgang prøve endnu engang at løfte en bil. 

Vi oplevede også en del regn, men det slog hverken Elliot eller jeg ud. Vi iførte os regntøj og fortsatte de sjove aktiviteter videre. Vejret bidrog til, at der ikke var mange gæster, og derfor var der stort set ikke kø til nogen oplevelser.

Der er en helt fantastisk atmosfære, og Universe emmer af hygge, idyl og sjov. Elliot og jeg var der fra kl. 10-17, men kunne sagtens have brugt længere tid, da der var flere steder, vi godt kunne have udforsket mere eller prøvet igen. Parken er utrolig smuk, flotte stier, der er omkranset af blomster en massevis, meget æstetisk. En park der er fuld af sjov og læring. 

Ja, alt i alt havde vi en virkelig fantastisk dag, og vi kommer meget gerne igen!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, Parken er uden tvivl et besøg værd! Masser af læring igennem leg for store og små, børn og voksne.

Holdbarhed: MEGET GOD, Masser af ny viden, sjov læring og oplevelser for livet.

Pris: MEGET GOD, Jeg synes, prisen er fair, og der er penge at spare, hvis man køber billetterne online. Det eneste er, at 50 kr. er lidt dyrt for en raket, særligt, hvis man har en stor børneflok. 

Kvalitet: MEGET GOD, Universe er utroligt smukt, rent og hyggeligt. Personalet er tilmed utroligt engageret og serviceminded! De får mine varmeste anbefalinger!


Charmilie fortæller:
Vi har for nylig haft fornøjelsen af at besøge “Universe”, og jeg må sige, at det helt igennem var en fantastisk oplevelse. Universe er en unik oplevelsespark, der formår at kombinere leg og læring på en enestående måde og bringer naturvidenskab og teknologi til live på en engagerende og interaktiv måde.
Det er første gang, vi har været der, og det var fantastisk at se, hvordan både børn og voksne blev engageret og inspireret til at forstå naturen omkring os på en helt ny måde. Parken var yderst velorganiseret ved, at den var delt op i forskellige sektioner med forskellige aspekter som fx. naturens kræfter samt vores sanser, og hvad de betyder for os i hverdagen. Som det første var vi inde og prøve BubbleLAB – her kunne man eksperimentere med sæbebobler i alle størrelse og former, som var en sjov leg for hele familien.
Parken var også bare generel smuk med lækre udendørsarealer med mange blomster, planter og træer samt trampoliner og et bredt udvalg af mad og drikkevarer, så man kunne få energi undervejs i oplevelserne.
En af højdepunkterne for os var helt klart Skytrail, som er en stor udendørs klatrebane med en 21 meter lang svævebane. Her var vores ældste datter oppe og var rigtig stolt over, at hun kunne gennemføre banen.
En anden imponerende aktivitet var “virtual coaster”, hvor man selv kunne designe en forlystelse efter egen smag og forvandle sig ind på forlystelsen og få en masse adrenalinsus. Det var virkelig et hit. Man kunne på den måde selv bestemme, hvor lang rejsen skulle være, og hvor meget fart og hvor stejlt man ville op.
Samlet set var vores besøg en kæmpe succes. Det er et sted, hvor læring bliver til leg, og hvor nysgerrigheden er i centrum. Stedet kan varmt anbefales.
Nytteværdi: meget god – perfekt til både voksne og børn, der ønsker at udforske og udvide deres viden på underholdende måde.
Holdbarhed: meget god – Alle aktiviteter meget spændende, som kombinerer aturvidenskab og teknologi i live på en ny interaktiv måde.
Pris god – Acceptabelt. Matcher aktiviteterne og stedet.
Kvalitet: Meget høj. Det er bestemt et sted vi vil besøge igen.

Janie: 

Michael, Janie, Lasse på 13 år og Niklas på 8 år har været i Danfoss Universe, som ligger på Als i Sønderjylland.
Universe Science Park er en oplevelsespark som underholder børn og voksne med naturvidenskab, teknologi og iværksætteri – det er sjovt og lærerigt på samme tid.

Vi havde købt vores billetter online, og de var derfor klar ved indgangen. Her scannede vi QR koden i en billetstander, som printede vores armbånd ud. Armbåndene er et nyt tiltag, som ikke var der sidste år.

Efter vi havde taget armbåndene på, skulle vi blot scanne armbåndene i indgangen og gå ind.

Armbåndene scanner man i de forskellige forlystelser for at komme ind, og man bruger dem også til at låse sine ting ind i skabe – det er virkelig smart.

Det første drengene ville prøve var Virtual Reality zonen, hvor man får VR briller på, og så kan man ellers prøve Sky Diving, roller coaster, bumper cars og køre racerløb.

Bagefter skulle vi bare prøve Beat The Storm! Den havde vi virkelig glædet os til!
Man får sådan nogen vindbriller på, og så prøver man en stille og rolig vindstyrke første gang og har man mod på, det kan man prøve et niveau på orkanstyrke.

Man skal så derefter gå imod vinden og komme op i den anden ende – det var virkelig sjovt.

En af de aktiviteter vores drenge kan bruge meget tid på er at lave store sæbebobler eller lege i vandområdet. I vandområdet er der masser af forskellige pumper, som viser, hvordan man kan pumpe vand rundt, op, ned, hen osv. 

Det er meget lærerigt og sjovt for børnene at lege med.

Er der godt vejr, så er der et vandområde, hvor børnene kan soppe med bare fødder – det er så lækkert og i mellemtiden kan man nyde en is, som kan købes i ishuset lige ved siden af.

Man er mere end velkommen til at medbringe sin egen madpakke i Universe og nyde den ved de mange spiseområder, som er rundt omkring i parken. Men man kan også nyde noget lækkert mad i deres Big Bang Buffet, hvor man betaler en pris, og så er det ellers all-you-can-eat buffet med flere forskellige slags pizzaer, forskellig slags salat med lækre saucer, grøntsager, lasagne, salater og refill sodavand.

Vi valgte at spise på the Burger Factory i år, fordi vi prøvede Big Bang buffeten sidste år.

Og det kan altså varmt anbefales! Deres pommes frites, kyllinge nuggets og burgere er helt vildt fantastiske! Og der er et kæmpe udvalg af sodavand, og man kan købe lækre milkshakes.

Vi afsluttede dagen med en tur i Sky Trail!

Her får man sele på og bliver koblet på et skinnesystem og så er det ellers bare med at kravle rundt i de forskellige højder og har man mod på det, kan man suse afsted med benene hængende frit.

Vores den ældste elsker den aktivitet, vi andre nøjes med at kigge på med fødderne godt plantet i jorden.

Universe er meget mere end det, vi har beskrevet. De har også en firezone, en Lab Zone og en Ball Factory zone og meget mere. Det er umuligt at nå at opleve det hele på en dag og svært at fortælle om, fordi det er så begejstrende fedt at være der.

En ting jeg dog vil slutte af med er at rose personalet. Det er eminent service man får.

Vi har et barn med autisme og blev opfordret til at gå i informationen efter en Solsikkesnor, da personalet er informeret om, hvad det betyder og derfor bedre kan hjælpe. Det er guld værd for en familie som vores.

Personalet er fuldstændig i børnehøjde, smilende og altid venlige. Vi synes virkelig, at Universe er et fedt sted at komme, og vi skal helt sikkert besøge stedet igen (og igen).

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: MEGET GOD – I Universe er der noget for hele familien og uanset, hvilken aktivitet man står ved, så kan alle aldersgrupper få noget ud af det på hver deres måde. Det er faktisk ret genialt, og derfor er der legeværdi for både børn og voksne.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Hele parken er hyggelig og fremstår virkelig flot og de forskellige aktiviteter er der kræset om, når det gælder kvalitet. Tidsmæssigt i parken kan man være der i 6 timer uden at have været igennem det hele, og alligevel kan man med garanti gå tilbage og prøve en aktivitet igen. 

Pris: MEGET GOD –  Køber man billet online er priserne fra 169,- hvor det ved indgangen er op til 309,- (Alt efter sæson, børnebillet og voksenbillet). Jeg synes faktisk, at det er fair priser. Der er fuld adgang til hele parken, og der er så meget man kan opleve og lege med, og det er hele familien der kan være med i de forskellige aktiviteter. Her får man meget for pengene.


Jancy fortæller:
Min familie og jeg har været så heldige at blive inviteret i Universe Science park. Vi er en familie bestående af far, mor og to børn på 12 og 8 år.
Vi startede dagen kl. 9. Vi bor i Svendborg, og derfor havde vi valgt at tage færgen fra Bøjden til Fynshav og derfra til Als, hvor parken ligger. En god måde at tage turen på, da børnene synes, at det er sjovere at sejle end at sidde på bagsædet i bilen.
Ved indgangen blev vi mødt af personale, som havde tid og overskud til at tage imod os. Vi scannede vores billet og fik vores armbånd. Overalt i parken mødte vi personale der altid smilte og sagde hej. Vi var ikke i tvivl om, at de var glade for at være der, og det smittede af på os.
Parken var rigtig flot. Jeg var virkelig overrasket over, hvor meget der var gjort ud af parken. Der var smukke blomster og træer overalt. Det gode var at der var navnemærker på de fleste blomster, så jeg fik en del inspiration til haven.
Vi startede Sky Trail, som er en 15 m høj klatrepark. Her bliver man spændt fast i sikre seler. Herefter får man lov at gå rundt imellem de sjove forhindringer og svævebaner. Der er flere medarbejdere til stede. Både nede på jorden, men også på klatrebanen så man er altid i trygge hænder.
Santhosh og Dhusa havde virkelig glædet sig til Segway kørsel. Man starter med en kort instruktion og derefter ud på banen med hjelm og albuebeskyttelse. Der blev kørt på Segway og el-biler i lang tid, og heldigvis var der ikke mange i kø, så de kunne prøve det igen og igen.
Til frokost gik vi ind på BIG BANG Buffet, som er en lækker buffet med italienske retter. Der var mange forskellige pizzaer, lækre pastaretter og lækre salater. Det var virkelig lækkert. Maden var frisk og velsmagende.
Vi var rigtig heldig med vejret, så dagen blev mest brugt på udendørsaktiviteterne. Børnene var vilde med sæbeboblefabrikken og de mange indbydende legepladser for store og små.
Det er svært at nævne alle ting man kan opleve i parken, men jeg vil fremhæve VR verdenen, hvor vi bl.a. fik lavet vores egen vilde rutsjebane, og beat the storm, hvor Santhosh og Dhusa virkelig fik prøvet kræfter mod stormen.
Vi var i parken fra åben til luk. Universe adskiller sig fra andre forlystelsesparker. I Universe kombineres leg og læring, og man leger med naturvidenskaben. Selvom vi var der fra åben til luk, nåede vi ikke hele parken. Vi havde en virkelig god og lærerig dag i parken, og vi er helt enige om, at vi kommer igen.
Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er vild med at man kombinerer leg og læring.
Pris: MEGET GOD – Priserne er meget fair. Hvis man køber billetterne online, koster en billet fra 169 kr. og op.
Kvalitet: MEGET GOD – Servicen er i top og parken er smuk og indbydende.

Mette fortæller:

Min familie og jeg har været så heldige at blive inviteret til Universe Science Park på Als. Universe er ikke en decideret forlystelsespark, men rummer i stedet mange sjove aktiviteter, hvor både voksne og børn er underholdt i mange timer i et forunderligt univers. Hos Universe er videnskab en leg, og det er parkens fornemmeste opgave at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Vi havde allerede hjemmefra, været inde på hjemmesiden, for at se hvad der ventede os. Jeg må indrømme at jeg tog lidt slukøret afsted, da vi har en datter på 2,5år og 96cm., og jeg kunne hurtigt se, at for at prøve de fleste af aktiviteterne, skulle man være minimum 100cm.

Ved indgangen blev vi mødt af de sødeste unge mennesker som stod klar til at tage imod og til spørgsmål. Vi blev mødt af synet af den ikoniske blå kube, som jeg forbinder med Universe Science Park  Inden i den blå kube kunne man opleve naturfænomener på tæt hold og en unik og kunstnerisk fortolkning af jordens opbygning i et slags 4d format, så man virkelig fik fornemmelsen af at være der selv

Vi gik gennem ”de fire haver” og på trods af overskyet og lidt regnfulde skyer nød vi roen og de smukke blomster, samt legehusene som dannede rammen for en god leg. 

Bagefter gik vi ind i ”Ball factory”. Et område vi havde glædet os meget til, da det var for alle aldre (og højder). Vi brugte rigtig lang tid her inde, og kunne have brugt endnu mere – 500m2 og 10.000 bolde. Der blev leget arbejdsmænd og rykket, båret og fragtet en masse bolde fra a til b. Vi som voksne havde det virkelig sjovt, idet der også var udfordringer der inde, tilpasset de lidt større også. Der blev kastet- og blæst en masse bolde afsted .

En virkelig god differentiering med bolden i centrum. I ball factory kunne jeg dog godt have ønsket mig lidt bedre information, da der var nogle af stationerne hvor vi ikke vidste hvad man skulle. Det kunne have været rart med mere udførlige anvisninger eller noget personale til stede.

Vi har en datter som elsker sæbebobler og derfor var ”Bubble Zone” noget hun virkelig havde set frem til. Stedet ved sæbeboblerne var ikke stort og lå udenfor som en overdækket terrasse. Det gav lidt vanskeligheder når det, som på dagen, var lidt blæsende i vejret. Men imponerende var det, når man fik fanget et roligt øjeblik og sæbemassen fik lov til at arbejde.

Var det svært at lave bobler, var det også fedt bare at have hænderne i det glatte grønne sæbevand- hurra for regntøj ! Desuden kunne man lave bobler med røg i, som synes imponerende for både små og store.

Efter hårdt arbejde med sæbeboblerne var det nu tid til velfortjent frokost. Vi spiste på restauranten ”Big bang buffet”. Maden bestod af pizza, pasta og salatbar samt is til dessert. Maden smagte virkelig dejligt, men man skal selvfølgelig også være til pizza/pasta for at kunne blive mæt der inde. Vi var svært tilfredse .

 

Efterfølgende vurderede vi at vejret var til udendørs leg i ”Water zone”, og her kunne vores datter (også) have brugt al sin tid. Stedet med hydraulistiske vandtrykspistoler, pumpesystemer, centrifugepumper, kædepumper, møllehjul og mange andre måde at generere vand på .

Derudover var der også plads til almindelig leg på legepladsen  og til at åbne/lukke sluserne på vandet man havde pumpet rundt

Vi sluttede dagen af med en tur i ”Test lab” hvor moderens og faderens konkurrencegen for alvor blev tændt. Her kan man dyste i kvinders råstyrke, viden og motorik mod mændenes, på tværs af aldrene. Hvis vi havde været der uden vores datter, havde vi brugt uendelig lang tid her inde, da vi er to kæmpe konkurrencemennesker – og jeg kan da hurtigt afsløre, at jeg voksede 10cm. da det viste sig at min råstyrke i at løbe rundt i en stort hjul, på tid, var bedre end min mands, på trods af han cykler på højt plan .

Universe Science Park er virkelig anbefalingsværdigt for både store og små. Jeg vil anbefale, hvis man kommer langvejsfra som os (Slagelse), at man gør det til en større tur, og tager en overnatning eller to et sted. Det vil være mega fedt, hvis Universe selv på et tidspunkt laver overnatningsmuligheder, hvor de bringer samme læringstema ind i værelserne/hytterne. Vi kunne ikke have ønsket os mere for denne dag, udover bedre vejr (Men så havde der nok også været flere mennesker). Man kan ikke få det hele

____________________________________________________________________________________

Min vurderingen, ud fra de 5 kriterier MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG:

Nytteværdi: Meget god – Jeg må indrømme, at min formodning om, at det ville blive en øv-dag fordi vores datter ikke var høj nok, blev gjort til skamme!! Jeg ved slet ikke hvordan vi skulle finde mere tid, til at prøve alle de andre forlystelser også. Vi brugte 5 timer på de få forlystelser. Jeg ville gerne have prøvet ”Beat the storm” hvor man prøver kræfter med en orkansimulator. Dog var køen for lang til at jeg (og min familie) havde tålmodighed til at vente, desværre. KÆMPE anbefaling for ALLE aldre

Holdbarhed: %

Kvalitet: Meget god – Parken fremstår pæn, nydelig og i god stand.  

Pris: Meget god – Prisen for en voksen er 309kr. og børn (5-15) 269kr. Der kan spares lidt ved at købe billetterne i forvejen online. Når du har betalt for indgangen er alle forlystelse/aktiviteter gratis. Jeg synes derfor prisen er meget god og du får rigtig meget for pengene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Satch skoletaske i samarbejde med Helm.nu