TEST af Julepynt fra Klarborg – Testfamilien
KREATIV med 3D PUZZLE fra Ravensburger

TEST af Julepynt fra Klarborg

Flere af vores testere har den sidste måned testet Bette Kurt Klarborg adventsstage, adventslys, advents LED lys samt årets nissepar 2023 fra Etly Klarborg. Her kommer deres anmeldelser:


Mette fortæller:

Jeg har testet Bette Kurt Klarborg adventsstage, adventslys, advents LED lys samt årets nissepar 2023.

Da jeg modtog julepakken fra Klarborg tænkte jeg: ”Uh det var tidligt, jeg er slet ikke i humør til det her endnu, det skal ind i skabet…” men…

Adventsstagen Bette Kurt Klarborg er dog så tilpas neutral, at jeg endte med at have den stående på kommoden, flere uger før det overhovedet blev november- og december. Samtidig med at det blev mere trist og koldt i vejret, har stagen været med til, at mit julehumør steg fra 0 til 100 på ingen tid, da den blev tændt hver morgen og aften.

Jeg er helt vild med, at der findes LED lys til den, for med mit forbrug af stagen, ville det blive alt alt for dyrt i levende lys. De 15 cm. høje LED lys har en timer på 6 timer, men hjemme hos os bliver de tændt på ny efter de 6 timer er gået. Den bringer SÅ meget hygge i vores hjem. Stagen har faktisk resulteret i, at jeg føler en trang til at pynte op et par uger før, end jeg normalt ville gøre.

Vores datter var meget imponeret over, at man ikke brændte sig på LED lysene, og selvom hun prøvede gentagende gange, så kunne de altså ikke pustes ud. LED lysene er GULD VÆRD for jer som har små børn, både for finger-sikkerheden, men også i forhold til, at de ikke afgiver sod – og derfor et sundt indeklima.

Når det bliver tid til adventsdagene, vil jeg dog bruge de ægte adventslys, da de giver noget helt specielt til hyggen. De er 12 cm. høje og har en brændetid på 12 timer. Lysene er lavet af fuldraffineret specialvoks.

Udover Adventsstagen har vi også været så heldige at få tilsendt årets nissepar 2023 – sig hej til Cirkeline og Sylvester.

Årets nissepar er et rigtig hygge-par. Cirkeline læser højt for Sylvester, som putter sig under dynen og har svært ved at holde øjnene åbne.

Cirkeline er sød og kærlig og har de smukkeste krøller under nissehuen. Hun elsker at læse juleeventyr for alle de nisser, som vil lytte. Sylvester er livlig, glad og en krudtugle. Han elsker at hjælpe til i skoven, hvilket også gør, at han bliver træt om aftenen. Han er en hyggenisse, der elsker at lytte til Cirkelines juleeventyr. 

Etly Klarborg har brugt mere end 30 år på at skabe de charmerende og buttede Klarborgnisser. Det hele begyndte i 1986, da Etly selv åbnede en hyggelig gårdbutik, og siden da er der født mere end 300 nisser med hver deres unikke navn og personlighed. 

Inde på hjemmesiden www.Etlyklarborg.dk/navneonsker kan du faktisk selv ønske et navn og vedhæfte et billede for at vise personligheden på dén, du ønsker skal skabes. Jeg har ønsket ”Liva” og beskrevet, hvor fræk en rumpenisse hun er.

 

Min vurderingen, ud fra de 5 kriterier MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle produkterne har gjort mig i julehumør før tid! De har et tilpas gammeldags look, som gør, at jeg føler en nostalgi og erindring om jul, da jeg selv var barn.

Som skrevet tidligere har adventsstagen et neutralt look, men når jeg tænker ”adventsstage” vil jeg gerne have en mørkegrøn gran-farve og look derhenad.

Holdbarhed: MEGET GOD- Både nisser og adventsstagen virker som værende i keramik med tyngde. Men selvfølgelig skal man ikke tabe dem på jorden

Kvalitet: MEGET GOD – Det hele virker robust. 

Pris: MEGET GOD/GOD – Jeg synes, at priserne er helt fornuftige. Især synes jeg, LED lysene er pengene værd! Jeg vil da mene, at adventsstagen er en tand dyr, når det ikke er dét look, jeg normalt vil gå efter. Der er dog mulighed for andre designs på hjemmesiden.

Adventsstage ”Bette Kurt Klarborg”: 999,95 kr.

Adventslys ”Nisse i skjul”: 129,95 kr.

LED adventslys ”Nissen og rødkælken”: 449,95 kr.

Årets nissepar 2023: 399,95 kr.


Vores tester Daniella har testet julepynt fra Klarborg.

Vi har været så heldige at teste både Adventsstagen fra 2023 “Bette Kurt”, Årsnissepar fra 2023 “Cirkeline og Sylvester” og både LED lys til adventsstagen og almindelig adventslys fra Klarborg.

Herhjemme samler vi på Klarborg nisser, så at få lov til at teste så lækker en pakke, var i sig selv en gave.

Cirkeline og Sylvester er hver 11 cm høje og 8,5 cm brede. De passer perfekt ind til pynt i hjemmet – om det så er på julebordet eller hylden. Jeg er vild med alle de små detaljer.

Fx. at teksten er læselig (og gammeldags) i bogen Cirkeline sidder med og musene, der gemmer sig under bogen.

Alle Klarborgs nisser gemmer på sin helt egen personlige historie og navne. Jeg skal altid læse dem som det første. Hun skriver historier om dem, som drager tankerne mod hvad vi forbinder med gammeldags jul som også er Klarborgs intention

Adventstagen er 12,5cm høj og 31cm i diameter, så den er ret stor. Kurt sidder med sin fugl ude i skoven og nyder naturen. Den er malet i de hyggeligste, rolige, varme julefarver.

Alle adventslys fra Klarborg passer i stagen.

Vi har både testet LED adventslys, som også har et navn og en historie “Nissen og rødkælken” og Adventslys “Nisse i skjul”.

LED lysene er GENIALE, hvis man har små børn eller til ældre mennesker, der kan glemme at slukke lysene, men stadig gerne vil have en hyggelig stemning i hjemmet.

LED lysene kræver hver 2 AAA batterier.

De levende lys vil for mig altid være helt specielle, jeg elsker hyggen i at tænde det og se det brænde.

Men så længe jeg har små børn, er jeg mest tilhænger af LED lysene og de holder år efter år, det er kun batterierne, der skal skiftes.

Nytteværdi – GOD, findes frem hvert år til december, skaber en hyggelig stemning og er med til at gøre julen magisk, særligt for børn

Holdbarhed – GOD, det er keramik, så man skal ikke tabe dem, og de skal opbevares i kasserne med det medfølgende papir rundt om sig, når man pakker dem sammen.

Pris – MEGET GOD, Adventstagen står til 1.000,- LED-Lysene 450,- Årsnissepar 350,- og adventslysene 130,-. Jeg synes, prisen er fin, er et kendt mærke og godt håndarbejde mange samler på.

Kvalitet – MEGET GOD, der er kælet om detaljerne, historierne og alt bag de allerfineste klarborg nisser.


Vores tester Jancy har testet julepynt fra Klarborg.
Jancy fortæller:
I år starter julen tidligt. Vi har nemlig modtaget nogle Klarborg nyheder.
December er årets hyggeligste måned. Den er magisk og fyldt med kærlighed og hygge. Jeg er selv vokset op med, at vi altid gør meget ud af julemåneden, og det har jeg givet videre til mine børn. Nissen flytter ind, der bliver pyntet op allerede i slutningen af november måned, og vi bruger en masse tid sammen med familie og venner.
I år startede julen tidligt da vi modtog nogle nyheder fra Klarborg allerede i oktober. Jeg elsker Klarborg. Især deres årsnissepar. Dem har jeg en del af i forvejen, og de betyder meget for mig. Jeg fik altid årsnissepar i gave, når der skete noget stort. Jeg har bl.a. årsnissepar fra 2006 (året vi blev gift), 2011 (året hvor Santhosh blev født), 2014 (året hvor Alicia blev født) osv.
Årets nissepar er Cirkeline og Sylvester. De er virkelig søde ligesom alle de andre nissepar. Cirkeline sidder og læser i en julebog imens Sylvester sidder og lytter til julehistorien. De har deres fine søde udtryk, som Klarborg nisserne er kendt for. De er håndmalede og kvaliteten i top.
Vi har også modtaget Klarborgs nye adventstage med nissen Bette Kurt. Adventstagen passer til deres adventslys og LED adventslys. Det er virkelig en fin stage som bringer hygge og glæde ind i stuen. Alle Klarborg nisser har en historie. Bette Kurt er stor, stærk, altid glad og tilfreds. Han elsker skoven og naturen, og det kan man virkelig se på nissen med alle dens udtryk.
Alle Klarborg nisser er lavet med hjertet. Der er virkelig tænkt på hver en lille detalje. De er tidsløse og spreder glæde i juletiden. Alle nisser har deres egen historie. På Klarborgs hjemmeside kan man læse alle historierne bag nisserne.
Min vurdering af Klarborg julepynt:
Nytteværdi: MEGET GOD – Julepynt er som sådan ikke en nødvendighed, men i min optik er det ikke jul før hele huset pyntet op. Og her er Klarborg julepynt en væsentlig del af julepynten. Jeg elsker simpelthen min Klarborg samling.
Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig god, og de holder i mange år.

Pris: MEGET GOD – Generalt synes jeg, at Klarborg julepynt har en rigtig fin pris i forhold til design og kvalitet.


Charmilie fortæller:
Tidlig julestemning har bredt sig i Århus, da vi har haft den store glæde af at modtage spændende nyheder fra Klarborg. Dette inkluderer deres smukke adventsstage og årets charmerende nissepar fra 2023. Disse skønne tilføjelser har virkelig sat gang i juleglæden!
Adventstagen fra Klarborg er en sublim tilføjelse til julestemningen. Stagen er smuk designet og fortryller med sine detaljer. Den henter inspiration fra Etlys onkel Kurt, der elskede dyr – især fugle og naturens skønhed. Håndværket og designet af adventstagen giver ikke kun julehygge, men giver også et visuelt og kunstnerisk udtryk. Sammen med de smukke LED-lys kan man skabe en hyggelig stemning, der varer i mange timer. Stagen passer måde Klarborgs advents lys, men som noget helt unikt kan man bruge de fin LED-lys (som er anvendt på billedet), som uden tvivl skaber varme og glæde i hjemmet.
Nisseparret Cirkeline og Sylvester er også en ekstraordinær tilføjelse, der spreder glæde og magi. Det håndværksmæssige design og den personlige touch giver en autentisk julestemning med charmerende deltajer. De er små kunstværker i sig selv og bærer tydelig spor af omhyggeligt håndværk, hvilket giver en hjertevarm stemning.
Klarborgs nisser har altid haft en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg har altid været begejstret for deres nissefigurer, der bringer deres egne små historie med sig og tilføjer en ekstra dimension af magi til julen. F.eks. står der om årets par, at Cirkeline læser livligt og fantasifult for Sylvester. Han sidder puttet med sin dyne, fanget af spænding.
Med Klarborg’s nyeste kollektion får du en stemning af glæde og julehygge, hvor håndværket og julestemningen går op i en højere enhed. De er ikke blot dekorative elementer, men fortæller også tidsløse historier om juleglæde og håndværkstraditioner. Kan varmt anbefales herfra.
Nytteværdi:  MEGET GOD, en god investering, da håndværket og designet skaber en helt ekstraordinær julestemning i dit hjem.
Holdbarhed: MEGET GOD, godt materiale-valg og kan derfor holde i mange år. Man skal selvfølgelig ikke lege eller kaste rundt med produkterne, for så går de i stykker. Vi har selv nogle nisser tilbage fra 2010, som stadig fremstår i god stand.
Pris: GOD, en rimelig pris i forhold til kvalitet og design. Adventsstagen koster 999,95 kr og årsnissepar 2023 koster 399,95 kr

Vores tester Kirsten har testet Bette Kurt Klarborg Adventsstage og Klarborg Årsnissepar 2023 – Cirkeline og Sylvester.

Hun fortæller:

Jeg har været så heldige at få lov til at teste Bette Kurt Klarborg Adventsstage og Klarborg Årsnissepar 2023 og hold da op, hvor er det nogle fine juleting. 

Klarborg nisserne er lavet af en speciel keramik og er håndmalede, hvilket er med til at give dem det velkendte søde og venlige udtryk. 

Adventsstagen og nisseparret er faktisk den allerførste julepynt fra Klarborg, vi har her i huset, så selvom jeg udmærket kendte deres kære nisser, er der aldrig flyttet nogle af dem ind her i huset før nu. Adventsstagen er en nyhed, som jeg simpelthen faldt for med det samme jeg så den.

Årets nissepar hedder Cirkeline og Sylvester. Jeg synes, det er så hyggeligt, at Klarborg-nisserne har hver deres egen lille fine historie. 

Cirkeline er en sød og kærlig nissepige, der elsker at læse juleeventyr. Når hun i de sene nattetimer tænder julelampen og finder lidt godter frem, myldrer nisserne og småkravlet frem for at hygge mens hun læser højt.

Jeg synes, det er alle de fine detaljer, som de enkelte nisser har, der er med til at gøre Klarborgs nisser helt specielle. For eksempel er skriften i bogen så tydelig, at den er let at læse, siderne i bogen er lavet så fint og de små kære mus, der putter sig og lytter med, er så fine og detaljerede. 

Den glade og livlige krudtugle Sylvester, elsker at hjælpe til i skoven. Han er en rigtig hyggenisse, men om aftenen er han godt træt, så han elsker at putte i et tæppe og høre de juleeventyr, som Cirkeline læser højt. 

Igen har nissen nogle rigtig fine detaljer. Den lille søde mus, slikstokken og lappen på tæppet er bare nogle af dem. 

Den smukke adventsstage fra Klarborg er inspireret af Etly Klarbogs onkel Kurt. Bette Kurt er altid glad og tilfreds. Han er en kærlig og omsorgsfuld dyreven. Han har lavet hundredvis af fuglehuse, som han hænger overalt i nisseskoven til stor glæde for de mange fugle i området. Bette Kurt har en lille fugleven – rødkælken, som kommer og får lidt varme hos Kurt, når det bliver rigtig koldt.

Etly Klarborg har igen givet sin adventsstage en fin lille historie. Men stagen har også de velkendte fine Klarborg detaljer. 

Den lille rødkælk er lavet så fint og gennemført, det samme er grenen med hjertet, der er på fuglehuset.  

Etly Klarborg har kreeret både nogle flotte LED-lys og stearinlys, som passer til stagen. I første omgang har jeg valgt at sætte LED-lysene i stagen, da jeg godt kan lide at have lysene tændte en stor del af dagen. Når juledagene kommer, er det selvfølgelig stearinlysene, der skal sættes i stagen i stedet for. 

Godt nok er årsnisserne 2023 og den smukke adventsstage den første Klarborg julepynt, der er flyttet ind her hos os, men jeg skal helt sikkert have flere af Klarborgs fine ting hen ad vejen.  

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Designet på Klarborgs juleprodukter et tilpas mix af traditionel og moderne julepynt. Derfor synes jeg det er nogle, der passer ind i et hvert hjem, uanset stil. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Både den smukke adventsstage og årsnisserne er uforgængelige, og lavet i en stil jeg tvivler på man bliver træt af at have stående. 

Pris: MEGET GOD – Når man tænker på, at juleprodukterne er håndmalede og på alle de mange, mange fine detaljer, der er på al julepynten, så er prisen helt i orden. 

Kvalitet: MEGET GOD – Produkterne er lavet i gode materialer og med et flot design, så de er af en virkelig flot kvalitet. 

 


Sara fortæller:

Så blev det jul igen, og i år kom julen lidt ekstra tidligt. Julen er en tid på året, som jeg holder meget af. Jeg kan gå og glæde mig i ugevis til at skulle finde mine skønne Klarborg nisser frem, så de kan pynte rundt i hele huset. Jeg har efterhånden en stor samling, og jeg glæder mig hvert år til at se, hvilke nye nisser der kommer fra Klarborg. 

Klarborg nisserne er tidsløse, håndmalede og så er der tænkt på hver en lille detalje. F.eks. har hver lille nisse deres helt egen og unikke historie, som står bagpå æskerne og ellers kan man finde den inde på Etly klarborgs hjemmeside.  

Udover de flotte nisser, findes der også andet tilbehør såsom juletræer, pakker, julebukke, halm, kælk osv. Det er med til at skabe den helt rigtige stemning sammen med de søde nisser. 

Historien om Cirkeline og Sylvester, som er årsnisserne 2023, får mig i den grad til at mindes juleaften da jeg var barn, og min mor læste en jule historie imens vi ventede på at klokken slog 20.00 så vi kunne danse rundt om juletræet

”Cirkeline er en sød og kærlig nissepige, med de smukkeste krøller gemt under huen. Hun elsker at læse juleeventyr i den sene nattetime. Hun tænder julelampen og finder lidt godter frem, og straks myldrer alle nisser og småkravl frem for at hygge med”.

”Sylvester er en livlig og glad lille krudtugle. Han elsker at hjælpe til i skoven, så han føler sig godt træt om aftenen. Han er en rigtig hyggenisse, som elsker at sidde med et lunt tæppe, godter i hånden og høre juleeventyr”. 

Udover årsnisserne har jeg også fået lov til at teste adventsstagen Bette Knud, om ham står der ”Han er stor og stærk, altid glad og tilfreds. Det bedste han ved er at være i Skoven og naturen. Han er en kærlig og omsorgsfuld dyreven. Han følger med i dyre- og fuglelivet i alle de fire årstider. Han kender hver en lille fugl og dens sang. Han har lavet hundredvis af fuglehuse, som hænger overalt i nisseskoven. Når frosten og kulden bider, kommer hans lille fugleven rødkælken for at få lidt varme i hans kærlige arme”. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Julepynt er jo en smagssag, MEN for mig er det ikke helt rigtig jul, før jeg har fundet mine Klarborg nisser frem. Etly Klarborgs design er både traditionelt og moderne på samme tid, og mange dansker samler på dem og glæder sig til år efter år at se nyhederne fra Klarborg. 

Holdbarhed: GOD – Hvis man sørger for at pakke sine nisser ned i deres kasser, når julen er over, så kan de holde i mange år. Både kvalitet og materiale er i top. 

Pris: MEGET GOD – Jeg syntes at Klarborg-nisserne har en fin pris i forhold til design og kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – Produkterne er lavet i gode materiale, hvilket afspejles i det flotte design og de fine detaljer.

 


Pia fortæller:

Jeg er elsker med julen samt, hvad dertil hører, og derfor ikke mindst, nips fra Etly Klarborgs juleunivers. 

Jeg følte mig, da også som et barn juleaften, da den store pakke med Bette Kurt adventstage, lys og årsnisserne 2024 kom ind ad døren.

Specielt havde jeg glædet mig til at pakke den smukke adventsstage ud, og jeg blev bestemt ikke skuffet – snarere tværtimod. Stagen er utrolig fin med virkelig smukke detaljer af Bette Kurt og hans rødkælkeven.

Stagen passer til alle lys på Ø4 cm. Dvs. Klarborgs stearin adventslys, LED adventslys og fyrfadslys.

Jeg er kæmpe fan af LED kalenderlysene. De giver et virkelig smukt lys, og man ser nærmest ikke, at det ikke er ægte stearinlys.

Lysene er med timerfunktion. De lyser 6 timer ad gangen og tænder igen efter 18 timer. Virkelig smart, så man ikke skal tænde og slukke dem hver aften.

Årsnisserne er lige så søde som årsnisserne fra de forgangne år. Som altid med super fine detaljer og skøn historie om, hvem nisserne er.

Man siger, at nisser holder til i stalde, på lofter og i udhuse, hvor de optræder som en beskyttende ånd og bringer lykke til de mennesker, som bor der.

Jeg er opvokset på landet med troen på nisser og har ofte besøgt mine bedsteforældre på deres hvidkalkede gård.

Nogle af mine barndomsminder derfra er julen, hvor min bedstemor hvert år satte kravlenisser over alle dørkarme.

I dag er der vist ikke mange kravlenisser i de danske hjem, men troen på nisser er der heldigvis stadigvæk.

Noget af den tro bliver i den grad holdt i live af Etly Klarborgs fortællinger om sine nisser. Jeg elsker at hver nisse har sin egen personlighed og fortælling, som i den grad vækker dem til live.

Årsnisserne 2023 er Cirkeline og Sylvester.

Cirkeline er en sød og kærlig nissepige. Hun elsker at læse juleeventyr i den sene nattetime. Hun tænder lampen og finder lidt godter frem og straks myldrer alle nisser og småkravl frem for at hygge med.

Sylvester er en livlig og glad lille krudtugle. Han elsker at hjælpe til i skoven, så han føler sig godt træt om aftenen. Han er en rigtig hyggenisse, som elsker at sidde med et lunt tæppe, godter i hånden og høre juleeventyr.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. God nok bruges nisser og adventsstage ikke i mange uger om året, men ud fra at man kan genbruge adventsstagen år efter år tænker jeg den har en super god nytteværdi.

Pris: GOD. Prisen for adventsstagen er måske i den dyre ende, men så får man også virkelig en smuk adventstage for pengene og man skal ikke bruge penge på adventskrans i årerne fremover. LED lysene synes jeg ikke er dyre, da de er beklædt med rigtig stearin og med et fint tryk.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD. Nu har jeg jo ikke haft nisserne og adventsstagen fra i år så længe, men da kvaliteten ser ud til at være som mine andre nisser fra Etly Klarborg, forventer jeg, de vil holde mange år fremover.


 

Vores tester Marie, har sammen med hendes familie testet følgende:

Bette Kurt Klarborg Adventstage

Klarborg LED Adventslys – Nissen & Rødkælken

Klarborg Årsnissepar 2023 – Cirkeline & Sylvester

Marie fortæller: 

Jul er magisk. I hvert fald magisk hjemme hos os. Så da denne pakke kom ind ad døren, startede julen for alvor. 

Bette Kurt Klarborg Adventstage og Klarborg LED Adventslys – Nissen & Rødkælken passer perfekt ind i alle hjem. 

Klarborg Årsnissepar 2023 – Cirkeline & Sylvester har hver dages personlige historie, ligesom alle Klarborgs nisser har. Nisserne er 11cm høje og 8,5cm brede. Hun er sød og kærlig, han er livlig og glad krudtugle. 

Her ses den i dagslys og om aftenen. Vi er glade for LED-lysende med børn herhjemme. Vi skal aldrig være bange for at slukke lyset, og der sker heller ikke noget ved at der lige kommer en sok flyvende igennem lokalet. 

Cirkeline sidder og læser højt for Sylvester, man kan endda læse med hvad der står i hendes lille bog. Klarborg nisserne er kendt for deres fine og søde udtryk, og så er de alle håndmalet og skabt i special-keramik. 

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD. Klarborg passer ind i alle hjem og gør julen lidt bedre. 

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. Klarborg nisserne holder i mange år, og bliver fortsat pæne. Vi har nogle nisser der er flere år gamle. 

Pris: GOD. Jeg synes Klarborg generelt har rigtig fine og fair priser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KREATIV med 3D PUZZLE fra Ravensburger