På besøg i det VILDE VESTEN: High Chaparral i Småland, Sverige – Testfamilien
TEST af dykkermasker Scuba Gear fra JOLLYROOM.DK

På besøg i det VILDE VESTEN: High Chaparral i Småland, Sverige

Testfamilien har besøgt High Chaparral, som er en populær turistattraktion i Sverige.

High Chaparrals historie begyndte i 1966, da Bengt Erlandsson slog portene op. Bengt var en mand med en stor udholdenhed, fantasi og smålandsk ihærdighed. I starten skulle parken være et manifest for frihed, i dag er det en af landets mest berømte turistattraktioner. High Chaparral drives af Big Bengts børnebørn, brødrene Emil og Philip Erlandsson.

Mie fortæller:

“Vi pakkede bilen og kørte ca. 3 timers kørsel fra København til High Chaparral i Sverige. Dette skulle være vores hjem i det næste døgn – det er nemlig også muligt, at bo i tilknytning til parken – enten i hytter, i campingvogn eller på Wild West Inn, som er et hotel i rigtig western stil kun 40 m. gang fra parken.”

“Vi boede i en, Stugbyn, 6-sengs hytte med tekøkken, stue, tre soveværelser, toilet og bruser.”

“Det var en virkelig fin og hyggelig hytte og med kun 5 min. gangs til parkens indgang.

I 2018 er parken åben fra den 15. juni til den 19. august hver dag fra kl. 10-18 samt 24. & 26. august og 31. august–2. september, så du kan stadig nå det i år.  Det koster fra 240 – 320 SEK at komme ind, hvis man er over 100 cm. Er man under 100 cm. er der gratis adgang. Vi var afsted med 4 unger på hhv. 6, 9, 12 og 15 år”.

“Der er en masse shows med bl.a. Lucky Luke og Zorry. Vi så et af de flotte shows, hvor der blev skudt og hvor rigtige heste kom ridende. Meget autentisk.”

“Man måder cowboyerne, banditter og guldgravere. Sheriffer, indianere og pelsjægere – alle karaktererne fra Det Vilde Vesten.

En af de store oplevelser var at køre med toget rundt og blive plyndret af banditter. Jeg havde selv været afsted for nok 30 år siden – og det var én af de ting jeg stadig husker – og er sikker på, at det er én af de ting ungerne også vil huske fremover.”

“Det var MEGA sjovt at se, hvordan man tydeligt kunne se, at de “lokale” lever sig 100% ind i den verden. Mange kom med fuldt western udstyr, som jeg tror at de har samlet over mange år.

“Vores unger på hhv. 6, 9, 12 og 15 år synes at det var spændende at gå rundt i parken – men det var også et stort hit, at der var en swimmingpool (i ca. 30 graders varme)”

“Magnus på 6 år kunne have brugt flere timer på legepladsen, der var indrettet som en lille by, hvor man kunne lege krig med de andre børn.”

“Én ting ungerne var lidt skuffede over, var at der ikke som sådan var nogle forlystelser, som man kender det fra sommerlande og tivolier i Danmark. Men faktisk var det ret befriende IKKE at skulle stå i kø, men blot kunne gå på opdagelse i hele den verden der var bygget op omkring dig. Der var heste og flotte toge – butikker man kunne plyndre og få chokolademønter og seje legepladser og museer ”

“Vi havde en rigtig god dag i parken – men vil også sige, at vi ikke havde behov for mere end én enkelt dag, så havde vi oplevet det vi gerne ville. Tror at målgruppen måske er for lidt yngre børn – mellem 2-8 år vil jeg mene – og tag gerne flere afsted, så der  rigtig er mulighed for at lege krig med hinanden. Det er et must at ungerne skal have en pistol med hjem. Magnus er meget glad for sin pistol – og der kunne købes rigtig krudt til. Selv Anna på 9 år, fik sig en pistol i lyserød, så der er tænkt på det hele”.

“Selve campingområdet var utrolig hyggeligt at der var en super god stemning på pladsen. Vi kan absolut anbefale andre at tage afsted. Det er en super sjov og anderledes oplevelse i forhold til, hvad vi normalt er vant til fra Danmark.”

 

 

1 kommentar

 • Eva Persson

  Jeg har været i High chaparell nogen gange og sidst for nogen år siden – her var bedsteforældrene med. Her boede vi. Også i 6 mands hytterne og nød at være der i 2 dage – dette gjorde at vi kunne tage det med ro og at vi fik set en del shows bl.a lucky Luke, cowboy show og indianeshow – fik sejlet på “Mississippi floden” i en hjuldamper mm.
  Herudover har man mulighed for at ride og rigtig lege cowboy – det nød Jeg, både da jeg var der som teenager og nu.
  Det er vigtigt at gøre små børn opmærksomme på at plyndringen af toget er fiktivt – da de ellers kan blive bange pga. Livagtigheden. Den ene dag havde vi købt billetter til et event, hvor vi fik vi mulighed for at spise aftensmad med lucky Luke og skulle hjælpe med at fange Dalton brødrene bagefter, det var sjovt for alle aldre.
  Stemningen i High chaparell er rigtig hyggelig og det er ekstra sjovt hvis man har en skyder og hat. – Et godt sted til EB hyggelig ferie uden stress.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af dykkermasker Scuba Gear fra JOLLYROOM.DK