TEST af Safire gas grill i samarbejde med Camping Agenten – Testfamilien
TEST af NUK sutter og sutteflasker i samarbejde med Prosupport.se

TEST af Safire gas grill i samarbejde med Camping Agenten

Flere af vores testere har testet en Safire gas grill i samarbejde med Camping Agenten her kommer deres anmeldelser: 


Rikke fortæller:

Safire grillen er ideel til ture ud af huset, sommerhuset eller campingturen ja endda til bådturen. Den er konstrueret på en måde, hvor der er en lille isoleret varmekilde i midten, som er omgivet af en tyk ydre skal. Og det er virkelig smart, for så kan man flytte rundt på grillen selvom den er 240-280C indeni.

Den vejer ikke ret meget, kun ca 5,6 kg, og det gør den let at transportere. Noget jeg også er ret vild med er, at den er lavet i børstet rustfrit stål, og derfor kan den rengøres i opvaskemaskinen.  

Safire grillen fås med et hav af forskelligt tilbehør, der gør grill oplevelsen større, blandt andet: en wok, bage og grill net, lågholder, rist til langtidsstegning, taske med og uden kølerum, pizzasten, bådbeslag, rotisseri sæt mm.

Vi elsker at grille herhjemme. Især nyder vi at grille pizzaer og lave wok på grillen. Oprydningen bliver mindre, når man laver maden ude, og ja så smager maden bare bedre efter min mening. 

Grillen har ikke click tænder, da gas elementet kan ændres til kul/brikkette brændkammer. Det tager nærmest ingen tid at ændre grillen. Alt i alt så har vores oplevelse og test med Safire Grill været rigtig positiv. Vi har hele tiden opdaget nye smarte anvendelsesmuligheder, og den er bare super let at betjene. Jeg er vild med alle de muligheder der er, hvis man tilkøber udstyret til den. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – i vores hjem er en grill fuldstændig uundværlig i sommerperioden. Det bringer hyggelige stunder med sig. 

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg synes, at den har været rigtig nem at rengøre, både grillen og tilbehøret. Jeg elsker, at det kan komme i opvaskemaskinen. 

Pris: GOD – Grillen i sig selv koster ca 2000 kr, og så kommer der tilbehør ved siden af. Pizzastenen koster 159 kr og Wokken koster 409 kr. 

Kvalitet: MEGET GOD – Man er ikke i tvivl om, at både grill og tilbehør er af rigtig god og holdbar kvalitet. 


Vores tester Sabrina har ligeledes testet en SAFIRE kul/briket grill fra Camping Agenten.

Sabrina fortæller:

Vi har modtaget en Safire kul/briket grill samt 3 i 1 – grillstarter, grillrist og varmer, bagenet, brandkammer med rist, taske til grillen og Ultra barbECOco briketter.

Efter aftensmaden en lørdag aften tog vi grillen i brug i haven, da vi lige skulle teste, hvordan den fungerede inden vi tager den med ud i den store verden. Vi fik os en rigtig god aften sammen hele familien med snobrød, og vi sluttede af med ristede skumfiduser og s´mores.

Det er en super nem måde at få gang i grillen med ultra barbECO brikker. Man lægger en brik ned i bunden og bruger en gasbrænder, og så går der ikke længe så er den klar til brug, om det så er kød, grøntsager eller bare hygge med snobrød og skumfiduser, som det var i vores tilfælde.

Den er nem og have med i tasken, fordi den er ikke så stor og fylder ikke særlig meget – man kan sagtens have den med på en cykel.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Den er nem at tage frem og fylder ikke særlig meget, og man skal ikke vente længe på, at den er startet op som man skal med en helt almindelig kulgrill.

Pris: GOD – Vejledende pris for grillen i sig selv er 1.319 kr. Man får meget for pengene, når man tænker på størrelsen, som ikke fylder særlig meget, og hvad man skal bruge den til. Den kan hurtig pakkes væk, så den ikke står og fylder.

Kvalitet: MEGET GOD – Det virker som om, at det lavet af noget godt materiale, som vil holde i rigtig mange år. Der er god brændværdi i briketterne, de holder på varmen længe.


Lea fortæller:

I flere år har jeg drømt om at eje en gasgrill. Jeg har absolut ingen erfaring med gasgril, og derfor glædede jeg mig virkelig meget til at prøve denne af. Jeg bruger normalt kulgrill rigtig meget i sommerhalvåret, men jeg synes faktisk, at det er lidt bøvlet, og at kul og aske sviner ret meget. Grillen kan købes med en masse forskelligt udstyr, og der findes meget forskelligt, så den kan passe til alle familier. Jeg valgte blandt andet en opbevaringspose og pizza sten.

Vægten vejer lige knap 5 kg, og har et fint håndtag, samt ”hæftere” på siden, så låget kan sidde fast på grillen og derved nemt transporteres rundt.

Gasgrillen er ret nem at bruge, da en hvilken som helst gasdåse passer. Jeg har brugt de helt billige, som vi også bruger til at brænde ukrudt af med. Gassen tændes, grillen tændes og låget ligges på, så grillen kan blive godt varm indeni. Det går forholdsvis hurtigt, hvis man husker at få ordenligt gang i den fra start, men det er noget man lige skal lære og prøve af nogle gange, hvis man som mig ikke er vant til gasgrill.

Jeg har aldrig lavet pizza på en grill før, så det var mit allerførste projekt. Jeg købte nogle færdiglavede bunde som skulle skæres til fordi grillen jo ikke er specielt stor. Det er en lille grill, som lige kan dække behovet til en aftensmad eller tur på stranden. Jeg har indtil videre grillet pølser, kylling, koteletter og brød, og altså, det smager jo bare anderledes end kul. Det smager godt, men anderledes.

Jeg er uden tvivl ret begejstret for min lille nye gasgrill, og jeg glæder mig til, at vi kan holde sommerferie med vores nye gasgrill både i haven og på småture. For der er ingen tvivl om, at den her grill kommer til at lave meget mad til os.

Nytteværdi: MEGET GOD, hvem ville ikke gerne kunne spise ude i naturen, samt hjemme i haven. Nem at tage med, fin at have stående hjemme. Nem at starte op, nem at gøre ren, rigtig god grill.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD, jeg har måske svært ved lige at bedømme kvalitet, da jeg ikke har noget at sammenligne med. Men i forhold til at den bruger gas, virker det mere rent, selve stegepladen har også en belægning som gør den meget nem at rengøre, som jo selvfølgelig vil forlænge holdbarheden.

Pris: GOD, for små 2000 kr. kan grillen blive din. Jeg synes det er sådan en fin grill, og alle pengene værd.


Christine fortæller:

Vi har haft en gasgrill i mange år, og af den årsag synes vi selvfølgelig også, det er den eneste rigtige måde at grille på, er med gas. Vi har en gasgrill fast i haven, som farmand er rigtig glad for, men vi har manglet lidt en mindre grill, vi kunne tage med på tur. Derfor var denne test helt oplagt for os.

Vi har testet en Safire gasgrill, som kun vejer 5 kg. Den er i rustfrit stål og inkl. en vendbar grillplade i aluminium med non-stick. Udover det kan der tilkøbes et hav af ekstraudstyr til grillen.

Vi har valgt: Hot cover, stegerist, rotisserie sæt, pizzasten og en powerlighter.

Vi har som sagt ønsket en grill vi kunne tage med på tur, og det er da også lykkedes os at tage grillen med ud og sejle en enkelt gang, hvor der blev lavet pølser på Storebælt. Af den årssag, fortryder jeg faktisk også lidt, at vi ikke valgte “bådbeslaget” som ekstraudstyr, da det jo var oplagt. Så hvis der er andre sejlere, som overvejer samme mulighed, så kan der også købes et bådbeslag. Dog gik det så fint alligevel, og det var ret hyggeligt. Her kom Hot coveret også til sin gode ret, da varmen blev inde i grillen samt børnene ikke brændte sig på grillen, hvis de skulle komme til at røre den. På en båd er der jo ikke meget plads, så det var faktisk en ret god sikkerhed.

Her er jeg også nød til at fremhæve lighteren, som virkelig er nem at bruge, selv i vind – den er blevet fast inventar på båden.

Vi har også grillet hakkebøffer og burgerboller i haven til hjemmelavede burgere. Grillen er nem at håndtere, og det er nemt at udskifte/skifte imellem det forskellige tilbehør.

Grillen er virkelig smart at have med på farten, men det er også begrænset med plads, når man er 5 mennesker i familien som os. Dog har vi klaret os fint med pladsen og ellers blot grillet af flere omgange, imens vi spiste det første. Vi er virkelig begejstret for grillen!

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – det giver altså nogle muligheder at kunne lave aftensmad på farten, hvad enten det er på en båd, ved stranden eller andre steder.

Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – den virker robust og er lavet af gode materialer. Da det også er rustfrit stål, vil man godt kunne “glemme” den udenfor, uden der sker noget.

Pris: GOD – En god pris, for en grill man kan tage med, med så mange muligheder. Jeg synes faktisk også tilkøbene har en fin pris.


Pia fortæller:

Vi har den seneste måneds tid testet en SAfire gas grill, med tilhørende stegerist, rotisseri og wok.

Og må sige vi er VILDE med grillen.

Vi har brugt grillen både hjemme i haven og haft den med på campingferie.

Vi har lavet steg på rotisseriet, ristet brød på risteren, stegt bacon og pølser på grillpanden, lavet spejlæg på panden samt lavet ratatouille, scramble æg og råstegte kartofler i wokken.

Vi elsker outdoor livet, og at sommeren giver mulighed for at tilberede mad under åben himmel.

Mad smager bare SÅ meget bedre, når den laves og indtages i det fri.

Grillen passer perfekt ind på vores lille terrasse og er med den smarte opbevaringspose, samtidig let lige at tage med på camping, til vandet eller hvor man lige ønsker at tilberede sin mad. 

Også når grillen er i brug, er den nem at flytte rundt på. 

Vi blev på vores ferie ”overfaldet” af spyfluer mens vi var i gang med at lave brunch, så vi måtte lynhurtig flytte grillen ind i vores fortelt bag myggenettet. Grillen har et praktisk ”klik system”, så man faktisk kan løfte grillen ved hjælp af håndtaget i låget og holde fast i den lille gasflaske med den anden hånd, når grillen flyttes – det er smart.

Et stort plus er, at grillen ikke bliver varm under bunden, hvilket gør man kan have den til at stå på bordet.

Jeg var godt nok lidt betænkelig ved at have det stående på vores lille fine campingbord, men den bekymring kunne jeg have sparet.

Holderen til SAfires låg, kan monteres i alle “retninger” rundt om grillen, og låget kan derfor samtidigt fungere som vindbeskyttelse. 

Endnu et plus er, at grillen er supernem at gøre den ren.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Hvis man investerer i lidt ekstraudstyr, kan alt salgs mad laves på grillen.

Kvalitet/Holdbarhed: MEGET GOD – Grillen er lavet i rustfrit stål og virker robust, så vi forventer den holder mange år fremover.

Pris: GOD – Grillens pris er måske lidt til den dyre side, hvis du ønsker meget af det lækre udstyr, men til gengæld så er udstyret også virkelig gennemtænkt og brugbart – og man kan jo anskaffe det lidt ad gangen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af NUK sutter og sutteflasker i samarbejde med Prosupport.se