TEST af KOKKEN OG JOMFRUENS KÆMPE BUFFET – Testfamilien
TEST af KOKKEN OG JOMFRUEN HAPSERMENU

TEST af KOKKEN OG JOMFRUENS KÆMPE BUFFET

Flere af vores testere har testet den kæmpe buffet fra Kokken & Jomfruen.


Louise fortæller:
“Juni måned er for os en måned, der byder på mange fejringer – derfor var det oplagt at slå fejringerne sammen til en lille sommerfest i venners lag på terrassen.
De fleste børnefamilier kan sikkert nikke genkendende til, at det kan være uoverskueligt at invitere til fest, hvor man selv skal stå for maden. Mange timer med forberedelse i køkkenet, er der ofte bare ikke tid til, når børnene er små. Derfor tøvede vi ikke, da Kokken og Jomfruen tilbød deres hjælp til maden til vores sommerfest. Vi bestilte deres menu “Den Kæmpe Buffet”, som består af følgende 14 retter:
 • Cremet tunmousse
 • Rosastegt kalvesteg
 • Frikadeller
 • Barbecuemarineret kylling
 • Glaseret skinkesteg
 • Flødekartofler
 • Små stegte kartofler med pesto
 • Grøn salat med æbler, citronfløde og rugbrødschips
 • Pastasalat
 • Spicy coleslaw
 • Bulgursalat med soltørrede tomater
 • Stenovnsbagt brød
 • Bearnaisesauce
 • Jordbærdrøm
Vi var virkelig heldige med vejret og kunne holde festen udenfor. Vi satte et buffetbord op på vores overdækkede terrasse, pyntede op, nød solen og afventede at maden blev leveret til døren. Da der var en del børn med, ønskede vi at spise tidligt, så vi kunne bruge lang tid på at hygge os med maden. Maden blev derfor allerede leveret kl. 14.00. Man modtager en SMS med tidspunktet for madens levering dagen forinden, og vi stod derfor klar til at tage imod maden, da leveringsbilen ankom til det aftalte tidspunkt.
Maden bliver leveret i varmekasser, da meget af maden er varm og klar til servering ved levering. Det eneste som krævede tilberedning i “Den Kæmpe Buffet” var, at vi skulle lune saucen, varme brødet samt tilberede kalvestegen.
Salaterne, tunmoussen, frikadellerne og flødekartoflerne var anrettet og klar i fine porcelænsfade, som bare kunne sættes direkte på buffeten. Man skal derfor heller ikke bekymre sig om, hvorvidt man har fade og skåle nok til at servere maden i.
Børnene var sultne, så vi besluttede at servere frikadeller, pastasalat og det lune brød sammen tunmoussen, som er tiltænkt som forret. Det faldt i aldeles god jord hos både store og små – og det var et kæmpe hit, at buffeten indeholdt “børnevenlig-mad”, som kunne serveres med det samme.
Imens satte vi kalvestegen i ovnen, som skulle have ca. 45 minutter. Da stegen var sat i ovnen, kunne vi som værter, slå os ned sammen med vores gæster og nyde forretten uden at skulle bekymre os om yderligere tilberedning og anretning. Det er simpelthen guld værd!
Kalvestegen var virkelig lækker og mør – og ikke mindst virkelig nem at tilberede.
Buffeten indeholder hele 14 forskellige retter, hvorfor vi gik mange gange til buffeten for at smage det hele.
Udover en masse lækkert kød, indeholder buffeten også tre forskellige slags salater. Jeg synes det er et rigtigt fint supplement til de lidt tungere retter. Især hvis man ligesom os, ønsker at bruge buffeten til et lidt mere uformelt sommerarrangement.
Vi havde en virkelig dejlig sommerfest – især fordi, at vi – som værter – selv bare kunne slappe af og nyde dagen. Det er en kæmpe befrielse ikke at være lænket til køkkenet og konstant skulle tænke på at koordinere mad.
Maden fik virkelig meget ros af vores gæster, og vi var også selv imponeret over, hvor friskt og lækkert alt maden var, selvom det blev leveret varmt i varmekasser. Der var rigeligt med mad, og vi kunne derfor nyde resterne dagen efter.
Dagen efter festens afholdelse modtog vi en besked med afhentningstidspunkt for kasserne og servicen. Det skal blot være vasket op, pakket i en af kasserne og være tilgængeligt, når leveringsbilen kommer og afhenter – så skal man heller ikke bekymre sig om, at få det tilbageleveret. Det bliver simpelthen ikke lettere.”
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vi ofte bestilt mad udefra, når vi har holdt store festlige begivenheder i familien, men jeg må et slag for, at maden fra Kokken og Jomfruen også sagtens kan være en løsning til mindre festlige lejligheder. Det er i hvertfald ikke sidste gang, at vi bestiller mad fra Kokken og Jomfruen til en sommerfest eller en mindre fødselsdag. Det kan ikke understreges nok, hvor skønt det er faktisk at kunne nyde sin fest, i stedet for at skulle stå i køkkenet.
Kvalitet: MEGET GOD – Alle retterne var lækre, friske og i høj kvalitet. Der var kræset for maden og gjort det ekstra for smagsoplevelsen. Det var også et hit hos os, at maden var målrettet både store og små.

Pris: MEGET GOD – “Den Kæmpe Buffet” koster fra 159 kr. pr. kuvert. Det er altså en virkelig skarp pris på en virkelig lækker og varieret buffet med mange forskellige kød- kartoffel- og salatvarianter.


Linda fortæller:

“Da vi skulle planlægge Elliotts 10 års fødselsdag, blev vi hurtigt enige om at vi ville bestille mad udefra. Vi ville nyde dagen, uden at svede og stresse over madlavning – i den forbindelse fik vi lov at prøve den “Den Kæmpe Buffet” fra Kokken og Jomfruen.

Den Kæmpe Buffet består af 14 forskellige retter. Al maden modtages i termokasser og er næææsten klar til servering. Nogle få ting skulle lige have en tur i ovnen, men det er udførligt beskrevet fra Kokken og Jomfruen og super nemt at gå til. Vi fik leveret maden lige til det aftalte tidspunkt og sørme om de ikke også kom og afhentede al servicen igen.

Vi lagde ud med en virkelig lækker tunmousse. Meget frisk og let og den faldt i god jord hos de fleste voksne.

Herefter gik vi i krig med buffet… På kødsiden fik vi Rosastegt kalvesteg med salvie, frikadeller, barbecuemarineret kylling, glaseret skinkesteg. Kalv og kylling skulle lige have 25 min i ovn inden servering . Yderligere kunne vi smæske os i flødekartofler og stegte kartofler med pesto.. Mums!

Som tilbehør fik vi grøn salat med æbler, pastasalat med cremefraiche, spicy coleslaw (den var virkelig god!) og bulgurssalat – og store stenovnsbagte durum baguettes, som også lige fik en tur i ovnen.

Og selvfølgelig det bedste til sidst… Dessert! Her fik vi en Jordbærdrøm – lækker chokoladekage med creme og nøddedrys. Den var alle ret vilde med!

Alt i alt er vi efterladt med en super god oplevelse, lige fra god kommunikation med kundeservice, udførlige beskrivelser af mad og anretning, til den virkelig søde og hjælpsomme chauffør der afleverede maden. Og selve maden var super lækker og der var MASSER. Vi havde gæster der fik mad med hjem og havde selv rester til dagen efter. Hånden på hjertet… Det er ikke sidste gang vi bestiller mad fra Kokken og Jomfruen.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hvis du ikke har overskud eller lyst til at stå for madlavning til diverse arrangementer, er det altså genialt at man med få klik kan få andre til det hårde slid 🙂

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg har valgt at vurdere mængden af mad og her får man altså virkelig meget mad for pengene. Vi havde mad tilbage og havde endda flere gæster end antal kuverter vi havde bestilt til.

Pris: MEGET GOD – Den Kæmpe Buffet koster 159 kr. pr. person for 14 forskellige retter. Jeg syntes det er en meget fornuftig pris for en lækker buffet med forret og dessert.

Kvalitet: MEGET GOD – Helt ærligt, så syntes vi at det var god mad. Og der var til enhver smag. Det smagte ikke “masseproduceret”, kødet var mørt og lækkert, salaterne friske og retterne generelt var smagfulde og vellavede.


Michelle fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov til at teste Kokken & Jomfruens kæmpe buffet.

I anledningen af, at både min mand og jeg bliver/er blevet 30 år i år, holdt vi fødselsdagsfest for familie og venner.

Kæmpe Buffeten består af hele 14 virkelig velsmagende retter. Hvor du både får en forret, vi fik den cremet tunmousse, som jeg virkelig kan anbefale. Jeg elsker at der er en god sprød salat til den cremede tunmousse, og ikke bare en smagsløs bunke icebergsalat med et par tomater. Forretten var også en succes blandt alle gæsterne og alt blev spist op.

Dertil kommer der også en hovedretsbuffet, og selvfølgelig en sød og lækker dessert til at slutte det hele af med.

Alt maden blev leveret lige til døren af en flink chauffør, hvor alt den varme mad stod i termokasser. Op til dagen blev jeg løbende informeret omkring min bestilling og tidpunkt for levering af maden. Den kom kl. 10.20 om formiddagen helt som planlagt.

Alt maden var mere eller mindre klar til bare at sætte på bordet, da vi skulle spise kl. 12.30

De varme retter der indgik i hovedretsbuffeten kunne varmes i ovnen inden servering eller man kunne lade det stå i termokasserne og trække – det valgte vi, da det hele er tilberedt på forhånd. Med undtagelse af en kalvesteg der kom rå i et ildfast fad, så det er lige til at sætte i ovnen og der skal den så have ca. 30 min. Der var også en af salaterne der lige skulle blandes sammen med den medfølgende dressing, men ellers var det hele klar – utrolig nemt.

Hovedretsbuffeten bestod af en hel række skønne klassiker, som f.eks. flødekartofler, glaseret skinke, frikadeller, pastasalat og coleslaw. Det smagte skønt og der var noget for enhver smag. Jeg blev positivt overrasket af kyllingen, jeg plejer ikke at være så god til kylling, da jeg tit synes det er tørt. Men denne kylling var virkelig lækker og veltilberedt, saftig og mør, kødet faldt nærmest af benet.

Der var rigeligt med mad, så meget at nok halvdelen af gæsterne fik lidt mad med hjem, samt vi selv har spist rester, både til frokost og aftensmad 2 dage efter. Men det klager vi bestemt ikke over.

Desserten var en lækker jordbærdrøm, som kommer portionsanrettet i små glas, hvor man lige inden servering skal drysse en skøn nøddedrys over. Børnene elskede desserten, men hvem elsker ikke smagen af jordbær samt en god chokoladekage.

Vi havde en fantastisk dag, maden var helt klart en succes. Så det er hverken første eller sidste gang, at vi får mad fra Kokken & Jomfruen, når vi inviterer til fest. Som prikken over i’et. Så kommer Kokken & Jomfruen også og henter alt det brugte service igen, det eneste du skal gøre, er at rengøre det og stille frem til chaufføren. Det da god service og virkelig nemt.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD, Meget nemmere bliver det altså ikke at holde fest. Vi kommer gerne igen, det er ikke sidste gang at vi får mad fra Kokken & Jomfruen.

Holdbarhed: MEGET GOD, Der var rigeligt med mad, så alle de gæster der havde lyst, kunne få en lille ”madpakke” med hjem til dagen efter. Samt vi selv også havde rester til et par dage.

Pris: MEGET GOD, Jeg synes priserne er yderste fair. En kæmpebuffet som vi fik med 14 retter koster 159,- pr. Kuvert. Du har så mulighed for at lave forskellige tilvalg/ændringer i menuen. F.eks. udskifte en kødret med en helsteg oksemørbrad, det koster dog 35,- mere pr. Kuvert eller tilkøbe natmad for 30,- pr. Kuvert.

Kvalitet: MEGET GOD, Mørt og godt kød, sprøde og friske salater, maden var super lækker og virkelig veltilberedt.


Rikke fortæller:

”Bare lige for at slå det helt fast med det samme – det er absolut ikke sidste gang vi bestiller fra Kokken & Jomfruen. Det var SÅ lækkert og veltilberedt det hele. Med 14 forskellige retter i buffetten, var der noget for en hver smag. Lige fra Vilde på 2 år til moster Edith på 76 år”

I mere end 50 år har Kokken og Jomfruen leveret mad ud af huset i hele landet. Og det kan mærkes. For der var bare styr på alt ned til mindste detalje. Maden blev leveret efter aftale på adressen. Vi var godt informeret inden, da vi havde fået påmindelser både på mail og sms.

Faktisk har man også mulighed for at ændre i menuen hel ind til 8 dage før levering eller afbestille det, hvis der er behov for det. Det er virkelig en god og fleksibel service.

Vi var 16 gæster incl 4 børn. Vi havde desværre fået et par afbud, og der var bestilt til 17 personer. Men der var simpelthen så meget mad, så alle gæster fik mad med hjem til dagen efter OG vi fik besøg af madklubben til rester dagen efter også. Der var vi 10 personer. Så man skal overhovedet ikke være nervøs for, om der er mad nok. For det er der med garanti.

Vi startede med en lækker tunmousse med rugbrødschips, baguette og dressing med rogn i til. Her var det kun baguette der skulle varmes, ellers kom resten på fad og i en skål.

Til hovedretten var der en enkelt steg der skulle smides i ovnen i 20-30 min og ellers var resten også varmt og klar til at sætte på bordet, i de tilhørende fade. De varme retter kom i varmekasser og var rigeligt varmt, der var ikke behov for at varme noget op. Her fik vi alt fra frikadeller og rosastegt kalvesteg, til flødekartofler, og 4 forskellige salater. Virkelig noget for alles smag.

Vi sluttede aftenen af med en virkelig lækker dessert. Og her var jeg virkelig glad for, at gæsterne allerede var godt mætte. For det betød nemlig, at der var et par stykker der blev nødt til at springe over. Det betød jo så, er der var dessert rester til undertegnede dagen efter. Uhm, det er noget vi godt kan lide.

Dagen efter festen, fik vi en sms om, at alt service ville blive hentet dagen efter igen, mellem 13-16.30 på adressen. Så bøvlet med at skulle aflevere selv, har man heller ikke engang. Det bliver virkelig ikke nemmere, KÆMPE, KÆMPE anbefaling fra os.

Gæsterne var også enige med mig – 5 ud af 5 stjerner fra Tjæreborg.


Louise fortæller:

“Jeg husker Kokken & Jomfruen helt tilbage for 24 år siden hvor jeg blev konfirmeret. Vi brugte nemlig Kokken & Jomfruen til min store dag. Jeg husker det som lækkert nemt og smagfuldt.

Da jeg fyldte år d. 21 maj valgte vi at holde en fødselsdag for familien weekenden efter dagen. Noget vi havde glædet os til grundet Corona så har vi ikke holdt sådan en fødselsdag længe. – og det skulle uden tvivl fejres på fornuftigvis.

Vi havde bestilt den kæmpe buffet, Vi valgte dette da det var fyldt med stort udvalg til alle og enhver smag. 14 forskellige retter, hvor i der er 4 slags kød, 3 salater, 2 slags kartofler forret, brød og sovs.

Dagene op til vi skulle have det leveret, har Kokken & Jomfruen været gode til at opdatere os løbende med hvordan leveringen foregår samt hvordan hvad der skal forberedes af maden osv.

Da vi ville få gæster kl. 12 stod vi og afventede levering kl. 10.45-11.30 og kl. 11.05 stod den venligste mand med en masse lækker mad til os.

Maden bliver serveret i fine hvide fade og foliebakker – og de er bestemt ikke nærige med maden. Wow der var meget mad og det så super lækkert ud det hele.

Til forret stod menuen på tunmouse med møg lækkert brød- Den var bare klassisk og der var enormt smag i den. (altid en sikker vinder som forret)

Vores lækker buffet bestod af: Pesto kartofler, flødekartofler, bearnaisesovs, forskellige slags kød både svinekød og kalvekød samt frikadeller og kylling.

Derudover var der også en lækker salat med en lækker dressing som absolut kan anbefales samt en alm pastasalat.

Desserten var også et hit, nemlig chokoladekage med Jordbærdrøm. Disse bliver portionsanrettet som gør det nemt og enkelt også har man tid til sine gæster uden at skal bruge sin dag på at stå i et køkken og ikke være til stede.

Uden tvivl så vil vi helt sikkert gøre dette igen da det bare gør man er mere nærværende og tilstede til ens egen store dag.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi:  MEGET GOD Du har mere tid til dine gæster eller overskud end at man skal stå i et køkken en hel dag også efterlade en masse opvask. Det gør helt sikkert at man er nærværende og får en hyggelig tid hvor det hele bare spiller

Holdbarhed: MEGET GOD Det er utrolig frisk mad både salat og æbler så bare lækkert ud og der var ikke en finger at sætte på maden. Det var så friskt og der var rester til 2 dage efter.

Pris GOD. Den kæmpe buffet vi valgte ligger fra 159,-kr. Det kan uden tvivl anbefales.

Kvalitet: MEGET GOD:  Som jeg siger i alle mine tests jeg laver så hænger pris og kvalitet sammen, og uden tvivl. Jeg er imponeret over et så gammelt firma stadig holder kvaliteten og så godt et ry efter firmaet har eksisteret i over 50 år med serveringer. Det har jeg absolut kæmpe respekt for.

Efter festen afhenter Kokken og jomfruen varmekasser, samt servering de sender dig en besked med afhentnings tidspunkt og det var super nemt.

Vi er uden tvivl enormt positive overrasket og siger tak for lækker mad.


Randi fortæller:

“Vi glædet os meget til, at skulle holde en lille fest for venner og søskende, og en del af vennerne vi ikke har set meget til i disse corona tider. Det var så hyggeligt at planlægge en fest igen, dække bord, og bare det at have en stue fyldt med godt selskab og god mad, det var lige hvad vi trængte til.

Festen var for min mand der er blevet 40 år i april og et farvel til vores hus, da vi har solgt det og skal på nye eventyr.

Maden blev som aftalt leveret ud fra vores ønske og til tidspunktet vi ville spise på. Dagen inden havde vi modtaget en sms fra Kokken & Jomfruen med det præcise tidsrum, og det levede de op til. En venlig chauffør afleverede maden og han mindede også lige om at desserten gerne skulle på køl med det samme.

Og sikke en menu, den lever op til sit navn: DEN KÆMPE BUFFET (14 RETTER)

Her får man en skøn stor buffet, hvor der ikke mangler noget.

Forret
Tunmousse

Hovedret

Rosastegt kalvesteg med salvie, Frikadeller, Kylling, Glaseret skinke, Flødekartofler, Pesto stegte kartofler, Grøn salat med æble, Pasta salat, Coleslaw, Bulgursalat, Stenovnbagt baguette og ikke mindst Bearnaisesauce

Dessert

Jordbærdrøm med chokoladekage og nøddedrys

Maden blev leveret på pæne fade og i porcelænsskåle, lige til at stille på bordet. Der var i ordrebekræftelsen, som var sendt på mail, en vejledning med der nemt forklarede, hvordan maden skulle serveres, varm eller kold og evt. hvor længe den skulle varmes. Så det var super let at gå til.

Maden var en super god oplevelse, og blev rost meget af gæsterne. Det var friskt og med gode smage, og vigtigst af alt, der var rigeligt med mad til alle gæsterne.

Alt service bliver afhentet den først kommende hverdag efter festen, super nemt og rigtig god service. Det var en super god oplevelse og bestemt ikke sidste gang vi bestiller derfra.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det var så rart at kunne invitere gæster, og kun skulle tænke på pynt, drikkevarer og lidt godt til ganen sidst på aften, resten leverede Kokken & Jomfruen jo.

Holdbarhed: MEGET GOD – Alt maden var frisk og lækker.

Pris: MEGET GOD – De 14 retter har den gode pris af 159 kr. pr. kuvert hvilket jeg synes er en meget god pris i forhold til kvalitet og service.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten var i top, lækker smagfuld mad.


Line afslutter:

“Vi skulle holde fødselsdagsfest for vores to piger og med en ret stor familie, så er det et stort arbejde at skulle lave mad til sådan et arrangement – særligt med 3 små børn og alt det andet der også skal laves op til en fødselsdag. Så da vi fik muligheden for at teste Kokken og Jomfruens kæmpe buffet sagde vi straks ja tak. Vi havde i forvejen givet besked om, at vi skulle spise kl. 17 og maden blev leveret indenfor det aftalte tidspunkt af en meget venlig chauffør. Maden blev leveret i kasser, og der var mærkater på de forskellige fade, så det var nemt at se, hvad der skulle varmes. Det varme mad blev leveret i termokasser, der kunne holde maden varm til kl. 17.

Vi startede med en lækker cremet tunmousse til forret, som smagte virkeligt godt og blev spist af alle aldre.

Udover tunmoussen består buffeten af:

 • Rosastegt kalvesteg
 • Klassiske frikadeller
 • Barbecuemarineret kylling
 • Glaseret skinkesteg
 • Flødekartofler
 • Spicy coleslaw
 • Bulgursalat
 • Små stegte kartofler med pesto
 • Grøn salat med æbler og citronfløde
 • Pastasalat med cremefraiche
 • Stenovnsbagte flutes
 • Bearnaisesauce

Til dessert fik vi en fantastisk portionsanrettet jordbærdrøm med chokoladekage og nøddedrys.

Maden smagte fortrinligt og var fint anrettet på fade. Det var meget begrænset, hvad vi selv skulle gøre. Det var kun den rosastegte kalvesteg, der lige skulle en tur i ovnen samt saucen, der skulle lunes. Der var rigeligt af mad og selv vores ellers lidt kræsne unger gik ombord i pastaretter, kylling og frikadeller. Da aftenen var slut var det blot at vaske fade og kasser af, som så blev afhentet et par dage senere. Det var virkelig et hit og det er helt sikkert ikke sidste gang vi får mad fra Kokken og Jomfruen.

Vi fik meget mere tid til gæsterne, men også op til fødselsdagen sparede vi tid på planlægning og indkøb osv.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det betyder rigtigt meget ikke at skulle tænke på mad til sådan et arrangement. Det betød vi havde meget mere overskud/tid til være værter og til at lege med ungerne i løbet af dagen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Termokasserne holdt maden fin varm og der var meget mad i overskud.

Pris: MEGET GOD – Prisen er 159 kr. pr. kuvert. Jeg synes det er en helt fair pris for al den mad og det er godt givet ud taget i betragtning af, hvor meget tid og energi, som man selv sparer,

Kvalitet: MEGET GOD – Maden var virkelig lækker og velsmagende og der var virkelig meget mad.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af KOKKEN OG JOMFRUEN HAPSERMENU