TEST af Xplora smartwatch X6Play – Testfamilien
TEST af Basistøj fra Basic Treasure

TEST af Xplora smartwatch X6Play

Flere af vores testere har den seneste måned testet Xplora smartwatch X6Play. Her kommer deres anmeldelser:


Christina fortæller :

Min datter Josephine på 6 år har været den heldige tester af Xplora X6Play, hvilket har været en kæmpe fornøjelse.

Jeg havde en meget glad pige, da jeg kom hjem med pakken. Et Xplora SmartWatch til børn som rigtig mange af vennerne i skolen også har – og som hun nu også er den heldige ejer af. Det var en meget stor ting for en pige på 6 år. 

Xplora X6Play er et SmartWatch, der er med til at give barnet en tryg introduktion til den digitale verden, hvor man som forældre er med til at kontrollere og skabe tryghed via den tilknyttede forældreapp. 

Uret kan ringe, chatte og sende talebeskeder til de kontaktmuligheder, der oprettes og gives adgang til via forældreappen. Vi har stor glæde af ringefunktionen for at kunne aftale med Josephine, hvornår hun har tilladelse til at gå hjem fra skole. Her kan vi også følge hende hele vejen hjem via urets GPS-funktion. GPS’en har givet en stor tryghed hos os som forældre til at kunne lade hende lære at gå selv hjem fra skole – hvilket også er en meget stor ting for en hende. 

Uret er udstyret med skridttæller, hvor man følge med i, hvor meget de får bevæget sig i løbet af dagen og se deres aktivitetsunivers. Barnet kan igennem sine skridt tjene x-coins, som kan bruges til at vinde eller købe seje præmier. Dette er en fed måde at motivere barnet til at bevæge sig mere. Josephine viser mig dagligt stolt, hvor mange skridt hun har gået og hvor mange coins, hun har tjent. Og jeg må tage hatten af for de små ben – hold da op hvor får hun taget mange skridt. Hun går gerne 20.000-25.000 skridt om dagen, hvilket jeg er meget imponeret over. Det har også givet en bedre forståelse hos os som forældre om, hvorfor hun nogle dage er træt, når hun kommer hjem fra skole. 

Via forældreappen kan man også styre den smarte funktion “Skolemodus”. Her kan man lave indstillinger for hvilke tidsrum, barnet kan ikke bruge uret i løbet af dagen. I dette tidsrum kan barnet udelukkende se, hvad klokken er, og hvor mange skridt, de har gået. Dette er en super funktion i forhold til skoletimerne samt aftentimerne, hvor uret ikke skal forstyrre barnet. 

Vi er meget begejstret for Xplora herhjemme. Vi kan følge og kommunikere med vores datter og med tryghed give hende muligheden for at gå hjem fra skole eller cykle til en veninde selv. Yderligere kan vi forhåbentlig også udskyde behovet for en mobiltelefon, da uret opfylder en masse af disse funktioner på en tryg og kontrolleret måde for både barn og forældre. 

 

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. 

Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver vurderingen af 

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er et virkelig godt ur, der skaber nytteværdi og tryghed hos både barn og forældre.

Holdbarhed: GOD – Holdbartiden er fin. Skærmen får dog hurtigt ridser og slitage, men det er nok forventeligt med børn som bruger. 

Kvalitet: MEGET GOD – Uret er af god kvalitet, vandtæt og har længere batteritid end tidligere modeller. 

Pris: MIDDEL – Uret koster 2.186,-, hvilket jeg synes er lidt i den høje ende. Yderligere skal man også betale for månedligt abonnement for simkort. Uret er på tilbud i øjeblikket til 1.599,- 😊 

 


Vores tester, Ann-Charlott, har haft sin datter på 10 år til at teste Xplora smartwatch X6Play. 

Ann-Charlott fortæller: 

Celina-Sofie blev jublende glad, da hun fandt ud af, at hun var så heldig at skulle teste Xplora Smartwach. Hun har nemlig et par veninder, der har uret og synes rigtig godt om det. 

Allerede ved bestilling af uret får man en oplevelse af, at der er tænkt på, at uret skal henvende sig til børn i form af muligheden for valg af glade farver. Da vi modtog æsken med uret, var det også synligt, at der var tænkt over udformning og at gøre det så let og brugervenligt som muligt. Uret lå fint øverst adskilt af ekstra remme i andre farver og det tilhørende simkort, oplader m.m. Selve simkortet var sat i, og der medfølger en grundig brugervejledning, så det var lige til at gå til i forhold til opsætning af uret. Celina-Sofie har særligt været glad for, at hun selv kan tilpasse sit eget ur med farver, baggrunde og ringetoner og gøre det mere personligt. 

Vi har tidligere haft smartwatch til vores børn, men dette giver flere muligheder, og derudover er det bare bedre funktionelt. Og vigtigst af alt, så er uret enormt intuitivt at bruge for børn. 

Uret er decideret designet til børn. Og det kan vi godt se – ikke i forhold til urets udformning, for uret er supersejt og er på alle måder en rigtig smartwatch, men brugervenligheden er lige i børnehøjde. Som tilbehør til uret, kan man vælge imellem flere farver, for at give det et mere ”børnevenligt” udtryk, hvis man ønsker det. Og ellers kan man også bare køre den i helt klassisk sort. Celina-Sofie ville egentlig gerne have, at det bare var sort, så det bestilte vi i første omgang, men da hun så den superseje pink farve, som hun kunne sætte på remmen og urskiven, skiftede hun hurtigt over til det.

Udover muligheden for at personliggøre uret, er der også adgang til børnenes eget aktivitetsunivers. Urets aktivitetsunivers indeholder masser af sjovt og lærerigt indhold specielt designet til børn. Og så er der ikke adgang til hverken sociale medier, internet eller mulighed for deling af billeder online, hvilket vi som forældre er meget tilfredse med.

Uret giver mulighed for at foretage både opkald, chat og talebeskeder. Børnene kan lynhurtigt swipe til siden og vælge, om de eksempelvis vil ringe op eller sende en besked. Som forælder styrer man selv, hvem børnene skal kunne være i kontakt med, og det er let for Celine-Sofie lynhurtigt at sende en besked afsted. Hun kan enten vælge en af de mange beskeder, der allerede er skrevet og blot trykke ”send”. Det kan f.eks. være ”Jeg kører nu”, når hun er på vej hjem fra skole. Hun kan også vælge at holde mikrofonen nede og selv indtale beskeden og trykke send. Denne funktion bruger hun særligt, hvis hun gerne vil kommunikere noget, der ikke er ”forudbestemt” i en tekstbesked – altså hvor det ikke er muligt at vælge lige præcis den sætning, som hun gerne vil sige. Det er nemt og hurtigt for hende at indtale beskeder, og lyden er rigtig god, og hun går godt igennem. Vi har virkelig været rigtig positivt overrasket over uret og hvor godt, det fungerer. 

Selve uret har en rigtig god skærmløsning, god hukommelse og et rigtig godt kamera. Derudover har uret også en videofunktion. Uret er derudover indbygget med GPS med trygge zoner, hvilket jeg særligt er glad for. I forhold til den usikkerhed, der er i dag i samfundet, giver det mig som mor en tryghed at vide, at min datter har uret på. Hun er 10 år gammel og har fået en telefon. Telefonen er i den alder ikke vigtig for hende, så hun har den ikke med alle steder, og ofte kan jeg slet ikke komme i kontakt med hende. Uret har hun på armen hele tiden, så det virker endnu bedre for os end hendes mobiltelefon.

Noget andet smart ved uret er, at man kan indsætte skolemodus. I de smartwatches, vores børn havde tidligere (fra et andet mærke), kunne der ikke indsættes skolemodus, hvilket gjorde, at smartwatches i en lang periode ikke var tilladt at have med i skolen. Det er heldigvis ikke et problem her. Derudover indeholder uret en skridttæller, hvilket Celina-Sofie synes er rigtig fedt. Hun træner gymnastik 5 dage og ugen og dans 1 gang, så hun går rigtig meget op i sin sport og synes det er fedt at kunne se, hvor mange skridt hun har gået om dagen. På den måde går der lidt sport i, at hun i hvert fald ikke vil have gået mindre i dag, end hun gjorde i går. 

Foruden alt ovenstående, er det også muligt at sætte alarm i uret. Det er supergodt, for ofte har jeg bedt Celina-Sofie om at læse lektier, når hun kommer hjem fra skole, inden hun skal til sport. Det vil sige, at hun kan selv sætte uret til 20 minutters læsning. Og jeg kan på forhånd have sat uret til at ringe på et bestemt tidspunkt, hvor hun skal have skiftet til idrætstøj, så jeg kan køre direkte hjem fra arbejde og køre hende til sport. Celina-Sofie har selv udforsket uret selv og fundet ud af hvilke funktioner, hun godt kan lide at bruge, og hvad der skaber værdi i hendes hverdag. Det viser igen bare hvor brugervenligt uret er. Ofte er det hende, der er kommet over til os og sagt ”ej prøv lige at se, hvad uret også kan”. Hun fandt eksempelvis ud af, at hun kan sætte stopur på når hun børster tænder. Så holder hun øje på uret, hvornår der er gået 2,30 minutter i forbindelse med tandbørstning. Supersmart. 

Som forældre får man adgang til en forældre-app, hvor man kan administrere urets funktioner. Appen er super smart og let at anvende. Alt i alt er vi bare kæmpe fan, og uret er på alle måder et smart ur/smart watch.  

Uret har følgende specifikationer:

  • Høj skærmopløsning med animationer
  • Super hurtig 1,2Ghz processor
  • Langvarig batterikapacitet
  • 8 GB hukommelse
  • Præcis GPS-funktion
  • 5 MP kamera
  • Chat og opkaldsfunktion
  • Gennem Xploras aktivitetsplatform kan barnet udforske verden gennem leg og sjov
  • Barnet kan selv sætte sit personlige præg på uret 

I dette tilfælde bliver vurderingen: 

Nytteværdi: MEGET GOD – Celina-Sofie ringer og skriver på det flere gange om dagen hver dag. Jeg skal ikke længere bekymre mig, om Celina-Sofie er kommet sikkert hjem fra skole, da jeg kan se, hvor hun befinder sig. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Uret virker til at holde godt og have mange gode funktioner der gør, at det kan anvendes over flere år. 

Pris: MEGET GOD – Prisen er 2.186 kr., når uret ikke er på tilbud. Det kan måske godt virke dyrt, men det er ofte på tilbud på Xploras egen hjemmeside og lige nu til en tilbudspris på 1.599 kr., hvilket er samme prisniveau for andre smartwatches til børn. Man kan sige, at dette smartwatch tilbyder lige ”det ekstra” og er bedre end dem, vi tidligere har haft, der har ligget i samme prisklasse, så prismæssigt synes jeg, det er helt fair. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og det vil jeg sige, at det gør her. Du får også, hvad du betaler for.  

Kvalitet: MEGET GOD – Uret er lavet i god kvalitet med respekt for, at det er børn, der bruger det. Af samme årsag kan man tilkøbe glasforsikringen. 

 


Citater fra øvrige testere:

Jeanette som har testet med sønnen Malthe fortæller: 

“Malthe kan bruge uret til at komme i kontakt med os ved at foretage opkald, chat eller talebeskeder. Han kan også bruge den til at tage billeder og videoer eller se hvor mange skridt han har taget i løbet af en dag. Der er rigtig god lyd i uret, både når han bruger opkald og talebeskeder. Derudover er kameraet også rigtig godt og tager nogle fine billeder og videoer i god kvalitet.”

 


Sanne, som har testet med datteren Vilja på 6 år, fortæller: 

“Vores lille datter er blevet så stor og selvstændig efter ,hun har fået sit X6Play.

Uret har givet hende frihed til at gøre ting på egen hånd, som hun ellers ikke ville have fået lov til. Hun har ganske kort til skole og skal kun krydse én vej, hvor der er skolepatrulje. Hvis hun selv går i skole, som hun elsker, så skal hun ringe, når hun har krydset vejen – og det gør hun!

Der er ingen tvivl om, at X6Play er kommet for at blive i vores familie, og at Vilja kan udvikle sig med uret og dets muligheder. Det er klart anbefalelsesværdigt til alle børnefamilier med børn i alderen 6-9 år. Barnets første mobiltelefon. Børnesikret og til en meget fornuftig pris.”

 


Charmilie som har testet med datteren Anjali fortæller:
“Det mest imponerende ved X6play er, at det rummer de fleste funktioner en mobiltelefon har, men samtidig er det begrænset på en fornuftig måde. Vigtigt af alt, så forhindrer det adgang til sociale medier, hvilket er en genial funktion, da Anjali er alt for ung til at bruge disse platforme.”

Nadia som har testet med satteren Zoe fortæller:
“Det kan alt det en på 8 år kan ønske sig, som at tage billeder, sende sjove beskeder med emojis og ringe. Zoe elsker at sende mig en besked med, hvad hun laver, og da hun kan tage billeder eller bruge emojis, gør det det nemmere for hende, selvom hun ikke kan stave til det, hun gerne vil skrive. Desuden kan hun indtale beskederne også med lyd, så hun slet ikke skal skrive.”

Anja som har testet med datteren Frida fortæller:

“Uret er genialt, da det kan tilpasses skoletiden. Jeg sætter det på skolemodus med gentagelse på alle hverdage, og det betyder, at hun i det tidsrum ikke kan bruge uret. Det er låst, hvilket gør at uret ikke tager for meget opmærksomhed i skoletiden.

Når hun så har fri fra skole, har hun mulighed for at ringe og spørge om legeaftale eller lignende, hvilket Frida udnytter i stor stil.”

 


Marie som har testet med sønnen Liam fortæller: 

“Uret er virkelig smart, den har givet meget tryghed i vores hverdag. Han er blevet mere selvhjulpen, da han kan ringe og aftale f.eks. legeaftale eller vi kan ringe og sige han skal komme hjem.”


Daniel som har test med sønnen Magnus fortæller: 
“Lige fra unboxingen var det klart, at dette produkt havde en masse at byde på. Magnus var begejstret for det seje design og de farverige gummiringe, der fulgte med. Det gav virkelig et førsteklasses indtryk.
Som forældre var det overraskende nemt at sætte op og parre med vores telefon.
Vil vi anbefale det?
Absolut! Hvis du har et barn, der er for lille til en smartphone, men stadig har brug for at kommunikere og have en vis frihed, så er dette ur et must-have.”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Basistøj fra Basic Treasure