TEST af XGO3 smartwatch – Testfamilien
TEST af Xplora smartwatch X6Play

TEST af XGO3 smartwatch

Flere af vores testere har den seneste tid testet XGO3 smartwatch fra Xplora. Her kommer deres anmeldelser:


De seneste 2 måneder måned har vores tester Aynur, sammen med sin søn Milas på 5 år, testet XGO3 smartwatch til børn fra Xplora.

Aynur fortæller: 

Med en dreng på 5 år er mobil snakken så småt begyndt herhjemme, og vi som forældre har været meget i tvivl om, hvornår den første mobil skulle introduceres. Vi blev meget positivt overrasket over Xplora XGO3 og dets funktionalitet. Man starter med at opsætte uret i Xplora appen, som er en forældreapp, hvori uret administreres, og som giver mig som forælder overblik og kontrol. 

Appen er simpelthen bedre end jeg nogensinde kunne forstille mig. Den giver lov til at bestemme, hvem uret skal kunne ringe til og vigtigere endnu, hvem der kan ringe til uret – og så er der ingen adgang internettet med sociale medier, billeddeling mm. 

Xplora XGO3 er en opgradering af Xplora XGO2 og er et prisbelønnet smartwatch, som fås i fem forskellige farver, lyseblå, lyserød/pink, sort med grønt, sort med grå og orange. Det har en 1,3” TFT skærm, et 850 mAh batteri og er vandtæt, og så er det fyldt med funktioner, både til barnet og til forældrene via Xplora appen. 

Milas var specielt glad for alarmen, så han havde et vækkeur, skridttælleren, så han kunne holde øje med, hvor meget han gik, beskedfunktionen, hvor han indtalte beskeder og sendte dem til mig og selvfølgelig ringefunktionen, så han, i tide og utide, kunne ringe til far, mor, moster, farmor og resten af familien.

De vigtigste funktioner for os som forældre er kontaktbogskontrol og GPS-overvågning. Herudover med en super fed feature – og noget som giver mit moderlige instinkt mere ro i sindet – nemlig at uret har en SOS knap, som til enhver tid sender en SOS-besked til forældrenes app med placering, hvis der skulle være brug for det.

Når Milas næste år starter i skole vil vi selvfølgelig også gøre brug af den super smarte ”skoletilstand”. Når uret er i denne tilstand, så kan han ikke betjene det, og koncentrere sig fuldt ud om skolen, og når han er blevet mere fortrolig med uret, vil vi åbne for #GOPLAY funktionen, hvor man gennem fysisk aktivitet samler point/mønter, som kan byttes til præmier. 

PersonligT synes jeg, at mange børn i dag får smartphones for tidligt og bliver unødvendigt introduceret til den digitale verden. Med Xplora XGO3 bliver dit barn skånet i længere tid for nogle af de ting som de kan udsættes for med en smartphone. Det er nemlig ikke muligt at surfe på nettet og støde på indhold, som på ingen måder henvender eller egner sig til børn, og det er en kæmpe fordel, at man ikke giver børnene fuld adgang til nettet, men styrer barnets kommunikationsmuligheder via Xplora appen. Jeg synes, at Xplora XGO3 er rigtig godt kompromis for børn, når de rammer den alder, hvor de gerne vil have en mobiltelefon. 

Nytteværdi: GOD – Et super alternativ til mobiltelefon og som introducerer dit barn til det digitale på en sikker og tryg måde. Men en nødvendighed vil jeg ikke kalde det.

Holdbarhed: GOD – Som med andet skærmudstyr anbefaler jeg at tilkøbe en skærmbeskyttelse for at undgå ridser, ellers føles uret ret robust at holde i hånden.

Pris: GOD – 1299,- kr. i vejledende udsalgspris er umiddelbart ikke dyrt, men dertil skal man huske, at det kræver et abonnement, og for at få fuld adgang, koster sådan ét 109 kr. med månedlig opkrævning.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten og designet er i top og med IP68-klassifikationen er det støv- og vandtæt.

 


Vores tester, Helle, har sammen med sin datter Mille, der netop er fyldt 4 år, testet børneuret XGO3 fra Xplora.

Helle fortæller:

”Vi har haft den store fornøjelse af at teste uret XGO3 fra Xplora i farven pink. Mille har længe ønsket sig et ur og blev meget glad og overvældet, da hun modtog det flotte ur og oplevede dets mange muligheder. Uret har mange funktioner som skridttæller og alarm. Herudover har det funktioner som en mobiltelefon og kan blandt andet både tage billeder, sende dem og foretage opkald – hvilket man som forældre styrer i den meget brugervenlige app. Mille har gennem testperioden været meget motiveret til at lære klokken samt bevæge sig og tælle sine skridt. Herudover er der blevet taget mange billeder af alle de ting, der fylder i hverdagen for en pige på 4 år. 

Xplora er en nordisk virksomhed, der startede i 2015. De har specialiseret sig i at udarbejde ure, der går under navnet ”Barnets første mobiltelefon”. Xploras vision er at skabe en løsning, der gør dagligdagen nemmere for børnefamilier – med udgangspunkt i, hvad der passer til barnet. XGO3 er designet som et smartwatch med udvalgte funktioner, og med sin enorme brugervenlighed, er det nemt for barnet at navigere rundt i de forskellige funktioner. XGO3 har en 1.3” TFT skærm og findes i 5 farver, så der er noget for ethvert barn. 

En af de funktioner Mille har brugt mest på uret er skridttælleren, der virkelig har motiveret til bevægelse. Der er både blevet hygget på små løbeture, og vi har talt skridt mellem forskellige distancer, hvilket kan få selv de mest trætte børnehaveben til at gå i et rask tempo på turen hjem. Xplora har udarbejdet en aktivitetsplatform, hvor man kan vinde eller købe seje præmier. Xplora bidrager virkelig til at mindske skærmtiden, da den opfordrer til bevægelse og forhindrer adgangen til sociale medier. 

Uret har indbygget GPS-funktion, så man som forældre kan følge sit barn. Der kan oprettes T-zoner, så man som forældre får besked, hvis barnet forlader en zone og ankommer til en ny. Vi har ikke haft behov for at følge Mille, men har flere gange kigget og må bare sige, at den har sagt den præcise adresse hver eneste gang. Appen installeres på forældrenes telefon og er virkelig nem at benytte. Der oprettes op til 50 kontakter med billeder, og barnet kan således kun sende beskeder og ringe til disse – ligesom det kun er dem, der kan ringe til barnet. Det er virkelig trygt. Herudover kan man se en liste over opkald til og fra uret og hele tiden holde øje med hvad der sker. Uret har et 2 MP-kamera, hvilket er nok til at barnet kan tage lidt sjove billeder og eventuelt sende til sine kontakter. Appen har også mulighed for at sætte uret i skolemodus, hvor alarmer, opkald og meddelelser bliver deaktiveret.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – hvis man ønsker en mulighed for at se, hvor ens barn befinder sig samt have kontakt, er det virkelig en god løsning med dette ur. Det er virkelig trygt at man kan holde øje og styre så mange ting fra appen, så uret kan benyttes af de helt små børn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har testet uret næsten en måned, og det er ikke til at mærke på uret, at det har været i brug.

Pris: GOD – uret starter fra 1299 kr på Xploras egen hjemmeside. Jeg synes det er mange penge for et ur til et mindre barn, men med alle de funktioner uret indeholder synes jeg, det er en fair pris. Det hjælper til at udskyde en mobiltelefon til senere, og der er mulighed for at komme i kontakt med sit barn.

Kvalitet: MEGET GOD – uret er i god kvalitet. Selve uret er stort på en lille hånd, men det gør også, at uret virker mere robust.

 


Citater fra de øvrige testere:

Mollie som har testet med datteren Agnes fortæller:

“Børnene elsker, at de selv kan ringe til deres bedste forældre, og så har de det meget sjovt med at tage billeder. Hver aften inden uret bliver lagt til opladningen, bliver der noteret, hvor mange skridt man har gået på den pågældende dag (hvilket også motiverer børnene til at få sig rørt)”

 


Heidi som har testet med sønnen Matti  fortæller:

“Sjældent har jeg oplevet noget nemmere at sætte op end uret, da man blot henter Xploras forældreapp ned på sin telefon, scanner QR koden på uret og ja, så er man nærmest good to go. Nemt, selv for en som mig, som IKKE har særlig meget teknisk snilde.

Jeg er VILD med Xploras vision.

De vil gerne være med til at give børn en tryg introduktion til den digitale verden og ikke mindst være med til at give en tryggere hverdag for mange familier – særligt forældre.”

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Xplora smartwatch X6Play