TEST af Lego Dreamzzz – Testfamilien
TEST af Den store bog med LEGO ideer fra Forlaget Alvilda

TEST af Lego Dreamzzz

Flere af vores testere har den seneste måned testet Legos nye serie “Dreamzzz”. Her kommer deres anmeldelser: 


Rebekka har sammen med hendes barn Aksel testet Lego Dreamzzz (71454 + 71453  + 71456).

Rebekka fortæller:

Vi har indtil nu kun haft Lego Duplo her hjemme, så Aksel var mere end klar til at teste Lego, der er lidt mere avanceret.

Der var derfor stor begejstring, da pakken ankom, og vi skulle i gang med at bygge med det samme.

Som man altid oplever hos Lego, er der gode og lette manualer med, som børnene let kan forstå og følge. I dette sæt var der 4 poser med, hvor de første poser samler robotten, og derefter kan man selv vælge, om man vil følge pakke 3 eller 4 for at vælge enten en sej skyder eller jetpack med håndskyder. 

Aksel var inde over hele byggeriet og kunne også flere gange sidde selvstændigt og bygge. Det er sjovt at bygge, men faktisk også lærerigt og gav nogle rigtig hyggelige snakke undervejs.

Da vi var færdige med at bygge, skulle der straks leges med det. Det fede ved denne pakke er, at man kan samle den igen og igen, på forskellige måder. Om man ønsker Jetpack, skyder eller ingen af delene. 

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego Dreamzzz er under byggeriet og i den efterfølgende leg både sjov og lærerig. At man kan skille dele ad og samle det på en anden måde gør, at man kan lege og bygge med det i mange timer.

Holdbarhed: GOD – Vi har haft Lego Dreamzzz i  ca. 2 måneder, og jeg synes, at det på trods af meget leg, stadig holder rigtig godt, selvom det får en del tæsk.

Kvalitet: MEGET GOD – Lego har en fantastisk kvalitet og holder til meget. Flotte farver, gode detaljer. Der medfølger også lidt ekstra reservedele i tilfælde af at man skulle miste noget.

Pris: GOD – Lego er ikke det billigste legetøj, men det var god kvalitet og har mange timers leg, med flere samle muligheder, hvilket gør, at det bliver brugt/leget med meget.

 


Vi har den sidste måned testet tre modeller fra Lego’s helt nye serie Dreamzzz, hvor du kan bygge din helt egen drømmeverden!

Modellerne er, ligesom serien de er udviklet ud fra, meget fantasifulde og farverige, ligesom de indbyder til en masse timers leg, sjov og kreativitet hos både store og små.

Da vi modtog testpakken gik Philip straks i gang med at bygge. Hver æske indeholder en byggevejledning og Lego’en er inddelt i mindre nummerede poser, der gør det let at holde overblik og overskue byggeprocessen, ligesom det giver mulighed for pauser/ophold ind i mellem, hvor det også er muligt at lege med den del, man har samlet.

Philip er ca. 7,5 år gammel og havde ingen besvær med at bygge modellerne. Enkelte gange havde han dog brug for, at Lego’en blev trykket godt sammen af en voksen. Den aldersmæssig angivelse på æskerne findes derfor at være retsvisende.

Modellerne er udviklet, så de giver mulighed for at bygge flere forskellige udgaver, f.eks. en bil, der kan laves om til en stor skildpadde, der kan gå på jorden eller flyve i luften, alt efter hvilken udgave man vælger at bygge, og så kan man altid bygge den om til de andre udgaver. Det er ret godt tænkt. Det skabte imidlertid lidt forvirring hos Philip, da han på et tidspunkt troede, at han manglede Lego-dele, men hvor det retteligt var en tilbehørsmodel, der kunne bygges til en anden tilbehørsmodel, så det krævede lidt hjælp for at forstå den del.

Samlet set er der ingen tvivl om, at vi er ret begejstrede for den nye Lego serie, særligt fordi modellerne åbner op for en sjov og fantastisk fantasiverden. Og som ekstra bonus kan man se Dreamzzz serien fra Lego på Viaplay, hvilket er med til at bringe modellerne “i live”, samt give nogle historier, som ens barn kan bygge videre på i sin leg med modellerne.

Vi kan på det varmeste anbefale det skønne univers.

Nytteværdi: MEGET GOD – Lego Dreamzzz styrker barnets motoriske evner og koncentration, ligesom kreativiteten bringes i spil både under byggeriet og ved den efterfølgende leg.

Holdbarhed: GOD – Modellerne kan være svære at holde samlet, hvis de ikke er trykket hårdt sammen. De kan derfor gå fra hinanden under leg. Holdbarheden af de enkelte dele er god og holder til at blive samlet og bygget igen og igen uden at ændre sig i facon eller på anden måde tage skade.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten hos Lego er helt i top. Klodserne er gennemfarvede, ensartede og holder deres facon. De holder til at ligge løst i en kasse, og de kan vaskes og bruges igen og igen.

Pris: GOD – Lego Dreamzzz svinger i pris alt efter størrelsen på modellen. Generelt synes vi, at Lego er lidt dyrt, men set i forhold til pris vs. kvalitet, er prisen god.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Den store bog med LEGO ideer fra Forlaget Alvilda