TEST af Føleskiver og River Stones fra Gonge i samarbejde med Legeakademiet.dk – Testfamilien
TEST af pusterørsdart, andedam mm. fra Scratch i samarbejde med Andemors Verden

TEST af Føleskiver og River Stones fra Gonge i samarbejde med Legeakademiet.dk

Vores tester Anne-Louise har testet føleskiver nordic (629,95 kr.) og River Stones nordic (349,95 kr. ) fra mærket Gonge i samarbejde med Legeakademiet.dk.

Anne-Louise fortæller:

Herhjemme er der fem børn, som alle elsker at bruge kroppen, bygge forhindringsbaner og lege jorden-er-giftig. Derfor vidste jeg, at disse produkter fra Gonge ville falde i god jord.

Føleskiverne kan bruges som en del af forhindringsbane, men man kan også lege blindebuk, hvor man med bind for øjnene skal finde frem til de rigtige mønstre. Der føler nemlig 5 store og 5 små føleskiver med, så barnet kan fx få den lille skive i hånden og med bind for øjenene, skulle finde frem til den store føleskive, der matcher det samme mønster. Børnene synes, de har været super sjove at røre ved, stå på og balancere på. Nogle af mønstrene syntes de gjorde ondt under fødderne, mens andre var dejlige. Disse føleskiver er i afdæmpede nordiske farver, som gør, at de passer ind i de fleste hjem.

Føleskiverne er særligt egnet til at træne labyrintsansen, følesansen og give øget kropsbevidsthed. De øger også barnets koncentration, koordination og vækker barnets nysgerrighed. Føleskiverne kan med fordel bruges i hjemmet, men kunne også være gode i institutioner, skoler eller til genoptræning.

Føleskiverne er lavet i syntetisk gummi som er dejligt at gøre ved, er allergivenligt, solidt og med et skridsikkert underlag.

Gonge River Stones er helt oplagte at bruge i jorden-er-giftig-lege eller som del af en forhindringsbane. Det er svært at holde balancen på River Stones uden at falde ned. River Stones styrker koordinationen, øger balanceevnen, er super sjovt og fysisk krævende, win-win.

Man kan få River Stones i flere højder, og de kan dermed også være med til at træne børn, der er utrygge ved højder. River Stones er inspireret af stenene, der ligger i floden for de er alle forskellige former og størrelser, hvilket giver forskellig sværhedsgrad. River Stones har gummidutter i bunden, så de ikke glider, når børnenes hopper fra sten til sten og samtidigt beskyttes gulvet.

River Stones er fremstillet i PP, der kan genanvendes.

Dette sæt består af 6 River Stones, 3 store (36*36*36 cm, h:8,5 cm) og 3 små (25x25x25 cm, h:4,5cm). Max. belastning 100 kg.

River Stones træner labyrintsansen, giver øget kropsbevidsthed, træner grovmotorikken og muskel-ledsansen.

Børnene har virkelig leget meget med begge sæt! De er både brugt sammen, men også i leg med bObles, hvor der er bygget store forhindringsbaner igennem hele stuen.

For mig er Gonge et nyt brand, da vi primært har købt bObles. Men jeg er blevet helt forelsket i Gonge og de forskelllige tumlemøbler man kan få. Fordelen ved Gonge sammenlignet med bObles er, at materialet ikke lige så let går i stykker. bObles kan nemt kradses i af babyer eller dyr, og Bille på 1,5 år er vældig glad for at bide i bObles – det er ikke et problem med Gonge, da det er i plast. Hvis I ikke kender Gonge, så skal I helt klart tjekke det ud – og Legeakademiet har et kæmpe udvalg. Måske det er en julegave ide?

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier; Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger fem ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god – både River Stones og Føleskiver øger barnets kropsbevidsthed, træner motorikken og balancen.

Holdbarhed/kvalitet:Meget god – de virker meget holdbare, har mange funktioner og kan let tørres af med en klud.

Pris: Meget god – sammenlignet med andre tumlemøbler som fx bObles, synes jeg priserne er super gode. Fx kan man få 6 River Stones for blot 349,95 kr., og så kan man allerede lave en fin forhindringsbane.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af pusterørsdart, andedam mm. fra Scratch i samarbejde med Andemors Verden