TEST/ANMELDELSE af Konferencen af Mats Strandberg – Testfamilien
TEST af Units Danish Design Fuglen og Tumlegulv

TEST/ANMELDELSE af Konferencen af Mats Strandberg

Flere af vores testere har testet og læst bogen Konferencen af Mats Strandberg fra Forlaget Modtryk.


Trine fortæller:

“Jeg elsker et godt gys, og det lever denne bog fuldstændig op til. Allerede fra første kapitel, ledes vi hen i mystik og ubehag. Den grundige beskrivelse (samt tegning af området, hvor bogen foregår), giver et godt indblik af stedet, som er i fokus hele bogen igennem. Man kan nærmest se det hele foran sig.

Et team fra Kommunens udviklingsafdeling skal på teambuilding for at fejre en kommende lancering af et shoppingcenter i Kolarängen i Sverige. Vi møder 9 kollegaer, som er meget forskellige, og forfatter Mats Strandberg formår at bygge personerne op som både intelligente og følsomme. Man kan sætte sig i deres sted og deres tanker. Man får sympati for dem alle, på hver deres måde. Det er ret fascinerende, hvilket ikke gør det mindre hårdt at følge den voldsomme jagt, da deres overvåger slår sig løs. De kan ikke komme i kontakt med omverdenen, da mobilsignalet er ude af drift. Hvem er han? Man sidder tilbage med en følelse af, om der overhovedet er nogle der overlever. Hvem er stærkest både fysisk og psykisk. Det de går igennem sammen er et rent helvede. Nærmest umenneskeligt. Følelsen af afmagt, frygt og alle de smertefulde beskrivelser, når gerningsmanden slår sig løs.

Bogen fænger og jeg er meget fascineret af forfatteren. Hvordan han kan beskrive mange af scenerne så dramatisk og fyldestgørende. Jeg vil helt klart finde mere fra den forfatter, for det her er en gyser der falder lige i min smag, hvor skræmmende det end lyder 😉


Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min vurdering samlet er: MEGET GOD

Nytteværdi: MEGET GOD – hvis man er til et godt gys i bogformat, er denne ikke til at komme udenom.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – jeg elsker en god hardback. Bogen er lækker, man sidder godt med den og efter at have læst den, ser den stadig ud som ny.

Pris: MEGET GOD, 249,95 kr. Du får en god bog til pengene, og det er en bog man sagtens kan læse igen.

Kvalitet: MEGET GOD – som beskrevet under holdbarhed. Bogen er super lækker.


Ingelise fortæller:

“KONFERENCEN handler om en gruppe kommunalt ansatte, som er samlet til konference og teambuilding. De skal tale om et byggeri af et indkøbscenter i Kolarängen. Et projekt der i den grad giver anledning til modstand og vækker stærke følelser. Deltagerne befinder sig i en idyllisk hytteby ved bredden af en skovsø, men mørke kræfter lurer, og efter mørkets frembrud sker der uhyggelige ting, og deltagerne forsvinder én efter én.

Hold da op for en thriller Mats Strandberg her har skrevet. Man bliver suget ind i de skrækkelige scenarier, som han beskriver, og venter hele tiden på det næste mareridt. Fantastisk skildring af personerne, som man kommer helt ind under huden på og kommer til at synes om for derefter at miste dem på forfærdelig vis.

Bogen omhandler også temaet kollegarelationer og skildrer på fornemste vis, hvordan vi er forskellige og alligevel skal arbejde sammen.  Dette blev også i den grad nødvendigt, eftersom rædslerne tog til.

Dette var min første krimi af Mats Strandberg, men helt bestemt ikke den sidste. Jeg elsker et godt gys, og det må man sige, at han mestrer til fulde.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – når man er en krimielsker

Holdbarhed: MEGET GOD – vil altid være aktuel

Pris: MIDDEL – 249.95 kr  – nok prisen for en ny krimi, men også en høj pris for mig. Fandt den dog billigere ved at søge på nettet.

Kvalitet: MEGET GOD – altid godt med hardback


Selina fortæller:

“Konferencen” er en thriller krimi om en gruppe kommunalt ansatte som tager på konference i en hytteby ved en svensk skovsø. Det lyder jo meget idyllisk, men det er det langt fra.

Kommunen er nemlig i gang med et stort byggeprojekt, og ikke alle i byen er lige begejstrede for planerne. Blandt kommunens ansatte er der også blandede holdninger til projektet. De ansatte oplever venskaber, flirts, magtkampe, misundelse og løgne – alt dette imens nogen har planer om at hævne sig.

Historien fortælles ud fra de forskellige personers perspektiver, så de enkelte kapitler er opkaldt efter karakterernes navne.

Konferencen skal få de kommunalt ansatte rystet godt sammen med teambuilding, middag og andet godt. I stedet begynder deltagerne langsomt at forsvinde én efter én, men hvem står bag disse brutale mord?

Er personen én af de ansatte eller måske en lokal som er imod det store byggeprojekt.

Jeg læste “Konferencen” på meget kort tid, da jeg blev grebet af den gode og makabre historie. Så hvis du er til spænding og krimi af den blodige slags, så vil jeg anbefale dig at læse bogen.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En meget velskrevet og nervepirrende thriller krimi. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig, da jeg læste den.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bogen er indbundet, så den har en meget god holdbarhed.

Pris: GOD –  Prisen er helt normal for den type bøger, så helt fin pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Bogen er godt skrevet og har en høj underholdningsværdi. Den er svær at lægge fra sig igen, da du som læser bare vil vide hvad der sker på næste side.


Pernille fortæller:

“Jeg har testet Konferencen af Mats Strandberg, som er en blodig thriller om verdens værste teambuilding- og om forholdet til de mennesker, vi tilbringer det meste af vores vågne tid med uden selv at have valgt dem: kollegerne. Beskrivelsen af bogen fra forlaget Modtryk lød sådan: ”En gruppe kommunalt ansatte er på konference med teambuilding, peptalks og ideudvikling i en idyllisk hytte-by ved bredden af en skovsø. De er der for at tale om et kontroversielt projekt, der vækker stærke følelser både blandt kollegerne og i lokalområdet. Hvad de ikke ved er, at der er en, der holder øje med dem. En der er fuld af hævntørst. Og da mørket falder på, begynder konference-deltagerne at forsvinde én efter én.”

Beskrivelsen lød lige som en bog for mig, og jeg gik straks i gang med den da jeg modtog den. Bogen er nem at læse, og måden den er delt op med små kapitler der følger de forskellige personer, gør at man ikke føler den bliver for langtrukken, man kan altid se enden på et kapitel, hvis man har brug for en pause.

Selvom jeg ikke er meget for thriller film, så skulle denne bog alligevel have en chance- og hold nu op! Den skuffer i hvert fald ikke. Der er gang i den lige fra start, og det er med at holde tungen lige i munden for at følge med i personernes tanker og gøren.

Jeg slugte bogen råt, og kom alt for sent i seng de tre aftener det tog mig at læse den. Det er bestemt en bog der er værd at anbefale, og jeg har allerede været i gang med at anbefale den til familie og venner. Jeg sad tre mørke aftner alene i sofaen og læste bogen, og endte til sidst med ikke at kunne falde i søvn! Den er vild, og man bliver fuldstændig opslugt af den, og har ikke lyst til at lægge den fra sig igen.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bogen var god, let at læse, og ikke for lang, derudover var området optegnet på et kort i bogen, så man havde en forståelse for hvor tingene foregik.

Holdbarhed: GOD – Jeg er selv til hardback bøger, som denne bog også er – dog bryder jeg mig ikke om papiromslaget, da det hurtigt bliver grimt.

Pris: GOD – Bogen ligger med et prisniveau som er forventeligt, jeg vil dog ikke skulle give meget mere end de 249,95 kr den står til.

Kvalitet: GOD – Rigtig god kvalitet på bogen, hardbacks er bare at foretrække, dog irriterende med papiromslaget som forsiden er på – det går for nemt at stykker.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Units Danish Design Fuglen og Tumlegulv