Test af Baby Jogger Summit X3  – Testfamilien
TEST af Giving Tales

Test af Baby Jogger Summit X3 

To af vores testere, Katrine og Line, har testet Baby Jogger Summit X3 for Prosupport Scandinavia.


Vores tester Line har sammen med sin datter Andrea på 1 år testet en løbevogn fra Baby Jogger af modellen SUMMIT X3. 

Line fortæller:

Jeg har haft æren af at teste en løbevogn fra Baby Jogger, som har givet mig løbelysten tilbage efter flere år uden løb i min hverdag. Jeg er mor til to skønne piger på henholdsvis knap tre og et år, hvilket til tider giver en travl hverdag, hvor jeg har haft stor tendens til at nedprioritere mig selv. Inden jeg blev mor, fandt jeg enormt meget glæde i at hoppe i løbeskoene og løbe afsted i den friske luft, men det er desværre ikke blevet til mange ture, siden jeg blev gravid første gang for omkring 3,5 år siden. Jeg har længe ønsket at komme tilbage på sporet, hvorfor jeg ikke var et sekund i tvivl om at takke ja til at teste løbevognen, da muligheden pludselig bød sig.

Løbevognen er af modellen SUMMIT X3 og er designet af Baby Jogger, som er en svensk virksomhed, der designer et hav af forskellige klapvogne, søskendevogne, kombivogne og slutteligt løbevogne, som netop denne testanmeldelse vil omhandle. SUMMIT X3 er en praktisk aktivitetsvogn, der er designet til at kunne bruges i forskellige aktivitetshenseender – jeg har dog primært anvendt den som løbevogn, hvilket har givet mig en masse skønne løbeture i naturen med min yngste datter, Andrea.

Fordelen ved at bruge Baby Jogger SUMMIT X3 som løbevogn frem for andre vogne fra Baby Jogger er blandt andet, at den er udstyret med nogle sikkerhedsforanstaltninger, der gør, at den er beregnet til brug under aktivitet, hvilket ikke er tilfældet ved de ”almindelige” vogne. Ved første øjekast er den overordnede forskel, at SUMMIT X3 er udstyret med en håndbremse i venstre side af håndtaget, som gør det muligt at bremse vognen straks, hvis dette er nødvendigt, samt en sikkerhedsstrop i højre side, som gør at sikkerheden er i top, når denne fastholdes under løbeturen.

En anden væsentlig faktor ved løbevognen er, at den er udstyret med tre solide hjul, hvorved den uden problemer kan køre i forskelligt terræn. Den er let at styre, og det føles på ingen måde besværligt at løbe med den på hverken asfalt eller sti. På forhjulet findes et låsesystem, som gør det muligt at låse hjulet i “joggingposition”, således at hjulet ikke skrider frem og tilbage under løbeturen. Skal vognen derimod anvendes til en almindelig gåtur, kan forhjulet med fordel låses op i drejefunktion, hvorved den er nemmere at styre.

SUMMIT X3 har, som alle andre modeller fra BabyJogger, et flot og stilrent design med en masse gennemtænkte og ikke mindst praktiske detaljer. Udover de ovennævnte detaljer, er det væsentligt at nævne, at sædet er udstyret med en fempunktssele, som sikrer, at barnet sidder korrekt spændt fast under løbeturen.

Ryglænet kan justeres trinløst fra siddende til en mere bagudlænet position, hvilket gør, at barnet ikke behøver sidde helt oprejst under turen. Det skal dog siges, at ryglænet ikke kan lægges helt fladt sammenlignet med andre modeller, og der er heller ej mulighed for at få fodstøtte til benene i strakt position som ved andre modeller, hvilket gør, at den ikke er egnet til en lang middagslur.

Kalechen, som har UV50+ solbeskyttelse, er udstyret med to store vinduer, der gør det muligt at se ned til barnet under turen. I disse vinduer er der ventilation, som enten kan holdes åbent eller lukket med velcro ved et lille ”gardin”. Andrea elsker, når jeg kigger ned til hende under turen og sidder ofte og kigger op på mig med et stort smil. Yderst på kalechen findes en lang refleks, som lyser op i mørket.

Som det fremgår af ovenstående billede, kommer SUMMIT X3 i ganske få dele, hvilket gør den utrolig nem og brugervenlig at samle. Der skal blot klikkes tre hjul fast på selve stellet, hvorefter den er klar til brug. Da vi samlede vognen første gang, hoppede jeg straks i løbeskoene og ville løbe afsted på min første løbetur i flere år. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at vognen trak til den ene side, hvilket gjorde det besværligt at løbe. Da jeg kom hjem, fandt jeg manualen frem og læste mig frem til, at der findes en justeringskanp, som skal drejes i den modsatte retning, end vognen trækker til. I mit tilfælde trak vognen til højre, hvilket betød, at jeg skulle dreje på justeringsknappen mod venstre, hvilket løste problemet. Herefter var vognen indstillet og klar til brug, og der har ikke været et eneste problem siden.

Efter at have testet løbevognen i 1,5 måneds tid har jeg endelig genfundet glæden ved at løbe, hvilket i høj grad skyldes, at jeg nu kan løbe i selskab med en af mine piger. Selvom det er ekstra kilo at skubbe afsted, gør det i min optik kun løbeturen sjovere, da latter, grin og smil fra vognen opvejer de ekstra kilo. Jeg er endnu ikke kommet dertil, at jeg løber for at slå rekorder, men jeg løber derimod, fordi jeg synes, det er sjovt og ikke mindst dejligt at få lidt kvalitetstid med en af mine piger, som er med på turen.

Overordnet set har jeg ikke en finger at sætte på vognen, og jeg er meget imponeret over kvaliteten. Jeg har kun positivt at sige omkring den, og jeg vil uden tvivl anbefale Baby Jogger SUMMIT X3 til andre løbeglade mennesker.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris, kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den bringer enormt meget nytte i vores hverdag, da jeg nu kommer afsted på mine ønskede løbeture, hvilket før blev nedprioriteret.

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er uden tvivl tale om en robust vogn, der holder til lidt af hvert. Jeg har løbet med den i forskelligt terræn, og den ser stadig ud som ny, selvom den er flittigt brugt i både solskin og regnvejr. Jeg vil dog anbefale at tilkøbe et regnslag for at beskytte vognen bedst muligt.

Pris: GOD – Vejledende udsalgspris er 3.999 kroner, hvilket jeg personligt synes er i den høje ende af prisskalaen. Sammenlignes prisen med andre løbevogne på markedet, er det dog en helt fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er vigtigt at huske, at pris og kvalitet hænger sammen! Der er tænkt på alt ned til den mindste detalje i forhold til både udseende og funktionalitet, hvorfor der uden tvivl er tale om en vogn af høj kvalitet.


Sofie fortæller:

Da vi fik mulighed for at teste en løbevogn, slog jeg til. Vi har tidligere haft en, men solgte den da Karoline var helt lille, fordi vi tænkte, vi ikke ville komme afsted med begge børn. 

MEN. Jeg har savnet en. Det er så hyggeligt at inddrage sine børn i sine aktiviteter og lære dem at være aktiv. 

Så Karoline skulle også have muligheden for at komme med på løbeturen. Det har været en sand fornøjelse med denne lækre vogn. Den har så mange gode funktioner. 

Dertil er den let at løbe med, og det føles trygt for børnene i den.

Løbevognen kan lægges ned, hvis barnet skulle blive træt. Der er desuden flere ventilerings muligheder / vinduer ind til barnet – så dejligt, at vide at barnet kan få luft selvom kalechen er langt nede.

Vognen har også en sikkerhedsstrop på, samt en bremse. Hvilket gør det trygt at løbe med også i byen, samt hvis terrænet er lidt ujævnt. 

Karoline har været meget nysgerrig på løbeturen, og støttende. Karoline oplever en løbetur på en helt anden måde end mig som løber. Karoline har opdaget adskillige dyr på løbeturen, og hun er lige i den alder, hvor at det også bare er sjovt at sige, hvad hun ser.

Den støttende del er skøn – “Mor løbe hurtigere, ikke gå, mor løbe nu…”

Løbevognen har skubbet til os alle sammen, og vi har været afsted med Karoline i Baby Jogger Summit X3, Magnus på cykel og mor og far på løbeben. Det er skønt at dele tiden med familien.

Nytteværdi: RIGTIG GOD – Hvilket stemmer ift. at det er en fantastisk vogn. 

Kvalitet: MEGET GOD – Vognen er stabil, funktionel og let at manøvrere rundt på en løbetur. 

Pris: RIMELIG, GOD – Prismæssigt ligger den i samme niveau som andre vogne, så helt rimeligt og helt okay. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Giving Tales