TEST af Aktivitetssættene Krystalhaven og Menneskekroppen fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST af Lego Jurassic Park – Brachiosaurus Opdagelse (76960)

TEST af Aktivitetssættene Krystalhaven og Menneskekroppen fra Legeakademiet

Flere af vores testere hos Testfamilien.dk har testet aktivitetssættene Krystalhaven og Menneskekroppen fra Legeakademiet. Her kommer en af deres tests:


Vores tester Malene har testet produkter fra Legeakademiet sammen med Elliot på 8 år. Vi har prøvet aktivitetssættene Krystalhaven og Menneskekroppen samt hjælpemidlerne terapikat og tyggebrik.

Malene fortæller:

Begge aktivitetssæt er baserede på STEM, der står for videnskab, teknologi, ingeniørskab og matematik (på engelsk science, technology, engineering og mathematics). Det er en speciel måde for børn at lære på, samtidig med at de leger og eksperimenterer. Læs mere her: https://legeakademietblog.dk/saadan-laerer-boern-stem-begreber-gennem-leg/

Det er intet mindre end skelsættende for Elliot. Da hans koncentration er svær at fastholde, og han stritter imod passiv indlæring (kateterundervisning), så er det tæt på genialt at introducere viden og indlæring gennem leg. Og han nåede jo slet ikke at opdage, at han faktisk lærte en hel masse 🙂

Jeg må også tilføje, at jeg er helt vild med deres hjemmesides opbygning, særligt deres menu “Har du en?”. Her finder du hjælp til at vælge det rigtige legetøj til dit barn på en helt ny måde, men har du en krudtugle? En sjuskedorte? En puttegris? En spørgejørgen? En spektakelmager? En drillepind? En fjollerik? En forsigtigper? Eller måske en pilfinger? Tag deres børnetest og find det rigtige legetøj.

 

AKTIVITETSSÆTTENE

Med Krystelhaven dyrker man sine egne krystaller, og med Menneskekroppen undersøger man kroppens fascinerende anatomi gennem 10 sjove eksperimenter, fx bygger man sit eget stetoskop, og der er rød frugtfarve med, der ligner ægte blod.

Det er jo intet mindre end en fantastisk kombination, at man kan styrke sit barns færdigheder gennem leg. Jeg bliver så glad, hver gang vi knækker lidt mere af koden til at styrke Elliot, og det kan det her bestemt være med til.

Elliot er præget af stor uro og har nogle kognitive udfordringer, som disse ting er som skabt til at udvikle på. Vores dreng er nemlig lidt speciel. Selvom han ikke har nogen diagnoser, så har han har brug for hensyn og hjælp, og det er vigtigt at udfordre ham. Elliot kan nemlig sagtens lære alt det, han skal; skolens kassetænkning er bare ikke særlig god måde at lære på for ham. Så jeg er meget begejstret for de to fine sæt.

 

HJÆLPEMIDLERNE

Som sagt har Elliot en del kropslig uro. Vi har allerede prøvet mange ting, bl.a. sover han med tyngdedyne, men jeg må sige, at den 2 kg. tunge terapikat har haft en fantastisk effekt – og Elliot er utroligt glad for den. Både katten og tyggebrikken er VIRKELIG gode produkter.

Terapikatten lægger sig tungt og lækkert på dit barns skød, ryg, mave – alle steder, du har lyst til. Den føles som et tungt, kærligt kram, og hjælper dermed til fordybelse og afslapning ved at stimulere nogle gode ting inde i kroppen, der giver velvære. Den har haft en stor fordel for Elliot, fordi han om sommeren ikke kan bruge sin tunge dyne, der er for varm. Den lille kat kan ligge på brystet hele natten uden problemer. Han kan også tage den med i skole, hvilket både giver ham tryghed og fungerer som et hjælpemiddel.

Tyggebrikken er han overraskende glad for. I stedet for at tygge på sine blyanter eller tøj, så kan han tygge på en brik, der rent faktisk er sikker og godkendt til at stikke i munden. Den giver ham fred, hjælper til at fokusere, når han skal lave opgaver, udvikler evnen til at berolige sig selv og håndtere stress. Jeg kendte ikke til tyggebrikker, og jeg må sige, at det er undervurderet, hvor meget man kan hjælpe sit barn på en utroligt nænsom måde. Sikke nogle fantastiske ting.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Jeg er imponeret. Så enkelt kan det siges. Jeg ville ønske, at jeg havde opdaget den slags ting noget før, og det er bestemt kommet for at blive. Jeg vil fremover købe flere af den slags STEM-baserede sæt/legetøj, og jeg vil helt sikkert vende tilbage til Legeakademiet store udvalg af gode, nænsomme hjælpemidler.

Holdbarhed: GOD. Tingene er jo virkelig gode, men jeg savner, at katten kan vaskes. Det er et dyrt produkt, så jeg får lidt ondt i maven over, at han har den med sig rundt, fordi jeg ikke kan vaske den. Det er en stor risiko for mig, og den ER virkelig han bedste ven. Derudover er tingene jo bare i top. Tyggebrikken er meget tryg og sikker at bruge, og aktivitetetssættene rummer mange timers god leg.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er helt oppe og ringe. Virkelig gode produkter, der i den grad er prisen værd.

Pris: MEGET GOD. Nu siger jeg godt nok, at terapikatten er dyr, men den er bestemt også prisen værd. Den findes i en stor og en lille udgave (det er vigtigt at det er den rigtige vægt til dit barn), og vores er den store, som koster 799,95 kr. Tyggebrikken koster 259,95 kr., hvilket også er en fair pris for et kvalitetsprodukt, som skal holde til en stor belastning og være certificeret til at putte i munden. Krystalhaven koster 119,95, hvilket jeg faktisk synes er ret billigt, og det samme gælder Menneskekroppen, der koster 169,95. Man får et gigantisk sæt for den pris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lego Jurassic Park – Brachiosaurus Opdagelse (76960)