TEST af flodsti og føleskiver fra Legeakademiet – Testfamilien
TEST af bObles Gym

TEST af flodsti og føleskiver fra Legeakademiet

Vores tester Christine har sammen med hendes datter Vega på 4 år testet Føleskiver og Flodsti fra Legeakademiet.

Christine fortæller:
Vega på 4 år er vores yngste af tre børn. Hun er et meget roligt og forsigtigt barn som ved nye ting eller situationer altid anskuer situationen først. Hun er ikke et barn, der “springer” ud i nye tinge eller “udfordrende” situationer. Derfor skal hun ofte holdes i hånden og skubbes lidt ud i situationer, som vi ved, hun kan klarer, men med støtte, hjælp og opbakning.
Vega er sensitiv med hendes følesans. Hun har f.eks. aldrig kunne lide at have beskidte fingre, og hun går på tæer, når hun går på græs.

Gonge som er brandet bag føleskiverne og flodstien laver motorisk legetøj ofte i regnbuens stærke farver. Serien, som vi har fået tilsendt, er i flotte afdæmpede nordiske pastelfarver.

Føleskiverne invitere børnene til at børn til at udvikle deres følesans. Sættet består af 5 store cirkler og 5 små cirkler samt en pose og et bind, man kan tage foran øjenen.
De store cirkler er meget kraftige og skridsikre, så når de først ligger på gulvet, rykker de sig ikke. De er perfekte til at lave en “jorden er giftig” bane, og kun fantasien sætter grænser for, hvad skriverne ellers kan bruges til. På hver skive/cirkel er der forskellige mønstre. De samme mønstre findes på de 5 små cirkler/skiver.


Vi har kommet de 5 små cirkler/skiver i posen og givet Vega bind for øjnene. Når hun trak en skive, skulle hun føle med sine hænder, hvilket mønster skiven havde. Derefter skulle hun finde den tilhørende store skive med samme mønster og stille sig på den.
Vega elsker den leg! I starten krummede hun tæer, når hun stillede sig på de forskellige skriver, og jeg kunne se på hende, at det var en prøvelse for hende, men igennem legen blev det mere og mere naturligt.

Flodstien er god til udvikling af barnets grovmotorik og balance.
De aflange sten, som kan bygges sammen eller bruges hver for sig, kan danne en lang sti, som barnet kan gå på line på. Normalvis ville Vegas reaktion, når hun ser noget hun kan gå på line på, være at hun gerne vil prøve, men at hun vil holde mig i hånden. Jeg har endnu ikke oplevet, at hun uden videre ville lege denne leg selv, selvom jeg ved hun sagtens kan selv.

I starten kombinerede vi flostien med føleskiverne, så hun kunne “holde pausen” på de store runde skriver, inden hun gik videre af den lange smalle sti. Flostien kan kombineres med mange andre legesager og kun fantastisen sætter grænser for legen.
Jo flere gange vi legede “pas på krokodillerne i vandet”, jo mere sikker blev Vega på sig selv.

Sættet består af 6 aflange sten som kan sættes sammen. Jo flere man har, jo længere bane kan man lave.
I øvrigt kan de tages med i haven på en varm sommerdag.

Både flodstien og føleskriverne har udfordret Vega både på hendes følesans, men også på den motoriske del og hendes forsigtige sind. Materialet er virkelig stærkt og begge dele kunne uden tvivl gå i arv eller sågar bruges i institutioner pga. holdbarheden.
Der er mange timers leg i begge dele og Vega elsker det. Farverne er lige i min smag.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: 

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – både flodstien og føleskiverne har været virkelig god læring for Vega. Begge dele har udviklet hendes følesans og motorik væsentligt.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD –  VIRKELIG god kvalitet og så stærkt, at det sagtens kan bruges i institutioner. Det kan gå i arv mange gange.

Pris: GOD – Prisen er mellem 489 – 649,- hvilket jeg synes er meget rimeligt, når man kigger på, hvor meget nytteværdi og timers leg de giver samt den gode holdbarhed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af bObles Gym